Περι μουσικής > Ακόρντα

Ελατωμμενη=dim=ντιμινουιτα?

<< < (2/3) > >>

Leonidas_Routzouni:
Ρε παιδια περαστικος ημουνα και ειδα το ερωτημα και την επεξηγηση για την dim.
Με εκπληξη ειδα οτι πχ η Do dim εχει Do#. Ισως μιλατε για καποιο αλλο ακορντο αλλα η Do dim δεν εχει Do#.
Μουσικος δεν ειμαι αλλα παιζω κιθαρα πολλα χρονια.
Σαν γενικο κανονα η dim σχηματιζονται ως εξης:
Απο το βασικο ακορντο παιρνουμε τις νοτες 1,3,5,6 κραταμε την 1 και 6 και υποβιβαζουμε την 3 και 5.
Ας παρουμε την Do.
1         3        5        6
Do       Mi      Sol      La
Do       Μιb     Solb    La = Do dim

Πιανεται ξεκινωντας απο Μι καντινι και πηγαινωντας προς τα πανω 2-1-2-1.

Ελπιζω να βοηθησα.

The JeSTeR:
Επειδή οι απαντήσεις σας επιτρέψτε μου να πω ότι ήταν αρκετά μπλεγμένες, έψαξα το θέμα θεωρητικά και κατέληξα στα εξής:
1. Μπλέκετε δύο διαφορετικές συγχορδίες , την Diminished (Dim) και την Diminished Seventh (Dim7)
2. Η Dim σχηματίζεται με τρίτης μικρό και πέμπτης ελαττωμένο, πχ Edim, Μι Σολ Σιb
3. Η Dim7 σχηματίζεται με τρίτης μικρό, πέμπτης ελαττωμένο και έκτης μεγάλο, δηλαδή Εdim7= Μι Σολ Σιb Ντο#
4. Η Dim7 είναι ίδια για όλες τις βαθμίδες της συγχορδίας, έτσι η Εdim μπορεί ναι είναι xx2323, xx5656, xx8989, x.x.11.12.11.12 με μπάσο μι, σολ σιb και ντο# αντίστοιχα.

The JeSTeR:
Γμτο! δεν έπρεπε να  μπώ στον κόπο να γράψω όλα αυτά!  >:( :)μια ματιά στο θεωρία και πράξη θα σας πείσει. ;D 8) ;)

manolios19:
Λοιπον παιδια βλεπω οτι ολοι γνωριζετε την ντιμινουιτα :).αλλοι με αλλη ονομασια και αλλοι με αλλη.Επειδη εχω ασχοληθει παρα πολυ με αυτη την συγχορδια που αποτελειται απο αρμονικα διαφωνα διαστηματα που ηχουν συγρουσιακως και ειναι ενεργα...
θα μιλησω απλα: ;)
Σχηματισμος ντιμινουιτας:1-μικρη3-ελλατωμενη5-ελλατωμενη7
στο ντο:ντο-μιb-σολb-sibb
Ονομαζεται και diminished και δυσελλατωμενη 8)
και χρησημοπειηται ευρεως στην ανατολιτικη μουσικη αλλα οχι ως βασικη συγχορδια αλλα ως "περασμα" μεσα στην μελωδια...
Ελπιζω να ειμαι κατανοητος>>>>>>!!!!!!! :-* :-\ :-*

manolios19:
 ;D
Ακου φιλε:
Ντιμινουιτα ως κλιμακα ειναι συμετρικη δηλαδη τονος-ημιτονιο...
Πεζεται πανω απο τις ντιμινουιτες 8)
Ντιμινουιτα μπορει και να ειναι το αντιστροφο δηλαδη και ως ημιτονιο-τονος :o
Πεζεται πανω απο 7b5 7b9 :o
Αλλα... :(Μην προσπαθησεις να γραψεις τραγουδι μονο με ντιμινουιτα... ??? ::) :-[ :-\
Πρεπει να υπαρχει και καποια λυση αλλιως και ο καλυτερος στον κοσμο συνθετης να εισαι  δεν θα καταφερεις να κρατησεις το ενδιαφερον του ακροατη... 8)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση