Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - megark

Σελίδες: [1]
1
φίλoi μου καλησπέρα. μετά από έρευνα βρήκα  το yamaha psre243

και μάλλον θα το πάρω. το βρήκα μτχ στα 100 ευρώ περίπου με βάση.

θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. μάλλον θα ξέρειτε να μου απαντήσετε. βλέπω κάτι βίντεο για διάβασμα σε νότες, για πιάνο. τα μαθήματα αυτά σου λένε ότι στις παρτιτούρες όταν βλέπεις κλειδί του σολ παίζεις με δεξί χέρι δεξια της middle c και όταν βλέπεις Φα. παίζεις με αριστερό χέρι αριστερά της Middle c.

https://www.youtube.com/watch?v=funqDgwQfWg&index=1&list=PLD509BB1733BAD851

η ερώτηση είναι. στο αρμόνιο συμβαίνει το ίδιο; δηλαδή υπάρχει μια Middle c. και όταν διαβάζεις νότες ισχύει ο ίδιος κανόνας; με λίγα λόγια οι νότες πάνω στα πλήκτρα του αρμονίου είναι ίδιες με αυτές του πιάνου; ρωτάω γιατί τα μαθήματα αυτά για πιάνο μου φαίνονται πολύ καλά να αρχήσω.

επίσης μια ακόμη ερώτηση. το αρμόνιο που ανέφερα έχει 61 πλήκτρα. τα περισσότερα αρμόνια έχουν τα ίδια πλήκτρα; και αν το μεσσαίο πχ στο yamaha είναι νότα ντο, σε όλα τα αρμόνια το μεσσαίο είναι ντο; δηλαδή αν μάθεις κάτι σε ένα αρμόνιο μετά το παίζεις παντού; και σε πιάνο;

2
καλησπερα.

ειμαι 34 χρονών , και βρίσκομαι σε μια φάση της ζωής μου που έχω πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο. εδώ και πολλά χρόνια θέλω να ασχοληθώ με την εκμάθηση κάποιου οργάνου. και πιστεύω πως είμαι στην φάση της ζωής μου που ο χρόνος με βοηθάει για να το κάνω.

παλιότερα είχα μια ηλεκτρική κιθάρα, την σκάλιζα για έξι μήνες περίπου μόνος, διαβάζοντας βιβλία ασκήσεων, αλλά την παράτησα γιατί απλά δεν το χα. έξι μήνες και μπαρέ δεν έπαιζε να πιάσω με τίποτα. ήθελα πολύ να μάθω αλλά δεν το χα. δεν είχα τον χρόνο και την υπομονή.

εντελώς ελάχιστα που είχα ασχοληθεί με θεωρία, πιστεύω ότι το κατέχω, αρκεί να βρω το κατάλληλο υλικό να διαβάσω. δηλαδή νομίζω ότι μου κόβει και μπορώ να κατανοήσω θεωρητικά πράγματα.

επίσης μου αρέσουν όλων των ειδών οι μουσικές, από ελληνικά λαικά σκυλάδικα, μέχρι ροκ, blues κτλ.

στο διαταύτα. σκέφτομαι να αγοράσω ένα αρμόνιο (ή synthesizer αλλά δεν ξέρω την διαφορά που έχουν), για να ασχολούμαι στον ελεύθερο χρόνο μου.
ο στόχος μου είναι να πίάσω ένα κομμάτι που μου αρέσει, να κάτσω να βασανιστώ μια δυο βδομάδες, και να είμαι σε σημείο να μπορώ να το παίζω.
είναι κάτι τέτοιο εφικτό στην ηλικία που είμαι; αρκεί ο ελευθερος χρόνος και η θέληση;
είναι σωστό το να επιλέξω αρμόνιο; μήπως αφού δεν το χα με την κιθάρα θα είναι και με το αρμόνιο χαμένος κόπος;

ζητάω την βοήθειά σας, καθότι δεν ξέρω σε ποια κατεύθυνση, να κινηθώ. δεν ξέρω να κανω έναν προγραμματισμό, να επιλέξω το σωστό όργανο, και γενικά να κάνω τ ην αρχή. όλες οι γνώμες θα με βοηθούσαν.

Σελίδες: [1]