Διάφορα > Κάδος ανακύκλωσης
Εκμάθηση, εύκολος vs δύσκολος τρόπος
LazyRocker:
Μιας και είμαι αυτοδίδακτος και επειδή διαβάζω διαρκώς τα καλά του να πας σε δάσκαλο να μάθεις να παίζεις, είπα να πω κι εγώ τη γνώμη μου από την εμπειρία μου μακριά από δασκάλους.
1 - Γιατί θες να παίξεις;
2 - Το "αυτί" σου τι καταλαβαίνει από μουσική;
3 - Ποιές είναι οι εμπειρίες σου από τη ζωή;
Αν θες να παίξεις για να γίνεις άλλος ένας καλός κιθαρίστας παπαγάλος που κατά 99% θα χαθεί μέσα στο πλήθος, ο δάσκαλος είναι απαραίτητος. Όπου παπαγάλος σημαίνει καλός οργανοπαίχτης, αλλά από έμπνευση δεν...
Η έμπνευση έρχεται μέσα και από τα λάθη. Αν διδαχτείς από 5-10-15-20 χρονών, ανάλογα πότε ξεκίνησες, τη μουσική θεωρία και ο δάσκαλος σου ρίχνει βεργιές, όταν ξεφεύγεις από το δρόμο του ορθού και της αρετής... μετά θα βλέπεις την έμπνευσή σου σαν λάθος καθώς θα θυμάσαι τις ξυλιές, μεταφορικά ή όχι.
Και βλέπεις άρτιους κιθαρίστες να φλυαρούν ασύστολα να δείξουν την ικανότητά τους λες και παίζουν ποδόσφαιρο... Εν τω μεταξύ από feeling μηδέν.
Και τελικά όλα είναι θέμα θέλησης. Πόσο πολύ θέλεις να πετύχει σε αυτό που κάνεις. Αν η θέλησή σου είναι αδύνατη, είτε πας σε δάσκαλο, είτε μόνος, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Άλλη μουσική θα βγάλει αυτός που η θέλησή του είναι ισχυρή και σπούδασε μουσική στο "πεζοδρόμιο" χωρίς δασκάλους και άλλη αυτός με το πιάνο τα γαλλικά και τους δασκάλους...
Και τελικά το "μικρόβιο" της τέχνης, πρώτα απ' όλα πρέπει να το έχεις έμφυτο και μετά να το καλλιεργήσεις, με τον εύκολο ή το δύσκολο τρόπο, ή και συνδυασμό αυτών στο τέλος.
Spyros Delta:
--- Παράθεση από: LazyRocker στις 01/06/16, 19:48 ---... είπα να πω κι εγώ τη γνώμη μου από την εμπειρία μου μακριά από δασκάλους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Φιλε μου, ολα αυτα ειναι σχετικα.
Σε καποια εχεις δικιο, αλλα στο θεμα διδασκαλιας, παιζει ρολο ποιος διδασκει, ποιον, και πως.
Απ οτι ακουσα στη σελιδα σου ομως, δεν θα επρεπε να φερνεις τον εαυτο σου ως παραδειγμα αποτελεσματικοτητας της αυτοδιδαχης.
Σκληρο μεν, αληθεια δε.
LazyRocker:
--- Παράθεση από: Spyros Delta στις 01/06/16, 19:52 ---
--- Παράθεση από: LazyRocker στις 01/06/16, 19:48 ---... είπα να πω κι εγώ τη γνώμη μου από την εμπειρία μου μακριά από δασκάλους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Φιλε μου, ολα αυτα ειναι σχετικα.
Σε καποια εχεις δικιο, αλλα στο θεμα διδασκαλιας, παιζει ρολο ποιος διδασκει, ποιον.
Απ οτι ακουσα στη σελιδα σου ομως, δεν θα επρεπε να φερνεις τον εαυτο σου ως παραδειγμα αποτελεσματικοτητας της αυτοδιδαχης.
Σκληρο μεν, αληθεια δε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν δεν έχεις κάτι να διορθώσεις στη σκέψη σου ας απαντήσω.
Σαφώς και είναι σχετικά, αυτό γράφω άλλωστε κι εγώ.
Τώρα για μένα, ευχαριστώ για την κριτική, καθώς τέτοιες κριτικές θέλω να με προσγειώνουν :) θα προτιμούσα απλώς να τα έγραφες εκεί που τα ανάρτησα, αλλά μιας και το αναφέρεις εδώ, εγώ θα έλεγα, ότι χρειάζομαι περισσότερο πράκτις σε αυτό που εγώ θέλω να κάνω κι όχι να γίνω βέβαια άλλος ένας παπαγάλος. Άλλοι ακολουθούν την πεπατημένη κι άλλοι εξερευνούν το άγνωστο, που είναι αχανές και απεριόριστο.
Spyros Delta:
Αν δεν καταλαβες, τους λες με λιγα λογια, "μη πατε σε δασκαλο, μαθετε μονοι σας και γινετε σαν κι εμενα"
LazyRocker:
Δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη όταν αλλάζεις αυτά που γράφεις κάθε τόσο...
update
Αυτό αναφέρεται σε ένα ποστ που έσβησες εντελώς και έγραψες μετά το από πάνω. Για να καταλαβαίνουν κι αυτοί που δεν παρακολουθούν διαρκώς τι γίνεται.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση