Περι μουσικής > Αναζήτηση τραγουδιών

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΣΥΝΘ/ΣΤΙΧ.

<< < (3/15) > >>

Viennezos:
Α) Καταχώριση "Τερζής":

1. Τερζής Μιχάλης:
- Στην Ανατολή στη Δύση
- Τρελό καλοκαίρι

2. Τερζής Νίκος:
- Θα πέθαινα για σένα (I would die for you)


Β) Καταχώριση "Τερζής Μιχ." (τραγούδι "Ανατολή"):

Και πάλι για το Μιχάλη Τερζή πρόκειται.

Σπύρος:
Όσα είναι σβησμένα τα έχω διορθώσει (για να μην τα ξεχνάω  ;D )

Ο Νέος Κιθαρωδός:

--- Παράθεση από: Viennezos στις 12/09/02, 02:03 ---
Καταχώριση "Παπαϊωάννου":
4. Όσο για το τραγούδι με τη Βιτάλη "Γλέντα τη ζωή" (εναλλακτικός τίτλος: "Τι τα θέλεις τα λεφτά"), δεν γνωρίζω το μικρό όνομα του συνθέτη. Πάντως αρχίζει από "Ι.".

--- Τέλος παράθεσης ---


Βιεννέζο, είσαι αξεπέραστος!

Επέτρεψέ μου μια διευκρίνηση: Ο Ι. Παπαϊωάννου είναι πάλι ο γνωστός Γιάννης (= Ιωάννης) Παπαϊωάννου, αν και το τραγούδι είναι γνωστό τουρκικό...

Viennezos:

--- Παράθεση ---Ο Ι. Παπαϊωάννου είναι πάλι ο γνωστός Γιάννης (= Ιωάννης) Παπαϊωάννου, αν και το τραγούδι είναι γνωστό τουρκικό...
--- Τέλος παράθεσης ---


Κάπου είχα διαβάσει κι εγώ πως πρόκειται για τον γνωστό Γιάννη Παπαϊωάννου. Πάντα είχα έντονες αμφιβολίες για τρεις λόγους:
- Το ασυνήθιστο (αναφορικά με τον Γιάννη Παπαϊωάννου) "Ι." ως αρχικό γράμμα του μικρού ονόματος.
- Το γεγονός πως όπως φαίνεται δεν υπάρχει άλλη (παλιότερη) εκτέλεση του τραγουδιού από εκείνη με τη Βιτάλη του 1984 (δηλαδή 10 περίπου χρόνια μετά το θάνατο του Παπαϊωάννου).
- Ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο στιχουργός, δηλαδή κάποιος που μόνο άυτή την εποχή της ηχογραφήσης άρχισε να εμφανίζεται με στίχους.

Αλλά αφού τώρα το λες κι εσύ, Νέε Κιθαρωδέ, αρχίζω να το πιστεύω. ;) (Μπορεί η μελωδία να ήταν παλιότερη - και σε τελευταία ανάλυση τουρκικής προέλευσης, όπως γράφεις - και μόνο χρόνια [ή ακόμα και δεκαετίες] αργότερα ο Βασίλης Παπαδόπουλος έγραψε τους συγκεκριμένους στίχους πάνω στη μελωδία.)

Viennezos:
Αγγελάκης Ανδρέας, Αθανασόπουλος Γιώργος, Αλαγιάννη Βάσω [σημ.: καμιά φορά το επίθετο γράφεται και Αλλαγιάννη], Αλατζάς Μάκης  
 
Αγγελόπουλος Μανώλης [αν και σύμφωνα με τα στοιχεία σε διάφορους δίσκους δεν είναι ο συνθέτης του τραγουδιού "Τα μάυρα μάτια σου" αλλά είχε μόνο διασκευάσει μια παλιότερη μελωδία]

Καταχώριση "Άγγελου":
Πρόκειται για τον στιχουργό με επίθετο Άγγελος.
Πολλές φορές έτσι αναφέρεται στους δίσκους (δηλαδή χωρίς μικρό όνομα), καμιά φορά όμως και ολόκληρο το ονοματεπώνυμο: Θεόδωρος Άγγελος.
Γι’ αυτό ίσως η πιο σωστή καταχώριση θα ήταν: Άγγελος (Θεόδωρος)" (δηλαδή το μικρό του όνομα σε παρενθέσεις).    

Καταχώριση "Αδελφοί Κατσιμίχα":
Επίτηδες εδώ (στο γράμμα Α) και όχι στο γράμμα Κ;

Καταχώριση "Αθανασίου":
Πάντως το μικρό όνομα αρχίζει από Κ.

Καταχώριση "Άθας":
 ??? ???
Προτείνω ως μικρό όνομα Θοδόσης.
(Γιατί έτσι αναφέρεται στο βιβλίο της Ιωάννας Κλειάσιου για τον Ζαμπέτα [όπως και στο δίσκο "Ανώτατη Ζαμπετική"], δηλαδή "Θοδόσης Άθας".)
(Αντίθετα, στο δίσκο "Ο Τζακ Ο’ Χάρα" [με τη Μοσχολιού] λέγεται "Άθας Αθάνας". Ίσως σε παρενθέσεις και αυτό το ονοματεπώνυμο;;)

Καταχώριση "Αλεβιζάτος" (τραγούδι "Με τους αλήτες"):
Όντως καμιά φορά έτσι γράφεται το επίθετο (με ε). Αλλά σπάνια. Συνήθως γράφεται με ι, δηλαδή Αλιβιζάτος. Προτείνω λοιπόν να ενωθούν αυτές οι καταχωρίσεις.

Αλεξάνδρου Αλέξανδρος, Αλεξίου Χάρις, Αλεξίου Π. = Αλεξίου Παναγιώτης, Αλεξόπουλος Αλέξης [σημ.: να ενωθεί με την άλλη καταχώριση "Αλεξόπουλος Αλέξης"], Αλιβιζάτος Σαράντης, Άλλος Κώστας  


Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View