… Λοιπόν είμαστε όλοι ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ !!! ...

(άσε που το θέμα αυτό πάει για 8 σελίδες ... κύριοι Admins μήπως είναι ώρα να φτιαχτεί το : «ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΙΧΟΙ / ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ No 3» !!

Επί της ουσίας τώρα ... ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ...

Όταν κάτι μέσα μου ζητάει επίμονα να βγει, τότε θα πάρω την πένα με το φτερό και το καρφώσω στο πακέτο απ τα τσιγάρα μου ...
Όταν όμως αυτό το κάτι θέλω να το εκθέσω και σε άλλα μάτια, τότε θα το καθαρογράψω (Word), θα το μετρήσω, θα το τροποποιήσω, θα ΔΟΥΛΕΨΩ πάνω του ...
Όταν το κάτι αυτό είναι απλώς κάποιες σκέψεις της στιγμής, τις έχω για τον εαυτό μου ... και τις χαίρομαι όπως είναι ... γιατί κάτι μου λένε ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ... Όταν όμως θέλω τις ίδιες να τις μοιραστώ με κάποιους, τότε κατ’αρχήν θα σεβαστώ το χρόνο, τη νοημοσύνη τους και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους να τις κρίνουν (είτε μ’αρέσει είτε όχι) ... αλλά κυρίως να προσπαθήσω να τους προσεγγίσω, να κεντρίσω το ενδιαφέρον τους, να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα ... είτε μιλάμε για το φίλο μου τον Κωστάκη, είτε για το kithara.gr είτε για μια παγκόσμια Παραγωγή ...
Αυτή λοιπόν η διαδικασία της μετατροπής (η οποία ούτως ή άλλως είναι αμφισβητίσιμη ...) ΥΠΑΡΧΕΙ . Άλλοι την ονομάζουν συμβιβασμό, άλλοι την έχουν ανάγει σε αυτοσκοπό, ενώ εγώ απλώς τη θεωρώ δουλειά ... και είναι το σημείο όπου (αν έχω καταλάβει καλά) ο Φίλτατος antonis_t έκανε το σχόλιό του ... (παρεπιπτόντως, και το άρθρο περί Στιχουργικής είχε τη διάθεση να βοηθήσει σε αυτό ακριβώς το σημείο).
Εν πάσει περιπτώσει, η πρωτογενής δημιουργία (η ιδέα, το σκαρίφημα, αυτές οι ατομικές ακόμη σκέψεις) πράγματι ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΡΙΤΙΚΗΣ. Όταν όμως κάποιος μου δώσει ένα γραπτό του, τότε πια δεν είναι πρωτογενής δημιουργία, ΕΙΝΑΙ αντικείμενο κριτικής (αν το τραβήξω και λίγο θα πω ότι «οφείλει» να είναι προϊόν... είτε «πωληθεί» είτε όχι) ...
Τέλος πάντων ... πολλά είπα ... / nEwBiE

PSt-1 … Please … αποφεύγετε τα «περίεργα» παραδείγματα ... δεν είναι εποικοδομητική εδώ (στα δικά μου τα αυτιά τουλάχιστον) ούτε η αναφορά στον Καβαδία, ούτε στο Μπετόβεν, ούτε ... απλά μπλέκουν τα πράγματα ...
PSt-2 … Please2 … αν διαφωνείτε, μην κάνετε παράθεση σε ένα ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της άποψής μου, κάντε στο σύνολό της ή καθόλου ... (το απόσπασμα δημιουργεί λαθεμένη εντελώς εντύπωση... είναι σα να διαστρεβλώνετε τα όσα είπα) ...