Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - jamesio

Σελίδες: [1] 2 3
1
Αυτο δηλαδη σημαινει πως αν το δουλευω στο channel 1 που δεν εχει ουτε modelling ουτε τπτ θα ειναι λαμπατος καθαρα?


Μπορεί να μην έχει modelling όσον αφορά στον "ενισχυτή", αλλά έχει modelling όσον αφορά στα "πετάλια". Δηλαδή, μπορείς να προσθέσεις chorus ή reverb. Βέβαια, digital reverb έχουν πολλοί λαμπάτοι ενισχυτές, δεν είναι απαραίτητα αρνητικό.

2

Καλησπέρα! Ανέβασα ένα βίντεο που παίζω το Baby please don't go των Them. Αγαπημένο κομμάτι που μου θυμίζει την ταινία Good morning Vietnam.
Η ποιότητα του ήχου δεν είναι ιδανική γιατί χρησιμοποίησα το κινητό για βίντεο και ήχο. Παρόλα αυτά ορίστε το gear rundown:
Κιθάρα: Harley Benton L-450Plus
Ενισχυτής: Laney Cub head και Harley Benton G112 Vintage cab
Πετάλια: EHX Soul Food, TC Flashback

https://www.youtube.com/watch?v=85Y4SIpHkag

3
Μπράβο! Πολύ ωραίο,παρόλο που το Vol το έγραψες ανάποδα!  ;D
Έχω έναν φίλο που φτιάχνει πετάλια με τέτοιες προσόψεις, η χάραξη όμως γίνεται σε μηχάνημα κι έτσι μπορείς να τυπώσεις ό,τι θέλεις.

4
Αφού σου αρέσει η κιθάρα σου και δεν θες να την αλλάξεις, θα πρότεινα κι εγώ ένα καλό setup σε μάστορα και καινούργιο ενισχυτή. Αφού λες ότι σ'αρέσει ο line6 γιατί έχει πολλούς ήχους μέσα, ψάξε να τον βρεις σε κάποιο μαγαζί να τον ακούσεις από κοντά και αυτόν και άλλους της κλάσης του (modelling) και παίρνεις όποιον σου αρέσει. Θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερος από αυτόν που έχεις και θα τον ευχαριστηθείς.

5
Rory και Abba στην ίδια φωτογραφία. %(
Σίγουρα δεν είναι photoshop; ;D

6
 ;D Χαχαχα Ωραίο βιντεάκι και ο τύπος έχει φοβερό εξοπλισμό. Άραγε είναι original το Klon Centaur;

7
Εφέ / Απ: Σύνδεση πεταλιών σε Vox VT20+
« στις: 21/01/17, 00:47 »
Άσε που με το ds1 δε θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις delay γιατι θα σου βρωμίζει τις επαναλήψεις.
Γιατί; Αφού το drive είναι πριν από το delay. Έτσι δεν είναι ο πιο συνηθισμένος τροπος σύνδεσης;

8
Παραθέτω το ακόλουθο βίντεο σαν διαμαρτυρία για τον παραγκωνισμό της κιθάρας στην σύχρονη ποπ κουλτούρα.
Καλή ακρόαση  ;D


https://www.youtube.com/watch?v=evCsdT99Iog

9
E#; Μήπως εννοείς Εb;  ;)
Ωραίο αλλά γκαβώθηκα με τη θολούρα βρε αδερφάκι μου. ;D
Ο ήχος της κιθάρας βγήκε πολύ καλός στο βίδεο.

10
τι θα γίνει αν βάλλω 8 ohm μεγάφωνο σε ενισχυτή combo που έχει μεγάφωνο 4 ohm από την μάνα του;


Μεγαλύτερη αντίσταση σημαίνει μικρότερη ισχύς. Στην πράξη δεν θα καταλάβεις μεγάλη διαφορά. Ο Mustang δουλεύει με 8 ohm και τον έπαιξα στη πρόβα με ντράμερ σε καμπίνα 16 ohm. Δεν χρειάστηκε να τον ανοίξω πάνω απ'τη μέση.
Αν κάνεις το ανάποδο όμως, δηλαδή μικρότερη αντίσταση μεγαφώνου σε ενισχυτή που δουλεύει με μεγαλύτερη, υπάρχει πιθανότητα να τον κάψεις.

11
Καταπληκτικό κομμάτι με παραγωγή υψηλού επιπέδου και στο τραγούδι και στο βίντεο κλιπ.  :metal

12
Μου άρεσε πολύ το τραγούδι σου @DeniaHD ! :metal
Το riffάκι στο κουπλέ ήταν απολαυστικό, όπως και η δεύτερη κιθάρα που έπαιζε σολάκια ανάμεσα στους στίχους.
Οι κιθάρες ήταν όσο βρώμικες πρέπει για να αναδειχθούν.
Αν έχω έναν ενδοιασμό, αυτός θα ήταν η φωνή που μάλλον θα έπρεπε να ήταν πιο δυνατά και ίσως double tracked με καμμιά διφωνία για να έχει πιο ενδιαφέρον. :up

13
Η κιθάρα "ζει" στα mids. Ενισχυτής ή πετάλι που κόβει μεσαία (πχ Big muff) κάνει την κιθάρα να χάνεται, ιδίως παρουσία δεύτερης.

14
Εγώ τον αγόρασα από Thomann και έκανε περίπου 1,5 εβδομάδα να έρθει (Θεσσαλονίκη)

15
Εγώ έχω τον 12R σε κεφαλή. Αν έχεις ήδη καμπίνα είναι ό,τι πρέπει. Αν και μόλις είδα στον Thomann ότι η διαφορά τιμής τους πλέον είναι αμελητέα (12 ευρώ). Εγώ τον είχα αγοράσει πιο φθηνά. Τον κουβαλάω άνετα σε πρόβες και τον βάζω σε καμπίνα εκεί. Συμφωνώ με όσα είπε ο Καθόδιος. Δέχεται άριστα τα πετάλια μου και το reverb του εμένα μ' αρέσει πολύ. Μοιάζει με spring και είναι αρκετά βαθύ (βγάζεις και surf rock άμα λάχει).
Βγάζει πολύ ένταση ακόμη και στο 1 βατ. Στα 15 έχεις αρκετό headroom. Ενδεικτικά, έχοντας το gain γύρω στο 3-4 δεν βρωμίζουν ποτέ οι single coils της strat μου και οι low output humbuckers μιας harley benton. Volume πάνω από το 2-3 δεν ανεβάζω στο σπίτι για να μην ενοχλώ και τους γείτονες.
Δεν είχα κάποιο τεχνικό πρόβλημα με τον ενισχυτή, το μόνο θεματάκι που έχει και είναι γνωστό στα διάφορα fora είναι ότι ώρες ώρες τρεμοπαίζει το power ledάκι.

16
Επίσης κουφή είναι η G# major: G# A# B# C# D# E# F## :o

17
ΑΥΤΗ πχ η τοποθέτηση, αν και φωτογραφικά όμορφη, καταστρέφει τους μαγνήτες της κιθάρας...


F@CK!... Είναι καρατσεκαρισμένο αυτό; Γιατί τους τελευταίους 5 μήνες έτσι παρατάω τη κιθάρα μου όταν δεν παίζω! :o ???

18
Θα συμφωνήσω με τον Modfori. Στο παίξιμο και τον ήχο τα πας καλά, αλλά πολύ βαβούρα βρε παιδί μου οι δύο κιθάρες. Το αφτί δεν μπορεί να ακολουθήσει την μελωδία με τόσες πολλές νότες ταυτόχρονα. Άμα θες κάν'το με μία κιθάρα και απλές σύντομες φράσεις για να αναδείξεις το "feeling" του τραγουδιού. ;)

19
Πάντως εμείς μια φορά που γράψαμε την πρόβα μας στο στούντιο, βάλαμε ένα μικρόφωνο στη μέση και ηχογράφησε τα πάντα, 2 κιθάρες, μπάσο, ντραμς και φωνή. Λεπτομέριες για την ηχογράφηση δεν μπορώ να σας πω, πχ τί τύπος μικροφώνου ήταν κτλ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Δηλαδή ακούγονταν όλα τα όργανα κανονικά, βέβαια όχι με την καλύτερη ποιότητα, αλλά είπαμε, πρόβα ήταν.

20
Εάν κάνω ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι με δάσκαλο , πόσο καιρό πρέπει να κάνω ώστε να μπορώ να συνεχίσω να παίζω μόνος μου;


Δύσκολο να απαντηθεί το ερώτημα αυτό γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως πόσο συχνά κάνεις εξάσκηση, πόσο γρήγορα κατανοείς και αφομοιώνεις αυτά που μαθαίνεις, κτλ. Αλλά αν θες οπωσδήποτε μια απάντηση θα σου έλεγα έξι μήνες με έναν χρόνο για αρχή. Μετά βλέπεις πώς πας και πράττεις ανάλογα. Υπάρχει πάντα και το youtube με δωρεάν μαθήματα αλλά καλό είναι, όπως είπαν και οι υπόλοιποι, να έχεις σωστές βάσεις.

21
Όλα καλά αυτά που διάλεξες, αλλά τα 100 watt του Mustang  III δεν θα τα ευχαριστηθείς, εκτός κι αν κάνεις συναυλία. Είναι πολύ δυνατός για σπίτι. Εγώ θα πρότεινα τον Mustang II, που πάλι έχει 12" μεγάφωνο, είναι δυνατός στα 40 watt, είναι και πιο οικονομικός. Βέβαια του λείπει η LCD οθόνη που υπάρχει στον III, αλλά αν τον συνδέσεις με PC μπορείς να παραμετροποιήσεις τον ήχο ακόμη πιο πολύ και να κατεβάσεις έτοιμους ήχους απ'το δίκτυο.
Καλορίζικα και καλόπαιχτα ;)

22
Προσεξα οτι το βαρος της ibanez σε σχεση με το βαρος της Squier Vintage mod Jaquar ειναι το μισο. 2.40kg η μια και 5.40kg η αλλη.


Είσαι σίγουρος για το 2.4 κιλά; Λίγο μου φαίνεται. Αυτό έχει να κάνει με το ξύλο που είναι φτιαγμένη η κιθάρα και απ'το αν είναι chambered, δηλαδή αν είναι κούφια από μέσα (που δεν μου φαίνεται να είναι).


Επισης η κλιμακα στη Squier Vintage mod Jaquar ειναι μικροτερη. Αυτο σημαινει οτι η αποσταση των ταστων θα ειναι μικροτερη απο οτι καταλαβαινω;
Μιλάμε για 2-3mm και αν.

23
@modfori ενώ συμφωνώ με αυτά που λες για τις signature κιθάρες, στην προκειμένη περίπτωση που πρόκειται για έναν αρχάριο νομίζω ότι δεν ταιριάζει η jaguar για έναν λόγο: το τρέμολο (και κατ' επέκταση την γέφυρα).
+1 για τον Fender Mustang II. Έχει ένα σωρό ήχους που μπορεί να εκτιμήσει κάποιος που τώρα ξεκινάει το κιθαριστικό ταξίδι του.

24
Η κιθάρα φαίνεται αξιοπρεπής, έχει βολικά χαρακτηριστικά όπως body contours, μοντέρνο neck joint, string-through body, κτλ. Αλλά ενισχυτής υπάρχει;

25
Δηλαδή θες να συνδέσεις το line out του ενισχυτή με τη κάρτα για ηχογράφηση. Υπάρχουν αντάπτορες από 1/4" σε 3.5mm jack, αλλά εγώ που το είχα επιχειρήσει με έναν παλιότερο ενισχυτή είχα μέτρια αποτελέσματα. Αλλά αν λες ότι το usb record της blackstar δεν λέει πολλά, τότε δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.

Σελίδες: [1] 2 3