... χμμμ ... ας ξεκαθαρίσουμε τα εξής ...
Δεν υπάρχει "τέλειος" Virtual drummer ... έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες (ΚΑΙ η ποιότητα ήχου μετράει, ΚΑΙ η ευχρηστία, ΚΑΙ το μουσικό Ύφος, KAI η προσωπική αισθητική ...)
Η "κυρίαρχη" τάση σήμερα είναι οι Samplers (Battery, Halion,
Vsampler, Kontakt κλπ κλπ)
και τα καλά δείγματα/Banks ήχου (πολλοί κατασκευαστές ...)
Υπάρχουν επίσης και "συνθετικοί"
VDrummers (που αντί για δείγματα, συνθέτουν - όπως τα synthesizers- τους ήχους των drums) ... προσωπικά μ' αρέσει σαφώς το Reaktor και το χρησιμοποιώ συχνά, κυρίως όμως για πιο "ηλεκτρονικά" ακούσματα ...
Το Groove Agent είναι πάρα πολύ εύκολο, πρακτικό και αξιοπρεπέστατο, αλλά εμένα μου δίνει την αίσθηση του περιορισμένου ηχητικού περιεχομένου ... προσωπικά γούστα είναι αυτά ...
Το BFD δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τον ήχο του ... όσο για τα 40GB τράπεζας δειγμάτων, (αυτό είναι 10 DVD ... σίγουρα είναι τόσο ?) μπορεί να έχει, αλλά προφανώς δεν χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα ...
Εγώ πάντως
συνήθως χρησιμοποιώ Kontakt και 5-6 αγαπημένες τράπεζες ήχων, ανάλογα με το ύφος του κομματιού που γράφω ...
Η περίπτωση μου είναι λίγο διαφορετική.
Έχω Midi ηχογραφημένα από τον ντράμμερ μας με ηλεκτρονικά ντραμς και απλά θέλω να τα μετατρέψω σε wav ώστε να τα μιξάρω μαζί με τα υπόλοιπα όργανα.
Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το Battery+ορισμένα πολύ καλά samples, υπάρχει καμιά καλύτερη επιλογή;
... όχι κατά τη γνώμη μου ... ξαναψάξε όμως τα samples ... ίσως βρεις καλύτερα ...
/nEwBiE