Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - mleo

Σελίδες: [1] 2 3
1
Παίζω ακουστική και αποφάσισα να πάρω και μια ηλεκτρική. Βλέπω ότι πολλοί χρησιμοποιούν πεταλιέρες για διάφορα εφφε (distortion κλπ). Η πεταλιέρα μπορεί να χρησημοποιηθεί σε οποιονδήποτε ενισχυτή? Ή ο ενισχυτής πρέπει (ας το πούμε) να "δέχεται" πεταλιέρα?  Ευχαριστώ.

2
Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας για την PRS SE CUSTOM SEMI HOLLOW. Ευχαριστώ.

3
Θα ήθελα να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ διπλού και μονού μαγνήτη. Για παράδειγμα, αν η κιθάρα έχει μόνο διπλούς ή μόνο μονούς αυτο περιορίζει το είδος μουσικής που μπορείς να παίξεις? Ευχαριστώ.

4
[quote author=Απόλλων link=topic=59316.msg465962#msg465962 date=1200985029
Δεύτερον δεν μας λες τι θόρυβος είναι αυτός που ακούγεται. Εφόσον έχεις κιθάρα με humbuckers δεν μιλάμε για το γνωστό θόρυβο που βγάζουν οι μονοί μαγνήτες. Ακούγεται μόνο όταν όταν παίζεις ή όταν ο ενισχυτής είναι ανοιχτός ανεξαρτήτως αν παίζεις ή όχι; Μπορείς να μειώσεις ή να αυξήσεις το θόρυβο με κάποιον τρόπο, π.χ. αν απομακρυνθείς λίγο από τον ενισχυτή;


[/quote]

Ναι είναι το καλώδιο που ενώνει τη κιθάρα με τον ενισχυτή, το έχω διορθώσει στο αρχικό μύνημα. Ευχαριστώ. Επίσης, ο θόρυβος ακούγεται όταν ο ενισχυτής είναι ανοιχτός ανεξαρτήτως αν παίζω ή όχι

5
Παίζω ακουστική εδώ και 6-7 χρόνια και μου μπήκε μια μανία για ηλεκτική. Έχω αγοράσει μια OLP Petrucci και μου χάρισαν ένα ενισχυτή AXL thin Amp. Όμως ακούεται κάποιος θόρυβος όταν παίζω. Νομίζω φταίει ο ενισχυτής ή το καλώδιο που ενώνει την κιθάρα με τον ενισχυτή. Υποψιάζομαι περισσότερο το καλώδιο, όμως, πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει το σύρμα? Επίσης ποιό σύρμα θα ήταν καλά να αγοράσω? Ευχαριστώ

6
Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου πιεζοηλεκτρικό transducer με κόστος 2 ευρώ με τα jack και όλα. Αρκεί να έχεις όρεξη για λίγο δουλειά στην εγκατάσταση του πανω στην κιθάρα σου. Εγώ αυτό έκανα. Για μια φτηνή κιθάρα είναι η καλύτερη λύση.
Πως γίνεται?

8
Ο μετρονόμος θα βοηθήσει πολύ στο ρυθμό.

9
Παίζω ακουστική και προτιμώ χωρίς ζώνη.

10
Ευχαριστώ φίλε. Θα το ψάξω

11
Τι έγινε αυυτός ο άνθρωπος απο το καιρό που διαλύθηκαν οι πυξ λαξ? Δεν φαίνεται και τόσο πολύ. Πως είναι η νέα δουλειά του?

12
Πολύ καλοί στοίχοι. Μπράβο. Το μελοποίησες?

13
η fender thin είναι πολύ καλή

14
Τελικά κάνει κακό να βάλεις μεταλικές χορδες στην κλασική? Άκουσα και τις 2 γνωμες εδώ!

15
Τα φθηνά μοντέλα της Tanglewood είναι καλά για αρχή. Επίσης οι ακουστικές squier SD6 νομίζω είναι καλές για τα λεφτά όπως επίσης και οι SX στο μοναστηράκι έχει κάποιο κατάστημα με πολύ φθηνές νομίζω.

16
Υπάρχει ένα κατάστημα λέγεται Νικολαϊδης (είναι σε μια στοά στην Σταδίου αν δεν κάνω λάθος) νομίζω και ξεπουλάει κάποιες ακουστικές Cort πολύ φθηνά διότι θα πουλάει μόνο όργανα κλασικής μουσικής στο κατάστημα.

17
Το καλύτερο ίσως είναι να δοκιμάσει τι την βολεύει και μετά αποφασίζετε. Φυσικά πρέπει να λάβετε και υπ' όψη ότι υπάρχει μεγαλύτερη πικοιλία και τιμές για δεξιόχειρες.

18
Δεν έχω πάει σε ωδείο ποτέ αλλά εκτιμώ πάρα πολύ αυτούς που πάνε. Όμως νομιζω εξαρτάται από το τι θέλει να κάνει ο καθένας και το τι του αρέσει. Αν κάποιου αρέσει η κλασική μουσική,  θέλει να μάθει κάθε λεπτομέρεια για τη μουσική να διαβάζει νότες ίσως και να ασχοληθεί επαγγελματικά μ' αυτό (χωρίς να αποκλείεται ότι αυτός που είναι αυτοδίδαχτος δεν μπορει να ασχοληθεί επαγγελματικά φυσικά)  τότε το ωδείο σίγουρα είναι η βάση. Αν όμως κάποιος θέλει απλά να γρατσουνάει λίγα τραγουδάκια με την παρέα δεν χρειάζεται το ωδείο. Με ένα δάσκαλο στην αρχή και μετά μόνος είναι αρκετό. Εγώ ξεκίνησα σε ένα δάσκαλο όπου κάναμε απλός τραγούδια με ακορντα. Μου άρεσε πολύ. Μετά σταμάτησε να διδάσκει και πήγα σε κάποιο που έκανε κλασική κιθάρα Μπαχ κλπ. Άντεξα 2 χρόνια, δίαβαζα και με το ζόρι. Μετά τα παράτησα εντελώς. Ευτυχώς μου ξανάρθε η όρεξη μετα από χρόνια (κάλιω αργα παρά ποτέ) και ξεκίνησα μόνος. Φυσικά οι βάσεις που είχα με βοήθησαν.

19
Υπάρχει κανένα site όπου μπορώ να μάθω μπαγλαμά? Έτσι 2-3 τραγουδάκια για την παρέα θέλω να παίζω.

20
φτηνή, μήπως και τα παρατήσεις. αν γίνεις μανιακός μπορείς να την ανταλάξεις ή να πάρεις άλλη

21
Τα παιδιά έχουν δίκιο και συγνώμη για το λάθος. Γιατί δεν αγοράζεις κάποιο βιβλίο για να σε βοηθήσει? Επίσης, δεν ξέρω αν θες να παίζεις με νότες ή ακόρντα. Μπορώ να σου συστήσω κάποια.
Θα το εκτιμούσα αν μου σύστηνες κάποια βιβλία.

22
Ποιες είναι οι χορδές (τα κουρδίσματα) για μπαγλαμά?

23
Απο οτι καταλαβαίνω, έχεις αναλογοκό και όχι ψηφιακό μετρονόμο, άρα δεν μπορεί να σου παίζει 3/4. Πάντως ο ρυθμός 3/4 είναι το λεγόμενο βαλς.

ΟΚ Κατάλαβα τώρα

24
Μα είναι πολύ σημαντικό..Παίζεις με νότες?Για να τον συνηθίσεις κάνε ένα κολπάκι. Βάλε να χτυπάει π.χ. σε 3/4, μαζί με κάποια κλίμακα και ακολούθησέ τον. Όταν το κάνεις αρκετές φορές, άλλαξε τον ρυθμό και σιγά-σιγά βάλτον πιο γρήγορα. Όχι όμως μέσα σε δυο ώρες..θέλει καιρό.Θα δεις οτι θα σε βοηθήσει πολύ να κρατάς τον ρυθμό, να μην βιάζεσαι και το χέρι σου να είναι πιο ξεκούραστο και γρήγορο.Θέλει εξάσκηση και υπομονή. Και μην ξεχνάς να κάνεις εξάσκηση και σε κλίμακες και αυτό σίγουρα θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

Επειδή είμαι λίγο άσχετος το 3/4 τι είναι διότι στο μετρονόμο έχει bpm. Και αυτά τα bpm αρχίζουν από 40 και πάνε μέχρι 200+ ποια είναι τα βασικά bpm που πρέπει να ακολουθώ? Και όταν λες με κάποια κλίμακα εννοείς να παίζω κλίμακα ακολουθώντας τα bpm? Μήπως μπορείς να μου πεις ορισμένες ασκήσεις που μπορώ να κάνω? Το τι έκανα χθές όταν τον δοκίμασα πρώτη φορά, απλώς κτυπούσα όλες τις χορδές όπως ακουγονταν τα χτυπήματα του μετρονόμου. Ευχαριστώ πολύ.

25
Πάντως πήρα ένα μετά από τη συμβουλή κάποιου φίλου μου και προσπάθησα χθες να τον χρησημοποιήσω, όμως για να πω την αλήθεια δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να με βοηθήσει. Ακολουθώ τα κτυπήματα πάνω κάτω κλπ αλλά πως μετά αυτό μπορεί να με βοηθήσει στο να παίζω τραγούδια? Πάντως μς τις απαντήσεις σας φαίνεται πολύ σημαντικό όργανο.

Σελίδες: [1] 2 3