Ειδικά θέματα > Τα καλύτερα...

Κιθάρα και γυμναστική

(1/11) > >>

Mike Moss:
Καλησπερα στο φορουμ

Λοιπον το θέμα που με απασχόλησε είναι το εΞΗς: πολλοι απο μας ειμαστε γραμμενοι σε καποιο γυμναστήριο, ομάδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου κτλ. Το θέμα είναι (και ιδιαίτερα στα βάρη και το μπάσκετ) αν η καταπόνηση των χεριών οδηγεί το χέρι σε κάποια κατάσταση ακατάλληλη για τους κιθαρίστες. (επιδείνωση ή και δημιουργία συνδρομου καρπικού σωλήνα, τενοντίτιδας κτλ) - χαρακτηριστικό παράδειγμα οτι στους πιανίστες αντενδύκνειται το μπάσκετ!
Oι απόψεις διιστανται βεβαια. Υπάρχει ο Zakk ασπούμε που είναι αφοσιωμένος στα βαρη και παίζει κιθάρα μια χαρά (αν και οι συνέπειες μπορει να μην εχουν φανεί ακομα), αλλα μαζί με την πένα κουνάει όλο το χέρι και "σφίγκεται" για να παίξει γρήγορα αλλα και ο vai  κάνει βάρη και παίζει ταχύτητες μόνο με τον καρπό. Υπάρχει και η άποψη ότι με τα βαρη το σώμα (όπως και τα δάκτυλα) γίνεται δυσκίνητο και συνεπώς η ταχύτητα και ακρίβεια μειώνονται (εγω διαφωνώ). Είμαι της άποψης και εμπράκτως το έχω δει, ότι ενώ για μια τετραετία συνεχόμενα ασκούμαι (ενώ κιθάρα παίζω 13 χρόνια) δεν είδα επιδείνωση στο παίξιμο μου ή στην "υγεία" των χεριών μου. Αρκεί βέβαια πριν απο κάθε μεγάλη μελέτη ή συναυλία να μην έχει προηγηθεί η τερατώδης προπόνηση που κάνει τον αρνολντ να αισθάνεται μικρός! χεχε   Με σετάκια διατάσεων και καλό ζέσταμα και αποθεραπεία όλα θα ναι ΟΚ!

Υπάρχουν σχόλια ή και εμπειρίες (θετικές - αρνητικές) επ αυτού?

Johnie Darko:
To μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι οτι ισως με μερικα αθληματα κτλ περα απο πιθανους τραυματισμους, να εχεις ισως πολυ αργοτερα προβληματα (οσων αφορα την κιθαρα εννοω) μεγαλωνοντας ηλικιακα, τα οποια τωρα λογω γενικοτερης καλης φυσικης καταστασης και υγειας να μην φαινονται καθολου...

profsokin:
Εγώ είμαι ο απόλυτος λαπάς, λεπτός μεν, αλλά δεν έχω γυμναστεί ποτέ μου.. Βάλαμε στην πόρτα ένα μονόζυγο και είπα να κάνω λίγο και μετά από κάποιες μέρες που έκανα (1-2 έλξεις, δεν μπορω περισσότερες :-[) άρχισε να με πονάει, ή καλύτερα να με ενοχλεί ο καρπός του αριστερού χεριού, όχι διαρκώς, αλλά κάθε τόσο.. Τώρα έχουν περάσει 2-3 βδομάδες αλλά πάλι, εκεί που είμαι μια χαρά, στηρίζομαι κάπου με το αριστερό χέρι και νιώθω ξαφνικά πόνο..

Nexis:
Έχετε δει τον Petrucci? Ήταν λαπάς και πλάκωσε τα γυμναστήρια και έγινε αρκούδα. Να και το ανάλογο λινκ (δείτε το έχει πολύ πλάκα) http://www.wikiality.com/John_Petrucci. Το παίξιμό του είναι το ίδιο φοβερό όπως και πρίν

sirius:
Προσοχή εδω παθών!
γυμναστήριο + κιθάρα + κακήδιατροφή(χωρίς φρούτα πχ) = Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα & Τενοντίτιδες
Στο κατάλληλο θέμα για την υγεία έχω μιλήσει για το Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα που με ταλαιπωρεί.
Η συμβουλή μου είναι πως γυμναστική και κιθάρα θα ήταν καλό να μην πάνε μαζι. Και βέβαια μιλάω για καταπόνηση των χεριών.

Παιδιά μην ξεχνάτε το ζέσταμα πριν παίζεται!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View