Η σελίδα της Κιθάρας > F.A.Q. αυτών των σελίδων

Πως να κάνετε "Παράθεση" (Quoting)

(1/5) > >>

bluewind:
Έχω παρατηρήσει πως αρκετοί στα μηνύματά τους δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν σωστά τη δυνατότητα της "παράθεσης"...είτε δε γνωρίζουν καν την ύπαρξή της, είτε την εφαρμόζουν εντελώς λανθασμένα. Έχω ήδη στείλει 1-2 προσωπικά μηνύματα για το συγκεκριμένο θέμα και θα επαναλάβω κάποιες από αυτές τις οδηγίες προκειμένου να γίνει κατανοητή η σωστή χρήση της:

Υπάρχουν δύο απλοί τρόποι για να κάνετε παράθεση...(όπου βλέπετε αστερίσκο "*", μην τον υπολογίσετε καν...απλώς είμαι υποχρεωμένος να τον χρησιμοποιήσω για να μην αντιληφθεί το πρόγραμμα πως συντάσσω κάποιο tag παράθεσης και μου το αποδώσει γραφικά...θα μπορούσα στη θέση του να βάλω οποιοδήποτε άλλο σύμβολο).

1) Πάνω ακριβώς από το μήνυμα που γράφετε, υπάρχουν 2 γραμμές από εικονίδια (Εισαγωγή YaBBC tags <--- ο τίτλος), όπως πιθανότατα να έχετε παρατηρήσει, που το καθένα επιτελεί και διαφορετική λειτουργία. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το εικονίδιο της εισαγωγής των tags παράθεσης (Quote)...είναι στη δεύτερη γραμμή, δεύτερο από δεξιά (γραφικά πρόκειται για μια σελίδα με ένα βελάκι που δείχνει προς τα δεξιά). Πατώντας το εισάγει στο κείμενό σας τα tags [*Quote] και [*/Quote]. Οτιδήποτε λοιπόν γράψετε ανάμεσά τους, θα θεωρηθεί παράθεση κι αναλόγως θα εμφανιστεί στο κείμενο. (μερικοί πατούν μεν το κουμπάκι, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα tags, αλλά δεν τοποθετούν το κείμενο ανάμεσά τους)

2) Μπορείτε να γράψετε κατευθείαν το συγκεκριμένο tag, χωρίς να πατάτε το εικονίδιο. Αν γνωρίζετε τίποτα από html κώδικα η όλη φιλοσοφία είναι απλή (καθότι στην πρώτη βασίζεται)...ξεκινάτε με το [*Quote]...γράφετε το κείμενο που θέλετε να παραθέσετε και κλείνετε το tag με [*/Quote] (να υπενθυμίσω πως δεν πρέπει να υπολογίσετε ότι υπάρχει αστερίσκος). Αυτό φυσικά μπορείτε να το κάνετε όσες φορές επιθυμείτε, κι έτσι να έχετε πολλαπλές παραθέσεις σε ένα κείμενο.

Για όποιες απορίες, επεξηγήσεις εδώ είμαστε! :)

Σιδηρόπουλος:
na rotiso kati?:P
auto to i3era.. ma kaeti prepei na kano lathos akoma..
otan pollio kanoun quote fenete parathesi apo **** stis **/** etc
ma otan kano ego grafi mono parathesi: >text>
den dixni apo pion tin ekana ke pote
pos to 'ftiaxno?'? etsi gia na mathenoume:P

bluewind:

--- Παράθεση από: sidiropoulos στις 25/08/03, 10:59 ---na rotiso kati?:P
auto to i3era.. ma kaeti prepei na kano lathos akoma..
otan pollio kanoun quote fenete parathesi apo **** stis **/** etc
ma otan kano ego grafi mono parathesi: >text>
den dixni apo pion tin ekana ke pote
pos to 'ftiaxno?'? etsi gia na mathenoume:P
--- Τέλος παράθεσης ---

Φαντάζομαι εννοείς αυτό ακριβώς που συμβαίνει παραπάνω...

Απλώς πατάς το κουμπάκι "Παράθεση" του post που επιθυμείς να παραθέσεις (κάθε μήνυμα έχει κι από ένα, πάνω δεξιά). Η ίδια η βάση συμπεριλαμβάνει αυτά τα στοιχεία, κάνοντας ταυτόχρονα παράθεση όλου του μηνύματος (φυσικά, μπορείς να το "σπάσεις"/αναπροσαρμόσεις τοποθετώντας και τα δικά σου [*Quote], [*/Quote], κατά το δοκούν).

Αυτό που συμβαίνει είναι πως το tag Quote περιλαμβάνει πλέον έξτρα πληροφορίες και συγκεκριμένα έχει την παρακάτω μορφή:

[*quote author=sidiropoulos link=board=12;threadid=5510;start=0#msg53309 date=1061798352][*/quote] (χωρίς τους αστερίσκους και πάλι).

Δε γνωρίζω αν υπάρχει κι άλλος τρόπος άντλησης αυτών των πληροφοριών εκτός από το προαναφερθέν κουμπάκι.

bartatilas:
Αγαπητέ bluewind, ειλικρινά με εκπλήσεις. Οι συμβουλές σου είναι πάντα επίκαιρες και μεθοδευμένες, μπράβο. Απλώς, να συμπληρώσω στην απάντηση της ερώτησης του sidiropoulou ότι κάνοντας την πρώτη παράθεση με το κουμπί (έτσι ώστε να φαίνεται το όνομα και η ώρα) υπάρχει η απλή επιλογή του copy-paste...!

bluewind:
Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Σταμάτη...δεν κάνω όμως τίποτα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο εδώ μέσα που όταν γνωρίζει κάτι το καταθέτει. Ορθότατα αναφέρεις το copy/paste!

Ταυτόχρονα να επισημάνω πως μολονότι το thread αφορά την "Παράθεση", οι ίδιοι κανόνες αφορούν και τα υπόλοιπα tags (πχ [*b],[*/b] κλπ). Αν κάτι δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι πως το κείμενο πρέπει να μπαίνει πάντα ανάμεσα στα tag ανοίγματος και κλεισίματος (τα τελευταία διαφοροποιούνται από τα πρώτα μόνο κατά ένα slash "/"). Δηλαδή να έχουμε αυτή τη μορφή:

[*b]Test[*/b]

κι όχι αυτή:

[*b][*/b]Test   (και για πολλοστή φορά, χωρίς αστερίσκους)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View