Νομίζω ισχύουν τα εξής (ότι θυμάμαι από ένα μάθημα που είχα κάνει)... με επιφύλαξη όμως από το ποτενσιόμετρο και κάτω που βασικά κάνω υποθέσεις χώρις να ξέρω αν είναι όντως έτσι
-όταν ο ενισχυτής λέει 3W RMS /4Ω σημαίνει ότι αποδίδει το μέγιστο της ισχύος του δηλαδή 3W όταν βλέπει φορτίο αντίστασης 4Ω
-γι αυτό το λόγο ο κατασκευαστής τον έχει να οδηγεί ένα ηχείο 4Ω ώστε να έχεις βέλτιστη απόδοση
-όταν ο ενισχυτής βλέπει μεγαλύτερο φορτίο απο τα 4Ω παρέχει και λιγότερη ισχύ
-τα 10W του ηχείου είναι η ισχύς που σηκώνει και είναι τόσα (δηλαδή περισσότερα από 3) για λόγους ασφάλειας
-το ποτενσιόμετρο τώρα είναι μια ρυθμιζόμενη αντίσταση με μέγιστη τιμή 500KΩ = 500.000Ω. Όταν έχεις το volume στο 0 είναι στα 500ΚΩ και ο ενισχυτής βλέπει φορτίο 500.004Ω! Οπότε όπως καταλαβαίνεις δίνει μηδενική ισχύ... γι αυτό και δεν ακούς τίποτα.
-στη συνέχεια η αντίσταση μειώνεται λογαριθμικά δηλαδή για volume=1 έχεις 50ΚΩ, για volume=2 έχεις 5ΚΩ, για volume=3 έχεις 500Ω μετά 50Ω μετά 5Ω μετά 0,5Ω ή κάπως έτσι τέλος πάντων
-τελικά φτάνει ο ενισχυτής να βλέπει φορτίο 9Ω μετά 4,5Ω μετά 4,05Ω... Οπότε όσο αυξάνεις το volume τόσο λιγότερο φορτίο βλέπει ο ενισχυτής και τόσο μεγαλύτερη ισχύ δίνει
-αν το καλοσκεφτείς στο volume=10 δίνει την μέγιστη ισχύ η οποία όμως δεν είναι 3W αλλά ελάχιστα μικρότερη...
Άρα δεν νομίζω ότι ο ενισχυτής μπορεί να δώσει περισσότερα απο 3W
Πάντως αν σε παρηγορεί η ισχύς σου είναι 3W RMS δηλαδή καθαρή πραγματική ισχύς 3W