Περι μουσικής > Νομικά, διαδικαστικά, οργανωτικά
Πώς μπορώ να κάνω γνωστά τα κομμάτια μου;
freemind:
Απο τη στιγμη που στο "αγορασε" σαν πνευματικη ιδιοκτησια, τοτε εχει το δικαιωμα να το κανει ο,τι θελει και να το διαχειριστει οπως εκεινος νομιζει. Ετσι τα κερδη ειναι δικα του!
Unknown Artist:
--- Παράθεση από: Black Sheep στις 04/11/06, 13:28 ---Εφοσον δεν εβαλες κανενα ορο, και το πουλησες αντι για 200 ευρω, δε φταιει ο μουσικος, φταις εσυ. Συνηθως δε μπαινουν οροι οταν πουλαει καποιος ενα τραγουδι?
--- Τέλος παράθεσης ---
Και τί πρέπει να κάνω για να διαφυλάξω τα ας πούμε συμφέροντά μου, τί όρους μπορεί να βάλει κάποιος άγνωστος στιχουργός ή συνθέτης αν έχει σκοπό να "χωθεί" περισσότερο; Σίγουρα δε θα μπορεί να κάνει και πολλά για αρχή, έτσι δεν είναι;
Για παράδειγμα έρχεται κάποιος και σου λέει πως θέλει να ακούσει και να διαβάσει τη δουλειά σου, με σκοπό, αν κρίνει ότι είναι καλή και μπορεί να έχει αντίκρισμα, να την περάσει σε επωνύμους. Τί κινδύνους μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση για τα πνευματικά δικαιώματα της δουλειάς σου και τί θα πρέπει να υπερασπιστείς και να απαιτήσεις;
stavros75:
--- Παράθεση από: Unknown Artist στις 04/11/06, 13:54 ---
--- Παράθεση από: Black Sheep στις 04/11/06, 13:28 ---Εφοσον δεν εβαλες κανενα ορο, και το πουλησες αντι για 200 ευρω, δε φταιει ο μουσικος, φταις εσυ. Συνηθως δε μπαινουν οροι οταν πουλαει καποιος ενα τραγουδι?
--- Τέλος παράθεσης ---
Και τί πρέπει να κάνω για να διαφυλάξω τα ας πούμε συμφέροντά μου, τί όρους μπορεί να βάλει κάποιος άγνωστος στιχουργός ή συνθέτης αν έχει σκοπό να "χωθεί" περισσότερο; Σίγουρα δε θα μπορεί να κάνει και πολλά για αρχή, έτσι δεν είναι;
Για παράδειγμα έρχεται κάποιος και σου λέει πως θέλει να ακούσει και να διαβάσει τη δουλειά σου, με σκοπό, αν κρίνει ότι είναι καλή και μπορεί να έχει αντίκρισμα, να την περάσει σε επωνύμους. Τί κινδύνους μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση για τα πνευματικά δικαιώματα της δουλειάς σου και τί θα πρέπει να υπερασπιστείς και να απαιτήσεις;
--- Τέλος παράθεσης ---
Το πρωτο που εχεις να κανεις ειναι να κατοχυρωσεις τα κομματια σου με τις οποιες μεθοδους, το λεγομενο copyright. Με αυτο το τροπο, εισαι εξασφαλισμενος νομικα, οτι κανεις δε μπορει να σου κλεψει τα τραγουδια. Μετα αν θες να διαπραγματευτεις τα δικαιωματα ενος τραγουδιου σου, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να απευθυνθεις σε δικηγορο. Αλλα καλο ειναι να μας πει και καποιος που το εχει κανει ηδη αυτο.
ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -:
se συμβολαιογραφο, να προσθεσω!
BlackCatXIII:
Επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές (ξέρω από γνωστούς μου), σου λένε ή μας πουλάς το τραγούδι για κάτι ψηλά (200-300 ευρώ) και το περνάνε σαν δικό τους ή τίποτα...
Να βρουν τραγούδια είναι σχετικά εύκολο, ακόμα και αν δεν είναι τόσο καλό... Οπότε εκεί τι κάνεις; Το δίνεις να το πουλήσουν σαν δικό τους και να πάρεις ένα ελάχιστο ποσό και αυτοί να κονομήσουν, ή δεν κάνεις τίποτα και ελπίζεις σε κάτι καλύτερο;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση