Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - aquagr

Σελίδες: [1]
1
Διώξεις συνδικαλιστών μουσικών
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των μουσικών και καθηγητών του Μουσικού Τμήματος και της Φιλαρμονικής του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χαϊδαρίου, με αίτημα την επίλυση των σοβαρών θεσμικών και εργασιακών προβλημάτων τους και η δημοτική αρχή, σύμφωνα με καταγγελία του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, προχωρά σε συνδικαλιστικές διώξεις. Με ανακοίνωσή του ο ΠΜΣ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για «την τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει σαν καθεστώς εργασίας στους εργαζόμενους μουσικούς». Οπως αναφέρει, η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων αντιμετωπίζεται «με ενέργειες και λεκτικές εκφράσεις που θυμίζουν τραμπούκους άλλων εποχών». Τελευταίο κρούσμα η προχτεσινή αλλαγή κλειδαριάς, χωρίς ειδοποίηση, στην αίθουσα Μουσικής του Πνευματικού Κέντρου, όπου στεγάζεται και το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, με αποτέλεσμα: Να σφραγιστεί το γραφείο του Παραρτήματος, να κλείσει το γραφείο της Φιλαρμονικής, να ανασταλεί η χρήση της αίθουσας «Στέκι Νεολαίας» και να παρακρατηθούν μουσικά όργανα και προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων.

Ο ΠΜΣ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι μουσικοί παρά τις απειλές και τις διώξεις, θα συνεχίσουν να συσπειρώνονται ακόμη περισσότερο, διεκδικώντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, αλλά και τον καλλιτεχνικό τους ρόλο.

Σελίδες: [1]