Διάφορα > Άνθρωπος και ζωή

Παίζω καλύτερα σπίτι παρά στον δάσκαλο

(1/3) > >>

tolisguitar12:
Καλησπέρα. Παίζω εδώ και λίγο καιρό κιθάρα ως αυτοδίδακτος και αποφάσισα να ξεκηνήσω επιτέλους μαθήματα σε ωδείο(μετά από δική σας παρότριση). Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Πήγα χτες για πρώτη φορά μάθημα και με έβαλε ο δάσκαλος να παίξω κάποιες βασικές ασκήσεις κ.τ.λ. Όταν τα έπαιζα εκεί έκανα αρκετά λάθη κ.τ.λ. ενώ όταν ήρθα σπίτι μου και τα έπαιζα μόνος μου σε πιο γρήγορη ταχύτητα τα έπαιζα πολύ πιο άνετα και με μηδενικά λάθη. Λέτε να φταίει το άγχος/τρακ της πρώτης φοράς και θα περάσει ή είναι κάτι που παρατηρήτε γενικότερα?

panixgr:

--- Παράθεση από: tolisguitar12 στις 08/11/17, 16:12 ---Καλησπέρα. Παίζω εδώ και λίγο καιρό κιθάρα ως αυτοδίδακτος και αποφάσισα να ξεκηνήσω επιτέλους μαθήματα σε ωδείο(μετά από δική σας παρότριση). Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Πήγα χτες για πρώτη φορά μάθημα και με έβαλε ο δάσκαλος να παίξω κάποιες βασικές ασκήσεις κ.τ.λ. Όταν τα έπαιζα εκεί έκανα αρκετά λάθη κ.τ.λ. ενώ όταν ήρθα σπίτι μου και τα έπαιζα μόνος μου σε πιο γρήγορη ταχύτητα τα έπαιζα πολύ πιο άνετα και με μηδενικά λάθη. Λέτε να φταίει το άγχος/τρακ της πρώτης φοράς και θα περάσει ή είναι κάτι που παρατηρήτε γενικότερα?

--- Τέλος παράθεσης ---

αμα σου πω οτι παίζω κιθάρα απο το 1980 (metal, shred, thrash, hard rock, etc etc), και σε μια παιδική χορωδία στην οποία παίζω πανεύκολες συγχορδίες, έκανα λάθη και με αγριοκοίταζε η Βιολίστρια????

Uriah:
Μου συνεβαινε κι εμενα. Σπιτι επαιζα κλιμακες πολυ καλυτερα απο ο,τι στον δασκαλο. Λιγο το τρακ, λιγο πως εισαι εξω απο τα νερα σου και χάνεις την συγκέντρωση σου ακουσια.

Spyros Delta:
Με την δικια σου κιθαρα και ηχο, πηγες στο μαθημα?

Guitar Fan:
λογικό είναι στον ιδιωτικό σου χώρο να αισθάνεσαι πιο χαλαρός και να συγκεντρώνεσαι πολύ καλύτερα, τα περισσότερα λάθη που έκανες είναι λόγω αδυναμίας συγκέντρωσης και συμμετοχής στο τραγούδι, δηλ. δεν ταυτίζεσαι με αυτό αλλά το βλέπεις σαν κάτι που πρέπει να κάνεις, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.


Εγώ παίζω καλά όταν συγκεντρώνομαι και συμμετέχω, τα δάκτυλα πάνε μόνα τους και τα "πιασίματα" είναι ακριβή,


νομίζω με την πάροδο του χρόνου και με την εμπειρία αυτά τα προβλήματα ξεπερνιούνται.
 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View