Ειδικά θέματα > Ηχογραφήσεις και Στούντιο

To πρώτο μου home studio, κάποιες μικρές απορίες...

(1/10) > >>

Hellborn:
Πολύ πρόσφατα μπηκα στο χώρο του Home Studio για να δοκιμάσω και γώ την τύχη μου. Τα σχέδια μου προς το παρώ δέν είναι μεγαλεπίβολα... Προπαραγωγές έτσι ώστe όταν γράφω κάτι να ξέρουν οι υπόλοιποι(Που εύχομαι κάποια στιγμή να τους βρώ) τι έχω στο μυαλό μου.

Το πρώτο μου πρόβλημα ήταν τα Midi τύμπανα, τελικά με το DRUMKIT FROM HELL ολα λύθηκαν όπως φαίνεται, και μόλις σήμερα ολοκλήρωσα την σύνθεση και ηχογράφηση (κιθάρες/midi drums,αύριο θα βάλω το μπάσο) του πρώτου μου κομματιού. Μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλύτερα απ'ότι τα περίμενα ώς προς τον ήχο της κιθάρας.

Εδώ έρχεται η ερώτηση: Μπορείται να μου προτείνεται κάποια κατάληλα εργαλεία για τη μίξη να κατεβάσω? Καποια EQ, compressors, filters κλπ. Αν αυτό βοηθάει το στύλ που γράφω είναι ακραίο μέταλ , με high-gain και ογκώδεις κιθάρες, blastbeats, δίκασες κ.λ.π.

Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι οι 2 ρυθμικές κιθάρες του κομματιού έχουν βγεί πολλύ ογκώδεις και μπάσες, χωρίς να μπουκώνουν όμως, κι έτσι δεν ξέρω που να χωρέσω το μπάσο.


Και μία δεύτερη ερώτηση, υπάρχει κάποιος τρόπος να ρυθμίσω τα  bpm στον EZdrummer?

RORY GALLAGHER:

Αυτό με τα bpm δεν ρυθμίζεται από το ezdrummer, αλλά από το cubase...Η βλακεία είναι ότι σε ένα κομμάτι θα μπορείς να έχεις μόνο έναν ρυθμό..Δλδ δεν μπορείς στο Χ σημείο να κάνεις το μπιτ πιο γρήγορο.. (ή τουλάχιστον δεν το έχω βρει εγώ) ::)Στο πάνελ που εμφανίζεται/εξαφανίζεται με το F2 αλλάζεις τον αριθμό που default είναι 120 και το αυξομοιώνεις ανάλογα με το ρυθμό που θες..Αυτό όμως επιταχύνει/επιβραδύνει και ό,τι άλλο έχεις ηχογραφήσει,γι αυτό πρέπει να το κάνεις πριν βάλεις οτιδήποτε άλλο

Για τα υπόλοιπα,αν δεν το έχεις κάνει ήδη,πειραματίσου με τα panner,eq,compressors,reverbs που έχει από μόνο του το cubase ώστε να πάρει κάθε όργανο τον χώρο του στη μίξη κλπ κλπ ;)

Fteo:

--- Παράθεση από: RORY GALLAGHER στις 17/03/08, 01:17 ---
Αυτό με τα bpm δεν ρυθμίζεται από το ezdrummer, αλλά από το cubase...Η βλακεία είναι ότι σε ένα κομμάτι θα μπορείς να έχεις μόνο έναν ρυθμό..Δλδ δεν μπορείς στο Χ σημείο να κάνεις το μπιτ πιο γρήγορο.. (ή τουλάχιστον δεν το έχω βρει εγώ) ::)

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό ρυθμίζεται από το tempo track από το tab Project στο Cubase.

freemind:
Hellborn προτεινω το πακετακι της Waves, που ειναι τα καλυτερα plug ins. Μην ρωτησεις που θα τα βρεις ( πειρατικα ). Το καλυτερο θα ηταν να τα παρεις αυθεντικα.

Περα απο αυτο, οι ρυθμικες εχουν ηχογραφηθει λαθος εξαρχης. Τετοια προβληματα δεν διορθωνονται μετα, αλλα πριν την ηχογραφηση. Εαν υπαρχει ορεξη, δουλεψτε απο την αρχη το κομματι των ρυθμικων, προσεχοντας τον ηχο.

kronus:
Βασικά τα μπάσσα ατην μίξη θα τα πάρεις μόνο από το μπάσσο, οι κιθάρες είναι μεσαία όργανα κ χρειάζονται μεσαίες ρυθμίσεις. Κατά την κλασσική ατάκα:"οι metallica έχουν βαρύ, ογκώδες ήχο με χαμηλές τις μεσσαίες, άρα και εγώ θα κόψω τα μεσαία". Αν ακούσει κανείς όμως τον hammet να παίζει μόνος του το enter sandman πχ, θα ξενερώσει από την τόση μεσαιήλα!!! Απλά, τόνισε τις μεσσαίες στις κιθάρες σου κ θα βρεθεί χώρος να χωθεί το μπάσο. Μην το παρακάνεις όμως γιατί έτσι θα γίνει πολύ ξερός ο ήχος. Όσο για τον όγκο, ηχογράφησε το κάθε μέλος πολλές μα πάρα πολλές φορές σε ελαφρώς διαφορετικές συχνότητες(αν είναι δυνατόν κ με διαφορετικό εξοπλισμό, πχ μια με marshall μια με mesa boogie-δεν είναι ανάγκη να κατέχεις τα μηχανήματα, ας είναι καλά οι προσομοιοτές) και (δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα) συμπίεσε τα. Έτσι να κάνεις με την κιθάρα1 την 2 κοκ, καθώς και με το μπάσο.  Κ ένα tip που έμαθα από τον drummer που παίζουμε μαζί: στις ηχογραφήσεις πέρα από τα triggers στην κάσα, δοκιμάστε να βάλετε ένα κομματάκι από τηλεκάρτα ή πιστωτική(εννοείται ληγμένες ;D) στο σημείο όπου χτυπάει ο κόπανος του πεταλιού-θα πάρετε αυτόν τον χαρακτηριστικό "χτυπητό" ήχο αλά vinnie paul σε γρήγορες δικασιές.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View