Περι μουσικής > Δισκοπαρουσιάσεις και κριτικές

Μουσικές Προτάσεις

(1/1)

bluewind:
Πριν 2-3 μέρες αγόρασα το δίσκο του Matt Elliott, ουσιαστικά η δημιουργική οντότητα πίσω από τους Third Eye Foundation, ένα από τα πλέον πρωτοποριακά πειραματικά σχήματα με έφεση στους τριπαριστούς ρυθμούς και τις σκοτεινές μελωδίες.

Το καινούριο του άλμπουμ "The Mess We Made", αποτελεί έναν από τους πλέον συγκλονιστικούς δίσκους που άκουσα εδώ και αρκετό καιρό και το συνιστώ σε όλους εκείνους που δε διστάζουν να βυθιστούν στο απόλυτο σκοτάδι για να αντικρίσουν το φως που κρύβεται από την άλλη μεριά. Με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, αλλά και ακουστικών οργάνων, όπως πιάνο και τσέλο, ο Elliott συνθέτει ένα ζοφερό soundtrack για την απώλεια, μια πηγαία ωδή στη μελαγχολία με μελωδίες έτοιμες να θρυμματιστούν ανά πάσα στιγμή μέσα στην οδύνη που εκφράζουν. Για όσους έχουν δει την ταινία "Η Πόλη Των Χαμένων Παιδιών" των Ζαν-Πιερ Ζενέ και Μαρκ Καρό, πολλά από τα κομμάτια φαντάζουν ως η ιδανική εξιστόρησή της μέσα από νότες. Όσο περίεργο όμως κι αν ακούγεται, η μουσική του Elliott δημιουργεί τόσο έντονη συγκινησιακή φόρτιση μέσα στην ελεγειακή της δυναμική, που κατορθώνει να μετουσιώσει τον πόνο του τέλους σε κίνητρο αρχής και συνέχειας, κατά τρόπο εξαγνιστικό.

Παραθέτω τους στίχους από το κομμάτι "The Sinking Ship Song", όπου μια φωνή που έχει κάτι από το ηχόχρωμα της φωνής του Thom Yorke σχεδόν μεθυσμένα απαγγέλλει:

"Ιt is useless
we're subject to so much noise
that we can't rest our bones let alone our eyes
and we're failing
we're surrounded by the waste
of what was ours yesterday
now its thrown away
though the wind may change,
this face still stays the same
it just brings more rain,
just to soak us
but this time will pass,
things like this never last
so let's leave this farce,
way behind us

And we've all got to die,
so in the meantime let's live
scream your name while you've still got breath
let's raise a glass to life & drink away the memories of those we have lost to death
let's forget the pain tomorrow's life may bring & joys of yesterday far behind us
life is filled with fear so drink another beer
we'll have no sadness here
until tomorrow"

http://www.thirdeyefoundation.com
http://www.dominorecordco.com/music.php?offset=20 (μπορείτε να ακούσετε 4 κομμάτια ολόκληρα σε real audio streaming format)


2 By Bukowski - Drink from my bastard grail

Ο νέος δίσκος των "δικών μας" 2 Βy Bukowski συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο προηγούμενος...post rock ινστρουμένταλ συνθέσεις με σφήνες στίχων σε μια πρώτη απόπειρα του γκρουπ να δημιουργήσει λόγο ικανό να τραγουδηθεί. Μελωδικοί, ατμοσφαιρικοί και ιδιαίτερα αιχμηροί στα κιθαριστικά τους ξεσπάσματα που ενίοτε κινούνται στο metal χώρο, σε βαθμό που θα ικανοποιήσει ακόμα και αυτούς που αρέσκονται σε περισσότερο θορυβώδη ακούσματα, χωρίς να ξενίσει και όλους τους άλλους. Μια δημιουργία που αξίζει να ακουστεί και εντός της ελληνικής επικράτειας, διότι οι 2 By Bukowski ήδη χαίρουν εκτίμησης στο εξωτερικό, δίπλα σε ονόματα όπως Mogwai, GY!BE, Sigur Ros, Yellow6, Windy & Carl, Tristeza κα.

http://www.geocities.com/shugenja99/

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View