Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Κιθάρα - Μάρκες και τύποι
ΟΛΟΙ οι αρχάριοι, διαβάστε πριν ανοίξετε νέο θέμα...
faser:
@Gabriel6th
2-3 εμπεριστατωμένα replies είναι πολλές φορές καλύτερα από 40 ημι-απαντήσεις του τύπου "Έχω ακούσει...", "Νομίζω ότι...", "Μάλλον πρέπει να ισχύει ότι...".. Μάλλον θα έπρεπε να είχαν καταργηθεί οι μετρητές των posts (το τελευταίο το λές μεταξύ σοβαρού και αστείου)..
Τώρα αν οι ερωτήσεις σου αφορούσαν θέματα τεχνικής είναι λίγο δύσκολο να σου περιγράψει κάποιος μέσα από ένα forum, χωρίς την δυνατότητα interaction, την τεχνική arpeggio για παράδειγμα ή την τεχνική που χρησιμοποιεί ο Petrucci στο Acid Rain.. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις που το πάω..
Mistral:
Παραπέρα από αυτά που λέτε και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις συμφωνώ πως ένας νέος κιθαρόφιλος είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει τις διαφορές στα ξύλα...Και σίγουρα στα 500ευρώ οι διαφορές στον ήχο δεν είναι φανερές εκτός και αν το αυτί του είναι το κάτι άλλο...Πιστεύω πως πρέπει να αγοράσει ότι του κάθεται καλύτερα στο χέρι και στο αυτί και όταν εξελιχθεί βλέπει και ψάχνεται...
Βεβαίως τα παραπάνω δεν μειώνουν το αρχικό post και τις πληροφορίες που παρέχει...Είναι πάρα πολύ χρήσιμο και καλό είναι να τα γνωρίζει ο καθένας πριν προβεί σε αγορές...Απλά επί του πρακτέου νομίζω μηδέν στο πηλίκον από έναν αρχάριο...αυτά...
faser:
--- Παράθεση από: Mistral στις 28/08/07, 15:21 ---Παραπέρα από αυτά που λέτε και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις συμφωνώ πως ένας νέος κιθαρόφιλος είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει τις διαφορές στα ξύλα...Και σίγουρα στα 500ευρώ οι διαφορές στον ήχο δεν είναι φανερές εκτός και αν το αυτί του είναι το κάτι άλλο...Πιστεύω πως πρέπει να αγοράσει ότι του κάθεται καλύτερα στο χέρι και στο αυτί και όταν εξελιχθεί βλέπει και ψάχνεται...
Βεβαίως τα παραπάνω δεν μειώνουν το αρχικό post και τις πληροφορίες που παρέχει...Είναι πάρα πολύ χρήσιμο και καλό είναι να τα γνωρίζει ο καθένας πριν προβεί σε αγορές...Απλά επί του πρακτέου νομίζω μηδέν στο πηλίκον από έναν αρχάριο...αυτά...
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ Mistral,
Επίσης η επιλογή του ξύλου θα παίξει ρόλο και μακροπρόθεσμα.. Αν κάποιος θέλει κλασική κιθάρα και ακούσει κέδρο και έλατο, θα προτιμήσει το πρώτο διότι θα του ακουστεί πιο δυνατός ο ήχος.. Αυτό όμως που του διαφεύγει είναι ότι το έλατο "ανοίγει" μετά από κάποιο καιρό και ξεπερνά σε ένταση και καθαρότητα τον κέδρο.. Αυτή η πληροφορία μπορεί να προσδιορίσει μια αγορά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα..
Gabriel6th:
--- Παράθεση από: Mistral στις 28/08/07, 15:21 ---Παραπέρα από αυτά που λέτε και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις συμφωνώ πως ένας νέος κιθαρόφιλος είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει τις διαφορές στα ξύλα...Και σίγουρα στα 500ευρώ οι διαφορές στον ήχο δεν είναι φανερές εκτός και αν το αυτί του είναι το κάτι άλλο...Πιστεύω πως πρέπει να αγοράσει ότι του κάθεται καλύτερα στο χέρι και στο αυτί και όταν εξελιχθεί βλέπει και ψάχνεται...
--- Τέλος παράθεσης ---
+100
Τι πόστ είναι πραγματικά πολύ καλό και εμπεριστατωμένο. Απλά αναφέρεται σε πιο προχωρημένους κιθαρίστες που είναι σε θέση να ψάχνονται παρά σε αρχάριους.
The common cunning linguist:
Παίδες, ας ηρεμήσουμε... Καταρχάς το άρθρο είναι μια χαρά και μπράβο στον Zep που το ανέβασε. Κατά δεύτερον, ο Γαβρίλης έχει απόλυτο δίκιο για τα ξύλα, η μεταλύτερη χαζομάρα είναι να μαλώνουμε για πράγματα που είναι πρακτικά αυταπόδεικτα.
Εννοώ ότι ουδέποτε έχω γνωρίσει άνθρωπο που να μπορεί μα βεβαιότητα να αναγνωρίσει σε ηχογράφηση ή σε συνθήκες live αν μια ηλεκτρική κιθάρα είναι από premium swamp ash ή από φελιζόλ. Και ας μην ξεχνάμε ότι μια κιθάρα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν σύνολο. Τα χαρακτηριστικά των ξύλων είναι τόσο νεφελώδες ζήτημα (π.χ. δυο κομμάτια ξύλο από το ίδιο δέντρο, μπορεί να έχουν άλλα ακουστικά χαρακτηριστικά) που απλά χάνουμε το χρόνο μας.
Από την άλλη, μια Τελεκάστερ ξεχωρίζει πάντα σαν τέτοια, μια Strat (ειδικά στις θέσεις 2 και 4) επίσης.
Άλλα είναι τα βασικά και το άρθρο περιγράφει κάποια απ'αυτά. ;)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση