Καλημέρα. Σήμερα έλεγα να τα παραγγείλω αλλά ξανά-ξανα-προβληματίστηκα.
Λιγότερο γνωστή η charvel απ' την squier?
Σκεφτόμουν πως στην αγγελία θα έγραφα fender squier ..
Τη σύγκριση με τη squier με τις άλλες μάρκες την έκανα για τις δύο που είναι στην ίδια κατηγορία τιμής. Δηλαδή Cort και Vintage. Όπως λέει και ο Απόλλων, σε αυτήν την κατηγορία οι αγοραστές δεν ξέρουν και πολλά (σαν και μένα δηλαδή), και θεωρώ πιθανότερο να προτιμήσουν τη squier. Λογικό είναι για κάποιον που δεν έχει τις βαθύτερες γνώσεις να πάει σε κάτι που εμπιστεύεται επειδή το έχει ακουστά.
Τη Charvel σαν μάρκα ομολογουμένως δεν την ήξερα
, αλλά με αυτήν (που δεν συνδυάζεται σε bundle) τον ενισχυτή και τα περιφερειακά μου βγαίνει σύνολο 550 ευρώ. emg όταν λες 450 φαντάζομαι εννοείς με τον peavey vip 1.
Το άλλο σύνολο βγαίνει 485. Δεδομένου ότι ήδη ξεπέρασα το αρχικό μπάτζετ, η διαφορά μου φαίνεται σημαντική. Ακόμα κι αν ως value for money, πιθανώς η ακριβή επιλογή να είναι καλύτερη.
Η επιλογή της b-stock classic vibe από την άλλη είναι αυτή που με προβλημάτισε.
Βγαίνει λίγο φθηνότερα αλλά και αυτή ξεπερνάει το μπάτζετ (520). Αλλά ο βασικός λόγος που το σκέφτομαι είναι πως από τις παραπάνω επιλογές είναι η μόνη κιθάρα με την οποία έχω παίξει. Και την είχα βρει πάρα πολύ άνετη. Αντίθετα για τις άλλες έχω άποψη μόνο θεωρητική. Το πρόβλημα είναι πως είχα παίξει μόνο την 60s και πωλείται η 50s. Αλλιώς θα την είχα παραγγείλει κιόλας
.
Στο θέμα του ενισχυτή το να κόψω 50 ευρώ και να πάρω τον peavey, μια χαρά ευχάριστο θα μου ήταν
, αν πιστεύετε ότι οι διαφορές είναι μικρές. Φαντάζομαι είναι θέμα και γούστου οπότε ομοφωνία δε θα βγει ποτέ, αλλά ακούω γνώμες αν θέλετε. Μέχρι αύριο όμως γιατί να πω την αλήθεια έχω ενθουσιαστεί λίγο με την αγορά σα μικρό παιδί και δε μπορώ να περιμένω άλλο
.