Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - flop

Σελίδες: [1]
1
Πλήκτρα / Πιάνο ή ηλεκτρίκό πιάνο?
« στις: 23/11/08, 15:05 »
Θα με ενδιέφερε στο μέλλον να ασχοληθώ με το πιάνο (ηλεκτρικό κυρίως ή πλήκτρα, λόγω στενότητας χώρου).Τι θα  προτείνατε για έναν αρχάριο? Κάτι οικονομικό για αρχή,τι να προσέξω κτλπ.., γενικά δεν είμαι και πολύ σχετικός περί του οργάνου οπότε κάθε συμβουλή θα ήταν χρήσιμη..

2
Ποια η διαφορά μεταξύ του Βιολιού, της Βιόλας και του Cello ?
Εξωτερικά μοιάζουν αρκετά μπορώ να πω.. ποια/ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές τους?
Αν κάποιος θα έπρεπε να επιλέξει να μάθει ένα από αυτά ποιο θα του προτείνατε και γιατί?
Πόσο εύκολο είναι να μάθει κανείς ένα από αυτά? Ποια είναι η μέση τιμή για ένα π.χ βιολί για αρχάριους?


3
Γεια σας,είμαι 17 χρονών και είχα την πρώτη μου επαφή με κιθάρα  πριν 2-3 χρόνια περίπου... Μαθαίνω μόνος και από θεωρία κάτι λίγα από το γυμνάσιο :P.. (όλα ή λίγο παραπάνω από αυτά που γράφει το βιβλίο "Θεωρία της Μουσικής: Τάξη Πρώτη", του Ιωάννη Δ.Χριστόφιλου. Δηλαδή μέχρι μείζονες κλιμακες,οπλιζμους και κάτι τέτοια :P..)
Άρχισα με ένα βιβλίο "Πως να παίξετε κιθάρα Βασική μέθοδος 1, Θερμός".. Αρκετά καλό βιβλίο.. όταν το τελείωσα άρχισα να μαθαίνω τραγούδια από tabs και λίγη θεωρία από το net..
Ως που φτάνουμε στο σήμερα και σκέφτομαι ότι έχω έναν Α βαθμό εξοικείωσης με το όργανο αλλά δεν νιώθω ότι "ξέρω..",
δεν ξέρω για άλλα άτομα αλλά νιώθω ανήμπορος όταν δεν μπορώ να διαβάσω παρτιτούρες.. όταν ακούω να λένε "Παίζεις την ΜΙ και έπειτα..." και γενικά όλα αυτά περί θεωρίας.. Όταν έχω την επιθυμία να γράψω ένα δικό μου τραγούδι προσπαθώντας να βρω κάποιο "καλό" κομμάτι παίζοντας (σχεδόν τυχαία.. ) ενώ άλλοι..
πιστεύω το κάνουν με άλλο τρόπο.. (αρμονίες κτλπ.. που δεν μου λένε και πολλά..) άρα ότι κάνω πάνω κάτω είναι τυχαίο.. Π.χ. πως ένα τραγούδι/κομμάτι φαίνεται ότι είναι γραμμένο με βάση την αρμονία? Φαίνεται ακούγοντας ή "διαβάζοντας το" ή και τα δύο.. ή πώς μπορεί κανείς να αρχίσει να γράφει τα δικά του..

Πολλές φορές με ρωτάνε ξέρεις κιθάρα, και πραγματικά δεν ξέρω τι να πω.. το να ξέρω πώς να διαβάζω tabs και να παίζω μερικές δεν μου φαίνεται αρκετό για να απαντήσω “ναι”..

Θα ήθελα λίγη βοήθεια γιατί νιώθω χαμένος.. έχω χάσει την σειρά.. τι να μάθω? πώς? και πώς θα μου χρησιμεύσει εκτός από απλά να το ξέρω.. Πού θα μάθω να διαβάζω παρτιτούρες? κτλπ..

Σκέφτηκα να πάω σε ωδείο.. από την μία μου φαίνεται πως το αποφάσισα μάλλον αργά.. γιατί πιθανόν του χρόνου να περάσω σε πόλη έκτος.. και δεν θα έχω την πολυτέλεια να πάω και σε ωδείο..


Σελίδες: [1]