Ειδικά θέματα > Υγεία

Προστασία από πιθανή ηλεκτροπληξία κατά την χρήση ηλε

<< < (8/8)

Βραζίλης:
@mixanobios , εγώ μιλάω για το τμήμα από τον ενισχυτή/εξοπλισμό μέχρι την κιθάρα. Το τμήμα την πρίζα έως τον ενισχυτή προστατεύεται από τον ρελέ διαφυγής και την ασφάλεια του ενισχυτή πριν το τροφοδοτικό του (ή και μετά, πιθανότατα). Αυτά ήδη υπάρχουν και δεν χρειάζεται άλλη επέμβαση.

Μου φαίνεται παράλογο να παίζει ρόλο στον ήχο το υλικό του νήματος της ασφάλειας, τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του είναι μερικά mΩ αντίσταση, τίποτε άλλο.

adr1anos:
Απολύτως κανένα ρόλο στον ήχο ενός λαμπάτου δεν έχουν οι ασφάλειες, με τον ίδιο τρόπο που δεν έχουν απολύτως κανένα ρόλο τα καλώδια που πάνε στην πρίζα και όλα τα λοιπά ηλεκτρολογικά πριν την τροφοδοσία. Το μόνο που έχει έναν μικρό ρόλο και ειδικά για τους λαμπάτους είναι η Τάση δικτύου που λαμβάνει ο ενισχυτής από το δίκτυο και ότι επηρεάζει/αυξομειώνει αυτήν, καθώς αυτή επηρεάζει και το τελικό Plate Voltage των λυχνιών.

Ωστόσο είναι σωστό το ότι τα UPS δεν είναι καλή πηγή για λαμπάτους, διότι μετατρέπουν το κανονικό ημιτονοειδές σήμα σε βηματικό ψευδοημιτονοειδές. Η καλύτετη προστασία και τροφοδοσία για λαμπάτους είναι οι αυτόματοι ρυθμιστές AC τάσης εξόδου (AVR) και σταθεροποιητές τάσης με μετασχηματιστή, οι οποίοι πέρα από όλα τα σωστά φίλτρα προστασίας διατηρούν και την Τάση σταθερή ανεξάρτητα από την τάση του δικτύου, που στην Ελλάδα σε πολλά μέρη, ειδικά παραλιακά μαγαζιά είναι χάλια. (δεν συζητάω για Δήμους και υπαίθρια ρεύματα είναι για κλάματα). Δεν αλλοιώνουν την ημιτονοειδή φύση της τάσης.

Κάτι τέτοιο συστήνω σε όλους αν δεν έχετε πάνω από 100€ για κανονικό power conditioner από τον Thomann: http://www.e-shop.gr/energenie-eg-avr-0801-automatic-ac-voltage-regulator-and-stabilizer-led-220v-ac-800va-480w-p-PER.584178

hot_sauce (φλουτσ):
Τα ποστ της προσωπικής αντιπαράθεσης διαγράφηκαν.

Παρακαλώ να σταματήσει εδώ.

saved:
Ξενεεωνω.Τελευταια παρατιρω αρκετα ηλεκτροσμενη ατμοσφαιρα.Πριν 2 χρονια που ημουν φρεσκος εδω δεν ηταν ετσι

modfori:
θα συμφωνήσω πως η ατμόσφαιρα τελευταία είναι τεταμένη και δέχομαι πως στην παρούσα όλοι δυσκολευόμαστε στα της ζωής μας περισσότερο απο πριν αλλά ρε παιδιά , ας κρατήσουμε το επίπεδο ψηλά . το kithara δεν ειναι και το πιο πολυμελές μουσικό φόρουμ και με τις κοκορομαχίες διώχνουμε κόσμο ή τους  αποτρέπουμε απ'το να γίνουν καινούρια μέλη.
δε χρειάζεται να απαντάμε σε προκλήσεις ούτε να τις ανακυκλώνουμε προκαλώντας νέες διενέξεις.
όποιος θεωρεί οτι θίγεται απο κάποιον προσωπικά ας απαντάει σε προσωπικό μήνυμα.
και τέλος πριν ποστάρουμε κάτι πιθανόν εμπρηστικό ας το καθυστερήσουμε λίγη ώρα και ας το ξανασκεφτούμε πριν πατήσουμε "αποστολή"

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View