Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - YmiRLinG

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 133
1
Ναι, διότι δεν βρήκα καλύτερο χώρο για να προπαγανδίσω τις απόψεις μου από τον κάδο στο kithara.gr. Χαίρομαι που με κατάλαβες τι είμαι. Αν εσύ κατάλαβες σε τι απάντησα τότε γιατί εσύ να δημιουργήσεις την εντύπωση ότι πάω να προπαγανδίσω? Αφού σε σένα απαντάω, νομίζω είναι ξεκάθαρο. Εγώ βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα μετα?

Και γι ανα σκεφτώ, ναι αρκετά από αυτά που έγραψες δεν έχω πει για σένα. Όπως και δεν είπα ότι αυτά έχεις πει για μένα. Αναφέρθηκα προφανώς, όπως και εσύ γενικότερα στα λεγόμενα σου. Και δεν την πετάω στον κάδο, είναι ήδη εκεί δεν ξέρω αν το πρόσεξες :)

Και με το να βάζεις χαμογελαστές φατσούλες σε κάθε τέλος πρότασεις δεν δείχνει την φιλικιή σου διάθεση :) ;)

Ξερεις τώρα ;)

 :)

2
Απόρω πως τώρα έπεσα στα μάτια σου αφού οι "πρακτιές μου είναι συνήθης". Να στο κάνω το ποστ και με παραθέσεις αν δεν μπορείς να καταλάβεις τη σειρά με την οποία απάντησα.

Φιλικά,

ο αναρχικός που κανονικά είναι φασίστας γιατί διαφωνεί με το σύστημα και οι πράξεις του "θα μπορούσαν να γίνουν και από φασίστες". Και προφανώς επαναστάτης με τα λεφτά του μπαμπα.


3
Δεν βάζω παραθέσεις γιατί θα γίνει κόλαση στο μνμ και τα πάω με τη σειρά.

Κάνεις λάθος. Και εσύ χαρακτηρίζεις την πράξη "φασιστική από όπου και αν προέρχεται" έχοντας τα ιδεολογικά σου γυαλιά πάνω. Μια πράξη δεν μπορεις να την δεις τελείως μεμονωμένα και να την ξεκόψεις από τις συνθήκες και τα κίνητρα. Μπορείς δηλαδή να το κάνεις αλλά δεν βγάζεις τίποτα πέρα από μια στείρα περιγραφή ενός γεγονότος και δεν μπορείς να βασίσεις την άποψη σου εκεί. Τα δικά σου ιδεολογικά γυαλιά λοιπόν, που υπερασπίζονται την παρούσα δημοκρατία και δεν έχουν πρόβλημα με μνημόνια, μη εκλεγμένες κυβερνήσεις κτλ σου λένε ότι οτιδήποτε κινείται εναντίον σου είναι φασιστικό και συνεπώς η πράξη είναι εξίσου φασιστική. Εγώ δεν είπα ότι αν το κάνανε φασίστες σε κρατικές ιστοσελίδες θα ήταν φασιστική πράξη. Θα ήταν όμως πράξη που προέρχεται από ανθρώπους με φασιστική βάση και οι σκοποί τους, που προφανώς και με ενδιαφέρουν, είναι φασιστικοί. Δεν θα είχα πρόβλημα με αυτό καθευατό το χακάρισμα, το πρόβλημα μου θα ήταν το ξεσπάθωμα των φασιστών. Εσένα το πρόβλημα σου είναι τα δικαιώματα όσων ως τώρα μας ληστεύουν, εντάξει πάσο.

Δεν θα ξαναγράψω για το από όπου και αν προέρχεται διότι έχεις μόνο άγνοια όταν το λες και καμία αντικειμενικότητα όσο και αν προσπαθείς να το δείξεις έτσι.

Προφανώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν εξαναγκάζεται κανένας να αγωνιστεί για τη ζωή του. Αν θέλει να δει την εκτέλεση από μακριά δίκο του θέμα.

Προφανώς δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκεινται τα νομοσχέδια SOPA/ACTA/PIPA και τι επιπλοκές θα έχουν στο διαδίκτυο. Αν θες μπορώ να στα εξηγήσω για να κάνουμε μια λογική κουβέντα. Το ποιός μου έδωσε το ίντερνετ και τι πολεμάω είναι άλλο θέμα. Και το σύστημα έδωσε το 8ωρο και τον βασικό μισθό (μετά από αγώνες) αλλά επειδή μου το έδωσε δεν σημαίνει ότι το αφήνω να κάνει και ότι θέλει ούτε ότι δεν προσπαθώ σαν κοινωνία να το κάνω δικό μου κτήμα και όχι των εξουσιαστών.

Αν είναι να ακολουθήσουμε μεθόδους 50 χρόνων τότε να πάρουμε τα τουφέκια και να βγούμε στα βουνά για αντάρτικό. Αν και τότε θα λες πάλι για τη βία από όπου και αν προέρχεται κτλ κτλ. Και δεν νομίζω ότι χρειάζομαι τις υποδείξεις σου για το τι να κάνω.

4
Απλά, θέλω να πω πως όταν σκεφτόμαστε αντί-Δημοκρατικά γιατί κατα τη δική μας κρίση, αυτή η Δημοκρατία δε λειτουργεί, την ίδια ακριβώς σκέψη μπορεί να κάνει και κάποιος άλλος ο οποίος μπορεί να μη συμμερίζεται τη δική μας ιδεολογία. Και όσο έχουμε εμείς "ηθικό δικαίωμα"  να στραφούμε εναντίον της Δημοκρατίας, άλλο τόσο έχει και "ο άλλος"! Πχ. να ξαναχακαριστούν κρατικές ιστοσελίδες αλλά αυτή τη φορά απο Νεοναζιστικές ομάδες με τα "ανάλογα" videos.. Ελπίζω να έγινα σαφής και δε νομίζω πως χρειάζεται να πω περισσότερα για να μη χαρακτηριστώ ως "προβοκάτορας"!

Κοινώς... προσέξτε τι εύχεστε  ;)
Καταρχάς δεν εύχομαι τίποτα. Και επειδή, φυσικά, δεν ισχύει ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, όχι, θα προσπαθήσω να εμποδίσω με κάθε τρόπο την οιαδήποτε φασιστική άνοδο.

Αλλά όταν γίνονται αντιφασιστικές κινήσεις, πορείες, ενημερώσεις κτλ κτλ, κάτι τύποι σαν και σένα φωνάζουν ότι ασχολούμαστε με ασόβαρα πράγματα. Τώρα που έχουν φανεί τα σκούρα μόλις βλέπουμε αντίδραση "ναι αλλά προσέξτε μην είναι φασίστες". Αλλά έτσι πάει, όταν βλέπεις συνέχεια τα πράγματα από τον καναπέ σου, κρίνεις από την τηλεόραση σου και εκφράζεσαι με την υποτιθέμενη "αντικειμενική ασφάλεια" τότε τίπτοα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Και αυτό πάει γενικότερα. Αν ανατρέξει κανείς σε παλιότερες συζητήσεις στο kithara μπορεί να δει πως παλιότερα φωνάζανε αρκετοί για τις πορείες και τους αλήτες που τα σπάνε και για τις παράνομες πορείες που εμποδίζουν τον κόσμο να πάει στη δουλειά του. Τώρα που είναι τα δύσκολα να γίνονται πορείες, όλοι στο δρόμο, να κλείσουμε τα διόδια, αλλά όταν hackάρουν μια ιστοσελίδα, κάτι που είναι έξω από τα νερά μας τότε "τα δικαιώματα μας", αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με SOPA/PIPA/ACTA  να δει για τα δικαιώματα του στο ίντερνετ.

5

Ειναι γεγονος πλεον οτι με δημοκρατικα μεσα δεν υπαρχει αποτελεσμα, πολυ απλα γιατι η πολιτικοι παραγοντες εχουν παραβει καθε δημοκρατικη πρακτικη.
Πρόσεξε μόνο φίλε μου, γιατί κάτι τέτοια έλεγε και ένας τύπος ονόματι "Αδόλφος" πριν απο 70+ χρόνια, ή κάποιος συνταγματάρχης ονόματι "Γεώργιος" πριν απο 45 χρόνια και είδες τι έγινε...  ;)
Έτσι η προβοκάτσια για να ανάψει το θέμα, πάμε!

6
Διαφωνώ καθέτως με την τοποθέτηση σου. Προσωπικά είμαι κατά κάθε παρανομίας, και ιδιαίτερα αυτής που νομιμοποιείται από αυθαίρετες ταμπέλες με αμφίβολα κριτήρια που δεν καθορίζονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Μα σοβαρά, τώρα έγινε αντισυνταγματική η κυβέρνηση?.. Όταν επι δεκαετίες έτρωγαν τα λεφτά των ταμείων δεν ήταν αντισυνταγματικοί?.  Όταν δανειζόντουσαν εξόνόματος μας για να μην πάρουν αντιδημοφιλή μέτρα δεν ήταν αντισυνταγματικοί? Όταν έτρωγαν τα ευρωπαικά κονδύλια, όταν διόριζαν στρατιές ολόκληρες που έπρεπε αργότερα να θραφούν και να τους δοθούν συντάξεις δεν ήταν αντισυνταγματικοί?
Τώρα έγιναν?.. που ήρθε ο Λογαριασμός?

Όταν το μνημόνιο ψηφίζεται από τα 2/3 της Βουλής και μάλιστα διακομματικά, καιρός είναι εμείς να σκεφτούμε γιατί ψηφίσαμε αυτούς και όχι κάποιους άλλους (που είναι φανερό, γιατί μέχρι τώρα μας βόλευαν). Η κυβέρνηση που τώρα φαίνεται "παράνομη" είναι αυτή που επέλεξαν πριν 2 χρόνια οι πολίτες της παρωχημένης εποχής των ρουσφετιών, του διογκωμένου δημοσίου, της ρεμούλας και της ασυδοσίας.

Εάν έχουν κάτι να πουν οι πολίτες, εάν έμαθαν επιτέλους κάτι από όλα όσα έγιναν, να το πούν και να το δείξουν τώρα με την ψήφο τους, που έρχονται οι εκλογές, όχι να αρχίσουμε τους βανδαλισμούς και τις ακρότητες και ιδιαίτερα έναντι των άλλων πολιτών που δεν φταίνε σε τίποτα. Εάν είναι παράνομοι, ας το πούμε όλοι μαζί, με την ψήφο μας, και με τα κοινά κριτήρια που θα αποφασίσουμε, ας τους στείλουμε και φυλακή. Μαζί, όμως, με νομιμότητα και κοινές αξίες, αποφασισμένες δημοκρατικά.

Γιατί θα το ξαναγράψω: Αμα γίνει η αρχή της κατάλυσης των ορίων της δημοκρατίας, είτε πρακτικά είτε ιδεατά, μετά δεν υπάρχουν όρια. Πάμε για την ζούγκλα.
Ώραία και ουτοπικά μας τα λες. Να μαζευτούμε όλοι μαζί, να ψηφίσουμε κάποιους άλλους και όχι αυτούς που (ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή κυβερνάνε χωρίς λαϊκή εντολή) ψηφίζαμε όλοι (πάντα όλοι) αυτόν τον καιρό.
 
 Είσαι κατά κάθε παρανομίας, με γεια σου με χαρά σου. Για όρισε μου την παρανομία. Γιατί παρανομία ήταν επί Χούντας ας πούμε να μιλάς κατά της Χούντας. Παρανομία σήεμρα είναι να βγαίνεις και να διαδηλώνεις τις απόψεις σου γιατί ειναι αυτός ο μόνος τρόπος να τις διατυπώσεις. Παρανομία είναι σήεμρα να μην πληρώσεις την "αλλυλεγγύη" στο ελληνικό κράτος είτε την έχεις είτε όχι, είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς. Παρανομία είναι να ανεβάζεις και να κατεβάζεις αρχεία από τον ίντερνετ. Χιλιάδες παρανομίες από νόμους αμφιβόλου ποιότητας γραμμένους από ανθρώπους αμφιβόλλου ποιότητας. Για πες μου τώρα λοιπόν συγκεκριμένα για να ξέρουμε και για τι πράγμα μιλάμε, διαφωνείς με κάθε παρανομία από όπου και αν προέρχεται? Και αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις παράνομα μέσα για να αποκαταστήσεις την ηθική τουλάχιστον νομιμότητα δεν θα το κάνεις?
 
 Και, αν και είναι συζητήσιμο το τι ήταν πριν η κυβέρνηση, καθώς τόσες και τόσες συζητήσεις έχουν γίνει εδώ μέσα που λέγαμε και ξαναλέγαμε ότι κυβερνάει το 20% ουσιαστικά που είναι το πραγματικό ποσοστό του εκάστοτε πρώτου κόμματος και κάποιοι άλλοι λέγανε για δημοκρατία, τώρα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ αντισυνταγματική η κυβέρνηση γιατι ΔΕΝ είναι εκλεγμένη. Και γιατί δεν θα γίνουν εκλογές. Εκλογές ήταν να γίνουν τον φλεβάρη, τώρα θα γίνουν τον Απρίλη. Τότε κάτι άλλο θα πουν.


Και μην ξεχάσε adr1ane αφού πιάσαμε τα λατινικά. Errare humanum est. Αλλά τουλάχιστον να τα παραδεχόμαστε.

7
Έχω την ακράδαντη πεποίθηση, ότι εκτός από αυτούς (τους μεγάλους) που έχουν όφελος να καθοδηγούν παιδιάκια έξυπνα αλλά ανυποψίαστα και αδαή σε σκοπούς για το δικό τους κέρδος (και αναφέρομαι σε όλα τα τεράστια παρα-οικονομικά συμφέροντα που θίγονται), οι περισσότεροι hackers, είναι hackers στο δωμάτιο τους, με εξασφαλισμένη στέγη και διατροφή, και όταν βγαίνουν από το δωμάτιο τους, ζητάνε από τον γέρο τους χαρτζηλίκι και τα κλειδιά του αμαξιού, χωρίς να εξετάζουν καθόλου, αν ο γέρος τους βγάζει το χαρτζηλίκι που παίρνουν όντας καλο-βολεμένος από το ίδιο σύστημα που οι ίδιοι προσπαθούν να μαχηθούν.

Εάν δεν είναι βολεμένοι στο δωμάτιο τους, με εξασφαλισμένη στέγη και διατροφή, τότε θα είναι στο μεροκάματο προσπαθώντας να χτίσουν κάτι στην ζωή τους και όχι στο hacking. Ελάχιστοι είναι οι πραγματικοί ιδεολόγοι hackers..
Χωρίς εμπάθεια, αυτό μου θυμίζει πριν 10 ή πριν 5 χρόνια όταν γινόντουσαν επισόδεια που βγαίνανε και λέγανε όσοι τα σπάνε είναι παιδιά των ΒΠ που τα σπάνε με τα λεφτά και την κάλυψη του μπαμπά, εκ του ασφαλούς με εξασφαλισμένους δικηγόρους κτλ κτλ. Τώρα δεν το λέμε αυτό γιατί τώρα ο κόσμος είδε τι συμβαίνει στο δρόμο και είδε ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι.

Ε, κάποια στιγμή θα δούμε και ότι δεν είναι οι hackers κάποιοι τύποι ζάπλουτοι που δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν από το να hackάρουν ιστοσελίδες. Και αυτή η γενικολογία ότι αν είναι στο μεροκάμματο δεν θα κάνανε hacking γιατι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν από αυτό, όταν κάποιος προσπαθεί να κάνει κάτι επαναστατικό, δεν το κάνει πάντα για να ζήσει από αυτό.


..και να μην ξεχνάμε ότι και από την άλλη πλευρά, την πλευρά του αποδέκτη κόσμου, είναι πολύ εύκολο να αισθανθούμε όμορφα που κάποιοι άλλοι "κάνουν κάτι επιτέλους", καθήμενοι στον καναπέ μας, και παραγγέλνοντας από το τηλέφωνο σουβλάκια να φάμε, για μας τα φέρει ο μετανάστης που ψοφάει στο κρύο για την επιβίωση, καθώς εμείς που μας είχε η μετα-κατοχική/ενοχική μάνα μας στα όπα-όπα, ούτε αυγό δεν μάθαμε να ψήνουμε να φάμε όταν πεινάμε..  πόσο μάλλον να πλένουμε τα σώβρακα μας.

Θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο?.. ξεκινήστε από τον εαυτό σας!.
 
Θέλω να πιστεύω ότι τα γεγονότα της Κυριακής αλλά και η γενικότερη λαική αντίδραση θα δείξει ότι το έχουμε (τουλάχιστον σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό πληθυσμού) ξεπεράσει αυτό το πράγμα. Αλλά και πάλι μη γενικεύουμε.

Και προφανώς, αν θες να αλλάξεις τον κόσμο να αλλάξεις τον εαυτό σου πρώτα. Αλλά αυτό έχει γίνει και καραμέλα απάθειας, διότι εγώ που ας πούμε είμαι άνεργος και αναγκαστικά ζω με τους γονείς μου, άρα τα λεφτά του μπαμπα (δεν έχει σημασία πολλά ή λίγα), δεν έχω αλλάξει τον εαυτό μου γιατί ειμαι ένα ρεμάλι της κοινωνίας, άρα δεν έχω δικαίωμα στο να παλεύω για ένα καλύτερο αύριο. Ε δεν είναι έτσι όμως.

8
Ναι, λοιπόν, http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=122697&catid=3 ελπίζω να μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι αυτό θα μας οδηγήσει στο να φέρουν τα μάρμαρα.

9
Κανε εσυ αυτο που νομιζεις ,να κανω και εγω αυτο που νομιζω και θα δεις ποιος θα ζησει πιο πολυ και θα περασει καλα.
Αυτό είναι το θέμα? Η σύγκριση? Μου τη λες ότι εγώ δεν θα περάσω καλά? Η οποιοσδήποτε αγωνίζεται ενάντια σε αυτό που συμβαίνει, ενώ εσύ, που αδιαφορείς για την πολιτική, που παρότι γνωρίζεις την κατάσταση προτιμάς να κάτσεις στα αυγά σου. Δηλαδή επειδή ένας κλέφτης θα συνεχίσει αν σε κλέβει γιατί δεν νοιάζεται εσύ θα συνεχίσεις να τον καλείς στο σπίτι σου?

Συνεχίζω να το λέω, ωραία νοοτροπία, ωραία παιδεία. Α και μην ξεχάσω, ΠΑΣΟΚάρα στις επόμενες εκλογές ε?

10
και βλέπει ο κόσμος τη δράση...
και κατεβάζουν ολόκληρες ιστοσελίδες...
και?

θα αλλάξουν την πορεία κάποιου νομοσχεδίου?
θα βοηθήσουν στο να ευνοηθούν κάποιες αδικημένες κοινωνικές ομάδες?
τι ουσιαστικό θα καταφέρουν πέρα από τη ζημιά στον ηλεκτρονικό κόσμο?
Στον κόσμο το αντίκτυπο είναι ψυχολογικό, ότι τίποτα δεν είναι αθάντο και ότι το σύστημα μπορεί να χτυπηθεί από παντού και από οποιονδήποτε αν το θελήσουμε. Όχι την πορεία κάποιου νομοσχεδίου άλλα πράγματα τη σταματάνε. Αλλά κάθε κομμάτι αγώνα έχει το αντίκτυπό του. Δεν γίνεται να περιμένουμε μόνο από μια μορφή δράσης να σώσει τον κόσμο και να λύσει όλα τα προβλήματα. Αλλά παρόλαυτα παραμένει μια μορφή δράση με πολιτικό αντίκρισμα.

Η λογοκρισία του internet δεν έχει να κάνει ούτε με ΔΝΤ, ούτε με Τρόικες και μνημόνια.
Πως είσαι τόσο σίγουρος για αυτό? Εννόω ότι η λογοκρίσια στο ίντερνετ αν περάσει προφανώς θα χρησιμοποιείται για να φημώνει αντιδρούσες φωνές στις κοινωνικοοικονομικές αλλαγές.

Εικαζω.
Γιατι οπως ειπες δεν ξερουμε ποιοι ειναι.Αρα μπορει να μην σταματησουν σε αυτα που λενε(αμα κανουν και αυτα,γιατι μπορει να μην ξερουν καν τι σημαινει ''hacker'') και να προχωρησουν και σε αλλα,τα οποια ολα θα γινουν για το συμφερον.Επισης,μπορει να λενε οτι θα μας δωσουν λυση κλπ για να αγαπηθουν απο τον κοσμο και να μην κινησουν υποψιες.

Αλλα οπως και να'χει, ο κοσμος γενικα εχει γινει ενα ''μπ******ο''(μεταφορικα) το οποιο δεν προκειται να κλεισει.
Να ηταν μονο αυτοι οι υποτιθεμενοι hackers,καλα θα ηταν.Υπαρχουν ποσα αλλα αμετρητα κυκλωματα,σπειρες κλπ τα οποια εχουν τετοιυς σκοπους.Εχουμε καταντησει να ακουμε  για θανατους , και να το προσπερναμε ετσι απλα(γιατι εχει συνηθειο).Παρα πολυ ανθρωποι σκωτονωνται καθημερινα,αμετρητες ληστεις κλπ.Σε αυτο που θελω να καταληξω ειναι οτι πρεπει να ζησουμε τη ζωη μας ,και ας αφησουμε τους πολιτικους.Δεν προκειται να σκασουν για κανενα.Οσοι hackers να τους απειλησουν ,οσοι ανθρωποι να πεθαινουν καθημερινα,θα ζησουν τη ζωη τους ξενιαστοι.Οποτε γιατι να χωλοσκαμε εμεις??
Όταν εικάζεις δεν λες "κάτι αμερικανάκια είναι". Λες υποθέτω ή έτσι μου φαίνεται για αυτό και για αυτό το λόγο.

Όσο για τη δεύτερη παράγραφο. Ας ζήσουμε λοιπόν τη ζωή μας και ας αφήσουμε τους πολιτικούς αφού δεν σκάνε. Ζήσε εσύ με 400 ευρώ (σύντομα και λιγότερα) και άσε τους πολιτικούς, μη σε νοιάζεις. Μην δράσεις, μην κάνεις τίποτα που σου καταστρέφουν τη ζωή. Γιατί έτσι κάνουν. Ωραία νοοτροπία, ωραία παιδεία.

11
Δεν τους πολυεμπιστευομαι,κατι 15αχρονα αμερικανακια ειναι τιποτα αλλο...
Βεβαια απο την μια καλα θα τους κανουν,αλλα απο την αλλη αμερικανοι ειναι,ποιος ξεροι τι εχουν βαλει στο μυαλο τους...
Πολύ θέλω να μάθω πως φτάνεις σε αυτό το συμπέρασμα πραγματικά. Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι Αμερικάνοι, πως ξέρεις ότι ειναι 15χρονα και πως είσαι σίγουρος για τα σκοτεινά σχέδια των Αμερικανών.

σαν hackers τους θαυμάζω που ξέρουν και μπορούν να κάνουν τόσα πολλά...

αλλά δε νομίζω πως θα πετύχουν τίποτα έτσι..
Εγω διαφωνώ, μπορείς πάρα πολλά να πετυχείς σαμποτάροντας καίριους ηλεκτρονικούς στόχους σε μια εποχή που η ηλεκτρονική επικοινωνία παίζει τέτοιο ρόλο. Και προφανώς αυτά σε ιστοσελίδες είναι για να μπορει να το δει και ο κόσμος τη δράση, σίγουρα δράση που γίνεται σε εσωτερικά κομμάτια του συστήματος δεν μας την δείχνουν παρά μόνο σε ανακοινώσεις των Anonymous.

12
Δεν λέω ψέματα, επειδή δεν έχω ορκιστεί ακόμα? ::)

13
Το βίντεο είναι αρκετά χαζό, έχουν γίνει τόσες κινήσεις που ένα τέτοιο βίντεο/παράδειγμα απλά τονίζει γραφικότητα και τίποτα άλλο. Το θέμα πλέον έχει γίνει καθαρά προσωπικό. Η άποψη μου, αν και πτυχιούχος αρχαιολόγος, είναι ότι έχει κολλήσει το ζήτημα και δεν πρόκειται να ξεκολλήσει και κανένα τέτοιο βίντεο ή κίνηση δεν πρόκειται να φέρει την λύση του. Οι Άγγλοι ΔΕΝ θελουν να δώσουν τα μάρμαρα, είτε φέρνουν δικαιολογίες και προφάσεις είτε όχι απλώς δεν θα το κάνουν, δεν έχουν λόγο να το κάνουν εφόσον αυτοί τα έχουν εκεί και αυτοί τα διαχειρίζονται. Δεν υπάρχει μοχλός πίεσης που να τους αναγκάσει να κάνουν κάτι τέτοιο και δεν πιστεύω να νομίζετε ότι θα ασχοληθούν με το ηθικό του πράγματος.

Από την άλλη εμείς ας κοιτάξουμε να συντηρήσουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες αρχαιότητες που στοιβάζονται στα μουσεία και σαπίζουν, ας κοιτάξουμε να λειτουργουν τα δεκάδες (σχεδόν εκατοντάδες πλέον) μουσεία που είναι κλειστα σε όλη τη χώρα και δεν έχουν ούτε καν αρχαιολόγο μέσα ή έστω έναν φρουρό, ας κοιτάξουμε να βάλουμε τους χιλιάδες άνεργους αρχαιολόγους στις χιλιάδες κενές θέσεις των εφοριών ώστε να λειτουργήσουν τα πράγαμτα κάπως. Τα μάρμαρα φυσικά και μπορούμε να τα συντηρήσουμε υπό τις καλύτερες συνθήκες αναμφιβόλως. Έχουμε την τεχνολογία και την τεχνογωνσία. Δεν έχουμε τον αυτοσεβασμό όμως.

Και οι εθνικόφρονες που θίγονται από την απουσία των μαρμάρων γιατί τους λείπει ένα κομμάτι του ελληνισμού τους ας πάνε μια βόλτα από την αρχαία αγορά εδώ δίπλα (αν έχουν πάει δηλαδή και ποτέ) και να μου πουν αν θίγονται ή όχι από την κατάσταση που επικρατεί. ΓΙατι αν τους θίγει ότι λείπουν τα μάρμαρα μόνο και όχι γενικά η αδιαφορία για τα αρχαιολογία μνημεία τότε, συγνώμη, αλλά μπορούν να πάνε να πνιγούν.

14
Άνθρωπος και ζωή / Απ: ουπς
« στις: 03/01/12, 19:24 »
λοιπόν ας πούμε ότι είσαι σε μία σχέση πολύ καιρό (4 χρόνια π.χ.) και ότι με τον άλλο είσαι πολύ καλα και έχεις κάτι ωραίο και δε θέλεις τίποτα άλλο. Μια μέρα όμως γνωρίζεις ένα παιδί και υπάρχει μια συμπάθεια και τότε στιγμιαία περνάει η καταραμένη σκέψη από το μυαλό, που δε φταίει αυτό αλλά οι ορμόνες, και τον θες τόσο πολύ.... αλλά όχι δεν γίνεται είσαι καλά με τη σχέση σου και τον/την αγαπάς και είσαι σίγουρος, οπότε  διώχνεις τη χαζή σκέψη απ' το κεφάλι σου και εντάξει ξεχνιέσαι...
όμως μετά από μέρες, αφού το έχεις αποφασίσει ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια απλή παρόρμηση, ένα ένστικτο, ανάγκη για σεξ ή οτιδήποτε άλλο τον ξαναβλέπεις και νιώθεις περίεργα. γιατί??? μπα μωρέ ιδέα σου ήταν.. απλά θυμήθηκες τι είχες σκεφτεί δε σημαίνει κάτι.
κι όμως θες να τον κοιτάς(και όχι μόνο) και σε κοιτάει κι αυτός (ω θεε μου, λες? μακάρι να με κοιτάει! μα τι λέω??) τύψεις τύψεις........
και περνάει καιρός και ξεχνιέσαι μέχρι να τον ξαναδείς πάλι.. αλλά αφού αγαπάς άλλον και το ξέρεις, είσαι καλά μαζί του!! και είναι αγάπη το ξέρεις.
 
πείτε κάτι, ξέρω γω ό,τι θέλετε, δεν περιμένω συγκεκριμένη απάντηση, απλά ήθελα να μιλήσω.
Doesn't matter had sex

15
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 06/12/11, 14:27 »
Θα την βρούμε την άκρη Vaiking! Μη φοβού!

Προφανώς στον καπιταλισμό περιέχεται και αυτό που λες. Βέβαια με την ιδιωτική πρωτονουλία δεν εννοείται προφανώς η ατομική, ιδιωτική πρωτοβουλία εννοείται η μη-κρατική, αυτή που προέρχεται από έναν ή παραπάνω ιδιώτες και προυποθέτει σαφώς κεφάλαιο. Το κέρδος δεν έρχεται ως ανταμοιβή σε αυτόν που προσφέρει περισσότερα στη διαδικασία παραγωγής, το κέρδος είναι ο σκόπος, όχι η επιβράβευση. Κάποιος κάνει μια εταίρια ή παίρνει μια πρωτοβουλία με σκόπο να βγάλει λεφτά, όχι με σκοπό να προσφέρει, ε και θα του δώσουμε και λεφτά αφού προσέφερε. Αν ήταν το κέρδος να ήταν το βραβείο, ε γιατί να το κάνουμε λεφτά τότε και να μην το κάνουμε... μπανάνες ας πούμε, ή οτιδήποτε. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω ελπίζω.

Πρφανώς έχει προσφέρει πράγματα ο ανταγωνισμός και η ανάγκη για συνεχή πρόοδο προκειμένου να ξεπεράσεις τους ανταγωνιστές σου. Έχει προσφέρει την ανάπτυξη που έχουμε τον τελευταίο αιώνα να είναι 100 φορές μεγαλύτερη από την ανάπτυξη που είχαμε τα προηγούμενα 7000 χρόνια. Έχει καταφέρει το 1/6 του πλανήτη να ζει υγειώς ας πούμε (βέβαια ουδείς αναφέρεται στο τι παθαίνουν τα υπόλοιπα 5/6). Δεν θα αναφερθώ στο παράδειγμα Mercedes/Lada γιατί το βρίσκω ατυχές. Αλλα προσωπικά θα θυσίαζα την φρενήρη ανάπτυξη που έχει δώσει ο καπιταλισμός για πιο ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Γιατί μην ξεχνάς ότι η ταχύτητα στην ανάπτυξη απαιτεί και ταχύτητα στην ζωή, και έχει αποδειχθεί ότι η αυξημένες ταχύτητες στην ζωή μας μόνο κακό κάνου.

Ο καπιταλισμός έχει βολέψει τον δυτικό κόσμο. Μάλλον δεν τον έχει βολέψει, αυτή τη στιγμή ο δυτικός κόσμος ζει στον καπιταλισμό, δεν έχει επιλογές να πεις ότι βολεέυται και με κάτι άλλο. Προφανώς προσπαθούμε όλοι να επιβιώσουμε μέσα στο σύστημα και να ζήσουμε. Όποιος ζει λοιπόν σημαίνει ότι έχει βολευτεί από τον καπιταλισμό? Όχι δεν θέλουμε όλα τα καλά του καπιταλισμού, μπορούμε να κάνουμε και χωρίς αυτά, γιατί εσύ δεν έχεις εξετάσει ούτε μια στιγμή τα κακά του καπιταλισμού.

Και προσωπικά πιστεύω ότι τον έχουμε δει να δουλεύει καλά τον καπιταλισμό. Δεν έχει καλύτερα.


16
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 05/12/11, 20:07 »

Πληροφοριακα ο καπιταλισμος γεννηθηκε εκει στα τελη του 1700 περιπου..Αυτο μας κανει να συμπερανουμε οτι ζουμε συμφωνα με αυτες τις αξιες γυρω στα 250-300 χρονια και αυτο μονο αν ειμαστε κατοικοι Αγγλιας-Γαλλιας κλπ..
Αν μας ενδιαφέρει το πότε ακριβώς πήρε την επίσημη ονομασία του, συμφωνώ μαζί σου!!

Αν μας ενδιαφέρει όμως η νοοτροπία που οδηγεί στην εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο προς αύξηση του κέρδους και συσσόρευση του πλούτου στα χέρια ολίγων "ισχυρών", θα επιμείνω στην άποψή μου... Εκτός και αν πιστεύεις πως η Ρωμαική πχ. αυτοκρατορία ιδρύθηκε και επεκτάθηκε για άλλους λόγους πέρα απο το να "ρουφάει" τον πλούτο των σκλαβωμενων χωρών προκειμένου οι Ρωμαίοι ευγενείς να ζουν μέσα στην υπέρτατη χλιδή...
Ρε vaiking, συγνώμη αλλά απλώς έχεις λάθος αντίληψη για το τι είναι καπιταλισμός. Δεν είναι κακό, δεν προσπαθώ να σε υποβαθμίσω, απλώς δεν έχεις καταλάβει τι εννοεί κάποιος με τον όρο καπιταλισμό και πρέπει να το ξαναδείς, ανοιχτά αυτή τη φορά.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά, υπάρχουν συστήματα εξουσίας. Η εξουσία δεν υπάρχει από μόνη της χωρίς κάποιο τρόπο να επιβάλεται ή να συγκρατείται. Ένα τέτοιο σύστημα έιναι και ο καπιταλισμός. Δεν είναι η εκμετάλλευση των ανθρώπων, δεν είναι η συσώρευση πλούτου, είναι ένα ΣΥΣΤΗΜΑ. Προφανώς εφόσον είναι ένα σύστημα εξουσίας θα υπάρχουν ισχυροί και ανίσχυροι, καταπιεστές και καταπιεζόμενοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε στα ίδια που ήμασταν όσο υπήρχε φεουδαρχία, δεν είμαστε στα ίδια που ήμασταν όσο υπήρχε βασιλεία κοκ.

Ο καπιταλισμός έχει κάποια ιδεολογία, έχει ένα σύστημα που λειτουργεί, έχει μια δομή. Μπορεί εσύ να λες ότι το πρόβλημα είναι η εκμετάλευση αλλά έτσι καταλήγεις να λες ότι από όταν ζούσαμε στις σπηλιές ήταν το ίδιο πράγμα (και τα λες και ανιστόρητα).

Καλώς ή κακώς το σύστημα που έχουμε σήμερα γεννήθηκε τον 18ο αι. και ισχύει, προφανώς εξελιγμένο και προσαρμοσμένο, σήμερα, τι να κάνουμε τώρα. Να έχουμε και ψευδαισθήσεις επί της πραγματικότητας για να φτιάξουμε ένα ιδεατό κλίμα?

17
Η μουσική δεν μπορεί να σταματήσει ποτέ. Προφανώς και δεν μπορούμε τώρα να φανταστούμε τι θυα υπάρχει παρακάτω όπως στις αρχές του προηγούμενου αιώνα δεν νομίζω να μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα γεμίζουν στάδια μαλλιάδες κάφροι που γκαρίζουν. Ε, έτσι και εμείς δεν μπορούμε να πούμε πως θα συνεχιστεί η μουσική, το σίγουρο είναι όμως ότι θα συνεχιστεί όσο συνεχίζει να υπάρχει ανθρώπινο είδος γιατί η ανάταση της ψυχής μέσα από την μουσική είναι σύμφυτη με την ύπαρξη του ανθρώπου. Οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αν θες τώρα να που για συγκεκριμένα είδη και όχι για τη μουσική γενικότερα αλλάζει το πράγμα.

18
Δεν είναι ακριβώς ζήτημα του αν βλέπεις αυτή την κυβέρνηση θετικά ή αρνητικά. Άλλο είναι το ερώτημα: Θέλουμε να παραμείνουμε στην ΕΕ και το ευρώ ή όχι; Αν ναι, τότε Παπαδημος is the man! Αν όχι, τότε Παπαδήμος is the enemy! Διαλέγουμε και παίρνουμε...
Ηδονίζομαι με την ηρωοποίηση του Παπαδήμου που βλέπω τελευταία και με την άποψη ότι η κυβέρνηση αυτή αποτελεί πρωτοπορία.

Αν και όντως, είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση αυτή αποτελεί πρωτοπορία. Μια πρωτοπορία όμως που δεν θέλουμε να την ζήσουμε γιατί δεν αφορά εμάς. Αυτές οι αλλαγές αφορούν τα παιχνίδια εξουσιας και το πως μέσα στην ιστορία αλλάζει χέρια η εξουσία. Όπως κάποτε η αστική τάξη επαναστάτησε εναντίον των φεουδαρχών και των βασιλιάδων γιατί ήθελε κομμάτι από την πίτα και έτσι είχαμε την γαλλική επανάσταση, όπωςεδραιώθηκαν οι κεφαλαιοκράτες τον 19ο αιώνα, έτσι και τώρα βρισκόμαστε μπροστά από μια τελείως νέα κατάσταση που απροκάληπτα πλέον την εξουσία θα πάρουν από τους κεφαλαιοκράτες όλες αυτές οι οικονομικές δυνάμεις που δεν παράγουν τίποτα άλλο πέρα από χρημα.

Αυτές οι αλλαγές μπορεί στα μάτια μας να μοιάζουν ευρώ/όχιευρώ αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Εν πάση περιπτώση εγώ θα μείνω στην άποψη ότι δεν είδαμε τίποτα ακόμα, τα χειρότερα τώρα έρχονται. Τα λεγε ο Orwell και τον λέγανε καταθληπτικό ::)

19
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 29/11/11, 14:14 »
Το πρόβλημα σου Vaiking είναι ότι δημιουργείς μια ουτοπική κατάσταση στο μυαλό σου και αρνείσαι να δεχτείς οτιδήποτε πειράζει αυτήν την κατάσταση που έχεις δημιουργήσει.

Εν προκειμένω εσύ θες οπωσδήποτε να θεωρείς ότι το συμφέρον τον εργοδοτών και των αφεντικών συμπίπτει με αυτό των εργαζομένων. ΚΑλώς ή κακώς όμως αυτό δεν συμβαίνει. Συμφωνούμε ότι στην παρούσα κατάσταση ακόμα και η πλουτοκρατία, ακόμα και οι εργοδότες και το κεφάλαιο έχει έρθει σε ρήξη με το τραπεζικό σύστημα, γίνεται δηλαδή μια μάχη μεταξύ των εξουσιών, αυτών που παράγουν αγαθά και αυτών που παράγουν χρήμα για το ποιος θα επικρατήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο εργαζόμενος επειδή έχει έναν κοινό εχθρό με τους εργοδότες έχει και κοινά συμφέροντα.

Η αναδιάρθρωση της οικονομίας της Ελλάδας με τον τρόπο που γίνεται δεν αποτελεί το ίδιο συμφέρον για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αν το πιστεύεις αυτό, χωρίς ίχνος κακίας, θα πρέπει να κοιτάξεις ξανά τα πράγματα γιατί δεν έχεις καταλάβει τι έχει συμβεί, και δεν σε κατηγορώ καθότι είναι μια θολή κατάσταση που κανείς δεν μπορεί να την κατανοήσει σε όλο της το μήκος και πλάτος. Αλλά το ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους εργοδότες γίνεται κατανοητό από το είδος των μεταρρυθμίσεων.

Όσο και αν και το αφεντικό σου δεν θέλει τους τεχνοκράτες οικονομολόγους στην εξουσία, όσο και να συμφωνεί το αφεντικό σου ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση στην χώρα ΠΟΤΕ δεν θα συμφωνεί μαζί σου στους λόγους. Διότι ο εργοδότης ΘΕΛΕΙ να μπορει να έχει φτηνό εργατικό δυναμικό, ΘΕΛΕΙ να έχει τη δυνατότητα να μην πληρώνει ασφάλιστρα, ΘΕΛΕΙ την μεγιστοποίηση του κέρδους του, αυτός είναι ο σκοπός της επένδυσης κεφαλαίου, απλή λογική. Βάζει Χ λεφτά για να τα κάνει 2Χ σε ένα βάθος χρόνου. Συνεπώς μια μεταρρύθμιση που βάζει όσους είναι έως 26 χρόνων να μπορούν να απολυθούν χωρίς αποζημίωση είναι μια αλλάγή που την ΘΕΛΕΙ ο εργοδότης αλλά συγκρούεται με τα δικά σου συμφέροντα ως εργαζόμενος.

Αυτό είναι ταξικός πόλεμος. Αξιακό σύστημα δεν υφίσταται διότι η επένδυση κεφαλαίου και η άυξηση του δεν απαιτεί απαραίτητα κάποια φυσική δεξιοτεχνία. Μπορεί κάποιος ταλαντούχος σε ένα επάγγλεμα να βγάζει πιο πολλά λεφτά γιατί είναι πιο άξιος αλλά αυτό δεν είναι αξιοκρατικό σύστημα γιατί αυτός ο ταλαντούχος άνθρωπος πάντοτε δουλεύει ΥΠΟ κάποιον εργοδότη από τον οποίο εξαρτάται. Δεν έχουν κοινό συμφέρον,μπορεί και οι 2 να βγάζουν λεφτά από το ίδιο πράγμα αλλά ο ένας έχει ως μόνο κεφάλαιο τον εαυτό του και ο άλλος έχει κεφάλαιο χρηματικό. Μάντεψε λοιπόν γιατί δεν έχουν κοινό συμφέρον.

Και ένα σχολιάκι περί της τελευταίας παραγράφου σου στο από πάνω ποστ, η πραγματικά ελεύθερη οικονομία περιέχει ΚΑΙ ιδιωτικά μονοπώλια. Δεν γίνεται αλλιώς, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει. Φαντάζεσαι έναν κόσμο σαν την πολιτεία του Πλάτωνα που ο καθένας κάνει την δουλειά του τέλεια και οι εξουσιαστές το ίδιο γιατί είναι φιλόσοφοι. Αλλά οι εξουσιαστές δεν είναι φιλόσοφοι, και ακόμα και να ήταν δεν εξισώνεται ο φιλόσοφος με τον αγαθό.

20
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 24/11/11, 17:58 »
Εννοώ ότι κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να στραφείς προς το αναρχικό - αντιεξουσιαστικό ρεύμα. Έτσι δεν θα χρειάζεται να λες "να πάρει ο λαός την εξουσία" και όταν σε ρωτάνε "ποιός είναι ο λαός" να μην μπορείς να απαντήσεις! Όντας αναρχικός - αντιεξουσιαστής ξεφεύγεις από κακοτοπιές περί νομής της εξουσίας και τα τοιαύτα. Λύνονται και πολλά προβλήματα συσχετισμών οι οποίοι όντως είναι πολύπλοκοι στην εποχή μας και δεν έχουν καμμία σχέση με τους συσχετισμούς της εποχής του Μάρξ, όπου οι εργάτες δεν είχαν περιουσία και οι μετανάστες ήταν ελάχιστοι. Δεν χρειάζεται να κάνεις και καμμία αναπροσαρμογή θεωριών. Λες: "Κανείς να μην πάρει την εξουσία" και ξεμπλέκεις από την πολύ σκέψη.

Άσε τους άλλους να σκέφτονται.
Εντυπωσιάζομαι από την βαθία γνώση σου πάνω στην αναρχική ιδεολογία και την απόλυτη κατανόηση της.

21
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 22/11/11, 19:39 »
OMG le textwallz

22
Η τελευταία είναι φανταστική

23
Ας μην συζητήσουμε για την Apple ::)

24
Εγώ νομίζω ότι θα συνεχίσει το έργο των προηγούμενων άσχετων αλλά αυτός δεν είναι καθόλου άσχετος. Ξέρει πολύ καλά πως να ξεζουμίσει τους ανθρώπους μιας εταιρίας και έτσι θα πράξει. Θα αντιμετωπίσει την χώρα σαν μια εταιρία και θα αρχίσει να ρουφάει λεφτά από παντού. Ότι κάνανε οι προηγούμενοι δηλαδή αλλά αποτελεσματικά. Οπότε για εμάς απλώς θα είναι χειρότερα. Πολύ χειρότερα. Δεν είδαμε τίποτα ακόμα.

25
Γενικα καμμια μουσικη δεν ειναι για φλωρους ή για μη φλωρους. Ολα τα ειδη μουσικης μπορουν υπο τις καταλληλες προυποθεσεις να συγκινησουν ολα τα ειδη ανθρωπων.
Εκτός από τον Κιάμο (maaaaaaaster που είσαι :P )

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 133