Ειδικά θέματα > Υγεία

Σόλο ηλεκτρική καρέκλα

<< < (2/2)

panixgr:
Απλά μια παρατήρηση, αν και είναι μικρής σημασίας εκτός και αν ο Καθόδιος έχει EMG... οι EMG εν γένει δεν συνδέονται στην γέφυρα , οπότε έτσι διακόπτεται το κύκλωμα απο τα χέρια μας - σώμα μας προς την γείωση.

Επίσης θυμάμαι απο τα χρόνια μου στο guitarnuts2.proboards.com και ενώ ακόμα υπήρχε το www.guitarnuts.com οτι συνιστούσαν (ακόμα και στην απλή - strat - les paul περίπτωση) grounding με την βοήθεια κάποιου πυκνωτή που βοηθάει σε περίπτωση κάποιου τέτοιου ηλεκτρικού ατυχήματος. Φαντάζομαι οι γκουρους εδώ μπορούν να διαφωτίσουν περισσότερο, το αρχικό σάιτ δεν υπάρχει πιά.

adr1anos:
Σωστή η παρατήρηση, όμως αν δεν συνδεόταν η κιθάρα δεν θα τιναζόταν καθόλου σε συνάρτηση με αυτήν, παρά μόνο από τα πόδια του στην γή, πράγμα αντίθετο με αυτό που περιγράφει.

panixgr:

--- Παράθεση από: adr1anos στις 13/12/17, 14:45 ---Σωστή η παρατήρηση, όμως αν δεν συνδεόταν η κιθάρα δεν θα τιναζόταν καθόλου σε συνάρτηση με αυτήν, παρά μόνο από τα πόδια του στην γή, πράγμα αντίθετο με αυτό που περιγράφει.

--- Τέλος παράθεσης ---
Οκ και εγω αυτό κατάλαβα, απλά θα μπορούσε να δοκιμάσει και με EMG, με ασύνδετη γέφυρα.
Αδριανέ, έχεις υπόψην σου το σχέδιο με τον επιπλέον πυκνωτή, έχει σχέση με star grounding και προστασία απο ηλεκτροπληξία, αν κάποιος ξέρει ίσως να λύνει και το πρόβλημα του Καθόδιου?

adr1anos:
Χωρίς να το έχω κοιτάξει επί τούτω, θυμάμαι ότι είναι ένας απλός πυκνωτής μεταξύ χορδών/γέφυρας και γείωσης για να κόβει ηλεκτροστατικές εκκενώσεις (pops & crackles) και γενικά το DC. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κόβει το AC που είναι και το συνηθέστερο που κάνουν τα ground loops από το ρεύμα 50Hz της τροφοδοσίας.
Στην παρούσα περίπτωση πάντως το πρόβλημα δεν είναι του Καθόδιου αλλά του χώρου και του εγκαταστάτη του εξοπλισμού της μικροφωνικής.

Καθόδιος (φλουτσ):
Panix fender είναι οι μαγνήτες.
Αδριανέ με κάλυψες πλήρως!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View