Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - alexchem79

Σελίδες: [1]
1
Εφέ / Budget reverb pedal που να αξίζει;
« στις: 30/05/13, 12:25 »
Καλημέρα σε όλους τους φίλους του forum.

Πριν από λίγες ημέρες έλαβα ένα ανέλπιστο δώρο και πριν μπω στο θέμα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μου.
Το δώρο μου λοιπόν ήταν ο VHT Special 6 Ultra σε κεφαλή μαζί με την αντίστοιχη 1x12 καμπίνα του! Οι λεπτομέρειες του πως προέκυψε μάλλον δεν ενδιαφέρουν οπότε προσπερνάμε, απλά να πω πως η καμπίνα (plywood και όχι MDF, κλειστού τύπου) είναι ιδανική και για τον Lil' Night Train. Καλά να είμαστε και θα της ρίξω επάνω και ένα αξιόλογο ηχείο σε λίγο καιρό.

Μετά τον λίγο μεγάλο πρόλογο  ;D πάμε στο θέμα:
Κανένας από τους δύο ενισχυτές δεν έχει reverb. Σε μικρό χώρο χωρίς φυσικό reverb (π.χ. εξάσκηση στο δωμάτιο) ο ήχος είναι πολύ "στεγνός" και δεν μου αρέσει, θα ήθελα να τον χρωματίσω και να τον γλυκάνω λιγάκι. Λέω λοιπόν να πάρω ένα απλό, οικονομικό πεταλάκι για reverb. Για να προλάβω προτάσεις τύπου Hall of Fame, να πως ότι θέλω να δώσω το ελάχιστο δυνατόν ποσό. Ο λόγος είναι πως έχω ήδη λύση, το POD. Το θέμα είναι πως δεν θέλω να συνδέω τη γκουμούτσα μόνο για ένα εφέ και δως του καλώδια και null presets και ιστορίες. Αφού λοιπόν θέλω κάτι μόνο για την ευκολία του πράγματος, κρίνω πως δεν αξίζει τον κόπο να αγοράσω κάτι ακριβό.

Με ένα μικρό ψάξιμο διαπιστώνω ότι ενώ σε όλες τις κατηγορίες πεταλιών υπάρχει μια λογική διαβάθμιση (πάμφθηνα Behringer με κάτω από 30€ - κλώνοι ή άλλα κινέζικα με 40~50€ - από 80€ και πάνω τα υπόλοιπα) στα reverb υπάρχει έλλειψη στην μεσαία κατηγορία. Μετά από τα Behringer λοιπόν πηγαίνουμε σχεδόν απευθείας στο κατοστάρικο!

Θα ήθελα λοιπόν την άποψή σας στα εξής:

1) Υπάρχει περίπτωση να αξίζει κάποιο από τα τόσο φθηνά Behringer (για την ελάχιστα απαιτητική χρήση που το προορίζω) και να σταματήσω το ψάξιμο; Για παράδειγμα το Reverb Machine φαίνεται λίγο αξιοπρεπέστερο.

2) Ποιο από τα ακριβότερα αξίζει να ψάξω μεταχειρισμένο; Ενδεικτικά για κάποια που είναι περίπου στην ίδια αρχική τιμή, το Hardwire RV7 για το οποίο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια δεν το βρίσκω. Το T-Rex Tonebug επίσης. Το Holy Grail Nano (αν και digital) δίνεται σε σχετικά υψηλές τιμές (min 70€). Το μόνο από αυτή την κατηγορία που βρίσκω κοντά στο πενηντάρικο (δηλαδή ποσό που δύναμαι να διαθέσω) είναι το Marshall Reflector. Καλά σχόλια έχω ακούσει αλλά όχι ενθουσιώδη.

Αν μπορείτε να δώσετε μια μικρή βοήθεια επί του θέματος θα ήμουν όπως πάντα υπόχρεος!


2
Αναρωτιόμουν αν είναι εφικτό να μετατρέψουμε τον ένα τύπο καμπίνας στον άλλον απλά κλείνοντας την πλάτη.

Δεν φαντάζομαι να υπάρχει διαφορά στη συνδεσμολογία εντός της καμπίνας που να το αποτρέπει αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πρακτικά καλό αποτέλεσμα.
Ίσως να έχει σημασία το βάθος της καμπίνας καθώς διαπιστώνω διαφοροποίηση στις διαστάσεις (οι ανοιχτού τύπου είναι πάντα πιο ρηχές) και υποψιάζομαι πως κλείνοντας μια σχετική ρηχή καμπίνα δεν θα υπάρχει επαρκής αέρας για να σπρωχθεί.
Επίσης κάποιες closed back διαθέτουν και μια επιπλέον οπή, φαντάζομαι σχετίζεται με τα παραπάνω;

Θα ήθελα τα φώτα σας επάνω στο θέμα.

edit: μόλις πήρα χαμπάρι ότι από βιασύνη άνοιξα το θέμα σε λάθος κατηγορία! Συγνώμη για αυτό, αν γίνεται ας μεταφερθεί στις "Μετατροπές-Κατασκευές". Ευχαριστώ πολύ!

3
Καλημέρα σε όλους,

Υπάρχει η πιθανότητα να περιέλθει στην κατοχή μου μια κεφαλή Vox Lil' Night Train σε πολύ προνομιακή τιμή.
Πριν πάρω όμως την τελική απόφαση χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια σε κάτι το οποίο δεν κατέχω.

Δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένος με ενισχυτές που έχουν ως τελική λυχνία κάποια παραλλαγή των συνηθισμένων preamp tubes 12ΑΧ7.
Ο συγκεκριμένος φοράει 2 τέτοιες προενισχύτριες και μια 12AU7 ως τελική.

Πως συμπεριφέρεται μια τέτοια λυχνία σε τελικό στάδιο και πως θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε τον ήχο που βγάζει σε σχέση με τις παραδοσιακές τελικές λυχνίες (π.χ. EL84); Άποψη από βιντεάκια δεν έχω καταφέρει να διαμορφώσω αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι τις περισσότερες φορές ενδεικτικά, πόσο μάλλον έμπιστα...

Αναρωτιέμαι επίσης τι αλλαγές μπορούν να γίνουν στην τελική.
Βλέπω εδώ http://www.diyguitarist.com/GuitarAmps/SD-Convertible/patgf1.htm πως η 12AU7 είναι αυτή με το μικρότερο gain factor της "οικογένειας". Φαντάζομαι πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί άλλου τύπου λυχνία εκτός από κάποια 12ΑΧΧ, είχα την εντύπωση όμως ότι μπορεί να αντικατασταθεί με οποιαδήποτε από αυτές και όχι μόνο από την 12AV7 που αναφέρει η σελίδα που παραθέτω. Ισχύει αυτό που λέω και τι αλλαγές επιφέρει κάτι τέτοιο πέρα από την προφανή αύξηση του gain;

Αν υπάρχει κάποιος που έχει δουλέψει τέτοιον ενισχυτή και μπορεί να βοηθήσει, θα το εκτιμούσα πραγματικά.

4
Καλημέρα σε όλους,

Ένα μήνα μετά το service της κιθάρας μου αφαίρεσα τις χορδές για να τις αλλάξω και τι να δω;
Το nut είχε ως εκ θαύματος μετατραπεί σε floating!!!

Πραγματικά καταπληκτική δουλειά, θα τον ξαναπροτιμήσω σίγουρα  >:(
Θα ήταν σωστό λέτε να βάλω απλά λίγη κόλλα και να το κολλήσω στη θέση του ή να αποφύγω να το κάνω μόνος μου;

Any help?
5
Γεια χαρά σε όλους, είμαι στην αναζήτηση οικονομικού ενισχυτή (max 200€, οπότε δυστυχώς αποκλείουμε λάμπα) και για τα χρήματα που διαθέτω είμαι της άποψης ότι καλύτερο ήχο, καθαρό και overdriven, έχω ακούσει από τον Kustom kg212 και τον Hughes & Kettner Edition blue 30.
Είμαι όμως προβληματισμένος:
1) από τη μια πλευρά ο H&K φαίνεται γενικά ανώτερος σε ποιότητα, από την άλλη ο Kustom είναι 50€ φθηνότερος (τα μετράω και αυτά γιατί είμαι άνεργος).
2) Ο Kustom είναι πιο high gain οπότε θα γλυτώσω ενδεχομένως πετάλι που θα χρησιμοποιούσα στον H&K για δυνατό distortion αλλά φαίνεται ότι παραμορφώνει πολύ γρήγορα (δηλαδή σε σχετικά χαμηλό gain) ενώ θα ήθελα και ένα πιο ήπιο ήχο που πολλές φορές χρησιμοποιώ.
3) Είναι δελεαστικά τα 2x12 του Kustom σε σχέση με το 10' του H&K (έστω και μόνο σαν καμπίνα) αλλά δεν ξέρω αφενός τι λένε ποιοτικά (είναι απλά της Kustom made in China ενώ τα άλλα είναι 10' αλλά Rockdriver Blue) και αφετέρου δεν θέλω να τραντάζω και την πολυκατοικία και μου κάνουν έξωση!
4) μπορεί να είναι εντελώς χαζό αλλά ο Kustom είναι ένα κακάσχημο παλιομοδίτικο μπαούλο ενώ ο H&K όπως και να το κάνουμε είναι πολύ πιο... εμφανίσιμος.
5) λόγω οικονομικών δυσκολιών που ανέφερα, θέλω να κάνω την καλύτερη επιλογή που θα μου κρατήσει και σε βάθος χρόνου.
Σας ζάλισα, το ξέρω, αλλά θα εκτιμούσα απεριόριστα τη γνώμη σας.

Σελίδες: [1]