Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Mistral

Σελίδες: [1]
1
Καλησπέρα στο όμορφο forum,

Αφορμή για το post αυτό αποτελεί το νέο μου - σχετικά - απόκτημα, μία Gibson Les Paul Studio Faded. Δεν μπορώ να γράψω πολλά για τα stock μοντέλα, καθώς την συγκεκριμένη την πήρα από έναν καλό φίλο. Η κιθάρα είχε υποστεί ήδη fret levelling, είχαν αλλαχτεί τα ηλεκτρικά, ενώ ο bridge μαγνήτης είχε αλλαχτεί με SD custom custom. Neck παραμένει ο Burstbucker pro (δένουν πολύ όμορφα μαζί). Επίσης, ο bridge σπλιτάρεται.

Αρχικά στην κιθάρα αλλάχτηκαν τα απαράδεκτα - για μένα - speedknobs, κυρίως λόγω εμφάνισης, με τα top hat knobs. Λειτουργικά, άξιζε ακόμα περισσότερο η αλλαγή, αν και το αντιλήφθηκα στο παίξιμο. Το τελευταίο 6μηνο παίζω αποκλειστικά στο gain κανάλι του ενισχυτή, οπότε χρησιμοποιώ volume and tone controls διαρκώς. Τα top hat knobs βολεύουν για τη δουλειά αυτή μιας και το μικρό δάκτυλο αγκαλιάζει τα knobs, κάτι που δεν συνέβαινε με τα προηγούμενα.

Ένα μειονέκτημα που έχει η κιθάρα αυτή είναι το chambered σώμα της. Η κιθάρα λοιπόν είναι ουσιαστικά headstock heavy, οπότε σε όρθιο παίξιμο με strap, το μπράτσο γέρνει προς τα κάτω. Επιτακτική ανάγκη ήταν η προσθήκη ελάχιστου βάρους στο σώμα. Σε συνδυασμό με την αγάπη μου για το τρέμολο, αποφάσισα να βάλω Bigsby. Μαζί, αγόρασα και το vibramate ώστε να μην γίνουν τρύπες στην κιθάρα και να μπορεί να επανέλθει στην αρχική της μορφή, πράγμα απίθανο για μένα πλέον. Η εγκατάσταση διήρκησε λιγότερο από 10 λεπτά. Το αποτέλεσμα φαίνεται στη photo...

Για όσους δεν έχουν παίξει με Bigsby, να τονίσω πως είναι διαφορετικό από το κλασσικό strat tremolo. Όσο για το κούρδισμα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Ομοίως με το σετάρισμα μιας strat με floating tremolo, αρκεί να είναι κομμένα σωστά το nut και οι χορδές να έχουν περαστεί σωστά. Υπάρχει αρκετός προβληματισμός στο internet σχετικά με το bigsby - out of tune, αλλαγή χορδών μία τη φορά, κλπ - τα οποία περισσότερο έχουν να κάνουν με την αμάθεια του κόσμου παρά με την πραγματικότητα.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται, μπορώ να γίνω πιο αναλυτικός. Η κιθάρα πλέον 'μιλάει'. Είμαι κάτι περισσότερο από χαρούμενος. Θα δούμε πως θ'ανταποκριθεί στα πρώτα της live το χειμώνα.

Αυτά  8)

2
Εφέ / Modulation / Delays - For my case
« στις: 21/05/15, 16:10 »
Παιδιά καλησπέρα,


Γενικότερα, στον ήχο μου χρησιμοποιώ chorus και delay, τα οποία τα παίρνω από την BOSS ME-50. Δεν χρησιμοποιώ τίποτα περίεργο, λίιιιγο chorus και analog delay (προσομοίωση) για να 'γεμίσω' τον ήχο, τόσο στο καθαρό όσο και στο βρώμικο. Overdrive, gain boost καθώς και volume boost τα παίρνω από τον ενισχυτή πλέον.
Με απασχολεί όμως το εξής...
Αρχικά με ενοχλεί η εικόνα της πεταλιέρας και γενικότερα η παρουσία της για την χρήση μόνο δύο εφέ. Τα έχω μόνιμα σε συγκεκριμένη θέση καθώς αν σώσω presets και θέλω να τ'αλλάξω 'on the fly', υπάρχει ένα μικρό latency το οποίο με ενοχλεί. Παραπέρα, ενώ wah έπαιρνα από την πεταλιέρα μέχρι τώρα, πλέον την έχω συνδέσει στο fx loop του ενισχυτή, λόγω των εφέ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τρέχει και το Wah στο FX loop με αποτέλεσμα όχι τόσο ικανοποιητικό για το overdrive channel.


Προτίστως λοιπόν χρειάζομαι Wah, αλλά το προσπερνάμε για αρχή.
Η αρχική σκέψη είναι να καταφύγω σε ξεχωριστά πετάλια. Αν πάρω όμως ένα πεταλάκι π.χ analog delay, τότε αν θέλω να αλλάξω ρύθμιση για κάποιο τραγούδι θα πρέπει να το κάνω χειροκίνητα. Δηλαδή να έχω στο μυαλό μου ή σε ένα χαρτάκι γραμμένες τις ρυθμίσεις.
Η επόμενη λύση είναι ένα delay με τρεις settings (έχω δει μερικά, που διαθέτουν 3 delays σε ένα καθώς και tap tempo) αλλά είνια λίγο τσιμπημένα σε τιμή (300Ε χοντρικά), π.χ
http://www.thomann.de/gr/tc_electronic_triple_delay.htm

Τέλος, υπάρχει η λύση καινούριας πεταλιέρας στο fx loop με την μέθοδο 4c.

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν, συνοπτικά.
1. Τί κάνετε όσοι χρησιμοποιείτε delay, αλλά όχι σε μία ρύθμιση? Όσοι πειραματίζεστε δηλαδή? Ένα delay όπως αυτό που παραθέτω παραπάνω ή αλλάζετε ρυθμίσεις ανάλογα της περίστασης, χειροκίνητα?
2. Κατά την σύνδεση μίας πεταλιέρας (τύπου gt100 ή hd500x) με την μέθοδο 4c, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξει κανείς το Wah να τρέχει μπροστά από τον ενισχυτή ενώ τα εφέ στο loop?
3. Η πεταλιέρα συνδεδεμένη με 4C, θα μου επηρεάσει τον 'αναλογικό' ήχο?
Δεν πιέζομαι γι' άμεση αγορά, απλά ψάχνομαι και θέλω να δω προς τα πού να κινηθώ. Είναι κι αυτός ο Johnny marr που έχει την gt100 καρφί στον ενισχυτή (μόνο για τα εφέ) και σκέφτομαι 'αν αυτός μπορεί έτσι, γιατί να μην το κάνω κι εγώ?'. Φυσικά, ο σκοπός είναι να γλυτώσω χρήματα, αν μπορώ. Επομένως,
4. Θυσιάζεις κάτι με αγορά πεταλιέρας (4c) σε σχέση με τα πετάλια? Μιλάμε πάντα για τα εφέ, κυρίως delay, λίγο modulation και φυσικά το Wah.
Όπως καταλαβαίνετε, ο σκοπός μου δεν είναι ν'αντικαταστήσω απλά την BOSS ME-50 αλλά να πειραματιστώ και λίγο με τα εφέ.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Παναγιώτης

P.S Δεν συγκρίνομαι με τον Johnny Marr. Δανείζομαι ιδέες απλά  ;D ;D

3
Ένα σύντομο review για τον Koch Twintone III combo.
Η αγορά έγινε από το Ντούκα Σταύρο στα Γιάννενα. Ο Σταύρος, χωρίς να θέλω να κάνω οποιαδήποτε διαφήμιση, πραγματικός Κύριος, Επαγγελματίας, συζητήσιμος και φυσικά πάντα εκεί για οποιαδήποτε απορία μου. Όταν υπάρχουν τέτοιοι επαγγελματίες, η οποιαδήποτε αγορά από το εξωτερικό φαντάζει απλά ανούσια. Συνεχίζω...


Ο ενισχυτής διαθέτει δύο κανάλια. Καθαρό και overdrive ενώ στο overdrive υπάρχει και η δυνατότητα για extra gain boost. Τα δύο κανάλια διαθέτουν ανεξάρτητα EQ controls (bass, mid, treble). Το extra gain boost λειτουργεί πάνω στο overdrive οπότε από πλευράς EQ ισχύει ό,τι και για το overdrive. Παραπέρα, υπάρχει fx loop (serial and parallel), reverb καθώς και volume boost. Για την ακρίβεια υπάρχουν δύο επιλογές. Rhythm volume και solo.


Τον ενισχυτή τον παρέλαβα Παρασκευή μεσημέρι. Μάλιστα, επειδή το βράδυ της ίδιας ημέρας είχαμε live, δεν μου πήγαινε η καρδιά να τον αφήσω σπίτι. Ρύθμισα στα γρήγορα το καθαρό και το drive (EQ), έφτιαξα και τα εφέ από την BOSS ME-50 στο fx loop του ενισχυτή και πορεύθηκα. Με μία πρώτη ακοή, δεν έμεινα ικανοποιημένος απόλυτα από το extra gain boost (ουσιαστικά το τρίτο κανάλι). Στο μαγαζί όμως, αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω. Θα επανέλθω στο σημείο αυτό παρακάτω.

Ασχολήθηκα αρκετά με τον ενισχυτή τις τελευταίες δύο μέρες (ουσιαστικά το ΣΚ). Ακόμα είναι πολύ νωρίς για οποιεσδήποτε κριτικές, καθώς έχει πολλά να ψάξει κανείς αλλά μία πρώτη ιδέα μπορώ να μοιραστώ μαζί σας. Το καθαρό του στο 'normal input' δεν θα έλεγα πως fenderίζει αλλά ούτε και marshallίζει. Μου δίνει ένα jazz χαρακτήρα και είναι απλά crystal clean. Αντίθετα όμως, όταν συνδέομαι στο bright clean ακούω περισσότερο έναν fender χαρακτήρα. Αν και η εταιρεία προτείνει το bright clean για humbuckers, εμένα μου κάθεται καλά και με την Strat. Βέβαια, έχω JB Junior στη γέφυρα (Seymour Duncan SSL-1 middle και neck). Όπως και να έχει, αναλόγως τα κέφια και τα γούστα. Τα διαφορετικά inputs επηρεάζουν αποκλειστικά το clean. Γενικότερα, το clean του ενισχυτή πρέπει να είναι ό,τι καλύτερο έχω ακούσει... ever  ;D 

Περνάμε στο βρώμικο. Τρομερός ήχος, όσο δυνατά και να χτυπάς τις χορδές, δεν ακούγεται 'παραφωνία' ή οποιαδήποτε συχνότητα να ταξιδεύει για να σου τρυπήσει το αυτί. Διαπιστώνει εύκολα κανείς όμως την απόκριση στις δυναμικές και την διαφορά στους μαγνήτες της κιθάρας. π.χ σε θέση bridge μαζεύει gain για πλάκα. Όταν πάς σε neck αμέσως τα πράγματα ηρεμούν. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τις δυναμικές. Είναι πραγματικά α π ί σ τ ε υ τ ο το πόσο καλά αποκρίνεται ο ενισχυτής στις εκάστοτε προτιμήσεις αλλά και στη στιγμή που παίζεις ένα κομμάτι. Με χαλαρό παίξιμο παίρνεις καθαρό ήχο. Με πιο δυνατό έρχεται το ... 'γρέζι' και πλημμυρίζει το χώρο.

Τρίτο κανάλι. Extra gain (boost). Το εντυπωσιακό είναι πως αν ακούσει κανείς το gain boost σκέτο, χωρίς μουσική (μπάντα, backing tracks etc.) δεν θα του κάνει καμία αίσθηση. Αυτό τουλάχιστον εισέπραξα εγώ. Στη μπάντα όμως (ή με το backing track σπίτι) αλλάζει εντελώς ο ήχος. Βγαίνει στη μίξη απίστευτα καλά, ενώ 'κάθεται' στο κομμάτι τέλεια. Είναι ό,τι καλύτερο. Αυτό λοιπόν έγινε και στο μαγαζί προχθές. Αρχικά χρησιμοποίησα το RAT (προσομοίωση από ME-50). Στη συνέχεια όμως έβαλα το extra gain (για πειραματισμό εν ώρα live  ;D   ) και ήταν η στιγμή που έπαθα την πλάκα μου. Βέβαια, το boost ανεβάζει ελαφρώς την ένταση. Κοινώς, βγαίνεις μπροστά ΚΑΙ σε ένταση. Είναι ίσως το μοναδικό αρνητικό. Όχι απαραίτητα κακό, αλλά θα προτιμούσα να μην ανέβαζε ένταση (ελαφρώς, όχι τπτ ιδιαίτερο) μιας κι ο ενισχυτής διαθέτει extra volume boost, footswitchable φυσικά.

Παραπέρα, με το gain-boost ενεργοποιημένο και το volume της κιθάρας στο 5, ουσιαστικά ο ήχος είναι όμοιος (σχεδόν) με το overdrive του ενισχυτή. Βολεύει πολύ καλά λοιπόν να παίζει κανείς με το volume της κιθάρας έχοντας στον ενισχυτή επιλεγμένο το gain boost (ή έστω αναλόγως το κομμάτι, για να μην πατάς συνέχεια τα κουμπάκια :)  ).Από πετάλια, δεν έχω δοκιμάει πολλά ακόμα. Το SD-1 όμως δίνει απίστευτο ήχο. Είτε στο καθαρό ως boost, είτε στο δεύτερο κανάλι για extra gain. Ακόμα έχω δρόμο για να βρω ακριβώς τί με βολεύει και τί θα χρησιμοποιήσω τελικώς από τα εφέ, αλλά μπορώ να συνοψίσω τα παραπάνω λέγοντας πως ο ενισχυτής είναι καταπληκτικός, εξαιρετικά ευέλικτος και δεν πιστεύω πως κάποιος μπορεί να καταφέρει να ΜΗΝ 'πάρει' τον ήχο που επιθυμεί. Τέλος, φυσικά δεν υπάρχει κανένας περίεργος ήχος ή καθυστέρηση στην εναλλαγή των καναλιών, ενώ ούτε και 'hums' είναι αισθητά, με εξαίρεση το extra gain όπου φυσικά είναι αναμένομενο.

Αυτά εν συντομία (όσο μπορούσα). Ουσιαστικά είναι ο πρώτος μου ΚΑΛΟΣ ενισχυτής κι όπως είναι αυτονόητο πλέω σε πελάγη ευτυχίας. Σύντομα θα δοκιμάσω και το speaker emulated output οπότε θα φροντίσω ν'ανεβάσω ηχητικά ντοκουμέντα, ενώ περιμένω κι ένα φίλο με Les Paul να δούμε κι εκεί ποια θα είναι η συμπεριφορά του.

Κλείνοντας, να ευχαριστήσω το μέλος του kithara.gr adr1ano, που μου πρότεινε το συγκεκριμένο ενισχυτή (αλλά κι όσους ασχολήθηκαν στο αντίστοιχο θέμα). Γενικότερα, είναι μεγάλη ευτυχία να βρίσκεται κανείς ανάμεσα σε άτομα που έχουν την 'ανωτερότητα' να μοιράζονται απλόχερα τις γνώσεις κι εμπειρίες τους με τους υπόλοιπους.
Νεότερα όταν καταλαγιάσει η χαρά μου όπου... υπόσχομαι να επανέλθω με πιο 'αντικειμενικές' απόψεις! :) 


Φιλικά,
Παναγιώτης

4
 Καλησπέρα φίλτατοι κι αγαπητοί συμφορουμίτες...
Την γνώμη σας λοιπόν. Αρχικά ν'αναφέρω πως μέχρι τώρα, παίζω με ένα Joyo american sound καρφί σ'ένα marshall valvestate vs30R. Έτσι παίρνω το ηχόχρωμα του fender (ρυθμισμένο στο break up για τα καθαρά). Χρησιμοποιώ παραπέρα την Boss ME-50 (RAT, chorus, delay, Reverb, Wah) κι ένα Boss SD-1 για overdrive. Συνεχίζω.
Έχω καταλήξει στους παρακάτω.

1. Fender Supersonic 22
Θα τον επέλεγα με κλειστά μάτια για τα δύο κανάλια και το fx loop. Μαζί με την Boss Me-50 δεν πιστεύω πως θα χρειαστώ κάτι παραπάνω για να παίξω τα blues rock (άντε heavy rock ορισμένες φορές) αλλά ως εκεί.
Πρόβλημα: Με ανησυχούν τα reviews που διαβάζω πως είναι 'hiss monster' και πως υπάρχει θόρυβος στην εναλλαγή των καναλιών. Δεν έχω όλοι αυτό το πρόβλημα, αλλά με 1200Ε χοντρικά θα ήθελα να αποφύγω τυχόν εκνευρισμούς από pop sounds στην εναλλαγή των καναλιών :)

2. Fender Deluxe Reverb Reissue
Είναι μία καλή λύση, αντίστοιχη με τον παραπάνω. Το δεύτερο κανάλι όμως δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω ποτέ (tremolo). Πάει κι έρχεται λοιπόν. Πολλά τα λεφτά για το ένα πράγμα που κάνει (άριστα βέβαια, κοινώς το καθαρό κανάλι του). Μ'ένα πετάλι τύπου OCD σίγουρα καλύπτω το δεύτερο κανάλι του SS22. Αξίζει όμως?? Master volume: no. Fx loop: no. Δεύτερο κανάλι: Άχρηστο για μένα. Οπότε συνεχίζω...

3. Fender Blues Junior
Πολλοί τον κακοχαρακτηρίζουν για το 'boxy sound' αλλά στα δικά μου αυτιά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν συγκρίνεται άμεσα με τους παραπάνω, αλλά είναι μία καλή επιλογή - πεταλομηχανή. Δεν πιστεύω πως δεν θα βγάλω τον ήχο που θέλω. Είμαι όμως της άποψης πως αφού κάτι το παίρνω μία φορά, ας δώσω κάτι παραπάνω αφού μπορώ. Η αλήθεια είναι πως βολεύει από πολλές απόψεις. Για παράδειγμα, με το master volume εύκολα ρυθμίζω τον ήχο στο breakup - overdrive. Οπότε με το volume της κιθάρας έχω 2 ήχους στην διάθεσή μου (clean - overdrive) και μ'ένα πετάλι ακόμα είμαι καλά. Μικρός ενισχυτής, οικονομικός. Απλά φοβάμαι μήπως μετά από λίγο καιρό μου κλείνει πάλι το μάτι ο Super Sonic. Σίγουρα βέβαια, ο BJ δεν θα μου δώσει το headroom του SS22. 

Σε marshall τον μόνο που θα κοιτούσα είναι ο JVM 215c. Πολλά τα χρήματα όμως για έναν ενισχυτή που αποκλείεται να χρησιμοποιήσω όλα όσα έχει, ενώ αν εξαιρέσουμε το μεταλάδικο ύφος του, δεν θα έλεγα πως με τρελαίνει το καθαρό του. Ο vintage modern ήταν μία άριστη εναλλακτική (σε σχέση με fender) αλλά ήδη καταργήθηκαν από την εταιρεία. Γενικότερα στους Marshall, όσο κι αν ζηλεύω τον plexi sound, είναι ένα θέμα τα πολλά watt και η έλλειψη master volume, τουλάχιστον στα ακριβότερα μοντέλα που θα γλυκοκοιτούσα.

Από τους παραπάνω, έχω παίξει με Supersonic, blues junior και deluxe reverb. Δεν τους έχω παίξει δίπλα δίπλα όμως, οπότε κι έχω την σύγχυση που παρατηρείτε! Επιπλέον, τα 10-20 λεπτά που έχω παίξει με τον καθένα, δεν συγκρίνονται με τις απόψεις κατόχων και μη και κυρίως πιο έμπειρων από εμένα που έχουν περάσει από τα χέρια τους ορισμένοι από τους παραπάνω.

Σημείωση: Δύσκολα θα κοιτάξω άλλη εταιρεία. Οπότε, οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις δύσκολα θα υιοθετηθούν, εκτός κι αν είναι κάτι που θα με συναρπάσει τόσο πολύ και δεν το έχω σκεφτεί (δύσκολο). 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια άποψή σας ! :)

5
Φίλτατοι καλησπέρα,

Χθες λοιπόν βρέθηκα στο mall στην Αθήνα. Είδα το Νάκα και λέω δεν μπαίνω μέσα να δοκιμάσω την road worn αν την έχει. Φυσικά ΔΕΝ την είχε. Είχε καμιά δεκαριά, όλες mexico, including την standard, την classic (50s, 60s δεν θυμάμαι) και την Squier classic vibe. Αντίστοιχα είχε και τις Tele (μεξικάνικες και Squier μόνο, όχι USA). Με αρκετές από δαύτες είχα ξαναπαίξει παλαιότερα, αλλά λέω δεν βαριέσαι. Φυσικά δεν υπήρχε κανείς να με εξυπηρετήσει αλλά ήταν καλύτερα για εμένα καθώς δεν ήθελα να τις συνδέσω σε ενισχυτή. Σκοπός ήταν να δω το μπράτσο, την ποιότητα κατασκευής και το γενικότερο 'feeling' (είτε έγραφε στο headstock fender είτε squier). Τις δοκίμασα όλες λοιπόν. Ξεκρέμαγα, έπαιζα, άφηνα... Κανείς δεν με ενόχλησε...

Σημείωση: Αναγκαστικά την σύγκριση στα παραπάνω την έκανα με τις δύο αγαπημένες μου στρατ, την δικιά μου (mexico 2000, std, vintage frets) κι ενός καλού φίλου (USA, 1997, medium jumbo frets).

Αν ήταν να επιλέξω λοιπόν, δεν θα έπαιρνα καμία. Η ποιότητα κατασκευής μου άφησε πολύ άσχημη εντύπωση, σαφώς φώναζε πως το όργανο είναι φτηνό ενώ δεν είχαν καμία σχέση (ποιοτικά) με την δικιά μου mexico του 2000. Από την άλλη, η δικιά μου με την USA που αναφέρω δεν έχει σπουδαίες διαφορές, μικρές έως απειροελάχιστες με πιο αισθητή το modern C neck shape που στην δικιά μου είναι vintage C (λίγο πιο χοντρό). Μέχρι και το μεταλλικά μέρη φαινόντουσαν σαν πλαστικά. Δεν μου έδιναν την αίσθηση πως έπαιζα με fender strat αλλά περισσότερο με κιθάρα της τάξης των 200Ε και κάτω. Αναρωτιέμαι λοιπόν τί συμβαίνει, γιατί σίγουρα τα χέρια μου δεν κάνουν λάθος (δεν γενικεύω, αναφέρομαι αποκλειστικά σ'εμένα, στο παίξιμό μου και στις προτιμήσεις μου).

Κάτι τελευταίο. Όλες ήταν ευκολόπαικτες, πιο εύκολες από την δικιά μου τουλάχιστον. Σε αυτό βέβαια παίζουν ρόλο τα frets, καθώς έχω συνηθίσει σε 'φαγωμένα' πλέον vintage, οπότε τα ολοκαίνουρια medium jumbo ήταν σαν παιχνίδι.   

Δεν γνωρίζω αν έχετε αντίστοιχες εμπειρίες. Αρκετοί από εσάς εκθειάζουν ιδιαίτερα την classic vibe, αλλά η αίσθηση που αποκόμισα είναι πως πλέον για ν'αποκτήσεις ποιοτική fender, πρέπει να πληρώσεις κάτι παραπάνω από επίπεδο mexico. Μένει να δοκιμάσω και τις νεότερες USA κάποια στιγμή. Αυτά...  ;D

 

6
Παιδιά καλησπέρα,

Χθες σκέφτηκα να καθαρίσω και να σετάρω την strat μου. Επειδή καιρό είχα πρόβλημα με τα pots (volume και tone - αυτό το σπαστικό hiss όταν τα πειράζεις) ξεβίδωσα το pickguard, το γύρισα τούμπα και έριξα λίγο οινόπνευμα στα 3 pots (volume, tone). Όταν πέρασα τις χορδές, διαπίστωσα πως όταν παίζω (τα volume και tone ακίνητα) ακούγεται ένα hiss διαρκείας. Ακούγεται ένας ήχος λες και υπάρχει προβληματικό καλώδιο που δεν κάνει καλή ένωση, σε όλες τις θέσεις των μαγνητών. Το καλώδιο κιθάρα προς ενισχυτή είναι οκ, το έχω ελέγξει.Τί μπορεί να συμβαίνει? Υπάρχει περίπτωση καλώδια + pots να ήθελαν αλλαγή και απλά να τα ξέκανα με το οινόπνευμα?

Επειδή τα pots δεν έχουν αλλαχτεί από το 2000 κι επειδή σκέφτομαι να τ'αλλάξω όλα, γνωρίζει κανείς από που να τ'αγοράσω για σίγουρα και οικονομικά (είτε Ελλάδα είτε ινετ)?. Μέχρι τώρα το ebay είναι η καλύτερη λύση που σκέφτομαι. Αν έχετε κάτι υπ'όψην σας let me know pls!  :)

7
Φίλτατοι καλησπέρα,


Πριν κανά 2μηνο αγόρασα αυτό το πεταλάκι. Όλα καλά, μέχρι σήμερα που σταμάτησε να δουλεύει. Ανάβει το φωτάκι (είναι on) αλλά δεν έχω ήχο. Μόνο αν βάλω όλα τα knobs στο full, τότε ακούγεται αχνά ο ήχος από πολύ πολύ βάθος.
Τα καλώδια τα δοκίμασα, δουλεύουν όλα κανονικά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το συνέδεα με την boss me-50 μέχρι τώρα χωρίς κανένα θέμα. Το δοκίμασα και μόνο του και κάνει αυτό που σας περιγράφω. Μόνο με όλα τα knobs στο τέρμα ακούγεται αχνά ο ήχος.
Καμιά ιδέα πριν το στείλω πίσω στον thomann??


Ευχαριστώ εκ των προτέρων ;)


P.S Όταν το ενεργοποιούσα μέχρι τώρα, ο ήχος ερχόταν με fade in. Αντίθετα, έκλεινε κανονικά χωρίς καθυστέρηση στην απενεργοποίηση. Είναι φυσιολογικό αυτό για πετάλι (fade in when engaged) ή γενικότερα από την αρχή είχε θέμα και δεν το είχα αντιληφθεί εγώ??
8
Ενισχυτής vs Πεταλιέρα
Ωραία λοιπόν. Όλοι ψάχνουμε τον τέλειο ήχο. Έναν ενισχυτή, λαμπάτο, με πολλά ή λίγα Watt, με ικανοποιητικό headroom, άλλοι για να παίζουν τα blusistika τους, άλλοι για να χτίσουν τον καθαρό τους ήχο με πετάλια κι άλλοι για να ρίχνουν τις metallies τους με ένα τρικάναλο τέρας .

Έτσι κι εγώ λοιπόν, έχω μπει στην διαδικασία για καινούριο ενισχυτή. Επειδή δεν παίζω μεταλιές αλλά rock (άντε hard rock μετά βίας) και είμαι φαν του blues ήχου, ψάχνω για κάτι μικρό, ευέλικτο, να ταιριάζει καλά με τα πετάλια, κλπ κλπ.

Μύθος ή πραγματικότητα
Πάμε λοιπόν. Λίγα Watt, πολλά Watt. Μικρό headroom, μεγάλο. Πάρε μικρό λέει ο άλλος, να 'σπάει' γρήγορα το καθαρό κανάλι και να έχεις φυσικό overdrive. Πάρε έναν με καλό καθαρό και πολλά Watt για να παίζεις άνετα χωρίς να 'σπάει' το καθαρό, ο άλλος. Πάρε combo, για να τον κουβαλάς παντού μαζί. Ή καλύτερα, πάρε head. Αλλά έχε υπ'όψην πως σε live πρέπει να κουβαλάς και την καμπίνα σου γιατί αν συνδεθείς στου 'μαγαζιού', ο ήχος θα είναι διαφορετικός αν δεν είναι ίδια με την δικιά σου (λογικό).

Ποζεριά
Θα μπω στο forum και θα γράψω τί αγόρασα, θα ποστάρω και φώτος, θα ενθουσιαστείτε όλοι κι εγώ θα κάνω το ψώνιο μου σε εσάς και τις παρέες μου.

Πραγματικότητα #1
Στο σπίτι, πάνω από 5Watt λάμπα δεν χρειάζομαι, όσον αφορά σε ένταση. Μέχρι και τα 5Watt, δύσκολα θα ανοίξω τέρμα τον ενισχυτή. Δύσκολα θα πάρω 'φυσικό' overdrive, επομένως. Στα live, ό,τι και να έχω, θα μου βάλουν ένα μικρόφωνο μπροστά. Οπότε το αποτέλεσμα του ήχου στο 'κοινό' μου, θα εξαρτηθεί από την μαεστρία του ηχολήπτη μας. Τέλεια. Δηλαδή, θα δώσω πάνω από 1000Ε για κάτι που έχω στο μυαλό μου, είτε handwired 10 Watt (π.χ Dr Z) είτε Fender 20Watt (ας πούμε supersonic) (τους αναφέρω γιατί αυτοί μ'αρέσουν, ας μην μπούμε στην διαδικασία υπάρχουν κι άλλοι φθηνότεροι που κάνεις την δουλειά σου κλπ κλπ.).

Πραγματικότητα #2
Γιατί να κάνω την ζωή μου τόσο δύσκολη όταν...
Μπορώ να αγοράσω μία Boss GT100 ή Line6 HD500, δύο καλά loudspeakers αυτοενισχυόμενα, να δώσω συνολικά 1000 - 1200 Ε και να έχω Ο,ΤΙ θέλω, να παίζω Ο,ΤΙ γουστάρω, σε όποια ένταση επιθυμώ, με πλήρη ευελιξία και όσους συνδυασμούς από καμπίνες, ενισχυτές, μικρόφωνα θέλω, να το παίρνω παντού μαζί μου χωρίς να πέφτει ο ώμος και έχοντας παντού τον ήχο μου. Ναι θα έχω ψηφιακούρα, δεν θα έχω το σκάσιμο της λάμπας, αλλά θα κάνω τη ζωή μου ΕΥΚΟΛΗ.

Τί παίζει λοιπόν? Μύθος, ποζεριά, marketing που μας κάνει να πετάμε τα λεφτά μας ή συνειδητοποίηση της πραγματικότητας και μετρατοπή της ζωής μας σε πιο εύκολη? ???
Δέχομαι πως διακατέχομαι από μία σχετική παράνοια, απλοποίηση των πραγμάτων και εσωτερική διαστροφή. :P

ΠΡΟΣΟΧΗ
Το post αυτό δεν έχει σχέση με συμβουλή περί αγοράς ενισχυτή, δεν ειρωνεύεται αυτούς που έχουν/με δώσει αρκετά λεφτά στο αγαπημένο μας sport και γενικότερα δεν έχω κακόβουλη πρόθεση. Κουβέντα να γίνεται και αντίληψη μιας πραγματικότητας, που καλώς ή κακώς μας βάζει σε διαδικασία αγορών που ενδεχομένως να μην είναι αναγκαίες, καθώς δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε πάνω από το 5% των δυνατοτήτων ενός μηχανήματος. 

P.S 1 Σαφέστατα υπάρχει και η κατηγορία των κιθαριστών που ξέρει τί ακριβώς θέλει, τί ήχο ζητάει, έχει ψαχτεί πολλά χρόνια και έχει κατασταλάξει στο γιατί δεν θέλει marshall, γιατί θέλει τα καθαρά της fender κι όχι κάποιου άλλου 'καθαρού', γνωρίζει τις διαφορές στις λάμπες, στα μεγάφωνα, κλπ κλπ. ;D
P.S 2 Μην βαράτε.


9
Καλησπέρα φίλτατοι,


Κατευθείαν στο θέμα. Ενδιαφέρομαι για αγορά monitor / ηχείων (μαζί με ένα φίλο μου). Θα χρησιμοποιηθούν σε χώρο / υπόγειο που υπάρχουν και drums.
Ο λόγος που αναφέρομαι σε αγορά monitor / ηχείων είναι γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζω τί χρειάζεται ακριβώς (monitor ή ηχεία hi-fi).
Ο σκοπός χρήσης τους είναι καταρχήν να καλύπτουν σε ένταση τον drummer ώστε να μπορεί να 'προβάρει' με τα εκάστοτε κομμάτια (jammariσμα με mp3).
Παραπέρα, σε περίπτωση που κάποιος κιθαρίστας δεν έχει ενισχυτή, να επιτρέπεται η χρήση πεταλιέρας καρφί και να βγαίνει ο ήχος από τα ηχεία χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να καούν.
Οπότε προκύπτουν δύο ερωτήματα.
1. Αν αποκείσουμε το ενδεχομένο χρήσης πεταλιέρας, τί ηχεία / monitors χρειάζονται για να καλύπτουν σε ένταση τον drummer? Αναφέρομαι σε ένταση (Watt) και σε Active / Passive αν υποθέσουμε πως προβαίνουμε σε αγορά monitors.
2. Αν συμπεριλάβουμε την χρήση πεταλιέρας?? Πάμε σε αγορά ηχείων + κονσόλας?
Διαχωρίζω τις δύο περιπτώσεις για να δούμε και τον οικονομικό παράγοντα.
Τέλος, μία κατευθυντήρια γραμμή αναζητώ για το προς τα πού να κινηθώ (monitor, κονσόλα, ηχεία, πόσα Watt χρειάζονται, κλπ) Μπορείτε να αποφύγετε τεχνικές λεπτομέρειες, αν δεν υπάρχει όρεξη / χρόνος. Απλά στο ινετ γενικότερα επικρατεί πανικός και προφανώς από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε την έρευνα. Οπότε δεν είναι απαραίτητη η παράθεση μάρκας, τιμών κλπ στο ερώτημα.
Τέλος, αναφέρομαι σε κλασσικά drums και όχι ηλεκτρονικά.


Ευχαριστώ εκ των προτέρων.  :)
10
Παιδιά καλησπέρα και καλή χρονιά,


Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Ψάχνομαι για αγορά νέου λαμπάτου ενισχυτή. Αν και η αρχική σκέψη ήταν ένας "κλασσικός" Marshall 2061x, πλέον (έχοντας ψαχτεί περισσότερο και γνωρίζοντας τις ανάγκες μου) καταλήγω περισσότερο προς Orange Dual Terror ή Vox Nighttrain. Κάπου εκεί. Το πρόβλημά μου είναι το εξής, ανεξάρτητα από μάρκα, τιμή κλπ το οποίο είναι ένα άλλο ζήτημα και δεν θέλω να θέσω για αρχή.


Αρκετοί από τους "old school" ενισχυτές, ΔΕΝ έχουν FX Loop. Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Δεν χρησιμοποιούμε modulation, delay κλπ?? Άλλοι διαβάζω, χρησιμοποιούν για παράδειγμα delay και chorus μπροστά από τον ενισχυτή και το κλείνουν στα gain, άλλοι τα ρυθμίζουν ώστε να μην αλλοιώνεται ιδιαίτερα ο ήχος στο gain κανάλι αλλά συνεπώς δεν είναι άριστος ο ήχος στα καθαρά.
Τί γίνεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση? Όπως καταλαβαίνετε, χρησιμοποιώ delay analog και chorus και δεν πιστεύω πως θέλω να τα αποχωριστώ.
Μήπως τελικά δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα ο ήχος από χρήση modulation χωρίς fx loop??


Αν σας είναι εύκολο (συνεπώς όσοι έχετε χρησιμοποιήσει και γνωρίζεται ακριβώς τί γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις) ενημερώστε με για να μπορέσω να καταλήξω στο τί μου ταιριάζει καλύτερα.


Ευχαριστώ εκ των προτέρων!11
Καλησπέρα και χρόνια πολλά φίλτατοι κιθαρωδοί!


Όποιος έχει χρόνο και όρεξη, ας το ακούσει. Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια :)

Σημείωση : Δεν έχω καλό εξοπλισμό ηχογράφησης και το τράβηξα με μία φωτογραφική μηχανή. Στο live δεν έχει τόση βρωμιά αν και θα έπρεπε να μειώσω λίγο το distortion.
12
Για ρίξτε μια ματιά...
Νομίζω πως κάπως έτσι θα έπρεπε να είχε ηχογραφηθεί εξαρχής, όσον αφορά στην ηλεκτρική πάντα.
Ο ήχος είναι λιιιιιιιιιγο κάπως αλλά η ηχογράφηση έγινε κατευθείαν από το μικρόφωνο του laptop.
Δεν είχα χρόνο για άλλες συνδέσεις!!:)
Take care!
13
Σήμερα λοιπόν διαπίστωσα πως είχαν ανοίξει οι εγγραφές στο site blogthea.gr (όσοι πιστοί προσέλθετε).
Να σημειώσω πως είχα λάβει πάνω από 10 pms από περαστικούς να τους στείλω πρόσκληση επειδή νόμιζαν πως ήμουν μέλος λόγω ενός θέματος που είχα ανοίξει. Και συνεχίζω...

Αφού λοιπόν έγινα μέλος στο εν λόγω site διαπίστωσα πως δεν υπήρχε η κατηγορία Rapidshare.
Βλέποντας λοιπόν πως άλλα ανάλογα sites έκλεισαν, μέσω του blogthea διάβασα τους λόγους κλεισίματος
http://e-pcmag.gr/news/62269
Δεν είχα αντιληφθεί πως είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι γεγονός πως η κίνηση αυτή αποτελεί κάτι το εξωπραγματικό για τα ελληνικά πάντα δεδομένα. Στην Γερμανία υποτίθεται πως οι ίδιοι οι πάροχοι υπηρεσιών internet θα προέβαιναν σε έλεγχο των χρηστών που "κατεβάζουν" παράνομα υλικό από το rapidshare και άλλα παρόμοια sites.
Το τέλος της "πειρατείας" μέσω ιντερνετ? Σαφέστατα όχι αφού το ιντερνετ υπερχειλίζει από παράνομες ταινίες και μουσικές είτε σε torrents είτε σε τύπου rapidshare-links.
Πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα? Σαφέστατα ναι κατά τη γνώμη μου.
Αυτα τα ολίγα προς ενημέρωση όσον δεν γνώριζαν.
cu

14
Μήπως έχει κανείς το "Αυτή η νύχτα μένει" του Κραουνάκη σε παρτιτούρα για Πιάνο?
Αν το έχει και μπορεί να με εξυπηρετήσει pls let me know!
Thnx

15
Λοιπόν ξαφνικά όπως συμβαίνει άλλωστε σε αυτά τα θέματα, το pc όταν ανοίγει δίνει την ένδειξη "no signal" στο monitor.
Κοινώς δεν έχω καθόλου εικόνα. Δοκίμασα το monitor σε άλλο pc και ανοίγει κανονικά.
Παραπέρα, το pc bootarei κανονικά. Δεν έχω εικόνα, αλλά από τα ηχεία ακούγεται ο υπέροχος ήχος των windows.
Αύριο θα ψάξω να βρω καμιά άλλη κάρτα γραφικών να δοκιμάσω (αφού πρώτα βγάλω, καθαρίσω και ξαναβάλω την δικιά μου)
αλλά μπας και είχε αντιμετωπίσει κανείς άλλος παρόμοια προβλήματα?
Τη στιγμή που το μηχάνημα bootarei όλα δείχνουν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην κάρτα γραφικών αλλά αν υπάρχει κάποια άλλη ιδέα
ας ειπωθεί;)
thnx
cu

16
Όπως περίπου το λέει ο τίτλος...
Αφού πήρα την απόφαση να αγοράσω την Taylor 514ce πήγα από τον Ζόζεφ Θεσσαλονίκης να την δω από κοντά και να αποφασίσω. Με λύπη μου διαπίστωσα πως το κατάστημα ήταν κλειστό και μέσα δεν υπήρχε τίποτα.
Είχαν μία σχετική ανακοίνωση πως από δω και στο εξής η πώληση των προϊόντων θα γίνεται μέσω χονδρικής ή λιανικής μέσω ινετ. Στο τηλ.δεν απαντούσαν ώσπου βρήκα άκρη στο κατάστημα του Πειραιά.
Το παιδί που το σήκωσε με πληροφόρησε πως από δω και στο εξής τα καταστήματα ΖΟΖΕΦ δεν θα υπάρχουν.
Απλά, θα υπάρχουν καταστήματα τύπου "Εξυπηρέτησης Πελατών" που θα ενημερώνουν τους πελάτες για το πού μπορούν να βρουν τις συγκεκριμένες κιθάρες που επιθυμούν. Κοινώς δηλαδή, ο ΖΟΖΕΦ θα διακινεί από ότι κατάλαβα Χονδρικής. Το service λογικά θα υφίσταται...
Αυτό που διαφαίνεται ξεκάθαρα είναι πως η αγορά αλλάζει δραματικά πλέον και προφανώς οι αγοραπωλησίες μέσω ινετ (Thomann, musiciansfriend κλπ) τους έχουν χτυπήσει για τα καλά, ασχέτως αν ο ΖΟΖΕΦ τελευταία είχε και καλύτερες τιμές από τον Thomann...
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας μας ενημερώσει.
Μου έμεινε η αγορά πάντως!!! :-[ :-[ :-\ >:(
cu!

P.S Υπάρχει και άλλος αντιπρόσωπος Taylor σε Θεσσαλονίκη/Αθήνα εκτός από ΖΟΖΕΦ?

17
Γεια χαρά παίδες,

Λοιπόν ψάχνω να αγοράσω μνήμη RAM για laptop DDR-333MHz-cl2.5 PC2700S
Έχω βρει 1Gb καί στο E-shop καί στο Multirama...
Η ερώτησή μου είναι η εξής...
Διαπίστωσα πως ενώ στην Ελλάδα κοστίζει 86 ευρώ στο εξωτερικό είναι σχεδόν μισή τιμή...
Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρω αν τα στέλνουν και Ελλάδα...Το ένα site Που βρήκα ας πούμε έλεγε μόνο Αγγλία..
Υπάρχει κάποιος που να αγοράζει τέτοιου είδους προϊόντα από Ευρώπη γενικότερα σε χαμηλές τιμές
για να μην ψάχνω άδικα και να είμαι και σίγουρος ότι υπάρχει η οποιαδήποτε εγγύηση από την εν λόγω σελίδα...??
Thnx εκ των προτέρων...
cu

18
Καλησπέρα παίδες,
ήθελα να σας ρωτήσω επειδή θέλω να αλλάξω τα κλειδιά και να βάλω τα παραπάνω στη strat,
Καταρχήν, αλλάζουν τόσο εύκολα όπως φαίνεται?Απλά ξεβιδώνεις τα παλιά και βάζεις τα καινούργια?
Δεύτερον, χρειάζεται να γίνει τίποτα άλλο?Τίποτα σφήξιμο κλπ κλπ που πρέπει να γνωρίζει κάποιος?
Sorry για τις ερωτήσεις, απλά δεν θέλω να τα αγοράσω και μετά να τρέχω για τοποθέτηση...
Thnx...

19
Ρε σεις με λύπη διαπιστώνω πως εδώ και 2 βδομάδες περίπου δεν φορτώνει η εν λόγω σελίδα...
Γνωρίζει κανείς τίποτα?
Εν το μεταξύ βλέπω πως δεν λειτουργεί ούτε η megaoploaded.org αν και δεν την πολυχρησιμοποιούσα...
Μπας και έχει μεταφερθεί , έχει αλλάξει το όνομα ή έχει βγει καμιά ανακοίνωση που δεν την πήρα χαμπάρι?
Αν μας το έκλεισαν κι αυτό καταστραφήκαμε! :-\
cu

20
Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά πρόσφατα ανακάλυψα αυτό το προγραμμάτι
Universal Vista Inspirat Brico Pack Ultimate 2 1.0 το οποίο ουσιαστικά είναι αναβαθμισμένη και καλύτερη έκδοση του Vista Transformation Pack
Εδώ θα τα βρείτε...
http://www.softpedia.com/get/Desktop-Enhancements/Themes/Universal-Vista-Inspirat-Brico-Pack.shtml
Υποτίθεται πως αλλάζει το desktop ριζικά και το κάνει να δείχνει σαν VISTA χωρίς να κολλάει το pc...
Μάλιστα λέει το αλλάζει σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές δεν καταλαβαίνεις πως είναι XP το λειτουργικό.
Μήπως το έχει βάλει κάποιος από εσάς?
Το ερώτημά μου είναι (δεν βλέπω πουθενά να το διασαφηνίζει) αν λειτουργεί σαν πρόγραμμα που φορτώνει στην Taskbar (οπότε θα πιάνει και πολύ μνήμη) ή αν οι αλλαγές γίνονται μόνιμα και μετά επαναφέρεις το σύστημα μόνο με System Restore...Αν κάποιος γνωρίζει ας πει εντυπώσεις...
Thnx!

21
Γεια χαρά παίδες...
Λοιπόν το πρόβλημα έχει ως εξής...
Έβαλα σε έναν υπολογιστή Tv Tuner της Avermedia και κάρτα γραφικών nvidia GeForce 7600 GS.
Το πρόβλημα είναι πως ακούγεται ήχος αλλά δεν έχω εικόνα.
Όταν έβγαλα τους drivers της κάρτας γραφικών, η tv δουλεύει κανονικά.
Όταν τους ξαναβάζω πάλι τα ίδια. Οπότε σίγουρα γίνεται conflict.
Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να καταλάβω τί ακριβώς φταίει.
Drivers klp klp κατέβασα από τι ινετ τις τελευταίες εκδόσεις αλλά και πάλι τίποτα...
Αν έχετε καμιά ιδέα ή αν είχατε το ίδιο πρόβλημα πείτε pls γιατί μου την έχει δώσει... :-\
Thnx anyway...
C ya!

22
Τα καλύτερα... / Gretsch Guitars!
« στις: 27/04/05, 01:11 »
Ti 3erete gia tis parapanw kithares?
Mexri kai prin kapoia xronia otan eixa rwthsei sto stolla den tis 3erane...wspou meta apo erwthseis anametaksy tous diapistwsane pws einai epipedou Guild kai anwteres...koinws anw twn 1500 eyrw h fthinoterh...wspou vevaia shmera na tis parei h fender kai etsi o stollas na ginei antiproswpos...exei paiksei kaneis me aytes???h pleiopshfia tous einai skafh kithares omws yparxoun kai kapoies pou moiazoun me Les Paul...opoios 3erei kati sigkekrimena gia typou Les Paul....(kati gia 18k xryso diavazw panw tous kai tetoia... :o

Σελίδες: [1]