Santa:
Ρε συ μη μασάς. Μάθε να παίζεις με το μετρονόμο στο 40, και θα δεις πόσο εύκολο θα σου φαίνεται το shredding μετά ;). Βασικά δεν μπορείς να φτάσεις καθόλου παραπάνω ταχύτητα, ή απλά δεν σου ακούγεται καλά ο ήχος και μόνο? Αν ισχύει το δεύτερο, πολύ καλά κάνεις που προσέχεις αυτά τα πράγματα, αλλά μη γίνεσαι πολύ λεπτολόγος
newGuitarMan:
Κι εγώ το Speed Mechanics χρησιμοποιώ! Προτείνω να κάνεις αυτό που λέει ο Stetina, δηλαδή να ξεκινήσεις από αρκετά αργά (βασικά από την ταχύτητα όπου δεν κάνεις καθόλου λάθη και παίζεις άνετα και στο ρυθμό). Εκεί αφού δε θα προσπαθείς ιδιαίτερα να προλάβεις το ρυθμό, δώσε προσοχή στο πόσο απομακρύνεται η πένα σου από τη χορδή κάθε φορά που τη χτυπάς-μπορεί να φταίει αυτό(να απομακρύνεται δηλαδή πολύ η πένα σου από τη χορδή με αποτέλεσμα σε πιο γρήγορο ρυθμό να μην προλαβαίνεις να την επαναφέρεις). -Να μελετάς συχνά τη χρωματική κλίμακα που στην αρχή εγώ την θεωρούσα ελάχιστα χρήσιμη αλλά τελικά αποδείχτηκε σωτήρια ειδικά για γρήγορο ζέσταμα! (σ.10/ασκ.1 -σ.20/ασκ.35) -Πολύ καλή άσκηση είναι και η 25 (σ.17) στου Stetina και -Οι κλίμακες και ειδικά οι κλίμακες σε ascending και descending groups όπως στις σελίδες 42-46 του Sp.Mech. Σόρυ για το τεράστιο post ::) Ελπίζω να βοήθησα λίγο! Ακόμα ελπίζω ότι εννοείς ότι παίζεις 16α σε 92bps και όχι 32α σε τρίηχα!
YmiRLinG:
Δηλαδη μετα τα 92 δεν μπορεις να πιασεις ουτε τεταρτα ας πουμε? Απο τι ξεκινησες? Προσωπικα ξεκινησα (μπασσο βεβαια αλλα δν εχει μεγαλη σημασια) ασκησεις απο μετρονομο 60. Κατω απο τα 60 ειναι απελπιστικα αργο και εκει ειναι ενα καλο οριο να αρχισεις. Αν εκει τα εχεις πολυ ανετα τοτε θελει απλα επιμονη. και παντα ανεβαινε σταδιακα. Δηλαδη αμα πας να ξεκινησεις την εξασκηση στα 110 δεν θα σου βγει τιποτα κανε κανα δεκαλεπτο στο 60 μετα ανεβα. Επισης φροντισε στις ασκησεις στο 60 να μην απομακρυνονται πολυ τα δαχτυλα απο την ταστιερα. Δηλαδη να κανεις ας πουμε μια κλιμακα και να σηκωνεις οσο το δυνατον λιγοτερο τα δαχτυλα. Γιατι αν τα σηκωνεις πολυ τοτε το επομενο πατημα 99% θα σου βγει εκτος χρονου σε μεγαλυτερες ταχυτητες. Η καλυτερη εξασκαση γινεται στα αργα, αν μπορεις να παιξεις καλα αλλα πολυ καλα στο 60 τοτε μετα θα δεις οτι θα πεταξεις.
juggernot breaker*:
αυτα που σου λεει ο ρουφους(αν και μπασιστας) ειναι σωστα.... πρεπει να δουλεψει πολυ το δεξι χερι και το αριστερο στην αρχη με τεταρτα και μετα με ογδοα(κ.ο.κ) ωστε καποια στιγμη να μοπορεισ να φτασεισ σε ενα ικανοποιητικο επιπεδο 160. ξεκινα λοιπον καλυτερα απο το 40 αργα-αργα.καθε μερα για πολυ ςρα και με προγραμμα...ε δεν γινετε να μην καλυτερευση η κατασταση καποια στιγμη.... 8)
Salinas:
Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας.
Εννοείται ότι μιλάω για ασκήσεις με 16α. Εννοείται επίσης ότι τα τέταρτα τα πιάνω και στα 220. Από τα 60 μέχρι τα 84 πρέπει να είμαι πολύ εκτός φόρμας, να έχω πιεί τα κέρατά μου ή να είμαι εντελώς αφηρημένος για να κάνω λάθος. Ακριβώς αυτό είναι που με προβληματίζει: ενώ σ'αυτό το επίπεδο είδα μια βελτίωση που ούτε καν την περίμενα, ξαφνικά βρίσκω μπροστά μου μια κλειστή πόρτα, απ'την οποία δε μπορώ να περάσω: εννοείται, επαναλαμβάνω, πως δεν εγκαταλείπω την προσπάθεια, ιδίως γιατί με αυτό τον αργό αλλά πεντακάθαρο ήχο έχω καταφέρει πολύ ωραία πράγματα, που μόλις πριν ένα μήνα φάνταζαν ακατόρθωτα. Πάντως, πως να το κάνουμε, θέλω κι εγώ λίγο shredding! Επίσης, έχω προσέξει ότι στις αργές ταχύτητες τα δάχτυλα μένουν κολλημένα πάνω απ'τις χορδές, ενώ στις γρήγορες αρχίζουν σιγά σιγά ν'απομακρύνονται: στις δε χρωματικές, κατά το 4-3-2-1, το μικρό δάχτυλο απογειώνεται κι αυτό με ενοχλεί πάρα πολύ.