Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - alexchem79

Σελίδες: [1] 2 3 4
1
Εφέ / Απ: Ιστορίες overdrive...
« στις: 29/05/14, 10:59 »
Πάντως ακόμα και αν δεχτούμε ότι το Boss είναι αντικειμενικά καλύτερο από το Donner, η διαφορά τιμής και μόνο κάνει το Donner εξαιρετικά ελκυστική πρόταση...
Νομίζω ότι αυτό ισχύει για όλους τους κλώνους ακριβών ή μη πεταλιών και αυτό βαραίνει στην επιλογή της αγοράς ενός Joyo ή Donner ή Caline κ.α.
Εννοείται πως το original πάντα θα είναι καλύτερο. Η καίρια ερώτηση είναι πόσο καλύτερο; Τόσο όση είναι και η διαφορά της τιμής; Αν είναι 3 φορές ακριβότερο είναι και 3 φορές καλύτερο ή τα δύο πετάλια είναι αρκετά πιο κοντά ηχητικά;
Και για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω για επίπεδο bedroom player που είμαι εγώ και ο Απόλλων και πολλοί άλλοι, για έναν επαγγελματία ίσως ακόμα και η μικρή διαφορά original vs clone να είναι σημαντική.


Επίσης Alex_Under περιμένω με ενδιαφέρον το feedback σου για τα διαφορετικά settings του Morpher.

2
Εφέ / Απ: Ιστορίες overdrive...
« στις: 28/05/14, 13:50 »
Very interesting...


Για το Blues Drive βλέπω ότι οι παρατηρήσεις είναι κοινές.
Το volume jump που είχα γράψει κι εγώ και ότι η θέση Hot αν και έχει πολύ περισσότερο όγκο έχει λιγότερο drive.
Αν και όπως έχω γράψει δεν έχω ακούσει από κοντά το Boss για να συγκρίνω πόσο πιο thin ακούγεται το Donner, δεν θα έλεγα ότι μου αφήνει την αίσθηση του πριμαριστού αλλά το αντίθετο (σε σύγκριση πάντα με τα δικά μου πετάλια, δεν ξέρω με τι το συγκρίνει ο Alex_Under).


Για το Morpher θα ήθελα δυο λόγια παραπάνω για τις διαφορές στις 3 θέσεις του toggle switch.
Το λέω γιατί έχω το Joyo Us Dream που είναι επίσης κλώνος του Shur Riot αλλά χωρίς switch, άρα αντιγράφει μόνο ένα setting (δεν ξέρω ποιο). Μου αρέσει αρκετά και σκεφτόμουν αν αξίζει να το δώσω και να πάρω το Morpher για τις δύο extra επιλογές. Για πες λοιπόν...


Πάντως φαίνεται ότι όπου βλέπουμε toggle switch σε αυτά τα πεταλάκια πρέπει να περιμένουμε volume jump.

3
Εφέ / Απ: Ιστορίες overdrive...
« στις: 13/04/14, 18:40 »
Απόλλων, έχεις εξαιρετικά boost-drives στην κατοχή σου, ειδικά το Lemon Aid με την τεράστια ευελιξία, οπότε νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ψάξεις τον κλώνο του BB Preamp.

Κατά την άποψή μου ούτε και το Amp50 αλλά αφού το ζητάς θα σου κάνω μια σύντομη περιγραφή του πεταλιού:

Καταρχάς τα Lovepedal είναι φανταστικά πετάλια. Προσεγμένα στη σχεδίαση, εξαιρετικός ήχος αλλά λίγο τσιμπημένα.
Το Amp50 δυστυχώς είναι discontinued οπότε το βρίσκεις μόνο μεταχειρισμένο (το δικό μου πάντως δεν το αποχωρίζομαι ;D ).
Είναι μικροσκοπικό σαν τα Donner, με μόνο ένα knob το οποίο περιγράφεται σαν bias και όχι gain (πάνω στο πετάλι δεν γράφει τίποτα).

Το εύρος του είναι εντυπωσιακά μεγάλο αφού κυμαίνεται από εντελώς διάφανο clean boost σε dirty boost και μετά περνάει σε Marshally drive καταλήγοντας σχεδόν σε fuzz! Η απουσία tone δεν με πειράζει αλλά θα ήθελα τουλάχιστον ένα volume ή level γιατί στο τέλος της διαδρομής γίνεται πολύ δυνατό.

Εκ πρώτης όψεως η διαδρομή του knob φαίνεται να μην είναι γραμμική αφού σε καθαρό ενισχυτή δεν δίνει εμφανή διαφορά από το min μέχρι τη μέση. Μετά τη μέση ξεκινά να αρπάζει λίγο (μιλάμε για λίγο grit όταν παίζεις δυνατά, είναι πολύ δυναμικό) ώσπου στο 9 o'clock έχεις πολύ ωραίο smooth drive με πολύ low-medium όγκο. Από εκεί και μετά η παραμόρφωση αυξάνει απότομα σε επίπεδα τερματισμένου ενισχυτή και στο τέλος έχουμε έντονο fuzzάρισμα (όχι το κλασικό τετράγωνης κυματομορφής αλλά αυτό που θα περίμενες από έναν Marshall τόσο τεζαρισμένο που είναι έτοιμος να εκραγεί).

Στο κομμάτι που φαινομενικά δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο (around 12 o'clock) είναι η βέλτιστη περιοχή για να σπρώχνει άλλα πετάλια.
Όπως έγραψα ήδη, κάνει όλα τα πετάλια που έχω δοκιμάσει να ακούγονται καλύτερα. Το χρησιμοποιώ πάντα στην αρχή της αλυσίδας και φτιάχνει όλο τον ήχο. Δίνει απίστευτο sustain και όγκο ενώ προσθέτει παντού δυναμικές.
Τείνω να το έχω σχεδόν μόνιμα on μεταξύ 1 και 2 o'clock για να μου δίνει λίγο χαρακτήρα και άρπαγμα στα καθαρά και όταν ενεργοποιώ άλλο drive να το κάνει "βιολί".

Είναι από τα πετάλια που δεν έχω βρει ούτε ένα καλό review video, δεν έχω λοιπόν κάτι να σου δείξω αλλά μπορείς να δεις κριτικές χρηστών στα παρακάτω:
http://www.guitarcenter.com/Lovepedal-Amp-50-Overdrive-Guitar-Effects-Pedal-105928543-i1533969.gc
http://www.musiciansfriend.com/amplifiers-effects/lovepedal-amp-50-overdrive-guitar-effects-pedal
http://www.premierguitar.com/articles/Lovepedal_Echo_Baby_Babyface_Tremolo_Pickle_Vibe_and_Amp_50_Pedal_Reviews?page=2

Αν έμενες Ελλάδα πολύ ευχαρίστως να το άκουγες και από κοντά αλλά ατύχησες  :D


4
Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω, η συχνότητα και το κόστος αλλαγής λυχνιών δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να αγοράσει κάποιος λαμπάτο ενισχυτή, αν βέβαια είναι σίγουρος ότι σε όλα τα υπόλοιπα θα τον εξυπηρετήσει ο λαμπάτος.
Η πραγματικότητα λέει πως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί λαμπάτος με aux in και phones/line out.

Ας πάμε όμως σε αυτά που ψάχνεις εσύ (γιατί έχουμε πάντα την τάση να προτείνουμε εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που ζητάει ο OP  :P ):

Αν υπήρχε μεγαλύτερη έκδοση του THR της Yamaha (ικανή να βγάλει πρόβα ή live) θα στον πρότεινα ανεπιφύλακτα και ας είναι modelling. Γιατί; Κάνε ένα κόπο να περάσεις από Νάκα να τον δοκιμάσεις και θα καταλάβεις...

Μετά το post του Απόλλωνα νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ψάξεις παραπάνω για έναν μπούσουλα, ξεκίνα και ψάχνε/δοκίμαζε  ;)

Έχε στο μυαλό σου αυτό που σου έγραψε, ψάχνεις χαρακτηριστικά που έχουν οι practice amps σε ενισχυτές μεγαλύτερου βεληνεκούς. Δύσκολο να τα βρεις όλα. Κατά την άποψή μου βέβαια, το master volume με τη λογική που λειτουργεί στους λαμπάτους δεν έχει την ίδια εφαρμογή στους solidstate, άρα για εμένα δεν θα πρέπει να επικεντρωθείς εκεί.

Ως εκ τούτου, εγώ θα προτιμούσα τον Tech 21 Trademark γιατί έχει όλα τα υπόλοιπα που θες και είναι εξαιρετικά ποιοτικός με καταπληκτικό ήχο και μεγάλη ευελιξία. Στα θετικά του και η ευκολία ηχογράφησης.

Προσωπικά δε νομίζω ότι δεν θα σε καλύψει από θέμα έντασης σε jamming με άλλους, αλλιώς για κάτι ελαφρώς μεγαλύτερο θα πήγαινα στον Peavey Envoy λόγω πολύ καλού και πειστικού ήχου (για solidstate). Και είναι χρόνια δοκιμασμένος.

5
Εφέ / Απ: Ιστορίες overdrive...
« στις: 11/04/14, 13:17 »
Λοιπόν, επειδή χρωστούσα δυο λόγια παραπάνω για το Donner Blues, μετά από κάποιες ημέρες δοκιμών έχω να πω τα εξής:

Για τη συνεργασία με άλλα πετάλια: έχω ένα πετάλι στην κατοχή μου που δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ όταν μπαίνει στην αρχή της αλυσίδας και πάντα βελτιώνει τον ήχο άλλων πεταλιών, το Lovepedal Amp50. Έτσι κι εδώ, boostάροντας το Blues με το Amp50 ο ήχος γίνεται ακόμα πιο fat, με sustain που πρέπει να το ακούσετε για να το πιστέψετε. Το ταπεινό πεταλάκι των 20κάτι ευρώ γίνεται... βιολί! Επίσης, αν και στην αρχή με τράβηξε περισσότερο το "Warm" setting, με το boost νωρίτερα το "Hot" είναι μακράν καλύτερο.

Για τη χρήση σε "αρπαγμένο" ενισχυτή: επίσης το "Hot" υπερτερεί κατά κράτος του "Warm". Είτε με τον ενισχυτή στα όρια του break (VHT Special 6 Ultra) είτε σε αρκετό drive, το πεταλάκι σαφώς ενισχύει το bottom end και γενικότερα σφίγγει τον ήχο, δίνοντας πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Αντίθετα, το warm setting δεν μου είπε απολύτως τίποτα για αυτή τη χρήση. Νομίζω πως το warm θα μου είναι πιο χρήσιμο σε καθαρό ενισχυτή για ρυθμικά και για όλα τα υπόλοιπα πάμε στο hot.

Μόνη ένσταση προς το παρόν (πέρα από την ευελιξία και τις δυναμικές που προαναφέρθηκαν) είναι η μεγάλη διαφορά στο level των δύο mods. Όταν από το warm πάω το διακοπτάκι στο hot, η ένταση αυξάνεται πάρα πολύ οπότε πρέπει αμέσως να κατεβάσω το "Level" αρκετά. Θα ήθελα τη γνώμη του Απόλλωνα για να μάθω αν του παρουσιάζει το ίδιο ή το δικό μου έχει κάποιο πρόβλημα.

Τώρα για το Caline Orange Burst, δεν έχω επικεντρωθεί ακόμα πάνω του, πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές. Δεν έχω εμπειρία από το BB Preamp για να κρίνω πόσο κοντά είναι στο πρωτότυπο, πάντως είναι πολύ διάφανο boost χαμηλά με πολύ περισσότερο gain ψηλά σε σχέση με τα περισσότερα boost. Πολύ βολικό το γεγονός ότι έχει ρυθμιστικά για treble και bass. Το drive του είναι λίγο compressed με την καλή έννοια όμως, βγάζοντας στα αυτιά μου έναν "βρετανικό" χαρακτήρα. Μάλλον θα το χρησιμοποιήσω πιο πολύ ως ένα Marshally drive που μου λείπει παρά ως boost.
Συμπτωματικά πάντως Απόλλων, κι εγώ ήθελα να παραγγείλω το Crazy Cacti, φαίνεται πολύ ωραίο. Ίσως στην επόμενη αγορά.
Αν το αποκτήσεις πρώτος, μας λες εσύ εντυπώσεις.

6
Εφέ / Απ: Ιστορίες overdrive...
« στις: 08/04/14, 17:18 »
Για να το πω σωστά, δεν εννοώ θόρυβο που περνάει στον ήχο και ακούγεται από τον ενισχυτή, μιλάω καθαρά για το μηχανικό μέρος του διακόπτη που πρέπει να το πατήσεις με δύναμη για να λειτουργήσει και κάνει απίστευτα ενοχλητικό ήχο.
Αυτό το έχουν όλα τα low-budget πετάλια που έχουν περάσει από τα χέρια μου σε αντίθεση με άλλα switches που είναι πολύ μαλακά και εντελώς silent.

Οπότε δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο πράγμα Αδριανέ, αν σε μπέρδεψα ζητώ συγνώμη.
Έτσι κι αλλώς δεν το "κατέχω" για να κάνω οποιαδήποτε παρέμβαση από τις εξαίσιες που πάντα προτείνεις απλόχερα  :)

7
Εφέ / Απ: Ιστορίες overdrive...
« στις: 08/04/14, 14:30 »
Modfori ήθελα να δοκιμάσω κάποια από τα πετάλια της Caline και έτσι πήρα το Orange Burst (κλώνος του BB Preamp) και το Mark 4 (προσομείωση του Mesa Boogie MkIV).
Δεν έχω προλάβει ακόμα να δοκιμάσω σε βάθος αυτά τα δύο οπότε επιφυλλάσομαι για εντυπώσεις.

8
Εφέ / Απ: Ιστορίες overdrive...
« στις: 08/04/14, 12:51 »
Επειδή μόλις παρέλαβα κι εγώ το Donner Blues, είπα να γράψω και τις δικές μου εντυπώσεις.

Ό,τι έχει γράψει παραπάνω ο Απόλλων ισχύει στο 100%.
Η πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι το εύρος του gain είναι αρκετά περιορισμένο. Αν και το περίμενα, ομολογώ ότι αρχικά με ξένισε.
One trick pony λοιπόν αλλά αυτό που κάνει, το κάνει σχεδόν άριστα.

Το drive του είναι πολύ smooth και νομίζω περισσότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς. Δεν περιορίζεται λοιπόν μόνο σε blues stuff (εκεί φυσικά αριστεύει) αλλά μπορεί να υποστηρίξει και πιο "δυνατά" πράγματα.
Εμφανέστατη η παρουσία όγκου σε αντίθεση με άλλα overdrives τύπου TS, κάτι που για εμένα ήταν ζητούμενο.

Στα δικά μου βέβαια αυτιά η θέση warm δεν ακούγεται πριμάτη, ίσα-ίσα! Είναι πολύ ωραία.
Σαφώς και η Hot έχει τονισμένα μπάσα και αλλάζει αρκετά ο χαρακτήρας, δεν τη δούλεψα πολύ για να κρίνω καλύτερα.
Να πω εδώ ότι δεν έχω ακούσει το αυθεντικό Keeley mod για να ξέρω αν ανταποκρίνεται ακριβώς σε αυτό.
Μένει επίσης να το δοκιμάσω και σε συνδυασμό με άλλα πετάλια και θα επανέλθω.

Το πετάλι πράγματι είναι πολύ ήσυχο και καλά κατασκευασμένο. Ακόμα και το switch ενώ κάνει το κλασσικό "μπαμ" των κινέζικων true bypass, τουλάχιστον δεν ακούγεται τόσο δυνατά σαν πιστολιά όπως π.χ. στα Joyo.
Τα μικρά knobs του tone και του volume πρέπει λίγο να συνηθίσω.

Γενικά για τα χρήματά του είναι πολύ καλό deal, δεδομένου βέβαια πως στερείται ευελιξίας.

Και επειδή αρκετοί φαντάζομαι θέλουν να μάθουν για το DonnerDeal (από εκεί το αγόρασα μαζί με άλλα), να πω ότι είναι μια χαρά αξιόπιστο.
Κι εγώ πρώτη φορά ψώνισα από εκεί και έμεινα ικανοποιημένος. Το πακετάκι και η συσκευασία άψογη, η απόδειξη αγοράς μέσα και τα πετάλια σε ωραία κουτάκια.
Όντως δεν χρεώθηκα καθόλου μεταφορικά. Η αποστολή έγινε με Singapore Post.
Εννοείται πως καθυστερεί η παραλαβή σε σχέση με Ευρώπη αλλά λιγότερο από αυτό που περίμενα.
Η σελίδα αναφέρει 12-30 ημέρες και ήμουν σίγουρος ότι θα τον φάμε τον μήνα. Εντούτοις, τα πράγματα ήρθαν σε κάτι λιγότερο από 20 ημέρες, οπότε δεν μπορώ να παραπονεθώ.

9
Όντως οι αγγελίες δεν ανοίγουν από την πάνω μπάρα και δεν είναι θέμα browser (έγινε δοκιμή με Firefox, Chrome, Opera).

Κατά τα άλλα αισθητή διαφορά πράγματι!

10
Το κομμάτι είναι φανταστικό, ένα από τα αρκετά φοβερά που είχε αυτό το album.


Το solo το απέδωσες εξαιρετικά, και σε ήχο και σε feeling. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν διαφορές από το original.
Μπράβο λοιπόν και να ανεβάσεις κι άλλα αν έχεις.

11
Την επομενη εβδομαδα θα τριγυρναω στους διαδρομους του Music Store...θελει κανεις τιποτα ??? :P
Δεν δίνεις καμιά πληροφορία παραπάνω γιατί όλο και κάτι μπορεί να χρειαστεί;

12
Κατά βάση ναι, για το αν αξίζουν το παραπάνω κόστος οι Gold ή οι Matched and Balanced περίμενε να σου πει κάποιος πιο κατατοπισμένος ή έμπειρος από εμένα  :) (εγώ έχω βάλει τις απλές)

Αν θες, τσέκαρε και τα παρακάτω, νομίζω είναι πολύ χρήσιμα:
http://www.thetubestore.com/12AX7-Tube-Review
http://www.thetubestore.com/Gain-Factor
http://www.amplifiedparts.com/tech_corner/12ax7_comparison_of_current_made_tubes

13
Ξεκινώ από το τελευταίο, ο Thomann είναι τσιμπημένος στις λάμπες, κοίτα στο www.tube-town.net ή ακόμα φθηνότερα στο www.banzaimusic.com, γερμανικά sites και αυτά, πολύ αξιόπιστα.

Έχω αλλάξει την V1 με 12ΑΥ7 και για μένα είναι σαφής η βελτίωση. Αρχικά ήμουν διστακτικός να βάλω 12ΑΤ7 γιατί φοβόμουν μήπως πέσει πολύ το gain και έτσι πήρα μια 12ΑΥ7 και μια 5751 just in case. Τελικά την 5751 δε τη δοκίμασα καν γιατί και η 12ΑΥ7 δίνει αρκετό gain για μένα. Ίσως μελλοντικά να δοκιμάσω και μια 12ΑΤ7 για να τον μαλακώσω κι άλλο.

Όσο για τις εταιρίες λυχνιών, θα σου πω ότι με ακριβές NOS λάμπες δεν έχω εμπειρία. Από λάμπες τρέχουσας παραγωγής έτσι κι αλλιώς η τελική (12AU7) σε περιορίζει σε EHX και JJ αν δε θες να δώσεις πολλά χρήματα. Εγώ έβαλα τις JJ και είναι παραπάνω από ικανοποιητικές ενώ η τιμή τους είναι πολύ καλή. Για την προενίσχυση ακόμα ποιοτικότερες είναι η Tung Sol που έχω στον άλλον μου ενισχυτή και είναι εξαιρετικές. Αυτή τη στιγμή πάντως εγώ στον LNT είμαι με EHX 12AY7 (δεν έχει τέτοια η JJ), JJ 12AX7 και JJ 12AU7 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

14
Αγαπημένο group οπότε δύσκολο να είσαι αντικειμενικός. Πράγματι πολύ καλό album αλλά σε καμία περίπτωση στο top 3. Γενικότερα οι τελευταίες δουλειές τους έχουν ανέβει ποιοτικά σε σχέση με την κοιλιά του παρελθόντος αλλά και πάλι κάτι λείπει.
Όσο για τις παραγωγές συμφωνώ απόλυτα, χωρίς να μπορείς να τις πεις κακές έχουν κάτι απροσδιόριστο που με ενοχλεί. Ίσως φταίει αυτό; (quote από το official site) Gregg and Aaron endorse Line6!!  :P

15
Γιατί όλοι βγάζουν μία τόσο κακή διάθεση για τις j&d? Είναι όντως τόσο χάλια;

Καμμία σχέση, ίσα-ίσα που τις βλέπω πολύ θετικά με τα καλά σχόλια που ακούγονται, γι' αυτό και ρωτάω. Πολύ ευχάριστα θα δοκίμαζα μια από αυτές!


Kατ' αρχήν, είσαι σίγουρος ότι το μεγαλύτερο radius SX της είναι για σένα πρόβλημα όσον αφορά στο playability; Έχεις δοκιμάσει άλλες κιθάρες με παρόμοιο radius για να δεις αν δε βολεύει;

Καθόλου σίγουρος δεν είμαι, άλλωστε η LP μου 12" radius έχει και με βολεύει μια χαρά. Απλά σκέφτομαι ότι αφού παίρνω μια κιθάρα εντελώς διαφορετική σε διαστάσεις από την τωρινή γιατί να μην είναι σύμφωνη με τις original προδιαγραφές και να είναι κάτι άλλο; Γι' αυτό όπως είδες δεν ρώτησα ποια είναι η καλύτερη ή ποια είναι η βολικότερη αλλά κάτι πολύ συγκεκριμένο: ποια είναι πιο κοντά στα κλασικά specs. Αν μπορέσω θα περάσω από Μοναστηράκι μήπως μπορέσω και δοκιμάσω την SX γιατί μπορεί να έχεις πολύ δίκιο και να είναι αμελητέα η διαφορά.
Τώρα για τις οικονομικές Squier, βλέπω πολύ αντιφατικές γνώμες γύρω-γύρω. Φαντάζομαι πως όσοι ισχυρίζονται ότι αξίζουν έχουν στο μυαλό τους ότι είναι από πολύ πιο παραδοσιακό ξύλο για tele ακόμα και σε σχέση με ακριβότερες σειρές, οπότε με μια αλλαγή μαγνητών προκύπτει όργανο επιπέδου.

16
Ξαναζωντανεύω το θέμα για να ρωτήσω το εξής:

Ποιες κιθάρες από τα πρώτα entries (δηλαδή max 150-200€) προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο original feel στο playability;
Αφορμή γι' αυτό είναι η SX. Όσες φορές έχω πει "σήμερα θα την αγοράσω" λόγω της εξευτελιστικής τιμής, πάντα με κρατάει ο επίπεδος λαιμός. Μπορεί να είναι άψογος και πολύ βολικός, αλλά ένας από τους λόγους που θα αγόραζα μια tele είναι και για να έχω και ένα διαφορετικό playability από τη Les Paul μου, έστω και για δοκιμή. Πέρα λοιπόν από τη διαφορά στον ήχο λόγω μαγνητών θα ήθελα να είχα και ένα διαφορετικό radius από το 12". Όταν σκέφτομαι telecaster, σκέφτομαι 9,5" radius.

Αν λοιπόν βγάλουμε -δυστυχώς- την SX και δεδομένου ότι η Affinity τιμάται πλέον στα 200€, η J&D είναι μονόδρομος;

17
On topic: Ο mits@kos τα είπε τέλεια, +1000 από εμένα! Φίλε Βασίλη δεν εννούσα να πάρεις τη συγκεκριμένη και μόνο κιθάρα, αντιθέτως προσπάθησα -παρόλο που κατανοώ τι ψάχνεις- να σε κάνω να δεις και παραπέρα. Οι κιθάρες που σου έχουν προταθεί είναι ό,τι καλύτερο για σένα αυτή την στιγμή, πολύ καλές και οπτικά κοντά σε αυτό που θες.

Off topic: +1000000 σε όλους για το θέμα της γραφής. Διαπιστώνω ότι είναι σχεδόν καθολικό φαινόμενο στις νεαρότερες ηλικίες όχι μόνο η ανορθογραφία αλλά και η γραφή "κινητού", δηλαδή η συντετμημένη απόδοση λέξεων όπως τπτ αντί για τίποτα. Αλήθεια ρε παιδιά, έχετε τσακωθεί με τα φωνήεντα, σας έχουν κάνει κάτι; Καλά, για σημεία στίξης και τόνους ούτε λόγος...

Edit: επειδή δεν πρόλαβα τον Αδριανό, φανταστικό το σχόλιό του, να το βάζαμε κάπου ως κάδρο;
Ελπίζω μόνο να είναι και κατανοητά αυτά που γράφει από τους ενδιαφερόμενους  :hmm

18
Να έχεις υπ' όψιν σου πως μπορείς να παίξεις το "γρήγορο σόλο στο τέλος του paradise city και να βγει καλό" και με κιθάρα με pickguard, και με κιθάρα με κόκκινο γύρω-γύρω, και με κιθάρα με πιο μυτερό κέρατο ή κοφτό headstock  ;D

Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι είναι απόλυτα κατανοητός ο ενθουσιασμός που πηγάζει από το νεαρόν (εικάζω...) της ηλικίας να αποκτήσεις την κιθάρα που εμφανισιακά σου αρέσει. Πράγματι, ένα όργανο που το γουστάρουμε τείνουμε να το πιάνουμε και συχνότερα στα χέρια μας. Όμως, ενώ είναι σχεδόν συγκινητικά ρομαντικό να έχεις βάλει σκοπό της ζωής σου να αποκτήσεις την κιθάρα των ονείρων σου, αυτή με την οποία φαντάζεσαι τον εαυτό σου να παίζει μπροστά στον καθρέφτη, όλοι οι φίλοι παραπάνω σου δίνουν πολύτιμες συμβουλές ώστε να αποφύγεις πιθανή "λούμπα". Μην τα προσπερνάς χωρίς σκέψη, εσύ ζήτησες βοήθεια!

Διατήρησε την επιθυμία να πάρεις ένα όργανο που θα σε εξιτάρει αλλά ιεράρχησε σωστά και τις προτεραιότητες που πρέπει να βάλεις σε αυτή την αγορά. Κατά τα άλλα, καλές αγορές με προσοχή στους επιτήδειους!
 

19
Εφέ / Απ: Budget reverb pedal που να αξίζει;
« στις: 06/06/13, 19:36 »
Ναι, έχει loop και εκεί προς το παρόν βάζω το PODHD400 που έχω για να πάρω το δικό του reverb. Άρα άλλη πεταλιέρα δεν θέλω.

20
Εφέ / Απ: Budget reverb pedal που να αξίζει;
« στις: 03/06/13, 11:16 »
Τελικά να πω ότι μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα πως παραμένω όπως είμαι και μόλις τα οικονομικά ανθήσουν λίγο θα κινηθώ προς ένα καλό πετάλι με παραπάνω δυνατότητες ηχητικά. Για τις δικές μου προτιμήσεις φαντάζει ιδανικό το Hardwire Supernatural.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις μα πάνω από όλα για το ως τώρα ενδιαφέρον!

21
Εφέ / Απ: Budget reverb pedal που να αξίζει;
« στις: 31/05/13, 11:35 »
Είχα δει ότι signature του PGS είναι το Trinity, δεν το είχα καταλάβει ότι ισχύει και για το Supernatural.

Βλέπω όμως και αυτό:
"Worldwide shipping excludes the following brands:  Vox, Marshall, Korg, Fender, Squire, Gretsch, Schecter, Orange, Tech 21, TC Electronic, BOSS/Roland, Pedaltrain, Voodoo Lab, MXR/Dunlop, Ibanez, ISP Technologies, EMG. "

Δεν στέλνει εξωτερικό αυτές τις μάρκες; Άρα πάει το TC Electronic. (Βέβαια πιο πολύ μου άρεσε το Hardwire)

Πολύ χρήσιμες πάντως οι πληροφορίες, σε ευχαριστώ!

22
Εφέ / Απ: Budget reverb pedal που να αξίζει;
« στις: 31/05/13, 10:59 »
Αδριανέ καλημέρα, τα βίντεο αυτά τα είχα δει και νωρίτερα όταν μου έγραψες τις προτάσεις σου και ομολογώ ότι με κόλασαν!
Σίγουρα είναι πολύ παραπάνω του budget αλλά μέχρι την τελική απόφαση δεν αποκλείω και τίποτα.

Τώρα άσχετο με το θέμα αλλά επειδή δεν έχω δει αυτά τα δύο πετάλια αλλού, το PGS έχει τόσο λίγα μεταφορικά από Αμερική; Έχεις αγοράσει και εσύ;

23
Εφέ / Απ: Budget reverb pedal που να αξίζει;
« στις: 31/05/13, 00:06 »
Πολύ καλά τα λες!

Προφανώς δεν τίθεται θέμα μη κάλυψης από τα υπάρχοντα reverbs του POD άρα σε αυτή τη βάση ένα πετάλι επιπλέον σίγουρα δεν είναι κάτι που χρειάζομαι απαραίτητα. Δεν ξέρω αν είναι το κέφι μου ή βίτσιο όπως ωραία λες κι εσύ, σίγουρα κοιτάω την ευκολία μου αυτή τη στιγμή αλλά και κάτι επιπλέον:
Είμαι γενικότερα σε φάση "απλοποίησης". Πραγματικά δεν μπορώ να χάνομαι σε άπειρες δυνατότητες παραμετροποίησης. Έχω παρατηρήσει πως όσο καιρό έχω την πεταλιέρα σπαταλάω περισσότερο χρόνο να πειράζω κουμπάκια παρά να εξασκούμαι. Δε θέλω λοιπόν να "παίζω" αλλά να παίζω.

Θα τσεκάρω πάντως όλες τις οικονομικές επιλογές και βλέπουμε, αν υπάρχει άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη!

24
Εφέ / Απ: Budget reverb pedal που να αξίζει;
« στις: 30/05/13, 20:26 »
Ευχαριστώ για τις επιπλέον προτάσεις.

Το Reflector το βρίσκω και φθηνότερα, συνήθως πωλείται μεταχειρισμένο γύρω στα 50€ και όντως ήταν μια από τις επιλογές που σκεφτόμουν.

Το Biyang το είχα ξανακούσει και όντως μου είχε φανεί καλή περίπτωση, νομίζω θα το δοκίμαζα ευχάριστα. Το ότι είναι λιγότερο παραμετροποιήσιμο δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, είμαι fan της απλότητας για να μη σου πω ότι την αναζητώ κιόλας. Με τα πολλά μπερδεύομαι...
Μόνη επιφύλαξη να δω τελική τιμή μαζί με μεταφορικά.

Το Mooer από βίντεο μου είχε φανεί πολύ ωραίο αλλά δεν έχω καθόλου άποψη για τον κατασκευαστή. Όλη η σειρά των πεταλιών είναι κλώνοι αλλά σε τιμές αρκετά ανεβασμένες σε σχέση με άλλες παρόμοιες (π.χ. Joyo, Biyang). Το link που έδωσες το δίνει αρκετά χαμηλότερα αλλά δεν φαντάζομαι να κάνει shipping Ελλάδα. Στο thomann έχει 95€ και δεν είμαι σίγουρος ότι θα έδινα για κινέζικο κλώνο όσα περίπου θα έδινα για το Hardwire π.χ. Αν κάποιος έχει εμπειρία από κάποιο Mooer θα ήθελα να μάθω γενικά για τα πετάλια της εταιρίας.

Η δική σου άποψη είναι πως αξίζει μια τέτοια αγορά με τα δεδομένα που παρέθεσα ή ακόμα και τόσα λίγα χρήματα θα πάνε χαμένα και καλύτερα να παραμείνω με τον υπάρχοντα εξοπλισμό;

Σε ευχαριστώ και πάλι!

25
Εφέ / Απ: Budget reverb pedal που να αξίζει;
« στις: 30/05/13, 15:30 »
Για όλα αυτά που έγραψες Αδριανέ ήθελα να πάρω και μια δεύτερη (και τρίτη και τέταρτη...) γνώμη:
Γιατί βλέπω πως δεν υπάρχει λόγος να πετάξω χρήματα μόνο για την ευκολία μου αφού ήδη έχω την εναλλακτική.

Απλά ήθελα να το επιβεβαιώσω και από άλλους ή στην αντίθετη περίπτωση να ανακαλύψω κάτι που δεν έχω ως τώρα κατά νου.
Πάντως προς αποφυγήν παρεξηγήσεως δεν έχω την ψευδαίσθηση πως θα βρω κάτι καλό με ελάχιστα χρήματα, έλεγα μόνο μήπως είχατε να προτείνετε κάποιο φθηνό που τουλάχιστον να μην είναι χειρότερο από την ψηφιακούρα του pod.

Πολύ ωραία πάντως αυτά που παρέθεσες... :)

Σελίδες: [1] 2 3 4