Περι μουσικής > Ακόρντα

Παράξενη Συγχορδία...

(1/3) > >>

santanaras:
...Είναι μία συγχορδία η οποία δημιουργείται στην εβδόμη βαθμίδα της Ρε Χιτζασχιάρ. Η Ρε Χιτζασχιάρ, είναι ένας γνωστός Βυζαντινός δρόμος. Παίρνει τον οπλισμό της Ρε Μείζονας και έχει επιπλέον Μι Ύφεση και Σι Ύφεση. Η συγχορδία αυτή αποτελείται από τις εξής νότες: Ντο#, Μιb, Σολ. Το διάστημα μεταξύ Ντο# και Μιb είναι διάστημα ελλατωμένης τρίτης ενώ το διάστημα Ντο# με Σολ, ελλατωμένης πέμπτης. Άρα, δεν είναι ελλατωμένη συγχορδία γιατί το Ντο# με το Μιb δεν είναι μικρή τρίτη. Έχω ρωτήσει παντού. Μήπως κάποιος από 'σας μπορεί να μου πει ποια είναι η ονομασία αυτής της συγχορδίας (π.χ. Λα Σέτιμο) και πώς συμβολίζεται (π.χ. Α7); Θα σας είμαι ευγνώμων
 :) :) :) :) :) :) :) :) ??? ??? ??? ???

freemind:
Νομιζω οτι καποιος το ειχε ξαναρωτησει αυτο...Ειναι λιγο υποκειμενικο πως θα το ονομασει καποιος, αλλα εγω προτεινω το Cdimsus2 ( εαν το λεω σωστα, καπως ετσι πρεπει να ειναι ). Βασικα εχει τα στοιχεια μιας Cdim ( Ντο ντιμινουιτας ) που εχει τη μορφη C#-E-G ( νοτες ) και απλα "καθυστερει" την τριτη της συγχορδιας ( δηλαδη την E ) και την κανει sus2 ( δηλαδη Eb )...Αυτο απαιτει λυση πιστευω,ετσι??Μηπως λυνεται σε μια D ( ή Dm ) ή B-Bm??

santanaras:
freemind, το είχαμε συζητήσει εμείς με τον karharias στο chat. Πήγα μέχρι και σε πρόγραμμα για ακόρντα και μου έβγαζε C#sus2(b5). Απλά ψάχνω να δω πώς στο καλό λέγεται αυτή η συγχορδία και πώς συμβολίζεται. Ευχαριστώ πάντως που ασχολείσαι.

freemind:
Συγνωμη, εχεις δικιο..ειναι C#dimsus2 και οχι Cdimsus2...απλα υπολογισα ενα ημιτονιο πιο κατω..γεραματα...

Ο Νέος Κιθαρωδός:
Είσαι σίγουρος ότι η συγχορδία αυτή παίζεται πραγματικά στην πράξη; Από τις συγχορδίες που (θεωρητικά) σχηματίζονται σε όλους αυτούς τους δρόμους, μόνο οι απλούστερες παίζονται πραγματικά στα κομμάτια.

Μην ξεχνάς ότι οι "δυτικοί" κανόνες περί αρμονίας δεν εφαρμόζονται 100% σε αυτούς τους δρόμους και στην ελληνική παραδοσιακή / βυζαντινή μουσική. Οι περισσότεροι δρόμοι *ΔΕΝ* βασίζονται σε πολυφωνική αρμονία...

Για περισσότερες συγκινήσεις: Βγάλε τις συγχορδίες που σχηματίζονται στις διάφορες βαθμίδες του δρόμου "Σεγκιάχ" (πω ρε γέλια... 8))

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση