Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Vic: Κόφ'το, ή κάνε μια μικρή τρύπα για να μπεί. Καλύτερα κόφ'το.
Στον κόμβο R3 R6 R8 μετράω 4.42V και στο άλλο ποδαράκι της R8 2.71V.. Ενώ εσύ delus πηγαίνεις από τα 4.68V στα 4.5V.. η R8 είναι 470K..
Στην είσοδο και στα 2 ποδαράκια της R2 μετράω 0V. Και η R7 έχει την ίδια τάση και στα 2 ποδαράκια(3.1V). Πάντως, αν ο C2 είχε διαρροή, δε θα έπρεπε να μετράω τάση και στην έξοδο.?
edit : Μέτρησα τάση ανάμεσα στον C2 και την R7 σήμερα! 3.10V !!
Όσο μετράω και στο 3 ποδαράκι του opamp. Φυσικά ο c2 δεν την αφήνει να περάσει προς το input.. Ωστόσο ούτε βραχυκύκλωμα βρήκα, ούτε λάθος τιμές αντιστάσεων. Δεν έχω ιδέα που πάει αυτό το ρεύμα..! Ειλικρινά, νομίζω ότι ανακάλυψα μια μαύρη τρύπα.!! χαχα Ραντεβού στον άλλο Γαλαξία..!
Να κάνω μια ερώτηση..? Ξανά-έφτιαξα το ocd (την πλακέτα μόνο, την οποία συνέδεσα στη παλιά συνδεσμολογία) και έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα.. Πώς γίνεται αυτό.? Εννοείται μετράω πάλι τις ίδιες τάσεις..! χαχα
Προφανώς κοραίνεται ο πρώτος OpAmp με πάρα πολύ gain.
έβγαλα μόνο το Q2 (δηλαδή αποσυνδέθηκε και η δίοδος) Και παίζει κανονικά!!Ναι τα bs170 ταιριάζουν.. Και επίσης έκανα λάθος πρίν για fets.. περίμενα τάση κάτω απο 2v και δεν είχα βάλει καλά το πολύμετρο.! μια χαρά είναι αυτά τελικά
Έπειτα πρότινα να αφαιρέσει τα τρανζίστορ να δούμε μήπως ήταν προβληματικά.Το καλό είναι πως με την αφαίρεση των τρανζίστορ το πετάλι δούλεψε κανονικά. Όμως μάλλον στη δίοδο είναι το πρόβλημα (ή σε κάποια ένωσή της) καθώς με την αφαίρεση των τρανζίστορ "αποσυνδέεται" και η δίοδος, και όταν συνδέει το Q1 δεν υπάρχει πρόβλημα (η δίοδος παραμένει αποσυνδεδεμένη), όμως με την εισαγωγή και του Q2 η δίοδος παίζει μπάλα αλλά το πετάλι ξαναχαλάει.
Ξεκίνησε από dambo Δικοί μας στίχοι και ποιήματα
Ξεκίνησε από UliRoth Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές
Ξεκίνησε από Unknown Artist Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές
Ξεκίνησε από amfenster Δικοί μας στίχοι και ποιήματα
Ξεκίνησε από Μιχάλης13 Δικοί μας στίχοι και ποιήματα
Ξεκίνησε από let me know 796 Συνεργασίες μελών
Ξεκίνησε από ΧΩΡΙΑΤΗΣ Δικοί μας στίχοι και ποιήματα
Ξεκίνησε από armagedon Δικές μας συνθέσεις και τραγούδια
Ξεκίνησε από David1 Δικοί μας στίχοι και ποιήματα
Ξεκίνησε από Βραζίλης Μουσικά νέα και συζητήσεις