Η σελίδα της Κιθάρας > F.A.Q. αυτών των σελίδων
Γιατί δεν γράφετε όλοι με Ελληνικούς χαρακτήρες
parlats:
Ο λόγος είναι απλός και είναι για την ευκολία ανάγνωσης. Το να κρύψεις τα ορθογραφικά λάθη πίσω από τα Greekenglish είναι άκομψος τρόπος. Καλύτερα να διορθώσετε τα ορθογραφικά σας παρά να μας βγάζετε τα μάτια ;D
Kiratzoharris:
--- Παράθεση από: parlats on the edge στις 08/11/05, 10:52 ---Ο λόγος είναι απλός και είναι για την ευκολία ανάγνωσης. Το να κρύψεις τα ορθογραφικά λάθη πίσω από τα Greekenglish είναι άκομψος τρόπος. Καλύτερα να διορθώσετε τα ορθογραφικά σας παρά να μας βγάζετε τα μάτια ;D
--- Τέλος παράθεσης ---
+1 ;)
parlats:
Προς Ρούφους
Αυτό που έγραψα πιο πάνω δεν πήγαινε προσωπικά σε σένα αλλά προς πάσα κατεύθυνση.
Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι :P
teri:
Διαβάζοντας τα παραπάνω, κατανοώ τώρα γιατί οι συντελεστές αναγκάστηκαν να επιβάλουν την χρήση των Ελληνικών γραμμάτων στο κιθάρα. Γιατί πολύ απλά διαφορετικά κανένας δεν θα δεχόταν να γράψει με ελληνικούς χαρακτήρες.
Θέλω να κάνω την εξής παρατήρηση, δεν τίθεται θέμα εθνικού φρονύματος, απλώς είμαστε Έλληνες και μας είναι ποιο εύκολο να διαβάζουμε τα ελληνικά γιατί είναι η μητρική μας γλώσσα, με αυτήν μεγαλώσαμε, όπως το ίδιο συμβαίνει με τους Γάλλους, τους Άγγλους, τους Ρώσους αλλά και με όλους τους ανθρώπους του πλανήτη γή. (μπορεί το ίδιο να συμβαίνει και στους εξωγήινους, δεν ξέρω!)
Και σαφώς θα συμφωνήσω με τους παραπάνω σύντεχνους και αγαπημένους φίλους. Όταν βλέπω ξένη γραφή στην οθόνη, και ειδικά greeklish, δεν τα διαβάζω, γιατι μέχρι να ολοκληρώσω δυο σειρούλες με έχει ποιάσει πονοκέφαλος, μου είναι υπερβολικά δύσκολο. Σε αντίθεση με τα καθαρά Αγγλικά ή τα Γαλλικά τα οποία μιλάω, διαβάζω και γράφω άψογα. Το πρόβλημα δεν είναι στους λατινικούς χαρακτήρες, αλλα στο να διαβάσω ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες.
Μου δημιουργήθηκε όμως η εξής απορία, κιθαρωδέ; , τι θα γίνει με τα παιδιά που γράφουν απο το εξωτερικό και δεν μπορούν να κάνουν μετατροπή σε ελληνικά; τους κατανοώ, τους σέβομαι, και δεν θα ήθελα να λείπουν απο την παρέα μας μόνο και μόνο λόγω απόστασης και λόγω γραφής. Λύσε μου σε παρακαλώ αυτή την απορία.
Βραζίλης:
Για αυτούς που δεν έχουν ελληνικά στον Η/Υ τους και δεν μπορούν να εγκαταστήσουν, υπάρχουν λύσεις.
Διαβάστε εδώ: http://forum.kithara.gr/index.php?topic=7921
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση