Αποστολέας Θέμα: Ζουν ανάμεσά μας...  (Αναγνώστηκε 22598 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος papous

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2466
 • Φύλο: Άντρας
 • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #50 στις: 30/01/10, 16:54 »
Pappou, όλο αυτό μου φαίνεται, σαν να αναρωτιόμαστε αν κάνει η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα. Σαν να αναρωτιόμαστε αν φταίει ο έμπορος ναρκωτικών, ο χρήστης ναρκωτικών ουσιών ή το κράτος (οι κρατικοί μηχανισμοί που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, όσο και οι πολίτες που δεν έχουν κάποια σχέση με τα ναρκωτικά, αλλά αδιαφορούν μέχρι κάποια στιγμή οι συνέπειες του φαινομένου με κάποιον έμεσο τρόπο, να χτυπήσουν την πόρτα τους.)

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα... Όσο επιφανειακή είναι η ανάλυση που υποστηρίζει ότι ανεχόμαστε το δουλεμπόριο λόγω του ότι αγαπούμε και συμπαραστεκόμαστε στα θύματά του τα οποία είναι φυσική συνέπεια του νόμου της ζούγκλας (βλέπε πόλεμοι) που επικρατεί στις κοινωνίες μας, άλλο τόσο επιφανειακή είναι και η ανάλυση που υποστηρίζει ότι λόγω του νόμου της ζούγκλας που επικρατεί στις κοινωνίες μας πολεμούμε ανεξαιρέτως όλους τους "ανταγωνιστές μας" σε οποιοδήποτε επίπεδο, συμπεριλαμβάνοντας μέσα και τα θύματα του νόμου της ζούγκλας.

Και οι δύο αναλύσεις και οι συμπεριφορές που προκύπτουν από αυτές [ α)επίθεση στους μετανάστες λόγω του ότι μας ανταγωνίζονται στην εύρεση εργασίας, β)Αδιαφορία για το δουλεμπόριο το οποίο δημιουργεί μετανάστες] έχουν ως σταθερά κάτι που ισχύει σε εξάρτηση μ' εμάς. Το νόμο της ζούγκλας. Όμως τον νόμο της ζούγκλας τον επιβάλουμε εμείς οι ίδιοι με την απλή παραδοχή του. Και όταν τον παραδεχόμαστε γινόμαστε αυτομάτως κι εμείς θύματά του. (Ο πνευματικός νόμος που λέγαμε παραπάνω...)

Γι αυτόν τον λόγο έχει τεράστια σημασία η ηθική ανάλυση των θεμάτων. Η ηθική Χοληδόχε δεν αναφέρεται στην ιδανική μορφή μιας κοινωνίας. Διαμορφώνεται καθημερινά μέσα από τις σχέσεις μας και αφορά τα ήθη μας: Τουτέστιν τις συνήθειές μας και τις συμπεριφορές μας. Οπότε δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος άνθρωπος για να μιλήσεις περί ηθικής. Αρκεί να ζεις μέσα στην κοινωνία στην οποία αναφέρεσαι. Ή να την παρακολουθείς ως παρατηρητής.

Δεν αφορά "συναισθηματισμό" η ακολουθία:πόλεμος(α) - εξαθλίωση(α) - δουλεμπόριο - μετανάστευση - απώλεια θέσεων εργασίας - φτώχεια - πόλεμος(β) - εξαθλίωση(β). Είναι απλά μια λογική συνέχεια επ' άπειρον. Διότι και μετά την εξαθλίωση(β) θα έχουμε την ίδια ακριβώς ακολουθία. Είναι ένας πανέξυπνος αλγόριθμος ο οποίος του οποίου η διάσπαση βασίζεται στην ομαλή και απρόσκοπτη ροή των πληροφοριών επικοινωνίας με το περιβάλλον. Πρόκειτε για το άλμα στο μέλλον που συζητάγαμε!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2150
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Venceremos
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #51 στις: 30/01/10, 17:34 »
Όλοι και σε κάποιον χορό χορεύουμε Transformer και μας φαίνεται πως ο δικός μας ο χορός είναι ο δυσκολότερος.

Καλύτερα να μελετήσουμε τι σημαίνει ζωή και όχι τι σημαίνει άνθρωποι. Οι στατιστικές βέβαια έχουν να μας δώσουν πολλά στοιχεία για το τι είναι ο άνθρωπος, ίσως και για το τι είναι ζωή. Μάλλον εσύ που ξέρεις τι σημαίνει άνθρωπος, θα ξέρεις και τι σημαίνει μίσος. Εγώ πάλι δεν είμαι άνθρωπος, είμαι εξωγήινος, οπότε καλό είναι να μου πεις εσύ τι σημαίνει άνθρωπος. Πολύ θα ήθελα έναν ορισμό.

Η μετανάστευση που ευχήθηκα να μου τύχει, εφόσον θα υπάρχει μεταναστευτική πολιτική σε κάποιο άλλο μέρος, είναι μία μετανάστευση που αφορά ένα σίγουρα καλύτερο μέλλον, ίδιο με αυτό που ζουν οι άνθρωποι εκείνης της χώρας. Για την ακρίβεια, 2 φίλοι μου είναι μετανάστες, φοιτητές και εργαζόμενοι σε άλλες χώρες που εφαρμόζουν μεταναστευτική πολιτική, με νομιμάτο τρόπο. Εργάζονται με τον μισθό που ισχύει νόμιμα στην Ιταλία και την Αγγλία, αν και είναι η πρώτη τους φορά, ο ένας σαν εργάτης και ο άλλος σε γραφείο. Οι ίδιοι, αποδέχονται ότι η ζωή τους είναι πολύ καλύτερη εκεί. Σε μία τέτοια περίπτωση, ποιος δεν θα ήθελε να μεταναστεύσει ? Ξαναλέω λοιπόν ότι πολύ ευχαρίστως θα γινόμουνα μετανάστης.

Η μετανάστευση για την οποία μιλάς, αφορά συγκεκριμένος είδος μετανάστευσης, γι αυτό δεν θέλεις να μας τύχει κιόλας. Λογικό το θεωρώ αυτό. Εμένα πάλι δεν θα ήθελα να μου τύχει να μην πολεμήσω για την πατρίδα μου, ρισκάροντας την ζωή μου. Πατρίδα, είναι αυτό το οποίο υπερασπίζονται κάποιοι άνθρωποι με κίνδυνο την ζωή τους. Για άλλους αυτό είναι η ζωή τους, σε όποιο μέρος και αν βρισκόνται, για άλλους πάλι είναι ένας συγκεκριμένος τόπος στον οποίο θέλουν να δημιουργήσουν και να εξελίξουν ζωή. Εκεί κάπου βρίσκεται και η κόντρα μας.


Δεν χαίρομαι που ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και η ζωή ήτανε ιδιαίτερα δύσκολη για εσένα, όπως και δεν θα ήθελα να βρεθεί στη θέση σου κανένας άνθρωπος. Όταν όμως κάποιος βρίσκεται σε αυτή τη θέση, ανάλογα και με την ηλικία έχει να επιλέξει. Χαίρομαι που δεν ξέχασες, αν και το θέμα δεν είναι να μην ξεχάσεις. Αναμνήσεις έχουμε καλές και κακές. Έχουμε μπόλικο μυαλό για να μην ξεχνάμε. Ιδιαίτερα καταστάσεις έντονες στην ζωή μας. Το θέμα δεν είναι να τις θυμάσαι, αλλά να αλλάζει η ζωή σου και η συμπεριφορά σου απέναντι στους ανθρώπους που περνάνε τα ίδια, ενώ εσύ η ίδια το έχεις ξεπεράσει. Μπορεί να μην ξέρω για το άτομο σου, αλλά πολλοί είναι οι μετανάστες, που εξελίσουν έτσι τη ζωή τους, που δείχνουν, ότι οι αναμνήσεις είναι θεωρία και όχι πράξη. Κάτι σαν τους φτωχούς που γίνονται πλούσιοι και "ξεχνάνε" ότι για να είναι αυτοί πλούσιοι, κάποιοι άλλοι είναι φτωχοί.

Οι τόνοι δεν με πειράζουν, εκφράσου όπως θέλεις. Ο πόνος είναι πόνος. Δεν έχεις επιλογή. Το θέμα είναι πως και που διοχετεύεις τον πονό σου. Εκεί διαφέρουμε. Στο πιο θα είναι το ηρεμιστικό μας. Όταν πονάς κοιτάς τον εαυτό σου. Το θέμα είναι, όταν πάψεις να πονάς, να σκεφτείς ότι πονάνε κάποιοι άλλοι. Να μην ξοδεύεις τσάμπα ποσότητα ηρεμιστικών, για την πάρτυ σου. Ακριβώς αυτή η ποσότητα ηρεμιστικών, είναι που πρέπει να καθοριστεί, ώστε όλος ο κόσμος να ξεκινά από μια συγκεκριμένη ισορροπία πόνου και ηρεμίας. Όταν ένα κράτος, δεν μπορεί να το πετύχει αυτό, μόνο του, μην νομίζεις ότι θα μπορέσει να το πετύχει ανοίγοντας τα σύνορα του σε ένα πλήθος μεταναστών, χωρίς κάποιο όριο. Αυτός είναι ο τρόπος που έχω μάθει για να γίνονται σωστά τα πράγματα. Να είναι πρώτα καλό το τούβλο για να είναι καλή η οικοδομή. Θα μου πεις βέβαια ποια είναι τα στανταρντ για μία καλή οικοδομή. Κάθε μέρος έχει τα δικά του στανταρντ. Μόνο αν όλα τα μέρη αποφασίσουνε ενα κοινό στανταρντ. Και πούνε, πρώτα θα ξεκινάμε όλοι από εκεί και μετά θα προχωράμε παραπέρα, τότε θα κάτσω και εγώ να σκεφτώ θετικά όσα λες εσύ. Όσο όμως οι άνθρωποι, ξεκινάνε από όποιο στανταρντ συμφέρει τον καθένα και βρίσκομαι μέσα σε πόλεμο θα υποστηρίξω και εγώ τον εαυτό μου. Ο εαυτός μας, δεν είναι τι περάσαμε, ή τι περάσανε οι παππούδες μας. Είναι τι κάνουμε εμείς τώρα, σε σχέση με όλα αυτά που έχουμε μάθει. Οι πράξεις μας. Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, κυρήγματα, ακούω πολλά, πράξεις δεν βλέπω. Κλαίνε όλοι για τον συνάνθρωπό τους, αλλά το ψωμί τους είναι διπλό, τα παντελόνια τους πολλά και ακριβά, το σπί τους χωράει κι άλλα κρεβάτια, το μπάνιο τους κρατά ώρα πολύ και έχουνε λουλούδια να ποτίζουν...μπλα μπλα μπλα μπλα. Μέσα τους όμως κλαίνε για τον συνάνθρωπο, δεν αντιλέγω.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2150
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Venceremos
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #52 στις: 30/01/10, 18:20 »
Δεν έχω καμμία αντίρρηση παππού σε αυτά που λες. Άλλωστε το ίδιο ισχυρίζομαι και εγώ. Ότι ο καθένας μας αποδέχεται τον νόμο της ζούγκλας και είναι θύμα του. Αυτό που λέω όμως είναι ότι ο καθένας θα έπρεπε να μιλά, για το ποσοστό της ηθικής που υποστηρίζει ο ίδιος έμπρακτα. Πόσο ηθικός δηλαδή είναι και πόσο θύμα και όχι να έρχεται κάποιος ανήθικος σε μεγάλα ποσοστό και να μου κάνει κύρηγμα περί ηθικής. Δικαίωμα του να το κάνει, δικαίωμά μου να μην τον ακούω. Δεν μπορεί όλο το βράδυ να κλέβει και το πρωί να ξυπνά και να μου λέει, ρε γ**ώτο...κρίμα, τους κλέψανε τους διπλανούς, να τους βοηθήσουμε. Τέτοια κουλά δεν μπορώ εγώ. Βέβαια, δεν είμαι και τόσο σίγουρος, αν αυτός που κλέβει όλο το βράδυ, ξέρει ότι κλέβει. Είναι φοβερό αυτό! Τουλάχιστον μερικοί κλέβουνε, αλλά κατηγορούνε τον εαυτό τους! έχουνε κάποια ελπίδα να βελτιωθούνε! Άλλοι σου λέει όχι δεν κλέβουμε! είναι λογικό να έχω αυτά που έχω!Όχι γιατί τα έχει και ο διπλανός! αλλά γιατί τα θεωρούνε απαραίτητα για την ζωή τους!Το ακόμη πιο φοβερό, όταν αυτοί δούνε κάποιον άνθρωπο να μην μπορεί να επιβιώσει, λυπούνται!πιστεύοντας ότι φταίνε οι άλλοι γι αυτό και όχι οι ίδιοι! Αυτό αφορά και τον συναισθηματισμό που λέω! Θεωρείς υπεύθυνους κάποιους άλλους, γι αυτά τα οποία είναι υπεύθυνος εσύ ή και εσύ.
Μιλάω για κουφιοκέφαλους ανθρώπους όχι παραμύθια!

Τώρα αυτό το επ' άπειρον, με παραξενεύει. Γιατί αυτόν τον αλγόριθμο, τον ξέρουμε τόσο, όσο και η ιστορία που ξέρουμε. Σα να λέμε ότι είμαστε τα όργανα που ο αλγόριθμος πετυχαίνει τον σκοπό του.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

 • Μπασίστας
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3334
 • Φύλο: Άντρας
 • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #53 στις: 30/01/10, 18:36 »
Χοληδοχε τοτε καλο θα ηταν να μην ξαναμιλησεις σε αυτο το θεμα. Διοτι η "ηθικη" του να περιμενεις να αλλαξουν ολοι οι αλλοι και μετα να αλλαξεις εσυ ο ιδιος ακριβως αυτο το πραγμα που κατηγορεις. Το οτι εσυ παραδεχεσαι οτι το κανεις ενω καποιοι αλλοι οχι δεν σε κανει ανωτερο τους. Μπορω να πω μαλιστα οτι ειναι και πολυ χειροτερο να γνωριζεις και να αναγνωριζεις μια κατασταση και εσυ ο ιδιος να μην προσπαθεις να κανεις κατι για αυτην αφου οι αλλοι δεν κανουν. Ε οταν κανουν οι αλλοι τοτε ισως κανεις και εσυ (οταν κρινεις με την αλαθητη κριτικη σου οτι οι αλλοι το κανουν σωστα βεβαια).
« Τελευταία τροποποίηση: 30/01/10, 18:38 από King_Mob/Roufus »
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος papous

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2466
 • Φύλο: Άντρας
 • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #54 στις: 30/01/10, 19:07 »
Που ξέρεις King, μπορεί αυτήν την στιγμή ο Χοληδόχος να προσπαθεί να πετύχει αυτό που λες. Μπορεί να προσπαθεί να αφυπνίσει συνειδήσεις. Μην πετάς κάποιον άνθρωπο στα σκουπίδια χωρίς να ελέγξεις λεπτομερώς τα πιθανά κίνητρά του. Τις περισσότερες φορές μέσα στην φαινομενική άρνηση βρίσκεις τα δυνατότερα συναισθήματα!

Χοληδόχε, δεν αποδεχόμαστε όλοι τον νόμο της ζούγκλας. Μάλλον οι περισσότεροι δεν τον αποδέχονται. Η αντίθετη άποψη είναι μια σκοτεινή πληροφορία η οποία συντηρεί τον αλγόριθμο, και δεν είναι αλήθεια ότι δεν έχει σπάσει ποτέ κατά την διάρκεια της ιστορίας. Όταν έσπασε το ανθρώπινο είδος εξελίχθηκε.

Απόδειξη γι' αυτό που λέω είναι ότι αν τον αποδέχονταν άτομα σαν κι εμάς δεν θα είχε μείνει όρθιος κανείς και θα ψάχναμε να βρούμε κάποιον να μας καθαρίσει! Χα, χα, χα...
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2150
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Venceremos
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #55 στις: 31/01/10, 00:40 »
Το ξέρω King, ότι κάνω αυτό που κατηγορώ. Το ξέρω ότι δεν με κάνει ανώτερό τους. Θα το δεχτώ ότι είναι και πολύ χειρότερο. Τραγικά χειρότερο. Αλλά ξέρω ότι ο κόσμος δεν θα στηριχτεί επάνω μου και θα προχωρήσει μπροστά προς το καλύτερο. Είμαι τυχερός βέβαια που ζώ και σε μια περίοδο αυξημένης μετανάστευσης στην Ελλάδα και αν είμαι ακόμη τυχερότερος θα ζήσω περίπου 70 χρόνια ακόμη, να δω τις αλλαγές που θα κάνει ο υπόλοιπος κόσμος. Ίσως τότε όντως να μπορούμε να μιλήσουμε οι δυο μας.

Παππού την έχεις ξανακούσει την άποψη μου για τους ανθρώπους. Λίγοι είναι άνθρωποι...οι περισσότεροι είναι ζόμπι. Τα ζώα και η ζούγκλα που λέμε, ανήκουν σε μια άλλη κατηγορία. Ο όρος ζούγκλα είναι μια αποτυχημένη παρομοίωση. Αν το θέτεις έτσι, τότε όντως είναι μια σκοτεινή πληροφορία. Αρνητικός χαρακτηρισμός για τα ζώα, άσχετος με την σημερινή ανθρώπινη κοινωνία των ανθρώπων - ζόμπι.Ποια ήταν η πρώτη φορά που είχε σπάσει ο αλγόριθμος παππού ?

Η απόδειξή σου βέβαια, έχει πολλές ερμηνείες. Που μάλλον έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα των ατόμων σαν κι εμάς.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

 • Μπασίστας
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3334
 • Φύλο: Άντρας
 • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #56 στις: 31/01/10, 02:08 »
Θα μπορουσα να κανω ενα κυρηγματικο post σχετικα με τις παραδοχες του Χοληδοχου οτι κανει πραγματα χειροτερα απο αυτα που κατηγορει και παρ' ολα αυτα κατηγορει αλλους ανθρωπους χωρις ενδιασμο που παλευουν να ζησουν. Δεν νομιζω ομως οτι ενδιαφερει κανεναν στο παρον θεμα και επισης δεν ξερω πως θα φανει ενας πιτσιρικας 20 χρονων να κανει κυρηγμα σε εναν 30χρονο που μαλλον θεωρει οτι ο ιδιος δεν ειναι μερος του συνολου ωστε να παιζει ρολο αν θα αλλαξει αυτο για να παει ο κοσμος προς το καλυτερο.

Οποτε παππου και ο Χοληδοχος μονος του λεει αυτα που ειπα εγω, δεν πεταξα κανεναν στα σκουπιδια.

Ας συνεχισουμε τωρα στο θεμα που ειναι η μεταναστευση
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2150
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Venceremos
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #57 στις: 31/01/10, 03:21 »
King, το ανήθικο θα το κατηγορώ, είτε είναι ζάμπλουτο, είτε είναι πάμφτωχο, είτε είναι λίγο, είτε είναι πολύ, έτσι όπως ακριβώς κατηγορώ και τον εαυτό μου. Ότι και να να είμαι, δεν παύει να είμαι ανήθικος.

Βασικά δεν νομίζω να φανεί κάπως, είναι κάτι συνιθισμένο, άλλωστε οι απόψεις δεν έχουνε να κάνουνε πάντα με την ηλικία.
Θεωρώ ότι είμαι μέρος του ανήθικου συνόλου που δεν θα  παίξει ρόλο ώστε να αλλάξει ο κόσμος.

Όμως έχω μία έκπληξη! Έαν ο κόσμος καταφέρει να αλλάξει προς το καλύτερο και προλαβαίνω να κάνω δύο παιδιά, θα τα μεγαλώσω με τις δικές σου ιδέες.
Αλλιώς θα πεθάνω άτεκνος, ανήθικος, ευτυχισμένος για τα ανύπαρκτα παιδιά μου και δυστυχισμένος για τον κόσμο που τόσο μου μοιάζει.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1915
 • Φύλο: Άντρας
 • ΣΚΑΤΑ...
  • Προφίλ
  • www.myspace.com/meresmakis
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #58 στις: 31/01/10, 04:01 »
Συγγνώμη παιδιά, αλλά είναι λίγο βαρετές αυτές οι αντιπαραθέσεις και οι προσπάθειες ψυχανάλυσης του συμφορουμίτη. Απ'τη στιγμή μάλιστα που όλο αυτό είναι ως επί το πλείστον εικονική πραγματικότητα, μιάς και οι περισσότεροι δεν έχουμε καν συναντηθεί προσωπικά...
Από εκεί και πέρα για το θέμα μας έχω να πω ότι όπως σε πολλά πράγματα, ισχύει και εδώ το "τι θα θέλαμε" και το "τι είναι εφικτό" να συμβεί. Και όχι μόνο εφικτό αλλά και "χρήσιμο". Στα υπέρ μιάς εντελώς ελεύθερης ένταξης των μεταναστών στην Ελληνική πολιτεία, είναι σίγουρα το ότι θα είναι τονωτική ένεση για τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν πρόβλημα. Οι Έλληνες καλώς ή κακώς γερνάνε ως λαός , δεν κάνουνε πολλά παιδιά και οι συνταξιούχοι πληθαίνουν σε σχέση με αυτούς που είναι στη παραγωγή ακόμα.
Κατά είναι το ότι , όταν ενταχθούν αυτοί οι άνθρωποι , δεν θα είναι πια τα "φτηνά εργατικά χέρια" οπότε όσες επιχειρήσεις είναι ακόμα στην Ελλάδα, θα τη κοπανήσουν και αυτές.
Εδώ λοιπόν είναι που πρέπει να μετρηθούν οι ανάγκες. Ξέρω ότι ακούγεται κυνικό όλο αυτό, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Συμφωνώ με το παππού που λέει ότι οι περισσότεροι (η συντριπτική πλειοψηφία) είναι οικονομικοί μετανάστες. Οι πρόσφυγες και οι πολιτικά διωκώμενοι είναι τόσο λίγοι, που αν ήθελε η Ελλάδα μπορούσε αύριο το πρωί να τους κάνει Έλληνες χωρίς σημαντικό πρόβλημα.
Τέλος ένα άλλο κριτήριο είναι και η χώρα προέλευσης. Δεν θεωρώ έξυπνο το να έχεις μετανάστες από χώρες με τις οποίες έχεις προβλήματα. Δίνοντας δουλειά σε αυτούς, ουσιαστικά δυναμώνεις και τον εχθρό, αφού όπως οι Έλληνες στο παρελθόν , έτσι και αυτοί στέλνουν πολύ χρήμα στις πατρίδες τους και ενισχύουν την οικονομία τους.
Χρειάζεται λοιπόν να μετρηθούν οι ισορροπίες ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς. Ξαναλέω ότι ακούγεται κυνικό, αλλά εκεί βρίσκεται η ουσία του θέματος και όσοι από τους πολιτικούς το παίζουν "ευαίσθητοι" και "φιλεύσπλαχνοι", μη σας ξεγελούν έχουν το λόγο τους. Ψηφοθηρία και εμπόριο. Αυτή είναι για μένα η ουσία.
« Τελευταία τροποποίηση: 31/01/10, 04:04 από MACMISIAS »
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

 • Δεν με λένε Bill!
 • Administrator
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 10300
 • Φύλο: Άντρας
 • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
  • Skype - fronimitis
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #59 στις: 31/01/10, 10:05 »
Στα υπέρ μιάς εντελώς ελεύθερης ένταξης των μεταναστών στην Ελληνική πολιτεία, είναι σίγουρα το ότι θα είναι τονωτική ένεση για τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν πρόβλημα.

Τους μετανάστες τους χρειάζονται κάποιοι για να τους εκμεταλλεύονται. Αν είναι να ενταχθούν και να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους έλληνες στον μισθό και στην ασφάλιση, τότε δεν τους θέλουν. Θα προτιμήσουν έλληνες ή να μετακομίσουν τις επιχειρήσεις τους εκτός ελλάδας.

όσοι από τους πολιτικούς το παίζουν "ευαίσθητοι" και "φιλεύσπλαχνοι", μη σας ξεγελούν έχουν το λόγο τους. Ψηφοθηρία και εμπόριο.

Δηλαδή, όποιος πολιτικός τολμήσει και δώσει στους μετανάστες ίσα δικαιώματα με τους έλληνες πρέπει να κατηγορηθεί ότι κάνει "ψηφοθηρία"; (το "εμπόριο" δεν το κατάλαβα). Τότε, να μην το κάνει ποτέ! (αλλά και πάλι, θα κατηγορηθεί για κάτι άλλο).
Η "ουσία" είναι (ως πρωταρχικό ερώτημα): Θέλουμε μετανάστες ενταγμένους ομαλά στην κοινωνία μας ή θέλουμε δούλους σε γκέτο; Και στις δύο περιπτώσεις κάποιοι ωφελούνται και κάποιοι ζημιώνονται, αλλά συχνά δεν έχει πολύ σημασία τι θέλουμε, αφού έχουμε (τουλάχιστον ένα) αφεντικό πάνω απ'το κεφάλι μας, την Ε.Ε.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1915
 • Φύλο: Άντρας
 • ΣΚΑΤΑ...
  • Προφίλ
  • www.myspace.com/meresmakis
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #60 στις: 31/01/10, 13:59 »
Στα υπέρ μιάς εντελώς ελεύθερης ένταξης των μεταναστών στην Ελληνική πολιτεία, είναι σίγουρα το ότι θα είναι τονωτική ένεση για τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν πρόβλημα.

Τους μετανάστες τους χρειάζονται κάποιοι για να τους εκμεταλλεύονται. Αν είναι να ενταχθούν και να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους έλληνες στον μισθό και στην ασφάλιση, τότε δεν τους θέλουν. Θα προτιμήσουν έλληνες ή να μετακομίσουν τις επιχειρήσεις τους εκτός ελλάδας.

όσοι από τους πολιτικούς το παίζουν "ευαίσθητοι" και "φιλεύσπλαχνοι", μη σας ξεγελούν έχουν το λόγο τους. Ψηφοθηρία και εμπόριο.

Δηλαδή, όποιος πολιτικός τολμήσει και δώσει στους μετανάστες ίσα δικαιώματα με τους έλληνες πρέπει να κατηγορηθεί ότι κάνει "ψηφοθηρία"; (το "εμπόριο" δεν το κατάλαβα). Τότε, να μην το κάνει ποτέ! (αλλά και πάλι, θα κατηγορηθεί για κάτι άλλο).
Η "ουσία" είναι (ως πρωταρχικό ερώτημα): Θέλουμε μετανάστες ενταγμένους ομαλά στην κοινωνία μας ή θέλουμε δούλους σε γκέτο; Και στις δύο περιπτώσεις κάποιοι ωφελούνται και κάποιοι ζημιώνονται, αλλά συχνά δεν έχει πολύ σημασία τι θέλουμε, αφού έχουμε (τουλάχιστον ένα) αφεντικό πάνω απ'το κεφάλι μας, την Ε.Ε.
Το πρώτο το είπα και εγώ οπότε συμφωνούμε. Τώρα για τον πολιτικό εκείνο που θα "τολμήσει"...Σου έχουν δώσει δείγματα μέχρι τώρα να τολμάνε πράγματα χωρίς να μετράνε το πολιτικό κόστος ή όφελος; Είσαι ρομαντικός Βραζίλη. Κανένας πολιτικός , ακόμα και αυτός που συμπαθείς και ψηφίζεις , δεν κάνει τίποτα χωρίς να μετρήσει το κόστος της ενέργειάς του. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποκτήσει ψήφους καβάτζα εν μέσω οικονομικής κρίσης γιατί τα χειρότερα όσο απίστευτο και να φαίνεται... έρχονται (απεργίες δημοσίων υπαλλήλων, τέλος των επιδοτήσεων των αγροτών το 2013 και άλλα ωραία...). Η ΝΔ θα αντιδράσει σε ένα βαθμό για να μην αιμοραγίσει άλλο προς τον Καρατζαφέρη. Το ΚΚΕ θα αντιδράσει και αυτό με το τρόπο του για να μην αφήσει το ΠΑΣΟΚ να φαίνεται "προοδευτικό" και αριστερό μιάς και το "μαγαζί" της αριστεράς και των "κοινωνικών αγώνων" το θεωρεί δικό του. Ο Σύριζα είναι υπέρ για να συντηρηθεί με όσους ψήφους πάρει και να μπορεί να υφίσταται στο κοινοβούλιο. Και το ΛΑΟΣ φυσικά γιατί επενδύει στο ξενοφοβικά σύνδρομα. Αν είχαν νοιαστεί πραγματικά τόσα χρόνια, θα είχαν τουλάχιστον εξασφαλίσει την ιθαγένεια για τα παιδιά που γεννιούντε εδώ πέρα και ουσιαστικά είναι παιδιά που δεν έχουν καμμιά πατρίδα. Ούτε των γονιών τους , ούτε της γενέτειράς τους. Όσο για το εμπόριο, εννοώ από το εμπόριο με την έννοια της αγοράς μέχρι το εμπόριο της ελπίδας. Περάστε από το μαγαζί-πολιτικό γραφείο...Πουλάμε θέσεις εργασίας, νομικές συμβουλές, διακανονισμούς με την εφορία, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ...
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Transformer

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 306
 • Φύλο: Γυναίκα
 • just let her crash and burn, she'll learn.
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #61 στις: 31/01/10, 14:15 »
Όλοι και σε κάποιον χορό χορεύουμε Transformer και μας φαίνεται πως ο δικός μας ο χορός είναι ο δυσκολότερος.


Aυτο που εννοω ειναι οτι δεν μπορεις να κρινεις καταστασεις που δεν εχεις ζησει.

Καλύτερα να μελετήσουμε τι σημαίνει ζωή και όχι τι σημαίνει άνθρωποι. Οι στατιστικές βέβαια έχουν να μας δώσουν πολλά στοιχεία για το τι είναι ο άνθρωπος, ίσως και για το τι είναι ζωή. Μάλλον εσύ που ξέρεις τι σημαίνει άνθρωπος, θα ξέρεις και τι σημαίνει μίσος. Εγώ πάλι δεν είμαι άνθρωπος, είμαι εξωγήινος, οπότε καλό είναι να μου πεις εσύ τι σημαίνει άνθρωπος. Πολύ θα ήθελα έναν ορισμό.

Αν περιμενεις απο στατιστικες να μαθεις τι ειναι ανθρωπος, μαλλον δεν ειμαι εγω αρμοδια να σε βοηθησω. Το μισος παλι για το οποιο μιλας, δεν καταλαβα καθολου που κολλαει, δεν εκανα εγω καμια τετοια αναφορα.

Η μετανάστευση που ευχήθηκα να μου τύχει, εφόσον θα υπάρχει μεταναστευτική πολιτική σε κάποιο άλλο μέρος, είναι μία μετανάστευση που αφορά ένα σίγουρα καλύτερο μέλλον, ίδιο με αυτό που ζουν οι άνθρωποι εκείνης της χώρας. Για την ακρίβεια, 2 φίλοι μου είναι μετανάστες, φοιτητές και εργαζόμενοι σε άλλες χώρες που εφαρμόζουν μεταναστευτική πολιτική, με νομιμάτο τρόπο. Εργάζονται με τον μισθό που ισχύει νόμιμα στην Ιταλία και την Αγγλία, αν και είναι η πρώτη τους φορά, ο ένας σαν εργάτης και ο άλλος σε γραφείο. Οι ίδιοι, αποδέχονται ότι η ζωή τους είναι πολύ καλύτερη εκεί. Σε μία τέτοια περίπτωση, ποιος δεν θα ήθελε να μεταναστεύσει ? Ξαναλέω λοιπόν ότι πολύ ευχαρίστως θα γινόμουνα μετανάστης.


Οπως ειπα και στο προηγουμενο μηνυμα, στο ευχομαι απο καρδιας, αφου το επιθυμεις κιολας.
Η απαντηση μου σχετικα με το bold ειναι "Αυτος που αναγκαζεται, ισως?"
Αν και δεν εχω καμια προσδοκια να καταλαβεις πώς ειναι δυνατον σε καποιο αλλο μερος το βιοτικο επιπεδο να ειναι καλυτερο αλλα εσυ να επιθυμεις να ζεις στον τοπο που αγαπας.

Η μετανάστευση για την οποία μιλάς, αφορά συγκεκριμένος είδος μετανάστευσης, γι αυτό δεν θέλεις να μας τύχει κιόλας. Λογικό το θεωρώ αυτό. Εμένα πάλι δεν θα ήθελα να μου τύχει να μην πολεμήσω για την πατρίδα μου, ρισκάροντας την ζωή μου. Πατρίδα, είναι αυτό το οποίο υπερασπίζονται κάποιοι άνθρωποι με κίνδυνο την ζωή τους. Για άλλους αυτό είναι η ζωή τους, σε όποιο μέρος και αν βρισκόνται, για άλλους πάλι είναι ένας συγκεκριμένος τόπος στον οποίο θέλουν να δημιουργήσουν και να εξελίξουν ζωή. Εκεί κάπου βρίσκεται και η κόντρα μας.

Δεν καταλαβα το συγκεκριμενο, καπως μπερδεμενο ειναι. Τελος παντων οπως σου εχω ξαναπει, καμια κοντρα, απλα διαφορετικες αποψεις και τροπος που βλεπουμε τα πραγματα.

Δεν χαίρομαι που ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία και η ζωή ήτανε ιδιαίτερα δύσκολη για εσένα, όπως και δεν θα ήθελα να βρεθεί στη θέση σου κανένας άνθρωπος. Όταν όμως κάποιος βρίσκεται σε αυτή τη θέση, ανάλογα και με την ηλικία έχει να επιλέξει. Χαίρομαι που δεν ξέχασες, αν και το θέμα δεν είναι να μην ξεχάσεις. Αναμνήσεις έχουμε καλές και κακές. Έχουμε μπόλικο μυαλό για να μην ξεχνάμε. Ιδιαίτερα καταστάσεις έντονες στην ζωή μας. Το θέμα δεν είναι να τις θυμάσαι, αλλά να αλλάζει η ζωή σου και η συμπεριφορά σου απέναντι στους ανθρώπους που περνάνε τα ίδια, ενώ εσύ η ίδια το έχεις ξεπεράσει. Μπορεί να μην ξέρω για το άτομο σου, αλλά πολλοί είναι οι μετανάστες, που εξελίσουν έτσι τη ζωή τους, που δείχνουν, ότι οι αναμνήσεις είναι θεωρία και όχι πράξη. Κάτι σαν τους φτωχούς που γίνονται πλούσιοι και "ξεχνάνε" ότι για να είναι αυτοί πλούσιοι, κάποιοι άλλοι είναι φτωχοί.

Δεν μιλησα καθολου για τα προσωπικα μου, απλα απο οτι φαινεται, και παρολο που ειμαι αρκετα νεοτερη απο εσενα, εχω καποια βιωματα παραπανω στο συγκεκριμενο θεμα. Σε παρακαλω μην ανακατευεις τα συναισθηματα μου σε ολο αυτο, μια που δεν εισαι σε θεση να τα γνωριζεις.

Οσο για την αναφορα στο αν "ξεχασα" η οχι, σε προηγουμενο ποστ σου -και εχω κανει και την αντιστοιχη παραθεση- λες πως μολις η ζωη μας γινει καλυτερη τα ξεχναμε ολα αυτα. Σε αυτο εχεις αδικο. Στο ειπε και ο King αλλωστε. Και μπορω να ειμαι σιγουρη οτι θα σου το πουν και πολλοι ακομα ανθρωποι που εχουν περασει απο τετοιες διαδικασιες στο παρελθον.


Οι τόνοι δεν με πειράζουν, εκφράσου όπως θέλεις. Ο πόνος είναι πόνος. Δεν έχεις επιλογή. Το θέμα είναι πως και που διοχετεύεις τον πονό σου. Εκεί διαφέρουμε. Στο πιο θα είναι το ηρεμιστικό μας. Όταν πονάς κοιτάς τον εαυτό σου. Το θέμα είναι, όταν πάψεις να πονάς, να σκεφτείς ότι πονάνε κάποιοι άλλοι. Να μην ξοδεύεις τσάμπα ποσότητα ηρεμιστικών, για την πάρτυ σου. Ακριβώς αυτή η ποσότητα ηρεμιστικών, είναι που πρέπει να καθοριστεί, ώστε όλος ο κόσμος να ξεκινά από μια συγκεκριμένη ισορροπία πόνου και ηρεμίας. Όταν ένα κράτος, δεν μπορεί να το πετύχει αυτό, μόνο του, μην νομίζεις ότι θα μπορέσει να το πετύχει ανοίγοντας τα σύνορα του σε ένα πλήθος μεταναστών, χωρίς κάποιο όριο. Αυτός είναι ο τρόπος που έχω μάθει για να γίνονται σωστά τα πράγματα. Να είναι πρώτα καλό το τούβλο για να είναι καλή η οικοδομή. Θα μου πεις βέβαια ποια είναι τα στανταρντ για μία καλή οικοδομή. Κάθε μέρος έχει τα δικά του στανταρντ. Μόνο αν όλα τα μέρη αποφασίσουνε ενα κοινό στανταρντ. Και πούνε, πρώτα θα ξεκινάμε όλοι από εκεί και μετά θα προχωράμε παραπέρα, τότε θα κάτσω και εγώ να σκεφτώ θετικά όσα λες εσύ. Όσο όμως οι άνθρωποι, ξεκινάνε από όποιο στανταρντ συμφέρει τον καθένα και βρίσκομαι μέσα σε πόλεμο θα υποστηρίξω και εγώ τον εαυτό μου. Ο εαυτός μας, δεν είναι τι περάσαμε, ή τι περάσανε οι παππούδες μας. Είναι τι κάνουμε εμείς τώρα, σε σχέση με όλα αυτά που έχουμε μάθει. Οι πράξεις μας. Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, κυρήγματα, ακούω πολλά, πράξεις δεν βλέπω. Κλαίνε όλοι για τον συνάνθρωπό τους, αλλά το ψωμί τους είναι διπλό, τα παντελόνια τους πολλά και ακριβά, το σπί τους χωράει κι άλλα κρεβάτια, το μπάνιο τους κρατά ώρα πολύ και έχουνε λουλούδια να ποτίζουν...μπλα μπλα μπλα μπλα. Μέσα τους όμως κλαίνε για τον συνάνθρωπο, δεν αντιλέγω.


Οπως ειπαμε και πριν, ασε τον πονο μου, και μην αναφερεσαι σε συναισθηματα αλλων ανθρωπων. Το τι κανει ο καθενας για τον διπλανο του δεν εισαι σε θεση ουτε να το γνωριζεις ουτε και να το κρινεις. Δεν ειδα κανεναν να λεει σε σενα οτι "το ψωμι σου ειναι διπλο και εχεις λουλουδια να ποτιζεις, αλλα κατα βαθος κλαις και για τον συνανθρωπο", οποτε μην το κανεις ουτε εσυ για τους αλλους, ειναι τουλαχιστον αγενες, τη στιγμη που δεν εχεις ιδεα.
there i go again pretending to be you
make-believing that i have a soul
beneath the surface, trying to convince you
it was accidentally on purpose

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2150
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Venceremos
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #62 στις: 31/01/10, 18:57 »
Transformer, μάλλον κάνω κάποιο λάθος και μιλάω αρκετά πολύπλοκα. Θα τα θέσω πιο απλά.

    Πολλά πράγματα που δεν έχουμε ζήσει Transformer, μπορούμε να τα κρίνουμε, αν όχι να τις καταλάβουμε σε βάθος (ούτε ο ένας άνθρωπος καταλαβαίνει τον άλλο σε βάθος γιατί δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος) γι΄αυτό και δεν θέλουμε να μας συμβούν, ή τα αποφεύγουμε, ή προστατεύομαστε από αυτά κτλπ.
    Έχεις ζήσει στη χώρα σου, μεταναστευτικό κύμα, παρόμοιο με αυτό που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες με αποτέλεσμα τις συνέπειες για τις οποίες μιλάμε παραπάνω?
    Πως μπορεί και κρίνεις λοιπόν κάτι το οποίο δεν έχεις ζήσει και θεωρείς ότι το δικό σου είναι χειρότερο ?
    Αυτό σημαίνει ότι μπορείς και κρίνεις ακόμη και κάτι το οποίο δεν έχεις ζήσει. Εδώ λοιπόν θα συμφωνήσουμε.
    Γι αυτό και του καθένα ο χορός του φαίνεται δυσκολότερος, γιατί κρίνει έξω από τον χορό.     
    Άλλωστε που ζητάει ο μετανάστης, είναι να μπορούμε να κρίνουμε αυτό το οποίο δεν έχουμε ζήσει, αλλά με θετική οπτική γωνία.
    Δηλαδή οι μετανάστες πεινάνε και διψάνε (δεν με νοιάζει αν είναι από πόλεμο ή οτιδήποτε άλλο) περνάνε πολύ άσχημα, σώστε τους.
    Ποιος σου είπε ότι κάθε άνθρωπος δεν μπορεί να κρίνει αυτή τη κατάσταση κατά αυτόν τον τρόπο, εκτός από ίσως μερικά καθίκια που θα έλεγαν χωρίς δεύτερη κουβέντα σκοτώστε τους ?
    Όμως και οι μετανάστες, θα πρέπει να μπορούν να κρίνουν την δική μας κατάσταση σαν χώρα (ακόμη και αν δεν την έχουν ζήσει) και να σκεφτούν, ότι όλες οι υπόλοιπες χώρες τους δέχονται περιορισμένα ή και καθόλου. Με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνεται αυτό που είπανε παραπάνω, μία ανεξέλεγκτη αποθήκη μεταναστών. Κάτι το οποίο έχει περισσότερο άσχημες συνέπειες για τους Έλληνες.
     Η πολιτική μετανάστευσης λοιπόν, σκοπό έχει να σεβαστεί και τον μετανάστη αλλά και την χώρα, έτσι όπως είναι ΣΗΜΕΡΑ διαμορφωμένα τα πράγματα.
     Λέω σήμερα, γιατί σε μία άλλη περίπτωση, που η Παγκόσμια Πραγματικότητα, είχε αλλάξει μυαλά, ίσως ναι, πάρα πολύ ωραία να ανοίγαμε την χώρα μας να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει και για όποιον λόγο θέλει. Όμως όταν η Πραγματικότητα, είναι ορισμένη με σύνορα, μεγάλες διαφορετικότητες και μεταναστευτικές πολιτικές εμείς δεν μπορούμε να ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ έτσι απλά με την καλή μας την καρδιά.
Η πραγματικότητα στην οποία έχουμε φτάσει, για να αλλάξει προς κάτι καλύτερο, χρειάζεται συνεχή αγώνα, πάρα πολλά χρόνια και τακτική.
Δεν μπορεί η Ελλάδα από τη μια στιγμή στην άλλη, να πάει ΚΟΝΤΡΑ σε αυτήν την πραγματικότητα. Δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει την δική της Επανάσταση και μάλιστα για λογαριασμό άλλων. Διότι πολύ απλά θα καταλήξει σαν τους πολύ γνωστους Επαναστάτες της Ιστορίας, σε ένα ωραίο φέρετρο ή σε έναν ωραίο σταυρό, να πεθαίνει ή να βασανίζεται μέχρι να πεθάνει.
Έαν λοιπόν κάποιοι πιστεύουν, ότι η Ελλάδα κακώς δεν επαναστατεί, θα πρέπει να σκεφτούν για πιο λόγο δεν επαναστατήσανε και οι ίδιοι, παρά το βάλανε στα πόδια.
Διότι πίστεψε με Tranformer, έαν οι Έλληνες δεχόντουσαν τους μετανάστες, με όλη την καλή καρδιά τους, ανεξέλγκτα,μάλιστα ρίχνανε το βιοτικό τους επίπεδο με την θέληση τους, για το καλό των μεταναστών και επικοινωνούσαν άριστα μεταξύ τους, κάποια μεγάλη Επανάσταση θα ετοιμαζόταν.
Όταν όμως βλέπεις να υπάρχει αντιπαράθεση μεγάλη, μεταξύ των εγχωρίων και των μεταναστών, σημαίνει ότι δεν ετοιμάζεται καμμία επανάσταση και ο λόγος της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης είναι καθαρά το κέρδος και η εκμετάλλευση.
Οι μεγαλύτεροι φόβοι μας, είναι ο πόνος και ο θάνατος. Γι αυτό οι μετανάστες φεύγουν από εκεί που φεύγουν, γι αυτό και τα κράτη εφαρμόζουν τις μεταναστευτικές πολιτικές τους και δεν τους δέχονται ανεξέλεγκτα.

Οι στατιστικές, είναι ένα ανθρώπινο εργαλείο και από τις στατιστικές μπορείς να μάθεις τι είναι ένας άνθρωπος. Από την άλλη είμαι και εγώ άνθρωπος. Από την άλλη είναι και οι γείτονες μου άνθρωποι. Οι μετανάστες όταν μετακομίζουν, πέρα από τα παιδιά, λειτουργούν βάση στατιστικών. Η στατιστική είναι ένας τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε. Μάλιστα ένας τρόπος που μας βοηθάει να ζούμε. Εσύ πιστεύεις ότι χωρίς την στατιστική, θα μπορούσε να ζήσει ο άνθρωπος ? ή να φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον ? Το μίσος έχει να κάνει με τον άνθρωπο, ξέρεις εσύ κάποιο άλλο ον που μισεί ? Πιστεύεις ας πούμε ότι αυτοί που μισούνε, δεν είναι άνθρωποι και είναι κάτι άλλο ?

Το ανθρώπινο αγαπάω, έχει πολλά επίπεδα. Υπάρχει αυτός που αγαπάει περισσότερο τον τόπο του από την ζωή του και αυτός που αγαπάει περισσότερο την ζωή του από τον τόπο του. Εγώ όμως όταν μίλησα για μετανάστευση από μέρους μου, σου εξήγησα πως ούτε αναγκάζομαι, ούτε με αναγκάζουν, ούτε αναγκάζω να με δεχτούν. Σου μίλησα για μετανάστευση που γίνεται επειδή θέλω να περάσω κάπου καλύτερα από τον τόπο μου, ενώ στον τόπο μου περνάω ήδη καλά, αλλά δεν μου φτάνει αυτό. Κι αυτό μετανάστευση είναι. Μην κρίνεις την μετανάστευση πάντα όπως την έζησες εσύ. Γι αυτό και υπάρχουνε διάφορα είδη μετανάστευσης.


Ξαναείπα, πως δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ηλικία στις απόψεις. Ακριβώς αυτό που λες βιώματα είναι το σημαντικό.
Αυτό με τα συναισθήματα, στο εξήγησα παραπάνω. Έαν δεν ήμουνα σε θέση να προσεγγίσω τα συναισθήματα σου, ή τα συναισθήματα των μεταναστών, δεν θα σας έβλεπα και ανθρώπινα. Θα σας έβλεπα στην καλύτερη σαν κοτόπουλα. Που ακόμη και αυτά τα βλέπω συναισθηματικά, παρ' όλο που έχω φάει πολλά. Διότι είμαι κρεατοφάγος. Ακριβώς και οι μετανάστες, θα πρέπει να προσεγγίσουν τα συναισθήματα που δημιουργούνται στους  Έλληνες από την μετανάστευση και τις συνέπειες της. Έαν δεν ανακατεύουμε τα συναισθήματά μας σε όλο αυτό, δεν πρόκειται να επικοινωνήσουμε ποτέ. Γιατί δεν θα επικοινωνούμε σαν άνθρωποι αλλά σαν ρομποτ.

Εσύ και ο King Μου έχετε πει αυτά και μπράβο σας, σας παραδέχομαι έαν είστε έτσι και γνωρίζετε και άλλους ανθρώπους έτσι. Εγώ όμως αυτό που βλέπω είναι ότι οι μετανάστες, ξεχνάνε το παρελθόν τους και εκεί που δεν τους νοιάζουν οι Έλληνες και το οικονομικό επίπεδο των 800ευρώ βασικός μισθός και σου λέει εσείς βγάζετε τόσα ενώ εμείς πεινάμε. Κάποια στιγμή ξεκινάνε και βγάζουν και αυτοί 800ευρώ και ξεκινάνε να ζουν μία ζωή όπως την ζούνε και οι έλληνες. Αυτό σημαίνει ότι έπαψαν να νοιάζονται για το παρελθόν τους και ζούνε μία ζωή ίδια με αυτήν που θεωρούσανε σπάταλη, ενώ σίγουρα στο κόσμο υπάρχουν ανθρώποι που πεινάνε και διψάνε και πεθαίνουν και αγωνίζονται για την επιβίωση τους και όχι για την διαβίωσή τους.

Μα όλα αυτά που βλέπω στην κοινωνία είμαι σε θέση να τα γνωρίζω και να τα κρίνω. Ακριβώς αυτό σου λέω στην από πάνω παράγραφο. Οπότε έχω ιδέα.
Μπορεί μέχρι στιγμής να μην είδα κανένα να μου λέει κάτι τέτοιο, αλλά βλέπω πολλούς που χωρίς να με ρωτήσουνε, αυτό το ψωμί που έτρωγα ξαφνικά μου το μειώνουν. Μάλλον λοιπόν θεωρήσανε ότι είχα πολύ για να τους δώσω.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Transformer

 • Παλιός
 • ****
 • Μηνύματα: 306
 • Φύλο: Γυναίκα
 • just let her crash and burn, she'll learn.
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #63 στις: 31/01/10, 19:31 »

    Έχεις ζήσει στη χώρα σου, μεταναστευτικό κύμα, παρόμοιο με αυτό που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες με αποτέλεσμα τις συνέπειες για τις οποίες μιλάμε παραπάνω?
   


;D
Σε ποια χωρα ακριβως να εχω ζησει τι πραγμα? Ετσι για τα πρακτικα, ειμαι Ελληνιδα. Ετσι για διευκρινιση, υπαρχουν και Ελληνες που μεταναστευσαν σε αλλες χωρες. Η Ελλαδα δεν ειναι μονο χωρα υποδοχης.


Δεν θελω να πω κατι αλλο,αφου και των 2 μας οι αποψεις ειναι ξεκαθαρες.
there i go again pretending to be you
make-believing that i have a soul
beneath the surface, trying to convince you
it was accidentally on purpose

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2150
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Venceremos
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #64 στις: 31/01/10, 19:54 »
Δεν εξηγείς κάτι με αυτό που λες. Απλά λες κάτι το οποίο έχει ειπωθεί πάρα πολλές φορές στα παραπάνω.
Και εγώ Έλληνας είμαι και το γνωρίζω ότι οι έλληνες μεταναστεύουν σε άλλες χώρες. Και τι με αυτό ?
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

 • Δεν με λένε Bill!
 • Administrator
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 10300
 • Φύλο: Άντρας
 • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
  • Skype - fronimitis
  • Facebook profile
  • Προφίλ
  • Κιθάρα
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #65 στις: 01/02/10, 08:17 »
Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποκτήσει ψήφους καβάτζα εν μέσω οικονομικής κρίσης γιατί τα χειρότερα όσο απίστευτο και να φαίνεται... έρχονται (απεργίες δημοσίων υπαλλήλων, τέλος των επιδοτήσεων των αγροτών το 2013 και άλλα ωραία...).

"Καβάντζα" από τώρα για μετά από 4 χρόνια; Χμμμ... Αλλά, έστω ότι θα ωφεληθεί το κυβερνών κόμμα ηθελημένα ή άθελά του, τι προτείνεις να γίνει; Να μην δώσει ποτέ καμία κυβέρνηση ιθαγένεια σε μετανάστες για να μην "ωφεληθεί"; Πρέπει ή δεν πρέπει να δοθεί ιθαγένεια; Αν ναι, από ποιον, πότε και πώς; Αν όχι, γιατί;

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1915
 • Φύλο: Άντρας
 • ΣΚΑΤΑ...
  • Προφίλ
  • www.myspace.com/meresmakis
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #66 στις: 01/02/10, 10:59 »
Έχω απαντήσει στο πρώτο μου σχόλιο στο θέμα. Διαβασέ το αν δεν βαριέσαι.
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2150
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Venceremos
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #67 στις: 01/02/10, 11:17 »
Βραζίλη, νομίζω ότι μέσα σε αυτές τις ερωτήσεις, θα έπρεπε να υπάρχει και η εξής. Πόσοι μετανάστες δικαιούνται την Ελληνική Ιθαγένεια, με βάση κάποια σειρά προτεραιότητας, από το σύνολο που συγκεντρώνει τις ιδιότητες για να την πάρει. Όπως μία τάξη μαθητών παίρνει ενα συγκεκριμένο αριθμό μαθητών και δεν έχει 100 παιδιά η κάθε τάξη αλλά 30-40. Άσχετα αν όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να είναι μαθητές, δεν μπορούνε να είναι μαθητές στην ίδια τάξη. Αντίστοιχα μετανάστες, στην ίδια χώρα. Υπάρχει δηλαδή μία κατανομή του πλήθους.

Καλό θα είναι να απαντηθεί και για πιο λόγο άφησε το Ελληνικό Κράτος τα Σύνορα του ανοιχτά. Είχε δηλαδή υπόψη του, ότι μας περισσεύουνε πολλά και θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τον κόσμο που πεινάει και διψάει ? και έαν όντως το Ελληνικό Κράτος είναι τόσο φιλεύσπλαχνο, για πιο λόγο εμφανίστηκε ξαφνικά τα τελευταία χρόνια τόσο μεγάλο κύμα μετανάστευσης από διάφορες χώρες? Δηλαδή, ξαφνικά το έμαθαν όλες οι άλλες χώρες ότι τα σύνορα μας είναι ανοιχτά ? Πριν από αυτόν τον καιρό  δεν πεινούσανε και δεν διψάγανε ? Ή ξαφνικά έγινε πόλεμος σε όλες τις άλλες χώρες και βρέθηκαν όλοι υπό άθλιες συνθήκες και μαζεύτηκαν όλοι μαζί την ίδια περίοδο?  
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος papous

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2466
 • Φύλο: Άντρας
 • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #68 στις: 01/02/10, 12:19 »
Οσο για την αναφορα στο αν "ξεχασα" η οχι, σε προηγουμενο ποστ σου -και εχω κανει και την αντιστοιχη παραθεση- λες πως μολις η ζωη μας γινει καλυτερη τα ξεχναμε ολα αυτα. Σε αυτο εχεις αδικο. Στο ειπε και ο King αλλωστε.

Μα γλυκιά μου, αυτό που ισχυρίζεσαι έχει απαντηθεί στην συζήτηση, και έχει τεκμηριωθεί η αντίθετη άποψη. Τι νομίζεις ότι εννοούμε όταν λέμε ότι οι ήδη ενσωματωμένοι μετανάστες στην Ελλάδα έχουν ρατσιστική πολεμική εναντίον των νεοεισερχόμενων?
Edit: Δεν το παραδέχτηκε και ο King άλλωστε.... (Διόρθωση του παλαιότερου κειμένου: "Το παραδέχθηκε και ο King άλλωστε..." μετά από δικαιολογημένη απαίτηση του ιδίου)

Όσο για την ευχή σου... Ματάκια μου, ξεχνάς ότι μιλάς σε ανθρώπους που έχουν την μετανάστευση στο αίμα τους: "Όπου γη και πατρίς".
Χοληδόχε, το κύμα μετανάστευσης εντάθηκε τα τελευταία 20 χρόνια, όχι διότι ανοίξε η Ελλάδα τα σύνορά της, αλλά διότι ανοίξαν οι πρώην σοσιαλιστικές χώρες τα δικά τους. Το πρώτο κύμα, από τις σοσιαλιστικές χώρες, ήταν η πρόβα τζενεράλε για το σημερινό.

Η Ελλάδα θεώρησε ότι ανήκει πλέον στην Δύση κι ότι μπορούσε να αλλάξει τους ρόλους, από χώρα αποστολής να μετασχηματιστεί σε χώρα υποδοχής, μάλλον εσφαλμένα όπως αποδείχτηκε διότι δεν είχε ούτε την αντίστοιχη πολιτική, ούτε τους μηχανισμούς ένταξης, ούτε την ωριμότητα του λαού, ούτε το απαραίτητο πολιτιστικό επίπεδο στα μεγάλα αστικά κέντρα, ούτε τους μηχανισμούς ελέγχου.

Βέβαια η απουσία των παραπάνω, ακόμα και τώρα μετά από 20 χρόνια, υποψιάζει τον καθένα είτε ότι είναι ανίκανη να τα έχει - όπως και πολλά άλλα - οπότε χρειάζεται κηδεμονία, είτε ότι η πολιτική της ήταν ακριβώς αυτή, να μην έχει πολιτική, οπότε και πάλι χρειάζεται κηδεμονία. Η Ελλάδα δηλ έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα παιδί της διεθνούς σκηνής το οποίο δεν μπορεί καν να αντιληφθεί τον πόλεμο που διεξάγεται αυτήν την στιγμή, σε όλα τα επίπεδα. Ούτε καν ότι σε λίγο θα αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από τον εχθρό του πατέρα της, και συγκεκριμένα την Τουρκία.

Οπότε, σύμφωνα μ' αυτό το σκεπτικό, κάθε συζήτηση περί των νόμων είναι περιττή, από εδώ και πέρα θα αποφασίζει ο μπαμπάκας για τα πάντα, εμείς ως καλά παιδιά θα πρέπει να κατεβάζουμε τα βρακάκια μας για να μας τις βρέχει κατά βούλησίν του. Εμείς το διαλέξαμε.
Όταν δεν μπορείς να βρεις κοινό παρονομαστή κάποιος άλλος θα τον επιβάλει.
« Τελευταία τροποποίηση: 01/02/10, 17:00 από papous »
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 1915
 • Φύλο: Άντρας
 • ΣΚΑΤΑ...
  • Προφίλ
  • www.myspace.com/meresmakis
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #69 στις: 01/02/10, 13:58 »
Εγώ μένω σε μιά περιοχή της Αθήνας που είναι γεμάτη μετανάστες όλων των κατηγοριών. Αυτό που αντικρύζω είναι ανθρώπους που ψάχνουν κάθε μέρα για ένα μεροκάματο (σήμερα το έχουν, τρεις μέρες όχι), ανθρώπους στοιβαγμένους σε ερειπωμένα υπόγεια , 20 άτομα σε μιά γκαρσονιέρα πολλές φορές, με συνθήκες υγιεινής απαράδεκτες και για τους ίδιους αλλά και για τους περίοικους. Μαζί με τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων που βγάζουν βόλτα οι καλοβολεμένες κυρίες , έχεις να προσέχεις καθώς περπατάς και τις ανθρώπινες...
Ανθρώπους που δεν μπορούν πολλές φορές να πληρώσουν το νοίκι τους ή τα κοινόχρηστά τους , με αποτέλεσμα οι παλιές αυτές πολυκατοικίες να μην έχουν πλέον χρήματα ούτε για το καλοριφέρ. Έχω δει ακόμα και πεταμένα στρώματα πίσω από τις εργατικές πολυκατοικίες στο Ν.Κόσμο , με μιά άθλια κουβέρτα να χρησιμοποιούντε για ύπνο έτσι στο δρόμο.
Αυτά τα αναφέρω γιατί κάποια στιγμή πρέπει να σκεφτούμε τι είναι φιλευσπλαχνία και τι όχι. Μπορεί αυτό το Κράτος που έχει σχεδόν χρεωκοπήσει και που έχει ανεργία πάνω από 10% (και μιλάμε για τους Έλληνες , με την έννοια ότι αυτοί είναι επίσημα καταγεγραμένοι), να έχει μιά σχετικά καλή Πρόνοια για αυτούς τους ανθρώπους; Κι αφού δεν μπορεί τώρα , με πιά λογική θα μπορεί αύριο , σε δύο ή τρία χρόνια που θα έχουν μπουκάρει κάποιες χιλιάδες ακόμα; Ας μου πει κάποιος μερικές υπαρκτές λύσεις και εγώ θα τις δεχθώ, αλλά τελικά, πόσο φιλεύσπλαχνοι είμαστε , απλά με το να τους αφήνουμε να επιβιώνουν, χειρότερα και από τα ζώα των κυριών που ανέφερα παραπάνω. Και μιλάμε για ρατσισμό. Αυτοί πιστεύετε ότι μας λατρεύουν; Με πια λογική; Για τη φοβερή ζωή που τους προσφέρουμε μήπως; Για να ενταχθείς κάπου , πρέπει και να το θέλεις να ενταχθείς. Αλλά τώρα νομίζουμε ότι μόνο εμείς λέμε οι "κωλοξένοι"; Και αυτοί δεν λένε οι "κωλοέλληνες"; Φαύλος κύκλος τον οποίον τον δημιουργούν οι πολιτικές και όχι οι λαοί, που πάντοτε κάποιοι για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες τους κολλάνε τη λεζάντα "ρατσιστές" και καθαρίσανε...
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

 • Μπασίστας
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3334
 • Φύλο: Άντρας
 • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #70 στις: 01/02/10, 14:43 »
Οσο για την αναφορα στο αν "ξεχασα" η οχι, σε προηγουμενο ποστ σου -και εχω κανει και την αντιστοιχη παραθεση- λες πως μολις η ζωη μας γινει καλυτερη τα ξεχναμε ολα αυτα. Σε αυτο εχεις αδικο. Στο ειπε και ο King αλλωστε.

Μα γλυκιά μου, αυτό που ισχυρίζεσαι έχει απαντηθεί στην συζήτηση, και έχει τεκμηριωθεί η αντίθετη άποψη. Τι νομίζεις ότι εννοούμε όταν λέμε ότι οι ήδη ενσωματωμένοι μετανάστες στην Ελλάδα έχουν ρατσιστική πολεμική εναντίον των νεοεισερχόμενων?
Το παραδέχτηκε και ο King άλλωστε....

Θελω να μου πεις papou που ακριβως παραδεχτηκα οτι οι ενσωματωμενοι μεταναστες στην Ελλαδα εχουν ρατσιστικη πολεμική εναντιον των νεοεισερχομενων. Αν δεν το βρεις σε παρακαλω μη βαζεις λογια στο στομα μου.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος papous

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2466
 • Φύλο: Άντρας
 • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #71 στις: 01/02/10, 15:55 »
Οι εποχες που οι μεταναστες ερχονταν στην Ελλαδα γιατι υπηρχε δουλεια εχουν περασει ανεπιστρεπτη και οι μεταναστες που ηρθαν στην Ελλαδα για αυτον τον λογο, Αλβανοι, Ουκρανοι κ.α. έχουν καταφερει να προσαρμοστουν μια χαρα στην χωρα.

Mac, στα σίγουρα δεν μας λατρεύουν αλλά βρες μου κάποιον που να λατρεύει τον συνάνθρωπό του σ' αυτήν την χώρα! Εδώ κι οι Έλληνες μεταξύ τους πλακώνονται ολημερίς δια ασήμαντον αφορμήν, η χώρα μοιάζει με το χωριό του Αστερίξ (άνευ μαγικού ζωμού). Ακόμα κι εσύ σ' ένα θέμα καυτηρίασες την αγάπη για την πατρίδα και τους συμπατριώτες, ακόμα κι εσύ έχεις αναφέρει ότι όλοι είμαστε κλέφτες, ψεύτες, λωποδύτες...

Ποιός ο λόγος λοιπόν να μας λατρεύει κάποιος? Και για ποιόν λόγο να λατρεύει ο ένας τον άλλον? (σατυρικό σχόλιο)

Το θέμα είναι ότι οι βλακείες ήδη έχουν γίνει. Η μεταναστευτική πολιτική έπρεπε να είχε χαραχτεί ήδη από το 1989. Αυτοί όμως που σχεδιάζουν την πολιτική είτε δεν μπορούν να δουν μερικά χρόνια μπροστά, είτε βλέπουν και το κάνουν επίτηδες. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Όσοι τώρα μιλούν για την δική μας μετανάστευση, θα έπρεπε να γνωρίζουν, ιδίως εάν λένε ότι ανήκουν στις τάξεις των μεταναστών, ότι κι αυτή είχε γίνει με γνωμονα την μεταναστευτική πολιτική των χωρών υποδοχής. Δεν ήταν ξέφραγο αμπέλι οι χώρες αυτές, και δεν πήγαινε όποιος ήθελε. Υπήρχαν και υπάρχουν ποσοστώσεις για τα εισερχόμενα έθνη, εξονυχιστικοί έλεγχοι κλπ.
Μην μπλέκουμε την μετανάστευση των πληβίων μ' αυτήν των επιστημόνων. Τους τελευταίους τους παρακαλάνε όλοι, μερικές φορές τους κλέβουν κι όλας. Αυτό είναι και το μόνο που δεν κάνει η Ελλάδα σ' όλο αυτό το θέμα. Αυτήν την στιγμή αποβάλλει τα καλά στοιχεία και κρατά την μπλέμπα. Είναι χαμένη από χέρι δηλ.

Εφόσον λοιπόν τα σφάλματα έχουν ήδη γίνει, πρέπει τουλάχιστον αυτήν την στιγμή να κρατηθούν οι ισορροπίες. Χρειάζεται δηλ η απόδοση ιθαγένειας στα ντόπια παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής, και χρειάζεται νέο αίμα η χώρα αυτή. Αλλιώς καταποντίστηκε και δεν είναι ολίγοι αυτοί που τους συμφέρει αυτός ο καταποντισμός.
Το δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές των ενσωματομένων μεταναστών είναι αυτονόητο. Εφόσον παράγουν και συνεισφέρουν στην κοινωνία. Εγώ θα πρότεινα να έχουν και δικαίωμα κατάθεσης υποψηφιότητας για θέση δημάρχου και περιφεριάρχη, όχι μόνο για θέση συμβούλων, μήπως δούμε και καμμιά άσπρη μέρα! Τι περίεργα καινούρια "δημοκρατικά" είναι αυτά, να έχεις το δικαίωμα του εκλέγειν αλλά όχι του εκλέγεσθε?

Τώρα τα άλλα κουφά, ότι δήθεν η απόδοση ιθαγένειας θα συνεισφέρει στο ασφαλιστικό σύστημα? Αυτό θα ίσχυε αν και οι νυν ιθαγενείς ήταν όλοι ασφαλισμένοι. Εφόσον και πολλοί νυν ιθαγενείς βρίσκονται υπό καθεστώς μαύρης εργασίας....
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

 • Μπασίστας
 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 3334
 • Φύλο: Άντρας
 • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #72 στις: 01/02/10, 15:57 »
Συγνωμη αλλα εγω εκει πουθενα δεν γραφω οτι οι εγκατεστημενοι μεταναστες εχουν ρατσιστικη πολεμικη στους νεους μεταναστες. Σε παρακαλω να ανακαλεσεις η να ζητησεις συγνωμη.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος papous

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2466
 • Φύλο: Άντρας
 • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #73 στις: 01/02/10, 16:54 »
Ok, νόμισα ότι το "κατάφεραν να προσαρμοστούν μια χάρα στην χώρα" εννοούσε ότι απέκτησαν και τα χούγια μας και την ιδιοσυγκρασία μας.

Οπότε ανακαλώ!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

 • Εδώ είναι το σπίτι μου
 • *****
 • Μηνύματα: 2150
 • Φύλο: Γυναίκα
 • Venceremos
  • Προφίλ
Απ: Ζουν ανάμεσά μας...
« Απάντηση #74 στις: 01/02/10, 17:17 »
Τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει κάτι τέτοιο παππού ? ότι έχω καταφέρει να προσαρμοστώ μια χαρά ? δηλαδή ότι εγώ βλέπω, να νοικιάζουν ένα σπίτι, να έχουν αυτοκίνητο, δύο παιδάκια και να δουλεύουν πολλές φορές 2 δουλειές, σημαίνει κάτι διαφορετικό ?

Επίσης παππού πιστεύεις, ύστερα από την φοβερά άνετη κατάσταση της Ελλάδας (εξού και δεχόμαστε μετανάστες) μπορεί μία Ελληνίδα, που γεννήθηκε το 87 στην Ελλάδα, να έχει βιώσει την σκληρή μετανάστευση, ως αναγκασμό ? ή έφυγε για κάτι καλύτερο από την Ελλάδα, αφού η Ελλάδα είναι μια χαρά! Διότι μου φαίνεται ότι μπερδεύουμε την ανάγκη με τις πατάτες καθώς και ενώ αναζητάμε το καλύτερο του καλύτερου μέσω της μετανάστευσης, μιλάμε για πιεστική οικονομία των εγχωρίων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Adios Muchachos!

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
12 Απαντήσεις
4486 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27/08/08, 20:22
από Giorgos K.
0 Απαντήσεις
1618 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29/09/08, 16:43
από Lightstringer
5 Απαντήσεις
2879 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 03/11/08, 14:14
από Como Esta Loco
13 Απαντήσεις
6321 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26/02/10, 14:44
από morsanimi
9 Απαντήσεις
3142 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 03/03/10, 09:33
από parlats
3 Απαντήσεις
1533 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 02/12/10, 19:19
από m@ster k@frer
5 Απαντήσεις
2574 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24/02/11, 10:24
από panixgr
7 Απαντήσεις
2606 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24/02/11, 01:32
από JimiDS
6 Απαντήσεις
2207 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17/06/11, 21:16
από studio54
10 Απαντήσεις
5854 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29/09/15, 16:37
από modfori