Περι μουσικής > Αρμονία και θεωρία της μουσικής
ΕΝΤΕΧΝΟ: ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ?
Ο Γενίτσαρος cmaj7:
Τι είναι για σας το "έντεχνο" ελληνικό τραγούδι; (διαφωνώ με τον όρο, δηλαδή τα άλλα είναι άτεχνα;)
Για μένα πάντως αποτελεί το άλλοθι κάποιων ελλήνων που κατά βάθος γουστάρουν τα λαϊκά ακούσματα αλλά ντρέπονται να το αποδεχτούν ή να το παραδεχτούν
Είναι δηλαδή μια "μουσική" που φτιάχτηκε για να καλύψει έναν κενό χώρο και να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της ποιότητας και της διαφοροποίησης από την ευρύτερη μάζα των αμιγώς λαϊκών ακουσμάτων
Διευκρινίζω: με την έννοια έντεχνο αναφέρομαι σε λαϊκοποπ ακούσματα τύπου κραουνάκη, αρβανιτάκη, κότσιρα κλπ
Πελαργός:
Και συνεχιζω τις ερωτησεις;
Τι ειναι λαικο?
Τι ειναι λαικοποπ?
Τι ειναι ποπ?
Τι ειν αυτο που το λενε αγαπη? ;D ;D :o
Το θεμα ειναι οτι ο ορος περιεχει τη λεξη τεχνη ή οτι υπαρχει η "κατηγορια" αυτη? ??? ??? ??? ???
bluechild:
Μήπως καλύπτεις κάποιο δικό σου κενό με όλα αυτά τα θέματα ;
Faidwnas:
--- Παράθεση από: cmaj7 στις 02/08/05, 16:08 ---Διευκρινίζω: με την έννοια έντεχνο αναφέρομαι σε λαϊκοποπ ακούσματα τύπου κραουνάκη, αρβανιτάκη, κότσιρα κλπ
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι υποκειμενικό νομίζω.Εγώ όταν αναφέρομαι σε έντεχνο δεν μου έρχεται στο μυαλό ο Κότσιρας αλλά ο Ξυλούρης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου κ.α.Σε άλλους μπορεί να έρχεται στο μυαλό ο Χατζηγιάννης.Νομίζω οτι τα περισσότερα είδη μουσικής είναι υποκειμενικά και δεν θα έπρεπε να μπαίνουν σε καλούπια.
Witchking:
Για τον όρο "έντεχνο" έχουν γίνει κάμποσες συζητήσεις σε αυτό το forum που πραγματικά βαριέμαι ( μέσα στην τόση ζέστη ) να ψάξω να βρω τα αντίστοιχα θέματα.Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει μπορεί να κάνει τη σχετική αναζήτηση...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση