Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Κιθάρα - Μάρκες και τύποι

Ξεκίνημα Αρχάριου με Ακουστική κιθάρα

<< < (3/5) > >>

Απόλλων:

--- Παράθεση από: jorimkian2 στις 29/03/21, 02:57 ---Ποια η γνώμη σου για αυτήν εδώ; https://www.nakas.gr/prd/epiphone-aj-210ce-ltd-ilektroakoistiki-kithara-me-thiki-vintage-sunburst.[/url
--- Τέλος παράθεσης ---

Καλή επιλογή, αλλά εγώ θα σού έλεγα να προτιμήσεις την ΑJ-220SCE, η οποία έχει καπάκι από συμπαγές ξύλο. Αξίζει τα παραπάνω χρήματα.

https://www.nakas.gr/prd/epiphone-aj-220sce-solid-top-vintage-sunburst-ilektroakoistiki-kithara

Μια επίσης καλή ηλεκτροακουστική είναι η Harley Benton CLJ-503CE
https://www.thomann.de/gr/harley_benton_clj_503ce_wn.htm

Aν θες μια πιο φτηνή κιθάρα και όχι απαραίτητα ηλεκτροακουστική, καλές προτάσεις γύρω στα 200 Ευρώ είναι:

Recording King RDS-9
https://www.thomann.de/gr/recording_king_rds_9_ts.htm

Cort Earth 70 Open Pore
https://www.thomann.de/gr/cort_earth_70_op_open_pore.htm

Framus FD-14M
https://www.thomann.de/gr/framus_fd_14m_vs_legacy_series.htm

jorimkian2:
Σίγουρα είναι καλύτερο το 220 μοντέλο της epiphone. Έλεγα για ηλεκτροακουστική για να έχω αργότερα και την δυνατότητα σύνδεσης. Πιστεύεις ότι αν την προτιμήσω θα έχω πρόβλημα όταν παίζω χωρίς ενισχυτή; Γιατί κυρίως έτσι θα παίζω. Απλά προτιμώ ήλεκτρο για την δυνατότητα και για το cutaway. Τώρα το θέμα είναι ότι 210 μοντέλο σίγουρα είναι κατώτερο αλλά δίνει θήκη μαζί, θα δω διάφορα ουσιαστικη;

GVen:
ΈΑν έχεις σκοπό να κάνεις κάποιο live, ή να ηχογραφήσεις αυτά που παίζεις, πάρε ηλεκτροακουστικη.  Αν όμως δεν έχεις σκοπό να κάνεις κάτι απ αυτά, δε τη χρειάζεσαι. Με τα ίδια λεφτά που θα δώσεις για μια ηλεκτροακουστικη, παίρνεις καλύτερη ακουστική.

Μια κιθάρα με συμπαγές καπάκι είναι καλύτερη. Με τον καιρό βελτιώνεται ο ήχος της. Είναι προτιμότερη. Τώρα αν Εσύ θες οπωσδήποτε κιθάρα με cutaway...ε είναι δικό σου θέμα. Να κοιτάξεις τουλάχιστον μα είναι με συμπαγές το πάνω καπάκι. Θα την ευχαριστηθείς καλύτερα.

Αν είναι κάποιοι που ξέρουν από όργανα εδώ μεσα, ο Απόλλων είναι ένας απ αυτούς. Άκουσε τον και δε θα χάσεις.

jorimkian2:
Τα κατανοώ όλα αυτά. Απλά προσπαθώ να πάρω κάτι που θα με καλύψει και προς το μέλλον. Επίσης κοιτάζω cutaway γιατί Μ αρέσει πολύ το κόψιμο της και για διευκόλυνση στο παίξιμο. Αν όμως είναι κάτι που θα μου δημιουργήσει μεγάλη διαφορά στον ήχο τότε να το αποφύγω. Τώρα αν θα είναι ήλεκτρο θα το ήθελα σαν δυνατότητα για το μέλλον. Άμεσα έλεγα να μην πάρω ενισχυτή. Εκτός και αν προτείνετε κάτι για αρχή. Εμένα εν ολίγοις Μ ενδιαφέρει να έχει ωραίο ήχο και να μην είναι σαν παιχνίδι ούτε να τρίζει. Η διαφορά σε cutaway και σε ηλεκτροακουστική δεν ξέρω πόσο την επηρεάζει . Νομίζω πως αν δεν είναι συνδεδεμένη δεν χάνει την ακουστικοτητα της. Σίγουρα μπορώ να πετύχω καλύτερο φυσικό ήχο σε μια ακουστική απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα φαίνεται η διαφορά εκεί. Συνοπτικά γιατί σαν κούρασα. Ήθελα cutaway εκτός και αν μου δημιουργήσει πρόβλημα. Και ήθελα και ηλεκτροακουστική σε περίπτωση ηχογράφησης.

Απόλλων:

--- Παράθεση από: jorimkian2 στις 29/03/21, 14:14 ---Σίγουρα είναι καλύτερο το 220 μοντέλο της epiphone. Έλεγα για ηλεκτροακουστική για να έχω αργότερα και την δυνατότητα σύνδεσης. Πιστεύεις ότι αν την προτιμήσω θα έχω πρόβλημα όταν παίζω χωρίς ενισχυτή; Γιατί κυρίως έτσι θα παίζω.
--- Τέλος παράθεσης ---

Πρόβλημα δεν θα έχεις, αλλά θα συμφωνούσα με αυτά που ανέφερε ο GVen σχετικά με την αγορά ηλεκτροακουστικής κιθάρας για συγκεκριμένες χρήσεις. Εσύ στο αρχικό σου μήνυμα έκανες λόγο για κάποιον που δεν έχει ξαναπιάσει κιθάρα στα χέρια του. Σε μια τέτοια περίπτωση εγώ θα πρότεινα απλή ακουστική χωρίς δεύτερη σκέψη. Ένας αρχάριος θα έχει αρκετά να μάθει από πλευράς τεχνικής πριν αρχίσει να σκέφτεται για ενισχυτές, ηχογραφήσεις, live και ο,τιδήποτε άλλο σχετικό, για το οποίο η ηλεκτροακουστική θα τού ήταν πιο χρήσιμη. Tο ίδιο και για κάποιον που σκοπεύει να παίζει κυρίως στο σπίτι χωρίς ενισχυτή.--- Παράθεση ---Απλά προτιμώ ήλεκτρο για την δυνατότητα και για το cutaway.
--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό είναι κατανοητό, αλλά και πάλι το cutaway δεν σού δίνει κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα σε αυτή τη φάση. Αν όμως εσύ θέλεις ηλεκτροακουστική, πάρε ηλεκτροακουστική.--- Παράθεση ---Τώρα το θέμα είναι ότι 210 μοντέλο σίγουρα είναι κατώτερο αλλά δίνει θήκη μαζί, θα δω διάφορα ουσιαστικη;
--- Τέλος παράθεσης ---

Σίγουρα μην πάρεις κιθάρα με κριτήριο τη θήκη. Κοστίζει ελάχιστα και δεν θα πρέπει να αποσπά την προσοχή σου από το βασικό κριτήριο που είναι η ποιότητα και η αίσθηση του οργάνου. Θεωρώ ότι η διαφορά στον ήχο ενός οργάνου με καπάκι από συμπαγές ξύλο είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε άλλο εξάρτημα. Το δίλημμα "κιθάρα χωρίς συμπαγές καπάκι και θήκη για 270 Ευρώ ή (η ίδια ουσιαστικά) κιθάρα με συμπαγές καπάκι χωρίς θήκη για 300 Ευρώ" για μένα δεν υπάρχει.

Και δεν μάς έχεις αναφέρει ακόμα ποιός είναι ο προϋπολογισμός σου. Εγώ πρότεινα μοντέλα μέχρι 300 Ευρώ, δηλαδή λίγο παραπάνω από την Epiphone AJ-210EC που σκεφτόσουν. Αν μπορείς να ανέβεις λίγο παραπάνω, υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Ξαναλέω όμως ότι για έναν αρχάριο, οποιαδήποτε από τις κιθάρες που αναφέρθηκαν θα ήταν επαρκέστατες.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View