Περι μουσικής > Αρμονία και θεωρία της μουσικής

Έχουν "παιχτεί" τα πάντα στη μουσική;

(1/3) > >>

PAPAJOHNNY:
Πιστεύετε οτι έχουν παιχτεί τα πάντα στη μουσική και πως όποιο καινούργιο τραγούδι κυκλοφορεί δεν είναι τίποτα άλλο από έναν συνδιασμό επαναλήψεων;

delfinaki:
Νομίζω πως ναι, εκτός και αν ανακαλυφθεί ένα είδος μουσικής που δεν πάει το μυαλό μου τώρα

Illuminus:
Πιστεύω πως οι καλλιτέχνες αναμασάνε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα ίδια και τα ίδια.
Οπότε μάλλον θα πω οτι έχουν παιχτεί ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα γιατί ας μη ξεχνάμε οτι η μουσική αλλάζει καθώς περνούν τα χρόνια...

Kapetan:
Νομίζω ότι δεν έχει παιχτεί σχεδόν τίποτα στη μουσική. Οι ήχοι που μπορούν να βγούν είναι απείρως πολλοί.

Μπορώ να δεχτώ ότι αναμασάμε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής αλλά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι κάθε λίγο καιρό γενιέται και ένα καινούριο είδος που ανοίγει πάρα πολλούς δρόμους. Αρκεί κάποιος να το ανακαλύψει και εμείς οι υπόλοιποι να το αναγνωρίσουμε (υπάρχουν πολλά παραδείγματα του τύπου "αυτός έγραφε μουσική πιο μπροστά από την εποχή του", για αυτό και δεν τον καταλαβαίνανε οι σύγχροχοί του)

Το γεγονός να αναμασάμε την ίδια μουσική οφείλεται στο ότι οι "δημιουργοί" δεν θέλουν να κοπιάσουν κανένα δυμηνιο ή τριμηνο για να βγάλουν κάτι πρωτότυπο αλλά πρέπει μέσα σε ένα μήνα να έχουν γράψει καμιά 30 τραγούδια από τα οποία τα 15 θα μπουν σε κάποιο cd και τα υπόλοιπο στο αρχείο.

Το θέμα έχει πάντως πολλές πτυχές.
Πιο εύκολα αντιγράφεις παρά δημιουργείς.

--- Τα αγαθά copies κτώνται ---

D@ve Murray:
Me τιποτα...αν ειχαν παιχτει ολα τοτε αυτο θα ηταν το τελος...παντα κατι καινουργιο θα γινεται...κατι θα εφευρισκεται και κατι θα ανακαλυπτεται...αν πιστευαμε κατι τετοιο θα ριχναμε την μουσικη σε απιστευτο τελμα...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση