Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μαγνήτες και ηλεκτρικά

Πρόβλημα με ηλεκτρικά ηλεκτροακουστικής κιθάρας

(1/1)

Left hander:
Γειά σας φίλτατοι συνκιθαρίστες. Θα ήθελα τα φώτα σας σε ένα θέμα που προέκυψε σε μια ολοκαίνουρια Taylor gs mini μιας φίλης μου. Όταν συνδέει το καλώδιο στο όργανο, το όργανο δέχεται το ρεύμα όταν το καλώδιο δεν βρίσκεται τελείως καρφωμένο, αλλά σε μια ενδιάμεση θέση. Όταν το καλώδιο καρφώνεται τελείως το σήμα χάνεται ολοκληρώτικα και δεν δουλεύει το ηλεκτρικό σύστημα και το κόκκινο λαμπάκι που δείχνει πως δουλεύει σβήνει. Το κουρδιστήρι που έχει πάνω το όργανο δουλεύει κανονικότατα. Σε μια παλιά κιθάρα το καλώδιο δουλεύει κανονικότατα. Έχετε ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Απόλλων:
Από αυτά που αναφέρεις, μού δημιουργείται η εντύπωση ότι κάτι συμβαίνει με τo μεταλλικό έλασμα στο οποίο πρέπει να εφάπτεται το ακραίο τμήμα (tip) του βύσματος όταν αυτό συνδέεται στο output της κιθάρας. Προφανώς όταν συνδέεις το καλώδιο στο output, το tip κάνει επαφή αρχικά, αλλά αυτή η επαφή για κάποιο λόγο δεν διατηρείται όταν το βύσμα εισέρχεται πλήρως στο output. Το κουρδιστήρι συνεχίζει να λειτουργεί γιατί η λειτουργία του είναι ανεξάρτητη από το αν υπάρχει καλώδιο συνδεδεμένο στο output ή όχι.

Λογικά η επιδιόρθωση θα είναι ένα σχετικά απλό ζήτημα, και ένας τεχνικός θα μπορούσε να βρει το πρόβλημα και να το διορθώσει. Αφού όμως η κιθάρα είναι ολοκαίνουργια, το καλύτερο θα ήταν να την επιστρέψει η φίλη σου στο κατάστημα και να ζητήσει να την επιδιορθώσουν εκεί ή να την αλλάξουν με μιά άλλη... την οποία φυσικά θα δοκιμάσει συνδέοντάς την σε έναν ενισχυτή στο κάταστημα για να βεβαιωθεί ότι λειτουργεί πριν την πάρει στο σπίτι της.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View