Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μουσικά όργανα και εξοπλισμός

Οι 10 καλύτερες Strat μέχρι 200 Ευρώ

<< < (2/11) > >>

Απόλλων:
Dean Avalanche (SSS)

Mια κιθάρα που δεν είχα υπόψη μου μέχρι πολύ πρόσφατα, και η οποία με εντυπωσίασε σε μια γρήγορη δοκιμή. Πολύ καλοφτιαγμένη κιθάρα, με προσεγμένα τάστα, Grover κλειδιά, καλό τρέμολο, με πολύ ωραίο ήχο (αν και σε αυτό μπορεί να ευθύνεται κυρίως ο Peavey Valve King 112 στον οποίο τη δοκίμασα), και γενικά με αίσθηση πολύ ακριβότερου οργάνου. Οφείλω να πω ότι αυτή την εντύπωση έχω αποκομίσει και από άλλες κιθάρες της Dean. Υπάρχει και σε έκδοση με HSS μαγνήτες (Avalanche Deluxe), αλλά είναι αρκετά ακριβότερη. Ομολογουμένως δεν ξέρω πολλά για αυτή την κιθάρα, πιστεύω όμως ότι αξίζει να βρίσκεται στο Top 10.ΞΥΛΑ: Paulownia σώμα, Maple μπράτσο, Rosewood ταστιέρα
YΠΕΡ: Κλασσικό στυλ, καλοί μαγνήτες και hardware, ποιότητα κατασκευής
ΚΑΤΑ: Ασυνήθιστα μεγάλα τάστα
ΤΙΜΗ: 155-167€

Περιγραφή από την ιστοσελίδα της Dean

Music Centre – 155€

Euroguitar – 167€

MB Music – 167€

Απόλλων:
Squier Affinity Strat (SSS) & Fat Strat (HSS)

Άλλη μια πολύ γνωστή και δημοφιλής κιθάρα στην κατηγορία των entry level strat. Χαρακτηριστικό το ωραίο και αρκετά παχύ σώμα από alder, αλλά και το πολύ στενό μπράτσο (40-41 χιλιοστά) το οποίο εμένα δεν με βολεύει καθόλου, αλλά για άλλους μπορεί να αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Αρκετά τίμιο όργανο και παραδοσιακά θεωρείται από τις κιθάρες με το καλύτερο value for money, αν και ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι πλέον πολύ πιο έντονος. Πάντως δεν κατάφερε να μπει στο δικό μου Top 3 (δες παρακάτω), κυρίως γιατί ακόμα και με λιγότερα χρήματα μπορεί κανείς να πάρει ένα πολύ καλύτερο όργανο. Πάντως οι λάτρεις της Fender μπορούν να αισθανθούν ότι έχουν ένα πιο «αυθεντικό» όργανο που φέρει το λογότυπο της Fender στο headstock, έστω και με πολύ μικρά γράμματα.

ΞΥΛΑ: Alder σώμα, Maple μπράτσο, Rosewood/Maple ταστιέρα
YΠΕΡ: Aρκετά καλή ποιότητα κατασκευής, κλασσική εμφάνιση, επιλογή rosewood ή maple ταστιέρας.
ΚΑΤΑ: Πολύ στενό μπράτσο, μέτριας ποιότητας ηλεκτρικά και μαγνήτες
ΤΙΜΗ: 180-190€

Περιγραφή Affinity Strat από την ιστοσελίδα της Fender
Περιγραφή Affinity Fat Strat από την ιστοσελίδα της Fender

Thomann (Strat) – 179€
Thomann (Fat Strat) – 189€

Μusicstore (Strat) - 185€
Musicstore (Fat Strat) - 185€

DV247 (Strat) – 186€
DV247 (Fat Strat) – 196€

Απόλλων:
Yamaha Pacifica 112J

Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για entry level strat, αλλά και μια από τις κιθάρες που έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο Internet. Nα διευκρινίσω κατ’ αρχήν ότι δεν μπόρεσα να εντοπίσω τις ουσιαστικές διαφορές αυτού του μοντέλου (112J) με το πιο ακριβό 112V και απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ οι κιθάρες που είχα δοκιμάσει μάλλον ήταν 112V. Λέω "ουσιαστικές" γιατί υπάρχει η εμφανής διαφορά του pickguard, το οποίο στην J περικλείει τελείως τον humbucker. Στην V αυτό δεν συμβαίνει και ο humbucker έχει δικό του πλαίσιο. Επίσης το ξύλο του σώματος στην J αναφέρεται ως "alder", ενώ στην V ως "solid alder", ότι κι αν σημαίναι αυτό στην πράξη. Παίρνοντας λοιπόν σαν δεδομένο ότι τα δύο αυτά μοντέλα είναι πολύ παρόμοια, η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για μια κιθάρα που έχει καλή ποιότητα κατασκευής και ξύλων, αλλά χάνει βαθμούς λόγω μαγνητών και hardware τα οποία είναι πολύ μέτρια. Μπορεί να αποτελέσει μια καλή βάση για αναβαθμίσεις, αν και στα 200 Ευρώ υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές που ίσως δεν θα χρειαστούν μια τέτοια επένδυση.ΞΥΛΑ: Alder σώμα, Maple μπράτσο, Rosewood ταστιέρα
YΠΕΡ: Ποιότητα κατασκευής, playability
ΚΑΤΑ: Μέτριας ποιότητας μαγνήτες, ηλεκτρικά και hardware, λίγο επίπεδη ταστιέρα
ΤΙΜΗ: Από 180-205€ και πάνω, ανάλογα με το χρώμα

Περιγραφή από την ιστοσελίδα της Yamaha

GAK – 179-200€

Euroguitar – 190€

Soundland - 199€

DV247 – 204€

Απόλλων:
Ibanez GSA-60 (HSS)

Μια διαφορετική πρόταση από την Ibanez που ξεφεύγει από τα κλασσικά πρότυπα της strat. Από τις πιο ενδιαφέρουσες και ποιοτικές κιθάρες στα 200 Ευρώ. Πολύ βολική κιθάρα, κυρίως λόγω του σχήματος που δίνουν στο σώμα τα contours και τα πιο έντονα cutaways, και με καλό playability. Το σώμα αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ibanez ότι είναι από μαόνι (το οποίο εγώ τουλάχιστον θεωρώ προσόν) και σίγουρα είναι μια ακόμα πρωτοτυπία σε σχέση με τις υπόλοιπες κιθάρες της λίστας, καθώς δεν πρόκειται για ένα ξύλο το οποίο παραδοσιακά χρησιμοποιείται σε κιθάρες τύπου stratocaster. Κύριο μειονέκτημα (για μένα) η υπερβολικά επίπεδη ταστιέρα (radius 16), η οποία όμως μπορεί να φανεί πιο γνώριμη σε όσους έχουν συνηθίσει σε διαφορετικού τύπου κιθάρες.

ΞΥΛΑ: Μαόνι σώμα, Maple μπράτσο, Rosewood ταστιέρα
YΠΕΡ: Ιδιαίτερο στυλ, σώμα από μαόνι, δεν έχει pickguard, ποιότητα κατασκευής, βολικό σχήμα σώματος, playability
ΚΑΤΑ: Πολύ διαφορετικό στυλ, δεν θυμίζει κλασσική strat, επίπεδη ταστιέρα, αμφίβολης ποιότητας κλειδιά
ΤΙΜΗ: 200-230€

Περιγραφή από την ιστοσελίδα της Ibanez

Euroguitar – 197€

Thomann – 201€

Musik Productiv - 218€

Woodbrass – 222€

DV247 – 226€

Απόλλων:
Cort G-254 (HSS)

Σοβαρή αναβάθμιση σε σχέση με τα φτηνότερα μοντέλα της Cort. Τα ξύλα, τα κλειδιά και οι μαγνήτες είναι όλα καλύτερης ποιότητας. Το Wilkinson τρέμολο έχει απίστευτη αίσθηση στη λειτουργία του, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη σταθερότητα. Υπάρχει  δυνατότητα για coil split του humbucker η οποία δίνει μεγαλύτερη ηχητική ευελιξία. Η εμφάνιση γενικά είναι ιδιαίτερα λιτή και απέριττη. Kαι πάλι το σχήμα του σώματος ίσως ξενίσει κάποιους, όπως επίσης και η έλλειψη pickguard. Πρόκειται πάντως για μια κιθάρα που σού δίνει την αίσθηση ότι αξίζει τα λεφτά της.

ΞΥΛΑ: Basswood σώμα, Maple μπράτσο, Rosewood/Μaple ταστιέρα
YΠΕΡ: Ποιότητα κατασκευής, καλύτεροι μαγνήτες, Wilkinson tremolo, δεν έχει pickguard.
ΚΑΤΑ: Αμφίβολο playability ( γιατί...; )
ΤΙΜΗ: 210-230€

Περιγραφή από την ιστοσελίδα της Cort

Euroguitar – 211€

Woodbrass – 229€

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View