Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Κιθάρα - Μάρκες και τύποι

Κιθάρες Felipe από Ανδρομηδά

(1/1)

JohnnyWho:
Οι κιθάρες Felipe στον Ανδρομηδά ακούγονται πολύ ωραία, ειδικά αυτές με το soundport. Ωστόσο, γνωρίζει κανείς έστω κάποια φήμη για τον κατασκευαστή τους; Υπάρχουν αποκλειστικά σε αυτό το κατάστημα κι έχω μεγάλη περιέργεια να μάθω πού κατασκευάζονται. Επίσης, υπάρχει κάποιο άλλο σχόλιο/παρατήρηση/κριτική από ιδιοκτήτη κιθάρας Felipe;

mouz:
Αδερφέ κατασκευαστής που να μην υπάρχει στο internet πια είναι απίθανο. Δεν ξέρω από κλασικές κιθάρες, αλλά στο internet αν ψάξεις θα δεις κιθάρες κλασικές felipe conde που κάνουν από 2.500 έως 17.000 ευρά που μάλλον θα είναι καλές αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Felipe σκέτο και μάλιστα model 300, 600 κλπ που φαίνονται στο μαγαζί που λες (που δεν τον ξέρω τον άνθρωπο να πω την αλήθεια) υπάρχουν παγκοσμίως μόνο εκεί, πράγμα που μου δεν μου πουαρέσει γενικά όταν πάω να αγοράσω κάτι.

Από την άλλη βέβαια όποιος πράγματι έχει καλές μουσικές γνώσεις και μπορεί να εκτιμήσει τι παίρνει δε χρειάζεται ιντερνετ και αηδίες, πάει, παίζει, εκτιμάει και αποφασίζει. Αν όμως δεν είναι πολύ έμπειρος όπως εγώ, συνδυάζει την επίσκεψη με το ιντερνέτιον :-). Πάντως μάρκα που δεν υπάρχει στο νετ και έχει όνομα παραπλήσιο με πολύ ακριβή κιθάρα μου θυμίζει λίγο από adildas ή sankyo :-Ρ.

JohnnyWho:
Είναι όντως πολύ καλές μουσικά, απλά είναι ουσιαστικά ανώνυμες. Το συγκεκριμένο μαγαζί γενικά είναι αξιόπιστο και φέρνει όργανα γνωστών κατασκευαστών, όπως Antonio Picado κ.α. Οι ιδιοκτήτες είναι κλασσικοί κιθαρίστες οπότε γνωρίζουν. Ποτέ δεν υπονόησαν σύνδεση με Felipe Conde, είπαν απλά οτι είναι δική τους παραγγελία από κατασκευαστή στην Ισπανία, ο οποίος δεν κατονομάζεται (πιθανόν για ζητήματα copyright), και έχουν όντως πολύ ισορροπημένο, γεμάτο και δυνατό ήχο. Απλά έχω περιέργεια για την προέλευση. Παλιά ο Ανδρομηδάς έφερνε πάλι παρόμοιες κιθάρες (βασικά ακόμα φέρνει) με το όνομα Guernica, οπότε δεν είναι κάτι νέο σαν πρακτική. Βασικά επιδιώκω να μάθω φήμες για την προέλευση, χωρίς να αμφισβητώ την ειλικρίνια των πωλητών (που είναι εξυπηρετικοί και καθόλου πιεστικοί).

Απόλλων:
Υπαρχουν στην Ισπανία ένα σωρό κατασκευαστές κιθάρων (κλασσικών και flamenco), οι οποίοι μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστοί, αλλά φτιάχνουν πολύ καλά όργανα. Προφανώς ο Ανδρομηδάς βρήκε κάποιον ο οποίος δέχτηκε να κατασκευάσει κατά παραγγελία μια παρτίδα οργάνων αποκλειστικά για το κατάστημα, στα οποία και έδωσαν ένα τυχαίο όνομα. Ενας υποψήφιος αγοραστή που πάει σε ένα μαγαζί μουσικών οργάνων ψάχνοντας για μια κιθάρα, ίσως να μην εμπιστευτεί κάτι εντελώς ανώνυμο. Σε τέτοια περίπτωση, όργανα του ίδιου κατασκευαστή σίγουρα θα υπάρχουν και αλλού, αλλά όχι με το ίδιο όνομα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View