Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και εγω θα'θελα ενα τσελο αλλα οπως βλεπεις δεν ειναι οπως το θεμα κιθαρα. Εχει αρκετες δυσκολιες.
1) Οχι, καμία σχέση το ένα με το άλλο αν και η γνώση θεωρίας θα σε βοηθήσει2) Είναι τα μεγέθη του τσέλου όπως και στο βιολί κλπ3) Είναι ακριβά, από 1000 ευρώ και πάνω4) Αυτό δεν το γνωρίζω 5) Γίνεται όπως και σε όλα τα όργανα με αυτοεκμάθηση αλλά καλύτερα να πας σε δάσκαλο
H ερώτηση μου, που ίσως κάποιοι να την πάρετε πιο προσωπικά απότι έχω σκοπό είναι γιατί θέλετε να μάθετε τσέλο? Επειδή έχει παρόμοιο ήχο με την ηλεκτρική? Επειδή ακούσατε τους αποκαλύπτικα και πάθατε πλάκα ή επειδή είναι πολύ ¨πρώτο¨.
Φιλικά σας υπενθυμίζω ότι η εκμάθηση τσέλου πέρα από το ότι απαιτεί πολύ επίπονη προγραμματισμένη εξάσκηση έχει αυστηρά κλασσικό χαρακτήρα και κοινώς θα πήξετε. Αυτά από κάποιον που έφτασε μέχρι την ανωτέρα στην κλασσική και τα παράτησε καθώς δεν άντεχε άλλο αρμονία, σολφέζ και dictee. Είναι από τα όργανα που δεν τα κάνεις ένα δυο χρόνια και παίζεις μόνος σου μετά...
H ερώτηση μου, που ίσως κάποιοι να την πάρετε πιο προσωπικά απότι έχω σκοπό είναι γιατί θέλετε να μάθετε τσέλο? Επειδή έχει παρόμοιο ήχο με την ηλεκτρική? Επειδή ακούσατε τους αποκαλύπτικα και πάθατε πλάκα ή επειδή είναι πολύ ¨πρώτο¨. Φιλικά σας υπενθυμίζω ότι η εκμάθηση τσέλου πέρα από το ότι απαιτεί πολύ επίπονη προγραμματισμένη εξάσκηση έχει αυστηρά κλασσικό χαρακτήρα και κοινώς θα πήξετε. Αυτά από κάποιον που έφτασε μέχρι την ανωτέρα στην κλασσική και τα παράτησε καθώς δεν άντεχε άλλο αρμονία, σολφέζ και dictee. Είναι από τα όργανα που δεν τα κάνεις ένα δυο χρόνια και παίζεις μόνος σου μετά...
και εγω θελω να μαθω τσελο..οσο για της κλασσικες αρμονιες και τα ντικτε ειναι λιγο πιξημο αλλα αμα τα καταλαβεις και μπορεις να τα δουλεψεις ειναι οτι καλυτερο μπορεις να εχεις μαθει για τη μουσικη θα σε βοηθισει να κατανοησεις τη μουσικη γωμετρικα και αλγεβρικα και οχι μονο ακσουστικα... ! προσωπικα νομιζω οτι το τσελο εχει για τα δικα μου αυτια τουλαχιστον εναν απιστευτο ηχο! ... δν ξερω, απλα οταν ακουσω τσελο κατι παθαινω...πιστευω οτι καποιος μπορει να μαθει μονος του , οχι μονο τσελο αλλα και ολα τα μουσικα οργανα... φιλε μου , μην ακους κανεναν αν θες να παιξεις τσελο απλα βρες ενα τσελο και παιξε..ειναι τοσο απλο... θα σου προτεινα να βρεις κομματια με τσελλο να τα ακουσεις καλα και να προσαπθισεις να παιξεις πανω τους για αρχη, εηαλου ειναι πολυ κατλυτερο να ανκαλυπτεις ενα οργανο μονος σου και παρα να στο μαθαινει καποιος αλλος... ετσι βαζεις και τα δικα σου προσωπικα στοιχεια ως προς το παιξημο η τον ηχο ... που ναι μπορει να εινα ιλαοθος σα τεχνικη ας πουμε η σαν ηχος αλλα αν εσενα σου ακουγεται σωστα και σαρεσει και μπορεις να παιζεις με το δικο σου τροπο τοτε δν υπαρχει προβλημα, ενω ο δασκαλος θα σε περιορισει , και ισως βαρεθεις γριγορα μαζι του αν δν εισαι διατεθημενος να μπεις σε ολη ατυη τη διαδικασια της εκμαθησης..
Αν δοκιμάσεις να μάθεις τσέλο μόνος σου σε βλέπω πολύ σύντομα με τενοντίτιδα !ʼσε που θαβαρεθείς να κοπανιέσαι χωρίς αντίκρυσμα . Η τεχνική, μας δίνει τη δυνατότητα και την άνεση να απολαμβάνουμε αυτό που παίζουμε και κάτιτέτοιο το αποκτούμε μέσω της σωστής καθοδήγησης ...
Παιζω κιθαρα 2-3 χρονια και θελω να "μαθω" Τσελο. Αλλα ειμαι εντελως ασχετος.για αυτο εχω καποιες ερωτησεις.1) το οτι ξερω σε ενα βαθμο κιθαρα (ηλεκτρικη) βοηθαει καθολου?5) Χωρις δασκαλο γινεται να κανεις τιποτα?
Ξεκίνησε από flop Άλλα όργανα
Ξεκίνησε από VaBassix Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές
Ξεκίνησε από konstantinossgounelas Άλλα όργανα
Ξεκίνησε από paokz Δικές μας συνθέσεις και τραγούδια