Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Ηχογραφηση Drums ( Μικροφωνα-Τοποθετηση-Προτασεις )

(1/7) > >>

Clapton:
Η ερωτηση ειναι απλη και κατανοητη αλλα το θεμα ειναι πιο περιπλοκο οπως πολυ καλα γνωριζουν οι ηχοληπτες οταν ερχεται η στιγμη να περασουν τα τυμπανα μεσα απο ενισχυτικα.

Μια μεθοδος ειναι η δοκιμασμενη μεθοδος των μικροφωνων. Αλλα ποσα μικροφωνα? Αλλοι λενε 5, αλλοι 7, αλλοι περισσοτερα. Τι τυποι μικροφωνων χρειαζονται και σε τι θεσεις μπαινουν?

Αλλη μεθοδος ειναι οι λεγομενες καψες που μπαινουν επανω στα τυμπανα. Τι λεει η μεθοδος αυτη?

Αλλοι παλι τα εχουν καταργησει ολα αυτα, πηραν ενα ηλεκτρονικο drums set (πχ. Roland V-Drums) και δινουν ενα ζευγαρι βυσματα στον ηχοληπτη για να ξεμπερδευουν.

Επομενως:

Τι απαιτειται για να ακουγονται τα drums σωστα?
1. Στην συναυλια
2. Στην ηχογραφηση

CU...=Clapton=

ερεβος:
Εγω το μονο που ηθελα να πω ειναι οτι διαβασα σε μια συνεντευξη του Young Των AC DC οτι στον πρωτο τους ή στο δευτερο δε θυμαμαι δισκο, ο τριτος αδελφος που εκανε την παραγωγη, επειδη δε του αρεσε το αποτελεσμα της ηχογραφησης των Drums εβαλε και ενα μικροφωνο στο...μονιτορ του ντραμερ... ;D ;D :P :P

Σιδηρόπουλος:
δεν υπαρχει προκαθορισμένος αριθμός για μικρόφωνα.
πρεπει να μπεί ενα σε καθε τομ, ενα στο φλορ τομ, ενα στο σνεαρ, και ενα στη μποτα.
για τα cymbals, εγω πιστευω θελει ενα στο ραιντ, δυο απο πανω απο τις δυο ακριες για τα κρασες, και αναλογα με το τι αλλο εχεις αν χρειαζεται προσθετεις.
εγω αυτο εφαρμοζω οταν χρειαζεται να βαλω μικ στα ντραμς μου

Clapton:
Επομενως η παλια δοκιμασμενη λυση με τα μικροφωνα συνεχιζει να ειναι και η προτιμοτερη. (Ολο και λιγοτερος χωρος μενει για τον drummer με τοσο hardware γυρω του και ας καταλαμβανει γενικα τον περισσοτερο χωρο απο καθε αλλον μουσικο σε μια μπαντα  ;D)

Αυτη που αναφερεις Σιδηροπουλε ειναι η λυση των 7 μικροφωνων για μια τυπικη drums (boot, snare, 2 toms, 1 floor tom, cymbals). Δυναμικα μικροφωνα στα τυμπανα και πυκνωτικα για τα πιατινια (overhead). Εδω το ιδιο μικροφωνο του snare πιανει και το φιουτσι ανω καποιοι αλλοι μερικες φορες το ξεχωριζουν βαζοντας ενα 8ο μικροφωνο σε αυτο.

Εμπειρια απο ηλεκτρονικη drums εχει κανεις και ποια η γνωμη σας?

CU...=Clapton=

Βραζίλης:
Εγώ έχω ψηφιακά ντραμς, το φτηνό compact σετάκι Yamaha DD-11.

Τα ψηφιακά ντραμς δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν τη ποιότητα και τους αμέτρητους διαφορετικούς ήχους που μπορεί να βγάλει ένα σετ ντραμς. Τα pad δεν έχουν τις άπειρες βαθμίδες ευαισθησίας μιας μεμβράνης ή ενός πιάτου (αν και συχνά χρησιμοποιούνται πραγματικά πιάτα σε συνδιασμό με τα ψηφ. ντραμς). Τώρα, ανάλογα με το στυλ της μουσικής που παίζεις και τις απαιτήσεις σου, τα χρησιμοποιείς για τα πάντα ή μόνο για εξάσκηση / πρόβα στο σπίτι. Πχ. μπορείς να παίξεις άνετα ηλεκτρονική ποπ αλλά δε μπορείς να παίξεις jazz (τουλάχιστον όχι χωρίς να κάνεις μεγάλες θυσίες στον ήχο και την τεχνική).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση