Παιδια μην βαρατε ισα ισα απο τεχνικης πλευρας πρεπει να εισαι δεξιοτεχνης για να παιζεις σε μεταλ συγκροτηματα εχω ακουσει τραμερ να παιζει τα κερατα του οπως και ρυθμικη κιθαρα σε τρελους ρυθμους χωρις σταματημο.
Δεν είναι απαραίτητο να είσαι δεξιοτέχνης για να συμμετέχεις σε μια metal μπάντα φυσικά, κι αυτό βεβαίως δεν ισχύει μόνο για το metal, αλλά για κάθε είδος γενικότερα. Βιρτουόζους και ατάλαντους θα βρεις παντού...
Απλα ρωταω γιατι μεταλ και οχι ροκ γιατι πουλαει περισσοτερο η ¨καφριλα¨.
Εξαρχής να δηλώσω πως δεν αποτελεί το metal από τα προσφιλή μου μουσικά ιδιώματα, αλλά έχω φροντίσει να διατηρώ κάποια επαφή προκειμένου να διευρύνω τους μουσικούς μου ορίζοντες και να διαμορφώνω άποψη...το σέβομαι όπως και πολλά άλλα πράγματα που τυγχάνει να μην ακούω κατά κόρον γιατί δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μου.
Από όσο λοιπόν μπορώ να γνωρίζω, το metal δεν πουλάει περισσότερο από το rock και δυσκολεύομαι να καταλάβω πως έφτασες σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Πάντοτε φρόντιζε, συνειδητά πολλές φορές, να αποστασιοποιείται, κρατώντας έναν πιο "περιθωριακό" χαρακτήρα, από την "επαναστατικότητα" του rock, που ακριβώς γι'αυτό αποκτούσε και πιο μαζική συμμετοχή. Φοβάμαι πως ακόμα και στις μέρες μας, ο μεταλάς αποκτά τη μορφή καρικατούρας, εξαιτίας της στερεότυπης αμφίεσης και παρουσίασης που του προσδίδουμε, χωρίς (όπως είπε κι ο David σε ένα άλλο thread από όσο θυμάμαι) να έχει πάντα σχέση με την πραγματικότητα. Σε αντίθεση με το ροκά, που πλέον θεωρείται πιο in, άρα και πιο ελκυστικός ρόλος...
Μην ξεχνάς, πως το metal δεν είναι μόνο "καφρίλα" (αντιγράφω την έκφρασή σου) και brutal φωνητικά...υπάρχουν πολλά παρακλάδια, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους που μπορούν να ικανοποιήσουν μια πλειάδα προτιμήσεων.
ΠΡΟΣΟΧΗ και εγω παραδεχομαι οτι το μεταλ ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο στο βιβλιο της μουσικης μαλιστα το ταυτιζω και με το ρεμπετικο το οποιο ειναι ενα απο τα ειδη μουσικης που ακουω.
Δεν ξέρω αν είναι μικρό ή μεγάλο κεφάλαιο, κι ίσως και δεν έχει και τόση σημασία...το metal, όπως και κάθε άλλο είδος, υφίσταται ώς δημιουργική έκφραση και ανάγκη επικοινωνίας, κι ο τρόπος που θα το προσεγγίσεις αξιολογικά έχει να κάνει με τις προσωπικές σου εσωτερικές απαιτήσεις.
Πάντως την ταύτιση με το ρεμπέτικο δεν την κατανοώ.