Αποστολέας Θέμα: Γενικές Ερωτήσεις-Απαντήσεις που πρέπει να γνωρίζουν όλοι.  (Αναγνώστηκε 56086 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Σπύρος

 • Συνήγορος του Διαβόλου
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1576
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Πόσες ημέρες περνάνε μέχρι να δημοσιεύσετε ένα τραγούδι που σας έχει σταλεί;

Δεν υπάρχει σταθερός αριθμός ημερών. Η ενημέρωση του site γίνεται ανάλογα με το πώς και πόσο μπορεί ο καθένας μας. Αν έχετε τύχη, μπορεί το τραγούδι που στείλατε να είναι την επόμενη μέρα στη συλλογή, αν όχι, μπορεί να περάσουν 2 και 3 εβδομάδες. Αν περάσει πάνω από μήνας, ίσως το mail σας δεν έφτασε, η δεν ήταν εντάξει, ή έγινε κάποιο άλλο ατύχημα. Σε αυτή την περίπτωση, στείλτε ένα mail υπενθύμισης, άνθρωποι είμαστε...

Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να εκπληρώνει ένα τραγούδι για να δημοσιευτεί;

Να μην έχει εμφανή λάθη ή εμφανείς παραλείψεις. Επίσης, να μας έχει σταλεί σε format που να μπορεί με κάποια λογική ποσότητα δουλειάς να μετατραπεί στο format που χρησιμοποιούμε (βλέπε και τους κανόνες στη σελίδα Στείλτε μας τραγούδια).

Δημοσιεύετε τραγούδια που έχουν δημοσιευτεί ήδη αλλά σε άλλη εκδοχή;

Ναι, αν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στην νέα και την παλιά έκδοση. Αν η νέα έκδοση είναι ίδια με την υπάρχουσα ή αν έχει ελλείψεις, τότε δεν την ανεβάζουμε.

Αίσχος! Έχετε αντιγράψει τραγούδια από τις σελίδες μου στο site σας!

Παρ' όλο που είμαστε κατά μιας τέτοιας αντιγραφής, δυστυχώς το πρόβλημα είναι αρκετά περίπλοκο:
1. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης ενός τραγουδιού είναι ο συνθέτης/στιχουργός του. Όλοι οι άλλοι είμαστε απλά αντιγραφείς και συλλέκτες.
2. Δεκάδες άτομα στέλνουν τραγούδια για να προστεθούν στη συλλογή. Είναι αδύνατο να ελέγχουμε όλο το Internet, μήπως κάποιο από αυτά τα τραγούδια ήδη υπάρχει στη σελίδα κάποιου άλλου. Για να αποφευχθούν τέτοιου είδους παρεξηγήσεις, αναφέρουμε σε κάθε τραγούδι ποιος μας το έστειλε και την ημερομηνία. Από εκεί και ύστερα, πρέπει ο καθένας που στέλνει τραγούδια να δείξει υπευθυνότητα και αποφύγει την εύκολη αντιγραφή.
3. Είναι πρακτικά αδύνατο στο Internet να αποδειχθεί ποιος εμφάνισε πρώτος ένα τραγούδι στις σελίδες του.
4. Αν δύο άτομα γράψουν τους στίχους και τα ακόρντα ενός τραγουδιού (σωστά!), τότε και οι δύο θα έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ένας αντέγραψε από τον άλλον (βλέπε και το 1. παραπάνω...)
5. Από τη στιγμή που κάποιος βάζει κάποιες πληροφορίες στο Internet σε κοινή χρήση, πρέπει να περιμένει ότι ίσως κάποιοι τις αντιγράψουν. Κανείς δεν μας εγγυάται ότι κάποιοι δεν αντιγράφουν τραγούδια από αυτή τη συλλογή στις προσωπικές τους σελίδες. Και σε τελική ανάλυση:
6. Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό!

Γιατί σε μερικά από τα τραγούδια του site δεν υπάρχουν συγχορδίες; Σε τελική ανάλυση, αν δεν έχετε τις συγχορδίες, δεν χρειάζεται να δημοσιεύετε και τα τραγούδια...

Όπως λέμε και παρακάτω, στις περισσότερες περιπτώσεις δημοσιεύουμε τα τραγούδια όπως ακριβώς μας έχουν σταλεί. Δυστυχώς, από πλευράς χρόνου και μόνον, μας είναι αδύνατο να προσθέσουμε συγχορδίες στα τραγούδια που αυτές δεν υπάρχουν. Επίσης, υπάρχουν πολλά τραγούδια που δεν τα έχουμε ή δεν τα ξέρουμε ακριβώς, και έτσι μας είναι αδύνατο να προσθέσουμε συγχορδίες.
Οπότε μένει το ερώτημα: Δημοσιεύουμε ή όχι ένα τραγούδι μόνο με τους στίχους; Η γνώμη μας είναι πως ναι! Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που δεν ξέρουν τους στίχους, και αυτοί σίγουρα θα ωφεληθούν. Όσοι τους ξέρουν, δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Αν φυσικά κάποιος μας στείλει και τα ακόρντα, μπορούμε να τα προσθέσουμε οποιαδήποτε στιγμή. Και ας μην ξεχνάμε, ότι αυτό το site ζει από την προσφορά του καθένα (ίσον: ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί, τι μπορεί να προσφέρει ο ίδιος)...

Γιατί δεν έχετε διαθέσιμα όλα τα τραγούδια του site σε ένα και μοναδικό αρχείο, ώστε να μπορούμε να το κατεβάσουμε με μιας, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουμε στα τραγούδια ένα-ένα;

Κάτι τέτοιο μας απαγορεύεται από την συμφωνία μας με την ΑΕΠΙ. Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή, οι επισκέπτες του site μπορούν να εμφανίζουν στην οθόνη τους, να εκτυπώνουν και να αποθηκεύουν μόνο μεμονωμένα τραγούδια.

Πέρα απ' αυτό, υπάρχουν και μερικά μικρά τεχνικά προβλήματα, π.χ. τι γίνεται με τα νέα τραγούδια ή με τραγούδια που αλλάζουν; Πότε και πώς θα μπαίνουν στο ένα και μοναδικό αρχείο; Θα πρέπει να το ξανακατεβάζει κάποιος ολόκληρο σε κάθε αλλαγή, κλπ.

Τι είναι η ΑΕΠΙ; Γιατί πρέπει να πληρώνουμε σε αυτήν;

ΑΕΠΙ σημαίνει "Ανώνυμη Εταιρεία για την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας". Αντίθετα με ό,τι πολλοί νομίζουν, η ΑΕΠΙ δεν είναι δημόσια υπηρεσία, αλλά ιδιωτική εμπορική ανώνυμη εταιρεία, όπως π.χ. η Coca-Cola, o Παπαστράτος, η Sony κλπ. Το ιδιαίτερο με την ΑΕΠΙ είναι ότι έχει αναλάβει σύμφωνα με νόμο του ελληνικού κράτους και σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις να εισπράττει χρήματα λόγω πνευματικών δικαιωμάτων και να τα μοιράζει στα μέλη της. Μέλη της ΑΕΠΙ είναι κυρίως μουσικοί δημιουργοί, συνθέτες και στιχουργοί.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (που ισχύει σχεδόν αναλλοίωτη στις περισσότερες χώρες του κόσμου), για κάθε "δημόσια εκτέλεση" ενός μουσικού έργου, πρέπει οι δημιουργοί του να εισπράττουν ένα συγκεκριμένο ποσό. Και επειδή και η εμφάνιση των στίχων ενός τραγουδιού στο internet θεωρείται δημόσια εκτέλεση, πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να καταβάλλονται τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά.

Πόσο πληρώνετε; Ποιοι πληρώνουν;

Το κόστος για το 2001 είναι 382320 δρχ. το χρόνο. Το κόστος αυτό καλύπτεται ως τώρα κυρίως από τον Νέο Κιθαρωδό και από τον Σπύρο.

Πώς μπορούμε να ζητήσουμε τραγούδια που δεν υπάρχουν;

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ειδική σελίδα για να ζητήσει κάποιος τραγούδια, αλλά μπορείτε να ζητάτε τραγούδια από το Forum. Αυτό είναι και μια καλή ευκαιρία για να διαβάζετε και τα νέα στο Forum :-)
Αν κάποιος σας στείλει το τραγούδι που ζητήσατε, στείλτε μας ένα αντίγραφο, για να το προσθέσουμε στη συλλογή και να το κάνουμε διαθέσιμο σε όλους.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε να μη μας στέλνετε e-mail ζητώντας μας κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι. Από πλευράς χρόνου και μόνο, δεν είναι δυνατό να ανταποκρινόμαστε σε τέτοιου είδους παραγγελίες.

Σε πολλά τραγούδια υπάρχουν λάθη. Γιατί δεν τα διορθώνει κάποιος;

Είναι πρακτικά αδύνατο να ελέγχουμε προληπτικά όλα τα τραγούδια που μας στέλνετε και να τα διορθώνουμε. Πρέπει ο καθένας που αναλαμβάνει να στείλει τραγούδια να αναλάβει και την ευθύνη αυτών που στέλνει - στο κάτω-κάτω το δικό του όνομα εμφανίζεται στη σελίδα!

Από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά εύκολο και γρήγορο να διορθώσουμε ένα συγκεκριμένο λάθος, αν μας το δείξει κάποιος. Αν λοιπόν καθένας που βρίσκει ένα λάθος μας το λέει, σε λίγο καιρό τα περισσότερα λάθη θα έχει διορθωθεί. Μην ξεχνάτε, το site αυτό ζει από της συνεργασία και την προσφορά του καθένα...

Γιατί δεν έχετε ξένα τραγούδια;

Κατ' αρχήν, κάτι τέτοιο μας απαγορεύεται, αν δεν πληρώνουμε τα πνευματικά δικαιώματα για αυτά τα τραγούδια, που φτάνουν σε αστρονομικά ύψη, για τραγούδια γνωστών διεθνών τραγουδιστών ή συγκροτημάτων.

Αλλά και εκτός απ' αυτό, θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο θα ξέφευγε από τον κύριο σκοπό του site, την ελληνική μουσική και το τραγούδι. Για περισσότερες πληροφορίες για στίχους, συγχορδίες και tabs ξένων τραγουδιών, κοιτάξτε στα www.lyrics.ch kai www.olga.net.

Δεν θα ήταν πρακτικό να χωρίσετε τα τραγούδια σε είδη/κατηγορίες, π.χ. ροκ, λαϊκά, ποπ, έντεχνα κλπ.;

Το πρόβλημα με έναν τέτοιο χωρισμό σε κατηγορίες είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά τραγούδια που είναι δύσκολο να καταταγούν σε μια κατηγορία. Ειδικά ανάμεσα σε ροκ και έντεχνο και ανάμεσα σε λαϊκό, ρεμπέτικο και παραδοσιακό υπάρχουν πολλές ασαφείς περιοχές...

Τα τραγούδια έχουν μόνο στίχους και συγχορδίες, και πολλές φορές ούτε καν και αυτές. Δεν θα ήταν καλύτερα τα τραγούδια να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη μορφή;

Η μέχρι τώρα εμπειρία (όχι μόνο από αυτό το site, αλλά και από άλλα διεθνή), είναι ότι οι περισσότεροι στέλνουν στίχους, συγχορδίες και μερικές φορές και tabs. Είναι πρακτικά αδύνατο να έχει κανείς κάτι άλλο: Οτιδήποτε παραπάνω (π.χ. πλήρεις παρτιτούρες) θα ήταν πολύ μεγάλος κόπος για να φτιαχτεί, δεν υπάρχει το αντίστοιχο format για το internet, αλλά και ίσως πολλοί να μην έχουν τις μουσικές γνώσεις για να τις διαβάσουν.

Με τι κριτήρια επιλέχθηκαν τα τραγούδια; Γιατί δεν έχετε το τραγούδι Χ;

Τα τραγούδια αυτά δεν επιλέχθηκαν από κάποιους για να εμφανιστούν σε αυτό το site. Είναι απλά τα τραγούδια που έστειλαν κάποιοι, με σκοπό να τα κάνουν διαθέσιμα και σε άλλους. Κάθε τραγούδι που στάλθηκε εμφανίζεται σε αυτές τις σελίδες, χωρίς να έχει γίνει κανενός είδους επιλογή ή αξιολόγηση. Αν δεν βρίσκετε κάποιο τραγούδι που θέλετε, είναι απλά γιατί κανένας δεν μας το έστειλε ως τώρα.

Γιατί οι συγχορδίες σε μερικά τραγούδια είναι σε τέτοιο περίεργο τόνο; Το παίξιμο και το τραγούδι δυσκολεύονται έτσι χωρίς λόγο...

Σε πολλά τραγούδια οι συγχορδίες εμφανίζονται στον ίδιο τόνο όπως και στον δίσκο. Αυτό ίσως να δυσκολεύει το παίξιμο ή το τραγούδι, αλλά έχει και κάποια πλεονεκτήματα: Δίνει την ευκαιρία για εξοικείωση σε διαφορετικές μουσικές κλίμακες και δίνει τη δυνατότητα να παίξετε το τραγούδι μαζί με το δίσκο, κάτι που είναι μια πολύ καλή εξάσκηση.

Τι σύστημα είναι αυτό που χρησιμοποιείτε για τις συγχορδίες; Εγώ ξέρω ότι οι νότες είναι Ντο, Ρε, Μι, κλπ. Τι είναι αυτά τα A, B, C;

Σε αυτές τις σελίδες οι νότες εμφανίζονται σύμφωνα με το αγγλικό/αμερικάνικο σύστημα (C, D, E...) και όχι σύμφωνα με το ιταλικό (Ντο, Ρε, Μι...). Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του αμερικάνικου συστήματος είναι ότι χρειάζεται λιγότερο χώρο για τις ίδιες συγχορδίες, πράγμα που κάνει τα τραγούδια να διαβάζονται πιο εύκολα και πρακτικά. Για πιο πολλές λεπτομέρειες κοιτάξτε στην περιοχή "Θεωρία και πράξη".

Πού μπορώ να βρω έναν πίνακα με τα πιασίματα των κυριότερων συγχορδιών της κιθάρας;

Δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά.Κοιτάξτε το "Θεωρία και πράξη"

Τι είναι αυτές οι ταμπλατούρες; Τι σημαίνουν; Πώς διαβάζονται;

Οι ταμπλατούρες (tablatures ή tabs) είναι ένας πρακτικός τρόπος μουσικής γραφής για την κιθάρα. Η ταμπλατούρα δείχνει τις 6 χορδές της κιθάρας και οι αριθμοί δείχνουν σε ποιο τάστο πρέπει να πατήσουμε το δάχτυλό μας:

e|-0-2-3-5-0-----0---------------
B|-----------3-1-----------------
G|-------------------------------
D|-------------------------------
A|-------------------------------
E|-------------------------------

Έτσι, στο παραπάνω παράδειγμα, ξεκινάμε με την λεπτή χορδή Μι ανοιχτή (τάστο 0), μετά στο τάστο 2, στο τάστο 3, κλπ. Μετά παίζουμε τη χορδή Σι στο τρίτο και πρώτο τάστο, κλπ.

Πολλές φορές, για λόγους συντομίας, οι χορδές που δεν παίζουν καθόλου, παραλείπονται. Έτσι, θα μπορούσαμε να γράψουμε την παραπάνω ταμπλατούρα και ως:

e|-0-2-3-5-0-----0---------------
B|-----------3-1-----------------

Για πιο πολλές πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με tabs (στα αγγλικά), επισκεφθείτε την περιοχή FAQ στην OLGA.

Πολλές φορές ξέρω το τραγούδι και τις συγχορδίες, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να πιάσω τον αρχικό τόνο. Τι πρέπει να κάνω;

Κάτι που βοηθάει πολύ, είναι να παίξετε τις συγχορδίες του τραγουδιού γρήγορα τη μια μετά την άλλη. Γρήγορα θα έρθει στη μνήμη σας η σωστή μελωδία και ο σωστός τόνος. Ένα άλλο κόλπο, αν η μνήμη σας δεν σας βοηθάει, είναι να αρχίσετε από ένα σημείο του τραγουδιού που θυμάστε καλύτερα (π.χ. το ρεφρέν).

Ποιος μπορεί να στείλει τραγούδια;

Ο καθένας, φτάνει να είναι σε θέση να πάρει την ευθύνη ότι αυτά που στέλνει είναι σωστά, ώστε να μην πάρει και τους άλλους επισκέπτες του site στο λαιμό του.
« Τελευταία τροποποίηση: 23/05/02, 15:29 από Σπύρος »
Forgive me if I'm out of order this NU METAL has no soul.
It may be good for making money sadly that is not my goal.

Αποσυνδεδεμένος sun

 • Επισκέπτης
 • **
 • Μηνύματα: 86
 • Φύλο: Άντρας
 • Κοίταξε τον ήλιο και νοιώσε αυτό που νοιώθω
  • Προφίλ
Όσον αφορά το σημείο περι πνευματικών δικαιωμάτων της ΑΕΠΙ και το ποσό που καταβάλλετε στην εταιρία, γιατί δεν κάνετε κινήσεις για μια-έστω και συμβολική-οικονομική στήριξη απο τα μέλη του "κιθάρα" δίνοντας έναν αριθμό τράπεζας για καταθέσεις.Όποιος θέλει και όσο θέλει αν έχει έστω και λίγο φιλότιμο...
Ελευθερία είναι να είσαι αέρας και οι άλλοι να μην σε αναπνέουν

Αποσυνδεδεμένος parlats

 • Μουσικοπαρμένος
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3353
 • Φύλο: Άντρας
 • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
  • Προφίλ
  • Myspace
Σπύρο το ποσόν που ανέφερες είναι περίπου στα 1000 ευρώ το χρόνο. Νομίζω ότι από 1 ευρώ το άτομο να βάζουμε θα κρατήσουμε το σάιτ με τις υπηρεσίες που προσφέρει χωρίς να χρειάζεται 2 άτομα να το πληρωνετε μόνοι σας. Το ποσόν που χρειάζεται σε αναλογία με τα άτομα που είμαστε είναι γελοίο!
 
Οπως είπε και ο sun ένας λογαριασμός τραπέζης και ο καθείς ας βάζει εκεί τον οβολό του!  ;)

Αποσυνδεδεμένος Χάρης(DJ Ha)

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 436
 • Φύλο: Άντρας
  • Προφίλ
H κατι ποιο απλο... :)

Σε καποιες απο τις  συναντησεις μας
θα μπορουμε να δωσουμε απο 1-2 ευρω ο καθενας μας, στον Βασιλη...
Ηθελα να το προτεινω παλαιοτερα,αλλα να πω την αληθεια, φοβομουνα τυχον αντιδρασεις...

Φασουλι το φασουλι, θα γεμισει το ταμειο..! ;) ;D
http://www.myspace.com/operationmix
MUSIC IS MY WIFE! (Harris Copyright 2001)

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

 • Δεν με λένε Bill!
 • Administrator
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 10369
 • Φύλο: Άντρας
 • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
  • Skype - fronimitis
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Το κείμενο του Σπύρου είναι πολύ παλιό, χρειάζεται επικαιροποίηση. Διαβάστε αυτό το άρθρο και συνεχίστε τη συζήτηση εκεί που παραπέμπει ο τελευταίος σύνδεσμος του άρθρου.
« Τελευταία τροποποίηση: 03/08/06, 08:14 από Βραζίλης »

Αποσυνδεδεμένος Ιανός

 • Ο Αιρετικός
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 553
 • Φύλο: Άντρας
 • Να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα,η τρομερή μας η λαλιά
  • Προφίλ
Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Χάρης(DJ Ha) και τον Πάρη.
Δώστε έναν τραπεζικό λογαριασμό ή εξουσιοδοτείστε κάποιον,ας πούμε τον Βασίλη, κι όποιος θέλει ας καταβάλει ένα συμβολικό πόσον κάθε χρόνο, λόγου χάριν 5 ευρώ. Με το περίσσευμα, μπορούμε να οργανώνουμε εκδηλώσεις ή εκδρομές, να φτιάχνουμε μπλουζάκια για τα μέλη - συνδρομητές ή ό,τι άλλο σκεφτείτε.
Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος.

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

 • Δεν με λένε Bill!
 • Administrator
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 10369
 • Φύλο: Άντρας
 • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
  • Skype - fronimitis
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Σχετικά με την ΑΕΠΙ, συνεχίστε στις αντίστοιχες συζητήσεις. Θα'ναι όμως εκ του περισσού καθώς είναι αδύνατον να πληρωθεί σύμφωνα με τις τελευταίες της οικονομικές απαιτήσεις. Αν τυχόν έχουμε νεότερα από επαφές μαζί της, θα ενημερώσουμε.

Σχετικά με τη δημιουργία κάποιου αποθεματικού που θα χρησιμοποιηθεί για δραστηριότητες, κλπ του kithara.gr, συνεχίστε στη συζήτηση http://forum.kithara.gr/index.php?topic=31716

Αποσυνδεδεμένος sun

 • Επισκέπτης
 • **
 • Μηνύματα: 86
 • Φύλο: Άντρας
 • Κοίταξε τον ήλιο και νοιώσε αυτό που νοιώθω
  • Προφίλ
Φίλε Βραζίλη διάβασα όλα τα σχετικά,ακόμη και τα έγγραφα που αποστείλατε στον κ.Αλευρά.Τώρα μόλις προτείνω το άλλο:Λογαριασμό στην τράπεζα με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την πληρωμή δικηγόρου που γνωρίζει τα ανάλογα κατατόπια περι πνευματικών δικαιωμάτων και επωνυμία συμμετεχόντων σε ειδικό συμβόλαιο που θα συντάξουμε σε συμβολαιογράφο για τη διεκδίκηση του λογικού έναντι τς βλακείας που ζητάνε οι λεγόμενοι.Πίστεψέ με όλα θα είναι εύκολα και το τοπίο ''κιθάρα'' θα ξεκαθαρίσει ολοκληρωτικά.
Ιανέ εάν είμαι εγώ ο Πάρης δεν είμαι αυτός...Θάνος λέγομαι
Ελευθερία είναι να είσαι αέρας και οι άλλοι να μην σε αναπνέουν

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

 • Δεν με λένε Bill!
 • Administrator
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 10369
 • Φύλο: Άντρας
 • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
  • Skype - fronimitis
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Η συζήτηση για την ΑΕΠΙ είναι εδώ: http://forum.kithara.gr/index.php?topic=2991
Παρακαλώ συνεχίστε εκεί.

Αποσυνδεδεμένος Bachante

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 100
 • Φύλο: Άντρας
 • Don't look too far..
  • Προφίλ
Υπαρχει πουθενα οπου θα μπορουσαμε να διαβαζουμε και να γραφουμε reviews για δισκους?

Αποσυνδεδεμένος D@ve Murray

 • Χορδοβασανιστής
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2118
 • Φύλο: Άντρας
 • Once a wolf.... always a wolf...
  • Προφίλ
Υπαρχει πουθενα οπου θα μπορουσαμε να διαβαζουμε και να γραφουμε reviews για δισκους?


http://forum.kithara.gr/index.php?board=20.0
Mπορεις στο παραπανω λινκ...
Φάτε οτι προλάβετε...Ο Χονδροc γaρ Τaχυc...

Αποσυνδεδεμένος Bachante

 • Θαμώνας
 • ***
 • Μηνύματα: 100
 • Φύλο: Άντρας
 • Don't look too far..
  • Προφίλ
Υπαρχει πουθενα οπου θα μπορουσαμε να διαβαζουμε και να γραφουμε reviews για δισκους?


http://forum.kithara.gr/index.php?board=20.0
Mπορεις στο παραπανω λινκ...

Thanx.

Αποσυνδεδεμένος Στόκας

 • Επισκέπτης
 • **
 • Μηνύματα: 70
  • Προφίλ
Είμαι ο μονος που δεν μπορεί να κάνει edit τα ποστς του;
~Θα' ναι σε κάτι ξεχασμένα καλοκαίρια...

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
4988 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26/06/06, 04:31
από FSL
13 Απαντήσεις
6942 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27/10/06, 21:20
από Μάνος Καμπούρης (m.k.)
1 Απαντήσεις
2758 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28/02/08, 23:08
από SWEET*STRINGS
41 Απαντήσεις
14578 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29/05/08, 00:24
από JimiDS
17 Απαντήσεις
6501 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30/09/08, 19:41
από jaymz21
2 Απαντήσεις
3640 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26/11/09, 08:57
από Garvin
5 Απαντήσεις
3244 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28/05/10, 20:58
από Brisingr
5 Απαντήσεις
3137 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11/10/10, 15:37
από JP.M
8 Απαντήσεις
4277 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19/12/13, 11:01
από Archangel
37 Απαντήσεις
13455 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21/08/16, 21:37
από mixanobios