Περι μουσικής > Μουσικά νέα και συζητήσεις

ΒΥΝΙΛΙΟ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ;

(1/27) > >>

MACMISIAS:
Ρομαντισμός ή ανάγκη ;Ουτοπία και ευσεβής πόθος η επανάσταση ; Να κυκλοφορούν μαζί με τα άλλα για να υπάρχει επιλογή ; Στο εξωτερικό βγαίνουν ακόμα δίσκοι στην Ελλάδα τι γίνεται ; Αυτά και άλλα ,περιμένω τη γνώμη σας . 

Amylo:
νομιζω οτι επειδη το εχω ακουσει απο παλια και χαλασμενα πικ απ μου φαινετε λιγο χειροτερος ο ηχος..η ποιοτητα δλδ..αλλα πως να ας ρτο πω..πιο καθαρος ηχος..

Salinas:
Η επιτυχία του CD δεν οφείλεται στην ασύγκριτη ποιότητα ήχου που προσφέρει, αλλά στο γεγονός ότι είναι αρκετά ανθεκτικό (τη στιγμή που το βινύλιο θέλει μεγάλη προσοχή) και φυσικά πάμφθηνο για τις εταιρείες: ουσιαστικά το CD δεν έχει κόστος παραγωγής, ενώ το βινύλιο είναι κάπως τσουχτερούλι.
 Εγώ αναπολώ κάτι βαριά βινύλια που γύριζαν στα MK II στο ραδιοφωνικό σταθμό που δούλευα στη Βέροια και μ'έστελναν στον έβδομο ουρανό.

Και ιδίως για τους λάτρεις του κλασσικού ροκ, το ν'ακούς Purple, Zeppelin, Jethro Tull ή Thin Lizzy χωρίς το γρατζούνισμα της βελονας, είναι μεγάλη θυσία.

Θοδωρής:
Ειναι γεγονός ,αν εξαιρέσουμε ηχογραφήσεις cd με σαράουντ ήχο και πολλά εφφέ ,ότι ο ήχος των ηχογραφήσεων βυνιλίου είναι καλλίτερος (πιο γλυκός ήχος στις χαμηλές συχνότητες και πιο καθαρός στίς υψηλές (αν το πικάπ και ιδιαίτερα η κεφαλή μπορούν να τα αναδείξουν ).Ομως όπως όλα τα παλαιότερης τεχνολιγίας πράγματα (αρα και ακριβότερου κόστους ),τείνουν να εξαφανιστούν δυστυχώς.Εγω έχω πάνω απο 300 δίσκους βυνιλίου σε άριστη κατάσταση ,που όταν έχω χρόνο τους απολαμβάνω με τα αναλογικά μηχανήματά μου.

P.D.L.:
Ποιος όμως θα πείσει τις εταιρείες που κατασκευάζουν ή κατασκεύαζαν πικάπ να επιστρέψουν σε αυτό;
Γιατί εγώ που ψάχνω μία βελόνα για το πικάπ που έχω (του πατέρα μου)...ακόμα ψάχνω να βρω ακριβώς αυτήν που ταιριάζει. Έχω βρει μία η οποία όμως είναι λίγο πιο βαριά από αυτήν που πρέπει...;)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View