Μουσικά όργανα και εξοπλισμός > Μουσικά όργανα και εξοπλισμός

Οι 10 καλύτερες Tele μέχρι 300 Ευρώ

(1/9) > >>

Απόλλων:
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Συνεχίζοντας από το άρθρο για τις 10 καλύτερες strat μέχρι 200 Ευρώ, εδώ έχουμε την αντίστοιχη λίστα για κιθάρες τύπου telecaster. Iσχύουν τα ίδια με το προηγούμενο άρθρο με μερικές διαφοροποιήσεις. Κατ' αρχήν το όριο τιμής ανέβηκε στα 300 Ευρώ. Κατά περίεργο τρόπο και σε αντίθεση με τις strat, οι tele που μπορεί να βρει κανείς κάτω από 200 Ευρώ είναι ελάχιστες. Στα 300 Ευρώ οι επιλογές αυξάνονται, όχι σε εντυπωσιακό βαθμό, αλλά πάντως αρκετά για να μπορέσουμε να καταρτίσουμε ένα Top 10. Tέλος πρέπει να διευκρινίσω ότι, σε αντίθεση με το προηγούμενο άρθρο, δεν έχω δοκιμάσει όλες τις κιθάρες που παρατίθενται εδώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι περιγραφές, τα υπέρ και τα κατά βασίζονται κυρίως σε κριτικές και demo.

Απόλλων:
Jack & Danny TL3

Η πρώτη είσοδος και η μόνη κιθάρα σε αυτή τη λίστα με τιμή κάτω από 100 Ευρώ έρχεται από το Γερμανικό Musicstore.

Να σημειώσω εδώ ότι επέλεξα να συμπεριλάβω αυτή την κιθάρα στη λίστα και όχι την ακόμα φτηνότερη Harley Benton HBT16 από τον Thomann, παρά το γεγονός ότι δεν έχω δοκιμάσει καμία από τις δύο αυτές κιθάρες. Ο λόγος είναι ότι η ΗΒ δείχνει σαν μια πραγματικά φτηνή κιθάρα με πολύ χαμηλή ποιότητα και έχει γενικά αρνητικές κριτικές στο διαδίκτυο. Αντίθετα η J&D έχει αποσπάσει κολακευτικά σχόλια και κάποιοι σε κιθαριστικά fora υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερη από τις φτηνές Squier (Affinity και Standard), ίσως και από τις SX (γεγονός για το οποίο αμφιβάλλω). Επίσης λέγεται ότι το neck pocket έχει τις κατάλληλες διαστάσεις για να δεχτεί Fender μπράτσο, πράγμα που δεν ισχύει σε άλλα φτηνά μοντέλα και σίγουρα θα ενδιαφέρει όσους ψάχνουν για ένα ενδεχόμενο project.

ΞΥΛΑ: Alder σώμα, Maple μπράτσο, Μaple ταστιέρα
YΠΕΡ: Πολύ χαμηλή τιμή, καλή εμφάνιση
ΚΑΤΑ: Κακοί μαγνήτες
ΤΙΜΗ: 99€

Musicstore

Κριτική της κιθάρας από την ιστοσελίδα Audiofanzine

Απόλλων:
SX STL50

Όπως και η αντίστοιχη strat, η SX Tele είνα μια ευχάριστη έκπληξη σε αυτή την κατηγορία τιμής. Αισθητικά και σχεδιαστικά πολύ κοντά σε μια αυθεντική tele. Η κύρια διαφορά είναι και εδώ ότι το μπράτσο είναι λίγο πιο παχύ και με λίγο πιο επίπεδη ταστιέρα (τη μέτρησα γύρω στο 12-13) σε σχέση με τις κλασσικές tele. Μια άλλη είναι το έντονο λούστρο (από πλευράς ποσότητας και χρώματος) στο μπράτσο, η οποία μπορεί να ξενίσει όσους θέλουν κάτι πιο απλό και παραδοσιακό. Το σώμα είναι από alder, το μπράτσο από maple και μπορεί να βρεθεί με rosewood και maple ταστιέρα. Τα no name κλειδιά (vintage style με split posts) δεν έδειχναν να είναι ιδιαίτερα καλής ποιότητας, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα με το κούρδισμα. Για τους μαγνήτες δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, γιατί στην κιθάρα που είχα εγώ είχαν αλλαχτεί. Σημειωτέον ότι εκτός από την SLT50, υπάρχουν και διάφορα άλλα μοντέλα (π.χ. thinline semi, με humbucker στη neck θέση κλπ).

Ένα πολύ σοβαρό όργανο σε αστεία τιμή. Αν μπορούσα να ξαναέχω μία μόνο από τις πολλές κιθάρες που έχω πουλήσει, αυτή θα ήταν μια σοβαρή διεκδικήτρια.

ΞΥΛΑ: Alder σώμα, Maple μπράτσο, Rosewood/Μaple ταστιέρα
YΠΕΡ: Χαμηλή τιμή, καλή ποιότητα κατασκευής, vintage vibe
ΚΑΤΑ: Tα χρώματα δεν είναι πολύ αυθεντικά, σχετικά επίπεδη ταστιέρα, δυσεύρετη σε σχέση με τις SX strat
ΤΙΜΗ: 130€

Music E-shop

djs-musicshop (Γερμανικό ebay)

Φωτο από τη δική μου SX Tele (σνιφ...)

Απόλλων:
Ashton AGT40

Μια μάρκα άγνωστη για τους περισσότερους, που όμως βγάζει ποιοτικά όργανα. Παρά την εξαιρετικά χαμηλή τιμή, η AGT-40 έχει αρκετά καλά σημεία. Ο ήχος των μαγνητών είναι καλύτερος απ' ό,τι θα περίμενε κανείς και το σώμα από ash είναι μάλλον δύσκολο να βρεθεί σε κιθάρες αυτής της κατηγορίας. Το μπράτσο ξεφεύγει λίγο από τις τυπικές διαστάσεις αυτού του είδους, καθώς είναι λίγο πιο παχύ με αρκετά επίπεδη ταστιέρα που μού θύμισε κάποιες Ibanez. Τα τάστα είναι ιδιαίτερα καλοδουλεμένα (τουλάχιστον στο κομμάτι που έπαιξα) και δεν είχαν κανένα από τα προβλήματα που είναι πολύ συνηθισμένα σε φτηνές κιθάρες. Το hardware και τα ηλεκτρικά ίσως να μην είναι ό,τι καλύτερο, συνολικά πάντως η Ashton δίνει την αίσθηση στοιχειωδώς στιβαρού και καλοφτιαγμένου οργάνου. Η κιθάρα διατίθεται σε δύο εκδόσεις - sunburst με ash σώμα και μαύρη με basswood σώμα.

ΞΥΛΑ: Basswood/Αsh σώμα, Maple μπράτσο, Μaple ταστιέρα
YΠΕΡ: Πολύ χαμηλή τιμή, καλή εμφάνιση, αρκετά καλοί μαγνήτες, καλοδουλεμένα τάστα, ποιότητα κατασκευής,
ΚΑΤΑ: Μέτριο hardware, κάποια αστάθεια στο κούρδισμα, σχετικά επίπεδη ταστιέρα
ΤΙΜΗ: 130-150€

MB Music

Amazon

Instrument shop

Dolphin Music

Απόλλων:
Squier Affinity Telecaster

Μια πολύ δημοφιλής επιλογή για entry level tele. Αρκετά καλή κατασκευή και σώμα από alder (σε αντίθεση με άλλα μοντέλα Squier, ακόμα και πιο ακριβά). Οι μαγνήτες και τα ηλεκτρικά μάλλον θα χρειαστούν αλλαγή κάποια στιγμή. Όπως και η αντίστοιχη strat, η Affinity tele είναι ένα τίμιο όργανο, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, που με μερικές σωστές αναβαθμίσεις μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο.

ΞΥΛΑ: Alder σώμα, Maple μπράτσο, Rosewood/Μaple ταστιέρα
YΠΕΡ: Alder σώμα, χαμηλή τιμή, ποικιλία χρωμάτων, ευρέως διαθέσιμη
ΚΑΤΑ: Στενή ταστιέρα, μέτρια ηλεκτρικά και μαγνήτες
ΤΙΜΗ: 180€

Thomann

Gear4Music

GAK

DV247

Musicstore

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View