Περι μουσικής > Συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις

14-01-07: Σεμινάριο κιθάρας με τον Gus G. των Firewind Στην Καβάλα

(1/4) > >>

Tagima:
14-01-07: Σεμινάριο κιθάρας με τον Gus G. των Firewind Στην Καβάλα.

Διοργάνωση: The Guitar School Κώστας Παρασκευας

(www.firewind.gr)
(http://www.nemesisguitarschool.com)


 
                        ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΙΘΑΡΑΣ ME TON GUS G.

  O GUS G. γεννήθηκε το 1980 στην Ελλάδα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αν και μόλις 26 χρονών έχει ήδη μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη καριέρα στο εξωτερικό με αξιόλογες περγ@μηνές απ’ το διεθνή τύπο και μια καταξιωμένη πορεία στην ανατολή και ιδιαίτερα στην Ιαπωνία όπου και θεωρείται ένας απ’ τους Guitar Heroes της σημερινής εποχής, χαρακτηρισμός που δόθηκε πανάξια απ’ τους φαν και λάτρεις της ηλεκτρικής κιθάρας και είναι ο μοναδικός Έλληνας κιθαρίστας που κατάφερε να αποκομίσει αυτόν τον άτυπο τίτλο στα στόματα των οπαδών και σε στήλες περιοδικών ανά τον κόσμο.
  Σε ηλικία 18 χρονών φαινόταν κιόλας το μοναδικό του ταλέντο στην ηλεκτρική κιθάρα αφού έπαιζε με δεξιοτεχνία που θα ζήλευε ακόμα και ένας φτασμένος κιθαρίστας. Πήρε λοιπόν την απόφαση να φύγει στο εξωτερικό έχοντας και τη στήριξη της οικογένειας του (πράγμα σπάνιο στην Ελληνική κοινωνία για τους ταλαντούχους νεαρούς μουσικούς). Μια απόφαση που  έχουν πάρει και άλλοι Έλληνες μουσικοί  στο παρελθόν και που θέλει πολλά κoτσια ιδιαιτέρα για έναν νεαρό σε ηλικία όπως ήταν τότε ο GUS G.
  Το ξεκίνημα του τον βρίσκει στη Σουηδία με τη γερμανική μπαντα των Mystic Prophecy και κατόπιν με τους Dream Evil με του οποίους και ηχογραφεί 3 άλμπουμ και 2 single και κάνει μαζί τους περιοδεία στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία. Παράλληλα παίζει και με τους Nightrage με τους οποίους ηχογραφεί 2 άλμπουμ, για να επικεντρωθεί τελικά στην παλιά δική του μπαντα τους FIREWIND http://www.firewind.gr με τους οποίους τράβηξε την προσοχή του Αμερικανού Guitar Hero των ‘80s David T. Chastain  ο οποίος και τους παίρνει στην δισκογραφική του εταιρία Leviathan Records όπου και κυκλοφορούν 2 άλμπουμ. Κατόπιν μεταπηδούν στην Century Media Records όπου και ηχογραφούν άλλα 2 άλμπουμ με τελευταίο το ALLEGIANCE το οποίο μπαίνει κατευθείαν στα Top 10 charts στην Ιαπωνία και στην Ελλάδα.
   Εκτός απ’ τις δισκογραφικές δουλειές με τα παραπάνω συγκροτήματα έχει ακόμα στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε δισκογραφίες άλλων καλλιτεχνών. Έχει παίξει μαζί με Marty Friedman, James Murphy, George Lynch, Michael Amott, Andy La Rocque (King Diamond), Roy Z κ.α. Έχει κάνει ήδη 5 ευρωπαϊκές περιοδείες, 4 στην Ιαπωνία, και μια στην Αμερική το 2005 στο περίφημο Ozzfest. Συμμετείχε σε μεγάλα φεστιβάλ δίπλα σε ονόματα όπως οι Black Sabbath, Iron Maiden, Velvet Revolver, In Flames,  Blind Guardian, Hammerfall, Kamelot, Death Angel, Rob Rock, Pretty Maids, Thunderstone, Nevermore κ.α. Έχει μπει ως εξώφυλλο πολλές φορές στο περιοδικό Young Guitar δίπλα σε κιθαρίστες όπως ο Alexi Laiho (Children Of Bodom), George Lynch (x-Dokken) και Nuno Bettencourt (Extreme).
 Το 2003 ψηφίστηκε 3ος καλύτερος κιθαρίστας απ’ τους αναγνώστες του περιοδικού Burn αφήνοντας πίσω ονόματα όπως ο Richie Blackmore, Zakk Wylde και Yngwie Malmsteen.
               Πρόσφατα μεγάλο εργοστάσιο διεθνούς φήμης που κατασκευάζει ηλεκτρικές κιθάρες, κατασκεύασε και έβγαλε στην αγορά το δικό του μοντέλο με την υπογραφή του επάνω (signature model), κάτι το οποίο δεν έχει γίνει για κανέναν Έλληνα μουσικό μέχρι σήμερα και σε οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο. Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το ότι αρκετές γνωστές στο χώρο εταιρίες  έχουν αναλάβει τον περιφερειακό του εξοπλισμό ως σπόνσορες, ένδειξη του πόσο σημαντικός μουσικός είναι.

    O GUS G. θα βρίσκεται στην πόλη της Καβάλας την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, όπου και θα δώσει σεμινάριο Κιθάρας για λογαριασμό της σχολής Κιθάρας του Κώστα Παρασκευά. Το σεμινάριο θα γίνει στο Live Club “ Νησί ” στις 20:30 η ώρα. Για συμμετοχή στο σεμινάριο μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα της σχολής Κιθάρας  2510229757 και 6944768068. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της σχολής στη διεύθυνση  www.nemesisguitarschool.com

pan-The_gunslinger:
Καλά, παρέλαση ονομάτων γίνεται στην Καβάλα? Τι πράγμα είναι αυτό? Αντέ να κάνει και κανένας δικός μας καμιά κίνηση.

drummer_boy:
Κορυφαίοι οι Firewind! Τους ανακάλυψα πρόσφατα και τα σπάνε!

Tagima:
Όταν αγαπας αυτο που κάνεις όπως ο Κώστας Παρασκεύας τα δινεις όλα! Ξεκινησε πριν δυο χρονια με τα σεμιναρια και καθε χρονο θα φερνει ονοματα!

Mike T.:
Πάντως πριν από κανα δυο χρόνια που πέρασαε ο Gus G. από Σέρρες για σεμινάρια έδωσε ρέστα.Πραγματικά αξίζει να τον ακούσει κανείς και μακάρι να ξαναρχόταν απο τα μέρη μας

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View