Περι μουσικής > Νομικά, διαδικαστικά, οργανωτικά

Είναι Ο συνθέτης κάτοχος της δημιουργίας του?

<< < (3/7) > >>

Avgi:
Oταν καποιος δημιουργει κατι το κανει για να εκφρασει κατι βαθυτερο προς τα εξω.Μεσω της καλλιτεχνικης δημιουργιας συνηθως εκφραζουμε κατι στους αλλους,κατι το οποιο δεν μπορουμε να εκφρασουμε αλλιως.
Εαν τωρα αυτο θελει ο δημιουργος να το εμπορευτει η οχι αυτο ειναι δικαιωμα του ,και δεν μπορουμε να τον
χαρακτηρισουμε ''νταβατζη'' η ''εκπορνευτη'' της ψυχης του.
Αυτοι οι οροι ειναι υπερβολικοι και δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.

Εξαλλου ολοι εμπορευομαστε κατι....η μηπως οχι??????

Vagabond:

--- Παράθεση από: CHCOME στις 12/05/03, 22:51 ---Oταν καποιος δημιουργει κατι το κανει για να εκφρασει κατι βαθυτερο προς τα εξω.Μεσω της καλλιτεχνικης δημιουργιας συνηθως εκφραζουμε κατι στους αλλους,κατι το οποιο δεν μπορουμε να εκφρασουμε αλλιως.
Εαν τωρα αυτο θελει ο δημιουργος να το εμπορευτει η οχι αυτο ειναι δικαιωμα του ,και δεν μπορουμε να τον
Αυτοι οι οροι ειναι υπερβολικοι και δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.

Εξαλλου ολοι εμπορευομαστε κατι....η μηπως οχι??????
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είπα ότι όποιος εμπορεύεται γενικά οτιδήποτε είναι νταβατζής... (μανάβης πχ... εκδίδει τομάτες... ;D) Έχω την άποψη πως κάποια πράγματα απλώς δεν βγαίνουν στο κλαρί και όποιον πάρει ο χάρος... και ναι, θεωρώ πως όταν εμπορεύεσαι την ψυχή σου κάνεις πορνεία και μάλιστα χειρότερη από το αν εμπορευόσουν το σώμα σου. Σαφώς και είναι δικαίωμα του καθενός να το κάνει... όπως είναι και δικό μου δικαίωμα να το κρίνω θετικά, αρνητικά, έντονα ή όπως θεωρώ πρέπον. Να σου θυμίσω μόνο Αυγή ότι η πραγματικότητα δεν είναι πάντα μία αντικειμενική, σταθερή και απόλυτη αξία... πολλές φορές η δική σου πραγματικότητα είναι διαφορετική από την δική μου... σύμφωνα λοιπόν με τη δική μου πραγματικότητα αυτοί οι όροι είναι ακριβείς... εξάλλου η ερώτηση ζητούσε την προσωπική (και ακριβώς γι' αυτόν το λόγο υποκειμενική) μας άποψη... ή κάνω λάθος...?

Avgi:
Το οτι λες εσυ την αποψη σου και εγω τη δικη μου αυτο δεν μας εμποδιζει καθολου στο να κρινουμε η μια την αλλη αλλα και στο να κανουμε κουβεντα.
Εξαλλου αν δεν κανω λαθος και εγω αυτη ειναι η εννοια ενος forum.

Vagabond:
Αυγή μου φυσικά και δεν μας εμποδίζει σε τίποτα η διαφορετική άποψη που έχουμε... και φυσικά αυτή ακριβώς είναι η έννοια του forum... το σχόλιό μου προφανώς δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρο, να διευκρινίσω λοιπόν ότι αναφερόταν στην φράση σου "δεν μπορουμε να τον
και είχε ως σαφή σκοπό να τονίσει ότι ακριβώς σε ένα ελεύθερο forum μπορούμε να κάνουμε τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό και να χρησιμοποιήσουμε όρους που σε κάποιους φαίνονται υπερβολικοί εφ' όσον δεν θίγουμε την αξιοπρέπεια και την υπόληψη των συνομιλητών μας...

ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -:
   ...εγω σε γενικες γραμμες συμφωνω με την Βαγξαμποντ, βλεπε Φοιβο! Αυτος εκπορνευει γενικοτερα την μουσικη!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση