Ειδικά θέματα > Ηχογραφήσεις και Στούντιο

Έφτιαξες τον ήχο που πάντα ήθελες! Έφτιαξες όμως τον χώρο που ακούς ? ? ?

<< < (3/3)

raspygeorge:
Σημαντικό: Ολα τα πανελ που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των μπασων και βασίζονται στην απορρόφηση (σαν κι αυτό που παρουσιάστηκε εδώ) χρειάζονται απόσταση από τον τοίχο για να αποδώσουν καλά. Αν τα κολλήσεις στον τοιχο, τοτε σε εκέινο το σημείο τα ηχητικά κύματα κάτω από 300 Hz έχoυν μικρή ταχύτητα, υψηλή πιεση και ειναι δυσκολα απορροφήσημα.

agrammatos:
Γεια χαρά σε όλους


Έφτιαξα ένα στούντιο για προβούλες. Οι διαστάσεις του είναι 3mx7m και ύψος 2.6m). Επενδύθηκαν όλοι οι τοίχοι και το υλικό αυτό: https://www.thomann.de/gr/the_takustik_hilon40.htm
Στο δάπεδο έχω εγκαταστήσει laminate.


Τα όργανα που χρησιμοποιώ είναι ηλεκτρικό μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική drums, synthesizer και φωνές. Τα τύμπανα τα στέλνω με μικρόφωνα στο PA.


Το PA αποτελείται από 2 ηχεία 15" και ένα subwoofer 18". Τα ηχεία είναι τοποθετημένα στις δύο πλευρές των τρίμετρων τοίχων.


Το sub τοποθετήθηκε σε μία γωνία που σχηματίζει ο τοίχος των 3m με τον τοίχο των 7m.


Η μπασοκολώνα βρίσκεται στην δίπλα γωνία (περίπου 3μ μακριά δηλαδή από το sub)

Ψάχνοντας βρήκα αυτό το υλικό https://www.thomann.de/gr/the_takustik_cbt_37.htm

Βρήκα βέβαια και κάτι diy panels, αλλά χώρος δεν υπάρχει πολύς για να τα τοποθετήσω. Πιστεύεται ότι μ' αυτά τα τριγωνικά panels στις γωνίες του studio θα έχω αποτέλεσμα?

Στο συνημμένο αρχείο έχω σχεδιάσει την κάτοψη (περίπου) του χώρου.

Ευχαριστώ πολύ!!!!

saved:
Πιστευω το καλυτερο με λιγοτερα,ειναι να βαλεις τετοια στις γωνιες,και τακλασθκα ηχομονοτικα απενατη απο τα ηχεια για να μην γυρναει ο ηχος πισω απο την ανακλαση.Βεβαια οσο πιο πολα τοσο πιο καλα

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View