Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Dimitris12345

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6
1
Νομίζω ο τίτλος είναι αρκετά περιγραφικός.

Ξεκίνησα ως εντεχνος αλλα με τα χρόνια το γύρισα στο λαικό και ελαφρολαικό.
Αδυνατώ να καταλάβω ποια είναι τα φωνητικά στοιχεία τα οποία -αν μου επιτρέπετε την εκφραση- δίνουν το "λαικό vibe" στην φωνή.

Π.χ: Προσπαθώ να τραγουδήσω Παντελίδη και ακούγομαι σαν τον Χαρούλη να προσπαθεί να πει ζειμπέκικα. Υπάρχει αυτό το έντεχο στοιχείο που δεν μπορώ να αποβάλλω από πάνω μου.

Anyway, αυτό που ζητάω είναι μερικά τεχνικά και γενικά tips... για το πως να γινω πιο "λαικος" , όσον αφορά το τραγούδι. ;D

2
Καλησπέρα,
Έχετε στον νου σας κάποιο καλό ΔΩΡΕΑΝ VSTi τρομπέτας;
Θέλω να κάνω διασκευή το Smooth του Santana και χρειάζομαι επειγόντως.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edit: Απαγορευεται η εμμεση ή αμεση αναφορα σε πειρατικο υλικο.

3
Τα σχόλια δικά σας! :faint :vomit :wall
"Απόφαση Συγκλήτου του ΕΚΠΑ της έκτακτης συνεδρίας της 23ης Σεπτεμβρίου 2013Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 23ης Σεπτεμβρίου 2013 διαπιστώνει: την αντικειμενική πλήρη αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
ότι η ακατάληπτη επιμονή των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιλογές που οδηγούν ευθέως στην υπονόμευση της ανώτατης εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Ελλάδας, ουσιαστικής ελπίδας για την υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή.
ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αστοιχείωτους λογιστικούς υπολογισμούς και λογικά άλματα, που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνους φορείς ευνομούμενης πολιτείας, και πλήρη αδιαφάνεια, περιθωριοποιεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της Χώρας και των Βαλκανίων, που προσφέρει αδιαλείπτως από το 1837 σημαντικότατα εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.
Η Σύγκλητος, κατόπιν αυτών αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.
 
Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις διεθνείς υποχρεώσεις του.
 
Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει θερμή παράκληση προς πάντα αρμόδιο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του Ε.Κ.Π.Α.
 
Αθήνα 23-9-2013"

ΠΗΓΗ:
http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD#ixzz2foNYelpw Follow us: @alfavita on Twitte]alfavita.gr on Facebook

4
Ευχαριστώ πολύ!

5
Καλησπέρα,
Έτυχε να πέσει στα χέρια μου ένα αλτάκι.


Πάνω γράφει :
Buffet Crampon Evette


Και έχει τον αριθμό ( Η ημερομηνία κατασκευής του υποθέτω; ):
850896 R.O.C


Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό το σαξόφωνο
είναι γαλλικό η όχι και σε τι τιμή θα μπορούσα να το πουλήσω. Είναι σχεδόν αμεταχείριστο!


Ευχαριστώ πολυ!

6
Την περίπτωση να κρύωσες την αποκλείουμε?  :P


ΝΑΙ.

7
Συνεχίζω να έχω προβλήματα με την φωνή οπότε να μια ερώτηση ακόμα:


Πάνω στην μεταφώνηση μπορεί κάποιος να βραχνιάσει χωρίς να έχει ταλαιπωρήσει την φωνή του; Εκτός από το βράχνιασμα με γαργαλάει ο λαιμός... Καλό πάντως δεν είναι αυτό.


Ευτυχώς από Ιούλη αρχίζω ορθοφωνία. ( Ε καιρός ήταν )

8
Υγεία / Απ: Μουσική Και Γυμναστική
« στις: 17/02/13, 15:40 »
Εγω γιατί δεν το βρίσκω? :P

9
Υγεία / Μουσική Και Γυμναστική
« στις: 15/02/13, 16:47 »
Ο καθηγητής του πιάνου μου απαγόρευσε πριν λίγο καιρό να κάνω γυμναστική γιατί θέλει λέει πήχης του χεριού μου να είναι εντελώς χαλαρός, ώστε να μην πάθω καμιά τενοντίτιδα και φυσικά ώστε να βελτιωθεί το παίξιμο μου. Όταν λεω γυμναστική εννοώ βάρη με αλτήρες για δικέφαλο,πλατη,στηθος και όλα τα σχετικά.

Να η ερώτηση λοιπόν.
Θα μπορούσαν να συνδυαστούν με κάποιο τρόπο αυτά τα δύο? Δηλαδή κάποιος να γυμνάζεται ( Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ) χωρίς παράλληλα αυτό να δρα αρνητικά στο παίξιμο του μουσικου οργάνου του, όποιο και να είναι αυτό.

Ευχαριστώ  0:)

10
Πέθανε περίπου πριν ένα μήνα, 5 Δεκεμβρίου 2012, ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς της τζαζ, ο Dave Brubeck. O δεξιοτέχνης πιανίστας γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1920 στην Καλιφόρνια. Μεσουράνησε τη δεκαετία του '50 με το διάσημο κουαρτέτο του, το οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστό με το "Take Five", μια σύνθεση του φίλου και συνεργάτη του Paul Desmond, γραμμένη σε μέτρο 5/4.O Βrubeck πειραματιζόταν συχνά με, πρωτόγνωρα τότε για τη τζαζ, μουσικά μέτρα, όπως έκανε με την άλλη μεγάλη επιτυχία του "Blue Rondo à la Turk" σε 9/8.Το 1954 έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Time, μόλις ο δεύτερος μουσικός της τζαζ που κατάφερε κάτι τέτοιο μετά τον Louis Armstrong, καταδεικνύοντας έτσι τη δημοτικότητα της τζαζ εκείνη την εποχή στις Η.Π.Α.Το Dave Brubeck Quartet ήταν η πιο γνωστή μπάντα του, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον σαξοφωνίστα Paul Desmond.Ο Brubeck κέρδισε πολλά βραβεία στην καριέρα του, μεταξύ των οποίων τα Grammy Lifetime Achievement Award, BBC Jazz Lifetime Achievement Award, Kennedy Center Honor, National Medal of the Arts, κ.α.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/culture/article/218865/pethane-o-tzazistas-dave-brubeck-gnostos-gia-to-take-five/#ixzz2HfmZpUwk

11
Αργα για να ξεκινήσεις τα 32?


Για δες εδώ


I Need Your Love So Bad -- My Grandmother Playing the GuitarΆρχισε στα 60!

12
Βρήκα 3 πολύ ενδιαφέροντα site λοιπόν που μπορείτε να βρείτε ομοικαταληξίες για οποιαδήποτε λέξη/εις θέλετε και είπα να τα μοιραστώ μαζί σας.


1. http://melobytes.gr/app/omoiokataliksies  Αυτό που με τράβηξε στο συγκεκριμένο site είναι ότι μπορείς να επιλέξεις από τον αριθμό τον συλλαβών,τον τονισμό των λέξεων, την ομοιοκαταληξία (φυσικά), μέχρι και συγκεκριμένα γράμματα που θες να περιέχονται μέσα στην λέξη! Καλό ε?


2. http://www.rimes.gr/index.php Επίσης ένα πολύ καλό site, χωρίς δυνατότητα εξειδικευμένων επιλογών όμως όπως το 1ο


3. http://stixos.gr Που και που μπορεί να φανεί χρήσιμο και αυτό, σε σύγκριση με τα άλλα δυο πιστεύω πως είναι κατώτερο, αλλά είπα να το βάλω για όσους δεν το ξέρουν.


ΚΑΛΌ ΓΡΆΨΙΜΟ!  ;D

13
Πήγα λοιπόν στο ωριλά που λέγαμε λογο αμυγδαλιτιδας (  :-X  ) και τον ρώτησα σχετικά με την φωνή. Δεν μου είπε και κάτι καινούριο. Αφωνία για ξεβράχνιασμα , ορθοφωνία για να μην βραχνιάζω.


 ;D

14
Pimami ευχαριστώ για την απάντηση.
Όσο χαζό και αν ακουστεί μάλλον δεν είχα πάρει το ζέσταμα και πολύ στα σοβαρά, μέχρι που μου είπες εσύ για αυτό και το έψαξα καλύτερα και ίσως είναι μια από τις κύριες αιτίες!
Όσο για το διάφραγμα αναπνέω από εκεί και τραγουδάω και από εκεί.
Δεν καπνίζω,πίνω νερό και δεν ΠΟΛΥφωνάζω  ::)


Η φωνή σου έφτιαξε τελικώς;


Φίλοι ((Korgy)) και gas-13 άμα υπήρχε χρόνος και υπήρχαν και λεφτά δεν νομίζω να ρώταγα σε φόρουμ. Ίσως να παω σε ΩΡΙΛΑ μόλις βρω ευκαιρία αλλά για την ορθοφωνία λίγο χλωμό το βλέπω.  :P
Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια!Υ.Γ:Αυτοί οι πολύποδες αρχίζουν και με τρομάζουν...

15
Αν και ξέρω ότι είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα, θα ήθελα να γράψω αυτό το thread για να μου λυθούν κάποιες περαιτέρω απορίες που νομίζω αφορούν τους περισσότερους!


1. Καταρχήν θα ήθελα να ρωτήσω πως να ΜΗΝ βραχνιάζει κανείς!
Προσωπικά χρησιμοποιώ την φωνή μου πολλές ώρες την ημέρα για το τραγούδι, και σχεδόν κάθε φορά που τελειώνω την επόμενη μέρα το πρωί έχει κλείσει! Τι κάνω λάθος? Όταν λεω πολλές ώρες έχω βαρέσει και 6ωρο. ;D


2.Είμαι 1 ΜΗΝΑ βραχνιασμένος και έχω αρχίσει να ανησυχώ! Τι μέλια τι τσάγια τι υδρατμούς τι ειδικές καραμελίτσες , η φωνή μένει έτσι. Αλλά και να επανέλθει είναι πολύ προσωρινό γιατί όταν παω να τραγουδήσω με "γαργαλάει" και στο τέλος ξαναγίνεται όπως πριν. :-X


3. Πολλές φορές σε ένα τραγούδι μπορεί να χρειάζεται να κάνεις λίγο πιο "βραχνή" την φωνή σου για να βγει το αίσθημα (Πάρε παράδειγμα Μουζουράκη, Corey Taylor, Kurt Cobain, Nickelback, 3DG etc etc).
Υπάρχει περίπτωση αυτό να γίνει χωρίς να την "διαλύσει" κανείς εντελώς την φωνή του? Και αν ναι πως? ???


Αυτά προς το παρών. 0:) 0:)
Τα λέμε απο κάτω,
Ευχαριστώ


Δημήτρης  :)
16
Και μένα δεν μου το βγάζει και άρχισα να ανησυχώ ...

17
πουναι το βιντεακι???

το αφαιρεσες???δεν το προλαβα.......


Δεν έχασες και πολλα φιλε!
Θα ξανανέβει στο μελλον με πλήρης ηχογράφηση και ελληνικούς στίχους :)

18
Να σαι καλα φίλε ! Με έχεις βοηθήσει πολύ αυτόν τον καιρό με τα θέματα περι μουσικής / φωνής !
Θα σου απαντησω αναλυτικά άλλη στιγμή γιατι δεν έχω χρόνο !  ;D

19
Οταν τραγουδας λάθος , πιέζεις και κουράζεις την φωνή σου και όλα αυτα πριν καλα καλα ωριμάσει ε εκει καταλήγεις  ;D

Αν μπορείς απαντησε μου στο άλλο θεματάκι που σου έγραψα  0:)

20
Αν και έχω ακούσει απο πολλούς όχι μαθήματα πριν τελειώσει η μεταφώνηση , πιστεύω οτι με έναν καλό δάσκαλο που θα ξέρει να σε καθοδηγήσει θα τα πας μια χαρά .
Αυτό που μπορείς να κάνεις σε αυτήν την ηλικία είναι να μάθεις πως να τραγουδας σωστά και πως να φτιάξεις την ποιότητα της φωνής σου ...
Θα διαφωνήσω κάθετα με τον φιλαράκο απο πάνω που είπε κάτι για έκταση ... Εγώ ( Σαν κοινώς ξεροκέφαλος 16χρονος) τόσο καιρό προσπαθούσα να ανεβάσω έκταση στην φωνή μου ... Έχω φτάσει στο όριο να την καταστρέψω .
Επίσης αμα τραγουδάς 5 - 6 ώρες την ημέρα πάνω σε μεταφώνηση ξέχνα την φωνή σου . 1 ώρα την ημέρα χωρίς κατάχρηση και τραγουδώντας σωστά είναι ότι πρέπει .

21
Πολύ όμορφο . Γεμάτο συναίσθημα και νόημα .

22
Με χρονοκαθυστέρηση μισού χρόνου κοντα σου απαντάω οτι διαβάζω πολύ καλά αυτά που μου έχεις γράψει και μου έχουν καρφωθει καλά στο κεφάλι .
Και ναι εγώ προσωπικά φαλσέτο και head voice τα μπερδεύω ..


Να σας πω επίσης οτι προσπαθώντας να ανεβάσω έκταση  ( έφτασα στην σολ αλλά δεν μπορώ να μείνω πάνω απο 1.5 δευτερόλεπτο ...  :P  ) κούρασα πολυυυυ την φωνή μου και την τελευταία βδομάδα έχω αποχτήσει μια βραχναδα που δεν λεει να φύγει ( πανω σε μεταφώνηση όταν κάνεις μ@λ@κιες αυτά παθαίνεις )
Επίσης τον τελευταίο μήνα σχεδόν κάθε φορά που τραγουδάω μόλις τελειώνω μου μένει μια βραχνάδα ...


Κανένα τιπ ? Εκτός απο τα δεδομένα ( Αφωνία και χλιαρά ροφήματα )
Ευχαριστώ :)


@Υπνοβάτης συγνώμη που άργησα τόσο να απαντήσω , αλλά τον τελευταίο καιρό δεν έχω και πολύ χρόνο

23
-Μην το πεις πουθενά
-Αχ Της Αγαπης Μαχαιρια


Απο τα αγαπημενα !

24
Εμένα πάντως για ψηλός βαρύτονος μου κάνεις  ;D
Σύμφωνα με το wiki :


Soprano: C4 – C6

  • [/size]Δεν θα σε έλεγα χαμηλό τενόρο γιατί το G4 απέχει μια πέμπη (αν δεν κάνω λάθος) απο το C5 . Πιστεύω πάλι οτί θα μπορέσεις με εξάσκηση να την επεκτείνεις και να πλησιάσεις την C5 . Μετά απο ένα γρήγορο research βρήκα βαρύτονους οι οποίοι έχουν καταφέρει να φτάσουν το standrart range τενόρου . Π.χ John Legend , Elton John .Τι διαφορά έχειτο φαλτσέτο με την ψεύτικηφωνη δεν έχω καταλάβει ακομα ^^

25


Corey Taylor Μιας που τον ανέφερες , θα μπορούσα να πω οτι η φωνή μου μοιάζει σε χροιά και σε έκταση (Από όσο έχω τεστάρει σε τραγούδια όπως Snuff,Though The Glass) με αυτουνου .


Κι όμως αυτή είναι η ελαστικότητα της φωνής σου. Αν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις όλη για να ερμηνεύσεις τότε ναι, είσαι θηρίο. Αν όχι, δεν πειράζει, κάνε αυτά που μπορείς.


Λοιπόν εδώ θα ήθελα ένα χέρι βοηθείας ως συνήθως μιας που το ανέφερες για τον ριχάρδο . Το D2 σε τραγούδι δεν βγαίνει , ούτε βγαίνει πολύ δυνατά ! Απλά όταν παίζω με την έκταση στο πιάνο είναι ένας ήχος που μπορώ να φτάσω .


Σε τραγούδι η πιο χαμηλή που μπορώ να χτυπήσω είναι E2 πάρε για παράδειγμα Bad Things - Jace Everett .
Η ψηλές πάλι άμα είμαι καλά ζεσταμένος βγαίνουνε και νιώθω οτι μπορώ να παω παραπάνω με τον καιρό .


Η σκόνη - Νταλάρας ( Το έκανα transpose ) Έτσι ώστε στο ρεφρεν εκεί που λέει "Το ασημένιο φεγγάρι" και ανεβαίνει η φωνή να χτυπάει στην φα#4 . Την καταφέρνω . Και άμα είμαι σε κέφια μπορεί και να μην σου σπάσει τα τύμπανα και να βγεί λίγο πιο γλυκά !


Ριχάρδε ποιά είναι η έκταση σου ?


γ) οι μπάσοι είναι εξαιρετικά σπάνιοι και αν θυμάμαι καλά ό Δημήτρης ζει σε μουσικό σπίτι, ή κάνω λάθος; Θα τον είχαν ανακαλύψει καιρό τώρα. (άκυρο επιχείρημα το ξέρω  )


Μουσικό σπίτι ? χαχαχα οχι μόνο εγώ έχω το μικρόβιο :P Πάντως πράγματι δεν πιστεύω οτι είμαι μπάσος , απο έντεχνα ελληνικά που λατρεύω να τραγουδάω τα περισσότερα τα λέω στον τόνο τους και είναι κομπλε .
Λίγα στυλ έλα ψυχουλα μου κτλπ δεν τα φτανω που να χτυπιέμαι .


H speaking voice μου ανεβοκατεβαίνει απο F2 - C3


Θα μπορούσα να ηχογραφήσω και εγω κανα ντέμο αλλά λυπάμαι τα αυτιά σας :P


Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6