Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Κιθάρα - Μάρκες και τύποι

Αγορά ακουστικής κιθαρας.

(1/3) > >>

captain1:
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Εχω διαβάσει αρκετές φορές το φόρουμ, αλλά πρώτη φορά γράφω.
Ενδιαφέρομαι για αγορά ακουστικής κιθάρας , θα έλεγα αρχάριος δεδομένου ότι έχω να πιάσω κιθάρα πολλά χρόνια και ακόμη και τότε ήξερα μόνο λίγα πράγματα.
Εχω επισημάνει 2-3 κιθάρες και θα ήθελα την γνώμη σας. Η μια είναι η YAMAHA FG830 , ή 820 ή FG750S.
Επίσης με προβληματίζει ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε κάποια κομμάτια , και το πιο σημαντικό λόγω των κλειστών καταστημάτων δεν μπορώ να την ακούσω.
Και κάτι ακόμη , αγοράζοντας από eshop  δεν υπάρχει πιθανότητα το όργανο να μην είναι σωστό πχ λίγο στραβή ταστιέρα ή κάτι άλλο? Εχετε αγοράσει από eshop χωρίς προβλήματα?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

BitCollector:
Από e-shop έχω αγοράσει, χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια eshop με eshop διαφέρει. Άλλο να πάρεις κιθάρα από έναν μουσικό οίκο ή έστω μικρό μαγαζί κι άλλο να πάρεις από ένα μαγαζί που πουλάει - ανάμεσα στα άλλα - και κιθάρες π.χ. E-shop. Το δεύτερο θα σου στείλει το κουτί όπως το παρέλαβε. Από το πρώτο θα περίμενα ή θα ζητούσα ο τεχνικός του καταστήματος να ρίξει μια ματιά, πριν μου τη στείλουν. Αν τυχόν απάρξει κάποιο πρόβλημα, προσπαθώ να φανταστώ πώς θα δώσεις στον υπάλληλο του e-shop να καταλάβει τι σημαίνει «το nut δεν πατάει καλά στο slot» ή ότι «λείπουν δυο βίδες από το scratch plate».

Τα μοντέλα που λες δεν είναι δυσεύρετα και, χωρίς να έχω κάποια, οι Yamaha FG έχουν καλό όνομα. Όμως στην περίπτωσή σου νομίζω ότι είναι καλύτερα να περιμένεις για να δεις (και να παίξεις φυσικά) την υποψήφια κιθάρα. Αν πχ ήταν η 2η, 3η κιθάρα σου και ήθελες απλώς να πας σε κάτι άλλο, αφού είχες ήδη κάνει την αρχή, θα μπορούσες να πάρεις το ρίσκο μιας αγοράς με βάση τα χαρακτηριστικά μόνο. Τώρα όμως μια όχι τόσο καλή επιλογή μπορεί να επηρεάσει την πορεία σου. Δοκίμασε όσο περισσότερες μπορείς και βρες ένα όργανο που θα σου κάνει κέφι να κρατάς στα χέρια σου!

Τέλος, αν τυχόν βιάζεσαι, με τον χαμό που γίνεται στο online shopping, δε νομίζω να την παραλάβεις πριν λήξει η καραντίνα!  ;D
Έτσι κι αλλιώς η περίοδος πριν τις γιορτές ήταν φορτωμένη. Φέτος ήρθε κι απόγινε... Οπότε λίγη υπομονή και αγορά με δοκιμή.

captain1:
Ναι και εγω αυτό εννοώ,  από eshop μουσικού οίκου.  Μάλλον έχεις δίκαιο, θα περιμένω να ανοίξουν τα καταστήματα. Λόγω όμως του ότι δεν θα τα έχουν όλα διαθέσιμα, μήπως έχετε να προτείνεται και κάποια άλλη κιθάρα? Μόνο ακουστικη, στο μελλον ίσως προσθέσω ηλεκτρικά. Ευχαριστώ

BitCollector:
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου να σου προτείνω. Όταν έψαχνα 12χορδη δοκίμασα μερικές που κυκλοφορούν έδω στη Θεσσαλονίκη και κατέληξα σε μια Sigma, από την οποία είμαι γενικά ευχαριστημένος, αν εξαιρέσουμε τα ψιλομάπα στην αίσθηση κλειδιά. Ωστόσο σε 6χορδη θα έχεις περισσότερες επιλογές. Εμπιστεύσου το κριτήριό σου!
Για τα ηλεκτρικά που λες τι εννοείς; Να πάρεις ακουστική και να την κάνεις ηλεκτρακουστική αργότερα;

captain1:
Ναι να την κάνω μετά ηλεκτοακοτστικη

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View