Περι μουσικής > Δισκοπαρουσιάσεις και κριτικές

Φόρμα και κανόνες για τα reviews δίσκων - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ!

(1/2) > >>

Eagle Of Kamelot:
ΤΙΤΛΟΣ: ΟΝΟΜΑ ΜΠΑΝΤΑΣ/ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ - Τίτλος Δίσκου Με Κεφαλαίο Το Πρώτο Γράμμα Κάθε Λέξης Και Τα Υπόλοιπα Μικρά (έτος κυκλοφορίας)
 
πχ IRON MAIDEN - Somewhere Back In Time (1986)

EΞΩΦΥΛΛΟ: Mε το Imageshαck που παρέχεται, ανεβάζουμε εικόνα του εξωφύλλου του δίσκου. Μέγεθος αυστηρά μεταξύ 200x200 και 275x275. Από τα δύο λινκ που σας δίνει το Imageshack μετά το upload της εικόνας, χρησιμοποιείτε το πρώτο. Αν εχετε μεγαλυτερη ή λιγο μικρότερη εικόνα, μπορείτε να της αυξομειώσετε σε ένα βαθμό το μέγεθος απο τη Ζωγραφική των Windows. Προσπαθήστε να μην είναι θολή η εικόνα, αλλά ευδιάκριτη.
 
πχ

TRACKLIST: Γράφουμε τα κομμάτια του δίσκου με τη σειρά που αυτά είναι, το ένα κάτω από το άλλο, όχι σαν πρόταση και χρησιμοποιούμε αρίθμηση με τελείες, όχι παρενθέσεις (προτιμήστε την αυτόματη αρίθμηση). Γράφουμε το πρώτο γράμμα κάθε λέξης κεφαλαίο, τα υπόλοιπα μικρά, εκτός και αν είναι το όνομα του τραγουδιού τέτοιο που απαιτεί να μείνει όπως δίνεται από τη μπάντα (πχ ΑΕnima από Tool)

πχ 
     
* Caught Somewhere In Time
* Wasted Years
* Sea Of Madness
* Heaven Can Wait
* The Loniness Of The Long Distant Runner
* Stranger In A Strange Land
* Deja-Vu
* Alexander The Great REVIEW: Εδώ γράφουμε τη γνώμη μας για το δίσκο, σε μορφή κανονικού κειμένου, παρουσιάζουμε τα βασικά του στοιχεία, λέμε και κάποια γενικότερα πράγματα για την μπάντα αν θέλουμε. Όταν κάνουμε μια παρουσίαση καλό θα ήταν να έχουμε κατα μέρος την φανατισμό μας για μια μπάντα και να προσπαθήσουμε να δείξουμε στους συμφορουμίτες μας τι να περιμένουν από τον δίσκο που παρουσιάζουμε. Ωστόσο, εννοείται ότι παραθέτουμε και τη δική μας γνώμη, απλά να είναι εμφανές, όσο είναι αυτό εφικτό ότι αποτελεί καθαρά δική μας γνώμη.

Eagle Of Kamelot:
ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ:
 
   
* Δεν κάνουμε νέο topic για να κάνουμε γνωστό ότι κάποια/ος μπάντα/καλλιτέχνης βγάζει νέο δίσκο μετά από Χ χρονικό διάστημα. Αυτό αποτελεί νέο και το κάνουμε στα "Μουσικά νέα και συζητήσεις" του πίνακα "Περί Μουσικής" του φόρουμ.

* Δεν είμαστε ερειστικοί και προσβλητικοί. Ένα πείραγμα με καλή πρόθεση είναι κατανοητό, αλλά ας συνοδεύεται από κάποιο ενδεικτικό smiley ( :P ). Επίσης, εννοείται πως όσο πιο κόσμια η κριτική, τόσο το καλύτερο για τη δικιά σας εικόνα, αλλά και του φόρουμ.

* Σε παλαιότερες κριτικές και κριτικές άλλων, μπορούμε να συμπληρώσουμε τη γνώμη μας, είτε συμφωνούμε είτε όχι, αλλά όχι να κολλήσουμε μια ολόκληρη καινούργια κριτική. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν 5-6 χρήστες κάνανε το ίδιο σε κάθε κριτική. Επίσης, αυτό δεν είναι και ότι πιο ωραίο για τον δημιουργό της πρώτης κριτικής. ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ για το δίσκο, ανταλλάσουμε απόψεις, αλλά δεν κολλάμε reviews επί reviews.

* Προτού κάνετε μια κριτική, χρησιμοποιήστε την αναζήτηση να δείτε ότι δεν έχει γίνει πριν από κάποιο άλλο μέλος. Αν έχει γίνει, τότε πάτε στην υπάρχουσα κριτική και γράφετε από κάτω αυτά που θέλετε να πείτε. Όπως γράφτηκε παραπάνω, δεν κάνουμε μια νέα κριτική.

* Όσες κριτικές δεν τηρούν της προδιαγραφές της φόρμας που δώθηκε παραπάνω, θα διαγράφονται. Μικροπαραλείψεις και λαθάκια θα διορθώνονται από εμένα, αλλά η πλήρης αδιαφορία δείχνει κάποιον που δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους κανόνες του φόρουμ, οπότε κι εγώ δε θα ασχοληθώ ιδιαίτερα μαζί του. Θα παίρνει ένα pm και η κριτική του θα διαγράφεται σύντομα, αν δεν την αλλάξει και την προσαρμόσει στα σωστά πρότυπα.

* Η δημοσιευση πειρατικου υλικου ή link που παραπεμπει σε site με πειρατικο υλικο απαγορευεται. Μπορειτε να δωσετε links απο youtube, αν το επιθυμείτε, ωστόσο κι αυτό δεν είναι απαραίτητο. Όποιος ενδιαφερθεί για το δίσκο που παρουσιάζεται, θα το ψάξει μόνος του.  ;)

blackmorefan:
Εχω μια βασικη απορια...αν η κριτικη γινει ξεχωριστα για καθε τραγουδι οπως εχω κανει εγω στο "Karma" των Κamelot αλλα και αλλοι σε αλλους δισκους, τοτε υπαρχει καποιο θεμα? Δηλαδη θα διαγραφτει η κριτικη? Ρωταω γιατι εχω ηδη μερικες ετοιμες αλλα ειναι song by song οποτε αμα δεν θελετε να ειναι σ' αυτη τη μορφη πες το μου να τις διορθωσω  ;)

Eagle Of Kamelot:
Δε θα πειραχθει καμια υπαρχουσα κριτικη, κακη ή καλη. Περαν αυτου, το song by song ειναι ενα τροπος να κανεις την μια παρουσιαση, το θεμα ειναι να μη δειχνει πολυ τεχνοκρατικη, του στυλ "εδω εχει δικαση, εδω δισολιες, εκει ακουστικο σημειο"...θα μοιαζει περισσοτερο με GPS που σου λεει πως πας καπου.

blackmorefan:
Οχι δεν μιλαω για υπαρχουσες...μιλαω για μερικα αρχεια του Word που εχω γραψει προσωρινα κατι κριτικες που σκοπιμα δεν ανεβασα γιατι περιμενα την φορμα για τις κριτικες

Επειδη λοιπον ειναι πολυ αναλυτικες (πχ "το τραγουδι εχει απο το 3:28 ως το 4:02 δισολια") θα τις διορθωσω και θα τις ανεβασω συντομα (η μια ειναι στο Poetry For The Poisoned)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View