Διάφορα > Άνθρωπος και ζωή

Ιησούς: Ιστορικό πρόσωπο;

(1/108) > >>

marfy:
Να ενα θεμα το οποιο με απασχολει αρκετα.Απο την ερευνα που εχω ως τωρα κανει δεν μπορω να πω οτι εχω βρει ενα πραγματικο πειστηριο που πιστοποιει την υπαρξη του Ιησου ως ιστορικο προσωπο.Ετσι εχω οδηγηθει στο συμπερασμα πως ο χριστιανισμος υπηρξε μια αρχικα συμβολικη ιουδαϊκη αιρεση ,που στη συνεχεια την πηραν συγκεκριμενα κεντρα δυναμης και προσθετοντας της διαφορα "καλουδια" απο τις αρχαιες ελληνικες,αιγυπτιακες,ινδικες και ασσυροβαβυλωνιακες δοξασιες την σερβιραν στην πολυπολιτισμικη κοινωνια της ανερχομενης τοτε βυζαντινης αυτοκρατοριας.
Το αλλο θεμα που θελω να θεσω ειναι το εξης.Ορισμενοι οι οποιοι και με ακουν να αναπτυσσω την παραπανω αποψη μου απαντουν πως για αυτους δεν εχει σημασια το αν υπηρξε πραγματικα ή οχι ο Ιησους.Ενδιαφερονται μονο για τη διδασκαλια του.Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να χωνεψω την παραπανω αποψη...Πως ειναι δυνατον να ενδιαφερονται για μια διδασκαλια η οποια αναπτυχθηκε απο συγκεκριμενα κεντρα κοινωνικης μηχανικης τα οποια επελεξαν και προσθαφερεσαν συγκεκριμενα αντιγραμμενα(απο παλαιοτερους φιλοσοφους,θεους κτλ) εδαφια;
Ας ανοιξουμε λοιπον αυτο το μεγαλο θεμα...

stavros75:
Εσυ συμφωνεις με οσα λεει ο Χριστος η οχι? Αγαπατε αλληλους κλπ

marfy:
Την αγάπη την έμαθα από την ίδια τη φύση και κανέναν άλλον.
Η θρησκεία πάντοτε ασκούσε την πολιτική εξουσία σε κάθε περίοδο της ιστορίας πρίν ή και μετά απο τον χριστιανισμό. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα όπου βλέπουμε τους κυβερνώντες να είναι προσκολημένοι σύμφωνα με τα γούστα των εκπροσώπων του Χριστιανισμού μή τολμώντας να αντιπαραταθούν μαζί τους.
Οι πάντες στηρίζονται στα ευαγγέλια που δέν είναι δυνατό να θεωρηθούν ιστορικά τεκμήρια, απο την στιγμή που οι μαρτυρίες των ιστορικών της εποχής του είναι αμφισβιτήσιμες.

freemind:
Ερευνα?? Τι ειδους ερευνα? ??? Καποιοι χαλανε πανω απο 30 χρονια απο τη ζωη τους για μια απλη τριχα, και εσυ καταφερες να βγαλεις ενα συμπερασμα τοσο γρηγορα? Με τι βιβλιογραφια? Επισκεφτηκες καποια μερη που θεωρητικα περασε ο Χριστος? Εκανες μελετη πανω σε ολα τα αρχαια κειμενα? Αποκτησες προσβαση στο Βατικανο? ;D

stavros75:
Δεν υπάρχει τρόπος να σε πείσουμε για την ύπαρξη του. Ο καθένας πιστεύει σε αυτά που θέλει. Αν δε σε γεμίζει ή δε βρίσκεις ικανοποιητικά πειστήρια για την ύπαρξη του, μη πιστεύεις.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View