Αποστολέας Θέμα: Ποίημα της χρονιάς – 2008  (Αναγνώστηκε 16395 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lampros.

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1269
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • lamprosl.blogspot.com
Ποίημα της χρονιάς – 2008
« στις: 19/02/09, 11:46 »
Ποίημα της χρονιάς – 2008
διαδικασία αφιερωμένη ειδικα για φέτος, στον SPL (Σπήλιος Παπαγιαννόπουλος)

Ποίημα της χρονιάς – 2008 (Διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται μια φορά κάθε χρόνο)
 
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

-Ανακοίνωση προς την σελίδα Δικοί μας Στίχοι και Ποιήματα.(Άνοιγμα μόνιμου θέματος)
-Αναδείξτε το ποίημα της χρονιάς 2008! (Ανακοίνωση για την πρώτη σελίδα του portal)
-Επιτροπή Διαχείρισης και Κανονισμό αρμοδιοτήτων (πηγάζει από την αρχική ανακοίνωση που θα βρείτε στη συνεχεία) Είναι κάτι αντίστοιχο με την Ο.Ε. στον στίχου... αλλά με άλλο όνομα και μέλη που θα επιλεγούν από τους Διαχειριστές.
-Σύνδεσμος αποστολής μηνυμάτων προς την Ε.Δ. (κάτι αντίστοιχο με του Δ. Στίχου)
-Σύστημα βαθμολογίας  (αντίστοιχο ή παραπλήσιο με του Δ. Στίχου)
 

Κύκλος εργασιών ( 2 μήνες περίπου )
Λόγω του ότι διανύουμε ήδη τον 2ο μήνα του 2009, συμπίεσα όσο μπορούσα τον προγραμματισμό του χρονοδιαγράμματος για την ανάδειξη του ‘’ποιήματος της χρονιάς 2008’’.
 
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Έναρξη   Δευτέρα 03 – 03 – 09 έως 23 – 03 – 09 και ώρα 24.00
Χρονικό διάστημα ανάδειξης υποψήφιων θεμάτων (3 εβδομάδες)
4 ημέρες κενό ( επεξεργασία στοιχείων)

1ος γύρος αξιολόγησης (2 εβδομάδες ) 28 – 03 – 09 έως 11 – 04 -09 και ώρα 24.00
3 ημέρες κενό ( επεξεργασία στοιχείων)

2ος γύρος αξιολόγησης
(2 εβδομάδες ) 15 – 04 – 09 έως 29 – 04 -09 και ώρα 24.00

Τελικά αποτελέσματα.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
 
Έναρξη…
-  Ανακοινώνονται οι διαδικασίες στην σελίδα ''δικοι μας στίχοι και ποιήματα'' σε μόνιμο θέμα.(την Δευτέρα 03 – 03 – 09)
-  Προστίθεται σε μόνιμη θέση στον αρχική σελίδα του portal μια ανακοίνωση.   
-  Στέλνονται τα Δελτία τύπου.
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(παρουσίαση θέματος )
 
Στα πλαίσια της προώθησης και υποστήριξης του έργου, της οικογένειας των ποιητών του kithara.gr, θεσμοθετούμε την διαδικασία ανάδειξης του ''ποιήματος της χρονιάς''. Μια σειρά από διαδικασίες που θα επαναλαμβάνονται στην αρχή κάθε έτους, με στόχο την ανάδειξη του καλύτερου ποιήματος που φιλοξενήθηκε ( δημοσιεύσεις στη σελίδα) από αρχή έως και την λήξη της προηγούμενης χρονιάς. Ως έγκυρο αποδεικτικό συμμετοχής θα θεωρείται, η ημερομηνία της δημοσίευσης του.
Μπορούν να συμμετέχουν όσα θέματα προταθούν από τους ‘’δημιουργούς’’ της σελίδας (μέλη του kithara.gr) όπως αναλύεται πιο κάτω.
Το kithara.gr διατηρεί το δικαίωμα, πιθανών τροποποιήσεων των παρόντων διαδικασιών, αν κατά την κρίση του θεωρηθούν αναγκαίες.  

Χρονικό Διάστημα Ανάδειξης Υποψήφιων  Θεμάτων… (3  εβδομάδες )
Επεξεργασία δημοσίευσης – αποδοχής δημιουργών… (παράλληλα)

Από σήμερα, Δευτέρα 03 – 03 – 09 έως και τις 23 – 03 – 09 και ώρα 24.00, το κάθε μέλος, μπορεί να προτείνει κατά την προσωπική του εκτίμηση, έως και τρία ποιήματα που θεωρεί ως τα ''καλύτερα'' του από το σύνολο των δημοσιεύσεων. (λόγω του οτι οι διαδικασίες γίνονται για πρώτη φορά, ειδικά για φέτος μόνον, οι προτάσεις θα μπορούν να αφορούν και ποιήματα από τις προηγούμενες χρονιές. (δλδ του συνόλου των δημοσιευμένων ποιημάτων της σελίδας)

Ως μοναδικά κριτήρια ορίζονται, η προσωπική του εκτίμηση. (ενώ για τα επόμενα χρόνια θα είναι και η ημερομηνία δημοσίευσης )
Οι προτάσεις αυτές θα γίνονται με την μορφή απάντησης, στον ειδικό σύνδεσμο αποστολής υποψηφιοτήτων που βρίσκεται στη συνέχεια.
Το μήνυμα αυτό των υποψηφιοτήτων, θα πρέπει να έχει την παρακάτω μορφή. Π.χ.
1ον…(τίτλος θέματος, δημιουργός και  το αντίστοιχο του, λίνκ.)
2ον…(τίτλος θέματος, δημιουργός και  το αντίστοιχο του, λίνκ.)
3ον…(τίτλος θέματος, δημιουργός και  το αντίστοιχο του, λίνκ.)

Παράλληλα οι δημιουργοί – ποιητές, με την αποστολή των συμμετοχών τους μέσω του ειδικού συνδέσμου, δηλώνουν πως αποδέχονται ανεπιφύλακτα την παρακάτω δήλωση συμμετοχής. (δεν χρειάζεται να την αντιγράψετε στο Π.Μ.)
 
 
Αίτηση δήλωση συμμετοχής
Δηλώνω υπεύθυνα ότι μου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα των παρακάτω υποψηφίων θεμάτων που αποστέλλω ώστε να συμμετέχουν, στις διαδικασίες ανάδειξης ''ποίημα της χρονιάς 2008''.
Για το σκοπό αυτό, με την αποστολή των θεμάτων μου μέσω του ειδικού συνδέσμου, παραχωρώ την άδεια της παρουσίασης τους, επεξεργασίας, μαγνητοσκόπησης, μετάδοσης μέσω διαδικτύου και  Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πάσης φύσεως εκμετάλλευσης στα πλαίσια των διαδικασιών. Η ευθύνη της τήρησης των διατάξεων του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας βαρύνει αποκλειστικά τον αποστολέα και σε καμία περίπτωση τη διοργάνωση.
Στο kithara.gr παραχωρείτε το δικαίωμα να εκδώσει ειδική έντυπη συλλογή ποιημάτων και να διαθέτει αυτά κατά την κρίση του, χωρίς επιπρόσθετες άδειες των συντελεστών τους, γι' αυτό και ως οριστική ημερομηνία λήξης των διαδικασιών ορίζεται η διάρκεια ενός έτους από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Δηλώνω επίσης, ότι δεν διατηρώ καμία οικονομική απαίτηση από τους διοργανωτές για την παρουσίαση, ηλεκτρονική μετάδοση και εκμετάλλευση του συγκεκριμένου έργου. Η δήλωση συμμετοχής μου στις διαδικασίες ανάδειξης, συνιστά ρητή αποδοχή των όσων εδώ αναφέρονται  και παραίτηση από οποιαδήποτε αυτής της φύσης δικαίωμα.


 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
(όπως είχαμε στην Ο.Ε. του Δ. Στίχου)
 
Στα μέλη που θα στείλουν την Αίτηση Δήλωση Συμμετοχής, στον παρακάτω σύνδεσμο αποστολής, θα σταλεί απαντητικό  Π.Μ. επιβεβαίωσης. Σε όσους δεν έχει σταλεί μέσα σε 24 ώρες από την αποστολή του, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν ξανά μέσω του συνδέσμου για διευκρινίσεις.

Η αρμόδια Επιτροπή Διαχείρισης στη συνέχεια, (που αποτελείτε από .................(ονόματα μελών)............................................................
συλλέγει τις προτάσεις σε έναν συνολικό πίνακα. Η λίστα αυτή ταξινομείται με βάση την ημερομηνία αποστολής των θεμάτων και είναι έτοιμη να παρουσιαστεί στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας. Αυτή της Αξιολόγησης των μελών. Εδώ τα μέλη της  Επιτροπής, λόγω του ότι οι συμμετοχές είναι επώνυμες,  μπορεί να συμμετέχει στη διαδικασία της αξιολόγησης.
 

Αξιολόγηση μελών

1ος γύρος … (2  εβδομάδες)

Ξεκινά η διαδικασία της βαθμολογίας ή οποία διαρκεί δυο εβδομάδες. (παραπλήσια διαδικασία με του 1ου Διαγωνισμού Στίχου), κατά την οποία μπορείτε να αξιολογείτε τα υποψήφια θέματα. Το κάθε μέλος μπορεί να ψηφίζει μια φορά, ενώ όπως και στον Δ. Στίχου μπορεί να τροποποιεί την βαθμολογία του μέχρι τέλους της διαδικασίας.

Μεσολαβεί ένα διάστημα 4ων ημερών και βάσει της βαθμολογίας αλλά και του αριθμού των υποψήφιων θεμάτων, προκρίνονται στον δεύτερο γύρο της αξιολόγησης τα θέματα με την υψηλότερη βαθμολογία και σε ποσοστό 50 %  επί των αρχικών θεμάτων ή (βάσει του αριθμού των συμμετοχών) ένας ικανός αριθμός που να είναι εφικτό να αναγνωστεί και αξιολογηθεί στον προτεινόμενο χρόνο. Είναι κάτι που η αρμόδια Επιτροπή θα αποφασίσει όταν έχει μπροστά της τα απαραίτητα στοιχεία.
Δεν ανακοινώνεται αναλυτικά η βαθμολογία των θεμάτων σε αυτό το στάδιο.
 
 
2ος γύρος… (2 εβδομάδες)
 
Ξεκινά με την ίδια διαδικασία ο δεύτερος γύρος που θα αναδείξει και τα καλύτερα ποιήματα της χρονιάς 2008.
Τα  θέματα που θα έχουν προκύψει, εμφανίζονται προς την τελική αξιολόγηση με βάση και πάλι την ημερομηνία αποστολής.

Ξεκινά λοιπόν μια διαδικασία που θα αναδείξει τα 30 καλύτερα ποιήματα της σελίδας από τα οποία θα προκύψει και το ‘’ποίημα του 2008’’ μέσα από διαδικασίες προτάσεων των δημιουργών και αξιολογήσεις όλων των μελών.
Μένει ακόμη ‘’ανοιχτό’’ το εάν το ‘’ποίημα της χρονιάς 2008’’ θα προκύψει από την αξιολόγηση των μελών ή θα αναδειχθεί από Κ.Ε. στο χώρο που θα γίνει (και αν )  η εκδήλωση της  βραδιάς ποίησης.
 

Καλή επιτυχία σε όλους τους ποιητές μας.
 ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…και ξεκινά η δουλεία…
« Τελευταία τροποποίηση: 28/02/09, 19:32 από lampros. »

Αποσυνδεδεμένος argentina

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 466
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
  • argentina
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #1 στις: 19/02/09, 12:26 »
Πολυ ωραια!!
Μηπως ομως να εξετασουμε το ενδεχομενο να μην ειναι τα θεματα που δημοσιευθηκαν στην στηλη το 2008, αλλα αυτα που ηταν ενεργα το 2008. Δηλαδη αρχικη δημοσιευση ή σχολιο μεσα στο 2008.
Ετσι ειναι και πολυ πιο ευκολη η αναζητηση στις σελιδες!
Τι λετε?
Τι τεράστιο ψέμα πρέπει να επινοήσει το μυαλό του... για να μπορέσει να κυριαρχήσει στις αισθήσεις του... να τις γαληνέψει...;
                                                                                                             R. M. Rilke

Αποσυνδεδεμένος lampros.

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1269
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • lamprosl.blogspot.com
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #2 στις: 19/02/09, 13:34 »
επειδη ειναι μια διαδικασια που θα γινει για πρώτη φορά, προβλέφθηκε να μπορούν οι δημιουργοί να μπορούν να προτείνουν απο το σύνολο των έργων τους έως το τέλος του 2008... για να μην αδικηθούν τα παλαιότερα έργα τους.
Αυτο που λες ειναι χρήσιμο και θα ναι καλό να εφαρμοστεί για την επόμενη χρονιά ξεκάθαρα όμως μόνο τις αρχικές δημοσιεύσεις για να μην έχουμε φαινόμενα πολλάπλών συμμετοχών σε επαναλαμβανόμενα έτη.
Για αυτήν την πρώτη φορά θα έχουμε τα καλύτερα απο το σύνολο της σελίδας, με την ιδιαιτερότητα πως αναδείχθηκαν με τις διαδικασίες που αφορούσαν το 2008.

Αποσυνδεδεμένος Stergios Kourou

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1526
 • Φύλο: Άντρας
 • Άλλο κουτουρού, άλλο του Κουρού
  • Προφίλ
  • Wardrum Official Website
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #3 στις: 19/02/09, 13:41 »
Ο καλύτερος και μάλιστα άνευ συναγωνισμού εδω μέσα ήταν ο Σπήλιος!!!

Το 2008 ήταν η τελευταία χρονιά της ζωής του και νομίζω ότι δεν διαφωνεί κανείς ότι του αξίζει αυτό το βραβείο!!!

Τώρα επειδή γίνεται γενικώς μια προσπάθεια ανάδειξης των μελών, προτείνω έστω μια τιμητική απονομή τίτλου από το kithara σε αυτον εδω τον μεγάλο και άγνωστο καλλιτέχνη μας.

Αποσυνδεδεμένος Ωρίωνας

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 198
 • Φύλο: Άντρας
 • http://www.e-na.com/mpolitexneio.aspx
  • Προφίλ
  • http://mousikiamilla.blogspot.com/
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #4 στις: 19/02/09, 15:16 »
Η ιδέα του ποιήματος της χρονιάς είναι εξαιρετική και την επικροτώ με ολες μου τις δυνάμεις. Θα την στηρίξω όσο μπορώ.
Συμφωνω με την άποψη του qrusticks και τον συγχαίρω που το σκέφτηκε.
Κατά συνέπεια θα πρότεινα κι εγώ φέτος να "τρέξουν" παράλληλα δύο βραβεία 1 τιμητικό και 1 θεσμικό.
Εκτιμώ οτι επιβάλεται να δωθεί ένα τιμητικό βραβείο στον Σπήλιο ως ειδική περίσταση.
Και γιατί όχι αν υπήρχε και η γενική αποδοχή να μην δίναμε και το όνομα του στον διαγωνισμό;
Έρωτας: Γεννιέται σε μια στιγμή, ζει για μια εποχή και πεθαίνει σε μια μέρα.
Αγάπη: Γεννιέται αργά, μεγαλώνει σιωπηλά και θάνατο ποτέ δεν βρίσκει.

Αποσυνδεδεμένος Gregori

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 301
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #5 στις: 19/02/09, 18:02 »

Και γιατί όχι αν υπήρχε και η γενική αποδοχή να μην δίναμε και το όνομα του στον διαγωνισμό;
Πολύ, πάρα πολύ καλό.
Κι ας γίνει θεσμός κάθε χρόνο, την ημέρα πούφυγε,
να απονέμεται και το βραβείο της χρονιάς συν ότι άλλο μπορεί να γίνει την ημέρα εκείνη,
στη μνήμη του.
" τη μέρα πούφυγε ο Σπήλιος ".
« Τελευταία τροποποίηση: 19/02/09, 18:13 από Gregori »
είμαι ένας κάτοικος της γής'
έτσι απλά, περαστικός'
ένας διαβάτης της ζωής !

Αποσυνδεδεμένος lampros.

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1269
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • lamprosl.blogspot.com
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #6 στις: 19/02/09, 18:24 »
Η ιδέα του ποιήματος της χρονιάς είναι εξαιρετική και την επικροτώ με ολες μου τις δυνάμεις. Θα την στηρίξω όσο μπορώ.
Συμφωνω με την άποψη του qrusticks και τον συγχαίρω που το σκέφτηκε.
Κατά συνέπεια θα πρότεινα κι εγώ φέτος να "τρέξουν" παράλληλα δύο βραβεία 1 τιμητικό και 1 θεσμικό.
Εκτιμώ οτι επιβάλεται να δωθεί ένα τιμητικό βραβείο στον Σπήλιο ως ειδική περίσταση.
Και γιατί όχι αν υπήρχε και η γενική αποδοχή να μην δίναμε και το όνομα του στον διαγωνισμό;

Σχετικα με αυτο το θέμα εγω θα πρότεινα, να απευθυνθούμε αρχικά στην οικογενεια του και στον εκδότη του
 και να θεσμοθετήσουμε ενα ειδικό βραβειο προς τιμήν του το οποίο να αναθέσουμε
σε ενα εικαστικο εργαστήρι να φιλοτεχνησει και να συνοδευει τον νικητη του ''ποιήματος της χρονιάς''« Τελευταία τροποποίηση: 19/02/09, 18:34 από lampros. »

Αποσυνδεδεμένος Ο Νέος Κιθαρωδός

 • Administrator
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3372
 • Φύλο: Άντρας
 • ... και καλό τραγούδι!
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #7 στις: 19/02/09, 18:51 »
Πολύ καλή ιδέα με τον Σπήλιο, μπορούμε να πούμε ότι τον πρώτο (τουλάχιστον) διαγωνισμό τον κάνουμε στη μνήμη του.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να του δώσουμε τιμητικό βραβείο, γιατί θα είναι σαν να κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας...
Όσο πιο πολύ σου αρέσει η μουσική, τόσο πιο πολλή μουσική σου αρέσει...

Αποσυνδεδεμένος lampros.

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1269
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • lamprosl.blogspot.com
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #8 στις: 19/02/09, 20:19 »
Πολύ καλή ιδέα με τον Σπήλιο, μπορούμε να πούμε ότι τον πρώτο (τουλάχιστον) διαγωνισμό τον κάνουμε στη μνήμη του.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να του δώσουμε τιμητικό βραβείο, γιατί θα είναι σαν να κομίζουμε γλαύκα εις Αθήνας...

Θα τροποποιήσω τα αρχικά κείμενα ώστε να γίνει έτσι.


Αποσυνδεδεμένος Bάγια

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 618
 • Φύλο: Γυναίκα
 • www.vagiapapapostolou.gr
  • Προφίλ
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #9 στις: 19/02/09, 21:19 »
Καλή επιτυχία στην ιδέα!
Δεν έχω κάτι άλλο να πω για την ώρα.
Αν οτιδήποτε χρειαστεί, στη διάθεσή σας.
« Τελευταία τροποποίηση: 23/02/09, 21:42 από Bάγια »

Αποσυνδεδεμένος x-versous

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 730
 • Φύλο: Άντρας
 • Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες !!!
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • youtube
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #10 στις: 20/02/09, 19:03 »
Πολύ καλή ιδέα Λάμπρο προχώρα το και ότι θες εδώ είμαι. ;)


« Τελευταία τροποποίηση: 20/02/09, 21:59 από pascal. »
Με θάψανε  πολύ βαθιά μα ούτε που σκεφτήκανε ότι εγώ είμαι σπόρος.

https://www.youtube.com/watch?v=Uded2fw0xho

Αποσυνδεδεμένος lampros.

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1269
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • lamprosl.blogspot.com
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #11 στις: 20/02/09, 19:41 »
Χρονοδιάγραμμα

Έναρξη   Δευτέρα 03 – 03 – 09 έως 23 – 03 – 09 και ώρα 24.00
Χρονικό διάστημα ανάδειξης υποψήφιων θεμάτων (3 εβδομάδες)

4 ημέρες κενό ( επεξεργασία στοιχείων)

1ος γύρος αξιολόγησης  (2 εβδομάδες ) 28 – 03 – 09 έως 11 – 04 -09 και ώρα 24.00

3 ημέρες κενό ( επεξεργασία στοιχείων)

2ος γύρος αξιολόγησης (2 εβδομάδες ) 15 – 04 – 09 έως 29 – 04 -09 και ώρα 24.00

Τελικά αποτελέσματα.
« Τελευταία τροποποίηση: 26/02/09, 10:09 από lampros. »

Αποσυνδεδεμένος pimami

 • Ανεμοσυντονιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 781
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • Φωταγωγός
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #12 στις: 20/02/09, 19:59 »
η αλήθεια είναι πως έχω λίγο μπερδευτεί με την συγκεκριμένη διαδικασία... Τελικά θα κληθούμε να προτείνουμε ποιήματα που γράφτηκαν το 2008, που σχολιάστηκαν ή ανεξάρτητα χρονολογίας; Πάντως και αυτή η πρωτοβουλία αξίζει την συμπαράστασή μας και νομίζω πως θα την έχει!
"τα ελατήρια του στρώματος βουίζουν όνειρα"

Αποσυνδεδεμένος lampros.

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1269
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • lamprosl.blogspot.com
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #13 στις: 20/02/09, 20:04 »
Επειδή ειναι μια διαδικασία που θα γίνει για πρώτη φορά,
προβλέφθηκε να μπορούν οι δημιουργοί να προτείνουν απο το σύνολο των έργων τους έως το τέλος του 2008...
(το σύνολο των ποιημάτων της σελίδας, για να μην αδικηθούν τα παλαιότερα έργα τους.)

Απο την επόμενη χρονια όμως, θα πρέπει να ισχύσει ξεκάθαρα το απο 1-01-09 έως 31-12-09.

Αποσυνδεδεμένος lampros.

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1269
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • lamprosl.blogspot.com
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #14 στις: 20/02/09, 20:09 »
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της υποστήριξης του έργου της οικογένειας των ποιητών μας,
θεσμοθετήθηκε η διαδικασία ανάδειξης, του ''ποιήματος της χρονιάς''.
Μια σειρά από ετήσιες διαδικασίες και αξιολογήσεις, με στόχο την ανάδειξη των καλυτέρων ποιημάτων που δημοσιεύθηκαν στη σελίδα ‘’Δικοί μας Στίχοι και ποιήματα’’ του kithara.gr, της χρονιάς που πέρασε. Ειδικά όμως για φέτος οι διαδικασίες θα αφορούν το σύνολο των έργων των ποιητών μας.

( για ενημέρωση πατήστε εδώ  (αντίστοιχο λινκ  ))

Ευελπιστούμε στην δική σας στήριξη, για την γνωστοποίηση και μέσω αυτής, την ενίσχυση της ευγενούς άμιλλας.Με θερμές ευχαριστίες

για το kithara.gr

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 618
 • Φύλο: Γυναίκα
 • www.vagiapapapostolou.gr
  • Προφίλ
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #15 στις: 20/02/09, 20:13 »
Πολύ ωραία λοιπόν!
Αφού έγινε και το χρονοδιάγραμμα, ίσως θα ήταν καλό να συμπληρωθούν τα νέα δεδομένα στο πρώτο ποστ σου Λάμπρο
ώστε κάποιος που θα διαβάσει για πρώτη φορά το θέμα να έχει κάτι πιο συγκεκριμένο στο μυαλό του από πλευράς χρόνου.
Τι λες κι εσύ?

Αποσυνδεδεμένος lampros.

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1269
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • lamprosl.blogspot.com
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #16 στις: 20/02/09, 20:27 »
Στελέχωση και αρμοδιότητες της Ε.Δ. (Επιτροπής Διαχείρισης)

Για την υλοποίηση των παραπάνω διαδικασιών, απαιτείτε μια  επιτροπή (αντίστοιχη με την Ο.Ε. του Διαγωνισμού Στίχου) ή οποία προτείνω να είναι τριμελής. (συν των Διαχειριστών)
Τα μέλη που θα την απαρτίζουν σε αντίθεση με τον Δ. Στίχου θα έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στις διαδικασίες αξιολόγησης μιας και εδώ οι συμμετοχές θα είναι επώνυμες.

Οι ευθύνες τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες της θα είναι…
- η αποδοχή και υιοθέτηση των βασικών αρχών που διέπουν την ‘’Μουσική Άμιλλα’’
- η αποστολή των Δελτίων Τύπου και η δυνατόν μεγαλύτερη γνωστοποίηση της διαδικασίας.
- η συλλογή και ταξινόμηση των συμμετοχών.
- η αποστολή απαντητικού Π.Μ. επαλήθευσης στους συμμετέχοντες.
- η εξέταση των πιθανών ενστάσεων.
- η ευθύνη της ομαλής εξέλιξης του θέματος στη σελίδα και οι απαντήσεις σε πιθανές απορίες μελών.
- η διοργάνωση της βραδιάς ποίησης.
- η δημοσιοποίηση και ‘’προώθηση’’ των τελικών θεμάτων.
- η επεξεργασία των κειμένων και του συνόλου της διαδικασίας, για την επόμενη χρόνια,
έτσι ώστε η νεα Ε.Δ. να έχει έτοιμο την βάση, που θα εξασφαλίζει την συνέχιση των διαδικασιών.« Τελευταία τροποποίηση: 28/02/09, 19:49 από lampros. »

Αποσυνδεδεμένος lampros.

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1269
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • lamprosl.blogspot.com
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #17 στις: 20/02/09, 21:12 »
Πολύ ωραία λοιπόν!
Αφού έγινε και το χρονοδιάγραμμα, ίσως θα ήταν καλό να συμπληρωθούν τα νέα δεδομένα στο πρώτο ποστ σου Λάμπρο
ώστε κάποιος που θα διαβάσει για πρώτη φορά το θέμα να έχει κάτι πιο συγκεκριμένο στο μυαλό του από πλευράς χρόνου.
Τι λες κι εσύ?

Το έχω κανει ήδη και σε ευχαριστώ... όπως και όλους όσους προηγήθηκαν.

Λογικά το θέμα ως πρόταση ειναι ''έτοιμο''
Μένει μόνο να στελεχωθεί η Επιτροπή Διαχείρισης... και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

Αποσυνδεδεμένος lampros.

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1269
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • lamprosl.blogspot.com
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #18 στις: 23/02/09, 21:37 »
Για να στελεχωθεί η συγκεκριμένη επιτροπή, μιας και ή προσπάθεια είναι διαδικτυακή…
(που σημαίνει πως στηρίζετε στην ενεργή προσφορά των μελών)
θα πρέπει λαμβάνοντας υπ όψιν τις παραπάνω αρμοδιότητες και ευθύνες, όποια ή όποιος από εσάς
πιστεύει πως έχει υπεύθυνα την πρόθεση και διάθεση να δουλέψει ως μέλος της,
να τοποθετηθεί επίσημα και άμεσα  εδώ, στο θέμα.
Χρειάζονται ακόμη δυο μέλη. Η τελική επιλογή θα γίνει από τους διαχειριστές του site, με κριτήρια όπως αυτά της μακροχρόνιας συμμετοχής στο χώρο ή της αξιολόγησης της προσφοράς κ.λ.π.

Αποσυνδεδεμένος Bάγια

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 618
 • Φύλο: Γυναίκα
 • www.vagiapapapostolou.gr
  • Προφίλ
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #19 στις: 23/02/09, 21:46 »
Βρίσκοντας την πρόταση πολύ καλή (όπως ξαναείπα)
αλλά και κατανοώντας την ανάγκη για την συνέπεια και τη σοβαρότητα της οργάνωσης και της διεξαγωγής της όλης ιδέας,
λέω και πάλι πως με μεγάλη μου χαρά, είμαι στη διάθεση σας.

Αποσυνδεδεμένος lampros.

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1269
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • lamprosl.blogspot.com
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #20 στις: 23/02/09, 22:06 »
Να 'σαι καλά Βάγια... χαίρομαι για την άμεση τοποθέτηση σου και χαίρομαι περισσότερο που αυτή είναι θετική. Σίγουρα η όλη διαδικασία θα χρειαστεί δουλειά… σίγουρα όμως θα αξίζει τον κόπο…

Αποσυνδεδεμένος argentina

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 466
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Προφίλ
  • argentina
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #21 στις: 23/02/09, 22:54 »
Κι εγω θα χαρω πολυ να φανω χρησιμη σ'αυτην την προσπαθεια!
Με χαρα, θα κανω οτι χρειαστει. Ειμαι στη διαθεση σας.
Τι τεράστιο ψέμα πρέπει να επινοήσει το μυαλό του... για να μπορέσει να κυριαρχήσει στις αισθήσεις του... να τις γαληνέψει...;
                                                                                                             R. M. Rilke

Αποσυνδεδεμένος Μιχάλης13

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 231
 • Φύλο: Άντρας
 • πως αλλιώς αφού αγαπιούνται οι άνθρωποι-Ελύτης
  • Προφίλ
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #22 στις: 24/02/09, 12:23 »
Είμαι και εγώ πρόθυμος να βοηθήσω μιας και δε μπορώ να συμμετέχω αφου την πρώτη δημοσιεύση μου στη σελίδα την έκανα 2009 .
Ξέρω πολλά για σας τους ανθρώπους αλλά δεν ξέρω κανέναν άνθρωπο...

Αποσυνδεδεμένος pinelopi

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1075
 • Φύλο: Γυναίκα
 • κι όμως δεν είναι μακριά...
  • Προφίλ
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #23 στις: 25/02/09, 11:29 »
Είμαι στη διάθεσή σας για ότι χρειαστεί  :)
όνειρο είναι να ουρλιάζουν χιλιάδες ναι απ' το λαρύγγι του όχι  (Κ.Δ.)

Αποσυνδεδεμένος x-versous

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 730
 • Φύλο: Άντρας
 • Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες !!!
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • youtube
Απ: Ποίημα της χρονιάς – 2008
« Απάντηση #24 στις: 25/02/09, 15:06 »
Είμαι στη διάθεσή σας για ότι χρειαστεί  :)

και εγω ειμαι ...διάθεσή σας για ότι χρειαστεί   ;)
Με θάψανε  πολύ βαθιά μα ούτε που σκεφτήκανε ότι εγώ είμαι σπόρος.

https://www.youtube.com/watch?v=Uded2fw0xho

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
4361 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28/01/04, 22:40
από Sound of Rock
57 Απαντήσεις
25310 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 03/07/09, 21:17
από ivikos
1 Απαντήσεις
2867 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15/03/09, 20:05
από kuiper
9 Απαντήσεις
5451 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 03/01/10, 22:54
από Aganippi
0 Απαντήσεις
2425 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23/12/09, 09:59
από Ο Νέος Κιθαρωδός
57 Απαντήσεις
20210 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23/02/10, 08:38
από Βραζίλης
25 Απαντήσεις
28226 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 04/03/10, 00:04
από Stinky
10 Απαντήσεις
62584 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18/02/10, 21:15
από Ο Νέος Κιθαρωδός
0 Απαντήσεις
10686 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20/11/17, 01:41
από Απόλλων
0 Απαντήσεις
8496 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 06/09/18, 21:52
από ΚΕΠΕΜ